Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3836 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מישהו יכול לפרט בקצרה מה האופציות שלי? בפעם האחרונה שעשיתי דבר כזה היה בתאילנד וקניתי שם סים מקומי ב11\7 ואליו הטענתי שיחות

אני מחפש בעיקר חבילת גלישה. ל5 ימים.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

לא מכיר את השוק האמריקאי כפי שהוא היום, אבל בכל מקרה התוכניות יותר מסובכות מאשר באירופה.

גש ל-7-eleven הקרוב ושאל שם.

יתכן מאד שיהיה עדיף לרכוש חבילה הכוללתגם מכשיר טלפון מאשר סים בלבד. ראיתי, למשל, תכנית של ATT עם מכשיר ב-$45 המוחזרים בזמן אויר. תביא בחשבון ששירותי סלולר בארה"ב יקרים יחסית למה שאנחנו והאירופים רגילים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

~

המצב שם באמת לא פשוט למי שבא מבחוץ, בלי חוזה, ורוצה להשתמש בסמארטפון. עשיתי את סקר השוק הזה לפני כשנה, שני השחקנים שבלטו לטובה הם:

http://www.readysim.com/

http://ultra.me/

יכול להיות שכיום יש אופציות חדשות, שווה להריץ חיפוש בגוגל. בניגוד לספריאל מכובדי, אני לא סומך על הרוכלים בחנות ומשתדל לדעת עוד לפני שאני עולה למטוס בדיוק איזה סים אקנה ומה כתובת נקודת ההפצה הקרובה לנמה"ת או למלון שלי. היו מקרים בהם הסים הוזמן מראש ונשלח למלון או לאתר הלקוח שבאתי לבקר.

פורסם

דריש - גם אני נוהג כך. ואז אני מגיע לנמה"ת ומה שנמצא שם זה לא מה שמצאתי ברשת. תוכניות משתנות חדשות לבקרים, ומה שאנחנו מכירים היטב מארצנו הקטנטונת - לא הכל מפורסם באתר. כמוכן מתברר שלעתים כדאי לקנות חבילה קצת יותר יקרה - כיון שהיא מקנה בונוסים. צריך להוסיף שאני משתדל לקנות את הסים בנמה"ת על מנת להיות מחובר למשפחה כמה שיותר מהר (וכך גם הבנים שלי, הבכור הגיע הבוקר ל-LHR ולפני שיצא מהשדה כבר היה לו מספר בריטי עם חבילת גלישה של 1 ג"ב לטובת הואטסאפ).

לפני מספר שנים ב-7-11 שכנעו אותי לקנות חבילה שכללה מכשיר טלפון בתוספת top-up כיון שהבונוס של $10 הפך את העסק לכדאי. צריך להביא בחשבון שבארה"ב שיטת החיוב ממזרית - סופרים ביחידות של דקה, משלמים תמורת מן אויר נכנס ויוצא אותו סכום, ושיחה נכנסת מחוייבת מרגע שהתקבלה במרכזיה אפילו אם המכשיר לא הספיק לצלצל או שהשיחה נדחתה. זה נכון גם לגבי חיוב של בנק דקות, ובתוכניות פריפייד יש גם תשלום יומי שמחוייב בשניה הראשונה של שימוש בכל יום, ו\או דמי הקמת שיחה. עם דאטא אין לי נסיון, הביקור האחרון שלי בארה"ב היה ב-2009, ואז עדיין הסתפקתי במכשיר בסיסי.

מההצצה שלי לאתרי ATT ו-T-MOB אין להם חבילות גלישה ראויות בפריפייד, ובמחיר של סנט ל-5 ק"ב לא תגיע רחוק. אולי הרוכל בחנות יציע לך חבילת גלישה ראויה (כפי שהיה לי בפינלנד לפני שנה וחצי) ואולי יטעה אותך (כפי שהיה לי בפינלנד לפני שבועיים, ללא ספק טעות של המוכר מתוך כוונות טובות. מכל מקום, למזלי היתה תקלה באקטיבציה של כרטיס הטעינה, וכספי הוחזר לי בתוספת כוס קפה על חשבון R-kioski).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניווט עם גוגל מפות אופליין הוא אופציה?

מישהו התנסה בזה פעם?

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

הורד את Nokia Here עם מפות האזורים המתאימים - מעולה לניווט רגלי וגם לרכוב.

פורסם

כל החברות הסלולריות מציעות חבילות גלישה בחו"ל. באורנג' אתה משלם משהו כמו 139 ש"ח לשלושה ג'יגה, ואולי יש גם 99 ש"ח לג'יגה.

מה שאני באמת ממליץ עליו הוא לקנות SIM של ATT (ולא T MOBILE), זה נותן אינטרנט מהיר מאוד. זה לא זול - סים פריפייד לדאטה עולה משהו כמו 60 דולר, אבל ATT הרבה יותר מוצלח מT MOBILE שזה מה שתקבל בחבילה שתקנה בישראל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

עד כמה שהבנתי מהאתר של ATT אפשר לרכוש תמורת 45 דולר חבילה שכוללת מכשיר וזמן אויר וגם אפשרות גלישה - 45 הדולרים מוחזרים בזמן אויר\נפח גלישה - אבל לא הצלחתי להבין מה הכמות הכלולה וכמה מורידים מהחשבון עבור כל שימוש.

ניסיוני האישי הוא ששבוע שהות בחו"ל (אירופה) מצריך, מבחינתי בין 250-500 מ"ב גלישה סלולרית, בעקר לתקשורת עם המשפחה בואטסאפ\סקייפ אבל גם לקצת גלישה, כמובן שאם אין WiFi במלון הנפח תופח משמעותית, לגי'גה ויותר בשבוע.

פורסם

אגב, לשיחות בתוך ארה"ב בחינם יש את הטלפון שבתוך הGoogle Hangouts, עובד מעולה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם (נערך)

לאורנג׳ אכן יש חבילת חו״ל לא רעה - גם אני זוכר 100 ש״ח לגיגה או משהו כזה.

דריש, ספירל - לא ברור לי על מה אתה מדברים.

אין שום בעיה להיכנס ולהשתמש בסמארטפון פה ללא תוכנית וללא נעליים.

המלצה שלי - כנס לAT&T תבקש לפתוח קו טלפון Prepaid בתוכנית של 45$ לחודש שאותם אתה משלם במקום -ואתה מקבל במקום סים מאוקטב וקוד לאינטרנט כדי לעקוב אחרי המצב שלך , להוסיף כסף או לסגור את הקו.

ככה בדיוק עשיתי כשעברתי לפה.

לא צריך שום דבר מיוחד בשביל זה.

קוראים לזה AT&T GoPhone:

https://www.att.com/shop/wireless/gophone-plans.html?&WT.srch=1&source=ECPS0000000PSM00P

אין שום תשלום על סים ראשוני ושום נעליים.

חבל לעבוד עם כל הקומבינטורים.

(זה 1.5 גיגה ב4G שיכול להגיע גם ל40-50 מגהביט לשניה ולאחר מכן מהירות זחילה אבל שמספיק לניווט בלי בעיה - ודיבור וSMSים ללא הגבלה)

התוכניות האלו מאוד פשוטות ומאוד Straight forward.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

דריש, ספירל - לא ברור לי על מה אתה מדברים.

אין שום בעיה להיכנס ולהשתמש בסמארטפון פה ללא תוכנית וללא נעליים.

הכוונה היא שבאירופה אתה נכנס לסופרמרקט או לקיוסק ובוחר מתוך עשר תכניות כאלה, בישראל נכנס לדואר ובוחר מתוך חמש, ובכל המקרים זה עולה לך גרושים. בארה"ב היו בפעם האחרונה שבדקתי סה"כ שתי תכניות (ATT/TMOBILE) שעלו סביב ה-50 דולר צפונה, ולמי שמגיע לביקור של שבוע-שבועיים זה לא משתלם ולא נוח. לגבי TMOBILE זכור לי שזה גם היה כרוך בתהליך רישום ארוך.

דווקא עם טלפון טיפש זה הרבה יותר קל, הקיטים האלה נמצאים בכל וולמרט ועולים 20-30 דולר כולל מכשיר פשוט וסכום טעון מראש לשיחות. אני גם לא יודע למה אתה קורא להם קומבינטורים - מדובר במפעילים וירטואליים כמו כל רמי לוי, גולן טלקום וכו'.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

יש כמעט לכל החברות תוכניות כאלו. (כולל מפעילות וירטואליות כמו MetroPCS וכו).

אצל ה״קלאסיות״ העלויות הן 45 דולר לזולה, אצל הוירטואליות זה סביבות ה30 דולר (קח בחשבון שאתה מקבל תיעדוף Data אחרי המפעילה שאתה רוכב עליה).

ההליך רישום מסתכם בפחות מ10 דקות.

כאמור - כל זה מניסיון טרי של משהו שעבר לפה ועשה שיעורי בית.

(את הסימים רכשתי בביקור מקדים לפני המעבר - ככה שלא היתה לי שום ניירת שונה מהתייר המזדמן).

קומבינטורים לא קראתי למפעילות וירטואליות אלא לכל הרוכלים בחנויות שמוכרות גם סימים בנוסף לקולה וסיגריות וכל מני עסקים מגשרים.

באמת שהתהליך סופר פשוט.

AT&T זו אחלה מפעילה (ואני עכשיו בוריזון שלכאורה יותר טובה - לפחות באיזורי לא המצב). אם כבר סים מקומי בשביל שיחות וData זה מה שהייתי הולך עליו.

לא זול במיוחד - אבל פשוט ומהיר.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

המלצה שלי - כנס לAT&T תבקש לפתוח קו טלפון Prepaid בתוכנית של 45$ לחודש שאותם אתה משלם במקום -ואתה מקבל במקום סים מאוקטב וקוד לאינטרנט כדי לעקוב אחרי המצב שלך , להוסיף כסף או לסגור את הקו.

הכונה שלי היא שבאירופה זה עולה בערך עשירית. לפני שבועיים נחתתי בהלסינקי, נכנסתי ל-R-kioski (המקביל הפיני של 7-11) באולם השנגן, שילמתי 5 אירו וקיבלתי סים עם 3 ג"ב לשימש משך 3 חודשים, ובנוסף, בהורדה של 69 יורוסנט ליום שיחות ו-SMS חופשיים בפינלנד. הגלישה היתה ב-4G גם במרחק 100 ק"מ מהעיירה רובניימי בלפלנד, בכיוון המופיע בשלט בסמלון שלי. זו אמנם עסקה זולה גםיחסילת לאירופה (בד"כ משהו דומה יעלה סביב 15 אירו, כולל הסים), ובישראל זה טיפה יותר יקר - באורנג' למשל, תשלם 50 ש"ח (12 אירו) תמורת שיחות ו-SMS מקומיים ללא הגבלה ו-1 ג"ב גלישה שיהיו בתוקף לשבוע. אבל בישראל היחס לפריפייד במיוחד גרוע וגם מחיר הסים יחסית גבוה (40-50 ש"ח).

ד"א - באנגליה, שהיתה זולה במיוחד בפריפיד, כנראה שהמחירים עלו, בני שילם אתמול בלונדון לא פחות מ-25 ליש"ט תמורת הסים והחבילה שישמשו אותו בשבוע הקרוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
באנגליה, שהיתה זולה במיוחד בפריפיד, כנראה שהמחירים עלו, בני שילם אתמול בלונדון לא פחות מ-25 ליש"ט תמורת הסים והחבילה שישמשו אותו בשבוע הקרוב.

המחירים לא עלו, פשוט החבילות הזולות הפכו למוצרי נישה עקב שינוי בהרגלי הצריכה, ולכן חלק גדול מהדילים לא זמין בחנויות ובקיוסקים כפי שהיה בעבר. סביר להניח שנוסף גם מס אשכנזים קטן לרוכשים בלונדון, ועוד אחד למתעקשים לעשות זאת בשדה התעופה.

לשם השוואה אתה יכול לבדוק ב: tesco mobile, asda mobile, giffgaff, lycamobile ו-lebara, סביר להניח שתגלה מספר חבילות דומות לזו שבנך רכש במחירים נמוכים יותר.

פורסם

וולקאם טו אמריקה, איפה שהטלפוניה יקרה להחריד. ל5 ימים אני הייתי חושב שוב כמה זה חשוב להישאר מחובר.. לגוגל יש עכשיו מפות אופליין אבל במידה וזה באמת חובה אז תצפה לשלם סביב ה50$ לפריפייד, אין הבדל משמעותי בין החברות השונות ולכולן עדיף שתגיע עם דרכון אם אתה רוצה לצאת עם סים באותו יום כי מניסיוני זה נדרש ע״מ לפתוח קו.

בהצלחה

• תוכן חדש...