Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה, תסובב את זה איך שתרצה. התיבות החד מצמדיות הן לא מוצלחות בכל מה שנוגע לאופי השימוש.

מפה אתה יכול לנסות לנתח את זה לכל הכיוונים ולהגיד שאם אתה רוצה ידני לא ידני שמתנהג כמו אוטומטי לא אוטומטי בעליות/ירידות ועוד כהנה וכהנה שטויות שקראנו כאן בכל מיני שרשורים אז במקרים כאלו ואחרים הגיר בסדר.

אבל תשמע - אפילו הקורולה והיאריס שהיו מלכות האמינות והמכירות התרסקו בגלל גיר דומה וכאן הטיעון על המותג וכו׳ לא רלוונטי.

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא סתם כמעט ולא נמכרו בראבו בארץ.

ולא סתם המחירון שלו צנח/התרסק.

מרבית האנשים לא אוהבים את התיבה הרובוטית של הבראבו (ושל עוד יצרניות רבות אחרות, ע"ע טויוטה קורולה שהתרסקה באופן דומה). התיבה הזו מאד לא נעימה בעיקר בזחילה בפקקים (עד כדי כך שאנשים מוכנים לשלם 2000 שקל ויותר, על מנת לשפר את אופי הפעולה שלה עם רכיבי אפטר-מארקט)

אז קאט-דה-בול-שיט ;)

הסיבה שכמות הבארבו שנמכרו היו כה מעטות זה תמחור לא נכון לא הגיר.

הבראבו שווקה כמתחרה של גולף שבזמנו הגיעה בגירסת אוטמט פלנטרית (ובנינו אם מציעים לך פיאט במחיר של גרמניה מה תיקח?).

פורסם

הבראבו נכשלה בכל העולם ולא רק בארץ. הרכב היה לא מוצלח יחסית למתחרותיו. הנושא נדון באינספור שרשורים בפורום. ארוכים ומעייפים.

היום שהוא עולה משמעותית פחות - זאת אופרה אחרת. וכמו שאמרנו יש כאלו שיעדיפו פשרות מסויימות תמורת מחיר מוזל.

בשנת 2011 רכשתי משפחתית חדשה, בדקתי אצל כולם. הבראבו אפילו לא הייתה רלוונטית עקב תמחור הזוי והגיר הגרוע.

דווקא הפונטו הייתה ההצעה הכי טובה שהייתה לסמלת מבחינת פיאט, היא הייתה קטנה מדי בשבילי, למרות שהיה מבצע אטרקטיבי על גרסת ה150 שנה.

פורסם

הבראבו נכשלה בכל הסגמנטים, גם כרכב ליסינג היא נכשלה. שתי הסיבות המרכזיות לכישלון היו אכן התיבה הרובוטית ותמחור לא מוצלח. סיבה נוספת היא כמובן המוניטין הבעייתי של פיאט, והמאד בעייתי של הדגם הקודם אותו הבראבו החליפה. ואכן בהשוואה למתחרות, היא לא הציגה עליונות באף תחום, למעט אולי חוויית נהיגה עם קריצה לנהג הספורטיבי, בסגמנט המשפחטומטיות-ליסיניג.

אפילו בשלהי תקופת השיווק שלה בארץ כשהסכימו למכור אותה במחירים מאד נמוכים באופן יחסי, היא לא עפה בקלות מהמחסנים. היו כמויות גדולות ששכבו מעל שנה אצל היבואן, ומבצעים חוזרים ונשנים עד שהצליחו בקושי להיפטר מהמלאי.

היום, לאור מחירי היד השניה, והאמינות הטובה שהרכב מפגין (למעט נושא הגיר הרובוטי), מדובר בעסקה מפתה, למי שמוכן להתפשר על התנהגות הגיר ומתכנן לרכוש את הרכב לתקופה ארוכה.

וההשוואה לגיר DSG אינה רלוונטית, כיוון שגם שם מדובר בגיר שהדגים אמינות בעייתית מאד במקרה הטוב ורבים מתלוננים גם של על התנהגות לא חלקה לפעמים.

לא חסרים גירים אוטומטיים מוצלחים שמחזיקים הרבה מעבר ל 200 אלף קילומטר ללא שום צורך בטיפול או בעיות מיוחדות, גם בתנאי קיצון של נהגי ליסינג בארץ ישראל (ע"ע טיוטה קורולה 2006).

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

עופר, אם הרכב היה כזה כישלון, למה אתה עצמך לקחת אחת רובוטית בליסינג? או שאני מתבלבלת עם מישהו אחר?

הרי הרכב נכנס לציים ב2010, בשיא הטראומה של הקורולה הרובוטית.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בשנת 2011 רכשתי משפחתית חדשה, בדקתי אצל כולם. הבראבו אפילו לא הייתה רלוונטית עקב תמחור הזוי והגיר הגרוע.

הרכב הקודם שלך היה ידני, לא?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

סדר העדיפויות שלי הוא הנאה מנהיגה קודם כל, גבוה הרבה יותר מכל פרמטר אחר. ובליסינג-רכב-חברה בזמנו הרבה פרמטרים כמו סחירות, ירידת ערך, אמינות, צריכת דלק וכו' פשוט לא נכנסים למשוואה. בזמנו היא היתה הליסינגטומטית הכי מהנה לנהיגה.

אבל אפילו זה לא הספיק לבראבו, וויתרתי על התענוג הרובוטי המפוקפק אחרי חצי שנה, הרכב הוחלף בסיטרואן סי4 טורבו (שגם היא הוכיחה את עצמה כסוג של כישלון, מסיבות אחרות). לא מקנא במי שרכש אותן חדשות במחיר מלא.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

עופר, אם אני משווה בראבו למנצחת הגדולה של הליסינג באותן שנים, המזדה3, אזי הבראבו מנצחת אותה בכל חזית.

אזי כל הדיבורים על רכב נחות זה קשקוש, מה לעשות והצלחה לא נגזרת בהכרח מאיכות המוצר.

המזדה3 לא נוחה, לא מהנה, לא נוחה, מיושנת, וצפופה. במה היא מנצחת את הבראבו חוץ ממכירות? אמינות? מעניין את התחת לבעלי ליסינג..

מה לעשות, המותג לא נהנה מיחסי ציבור טובים לדעתי בכל העולם, וגם היבואן פה לא עושה חסד עם המותג, וישראל ידועה כשוק מאד שמרן שמקובע על מיתוסים, חברות הליסינג מנתבות את הביקוש לדגמים שעליהם הם מקבלים דילים יותר טובים, ושהן מעריכות שיהיה להן יותר קל למכור, היבואן מראש סקפטי לגבי כח המכירה שלו לכן מציב יעדים נמוכים מה שמקשה עליו לתת לשוק הליסינג תנאים טובים יותר ממזדה3, כל אלו יוצרים את התמונה השלימה שהמכירות נמוכות, כמה אנשים בכלל מודעים לדגם הזה??

לאיכות המוצר פה אין כמעט בכלל השלכה על המכירות, כמה אנשים מהישוב בכלל יודעים שיש בראבו בעולם, אז אצלם עוד לא הגיעו למקום של לוותר עליה בגלל הרובוטי, וכן גם לגיר רובוטי יש יח"צ גרועים בעיקר בזכות טויוטה.

פורסם

ג׳טה - מצטער, אבל אני ממש לא מסכים איתך.

תמיד משום נוח להאשים את חוסר ההצלחה של פיאט בהיותה פיאט. אז לא. פיאט גם יודעת להצליח. ובגדול. זה פשוט רכב פחות טוב. דווקא המזדה 3 מהמשפחתיות שמדברות יותר לנהג. גם הדש בורד לא מתנפח ועוד בעיות כאלו ואחרות שראינו שצצות כאן.

הניסיון לצייר את הבראבו כפספוס שיווקי בלבד היא לא מדוייקת, יש גם כאלו רכבים, אבל לחובת הבראבו יירשם גם הגיר השנוי במחלוקת שמונע מהחבילה להיות שלמה יותר.

דווקא הדור של הבראבה/בראבו/מריאה היה מוצלח יותר מבחינת מכירות.

פורסם

נקאמיצ'י, אני לא חושב שבראבו היא פאר היצירה, אבל היא לא כשלון כמוצר, זהו רכב ממוצע, מעניין, נותן יותר במקומות מסוימים, ופחות באחרים.

אני בחרתי להשוות למזדה3, בדיוק בגלל שהיא לא מצטיינת בכלום (כאחד שהחזיק ברכב הזה בליסינג 5 שנים יותר מידי).

אז כן, לכשלון פנים רבות, ולשם 'פיאט' + יבואן שמראש לא כיוון גבוה מבחינת תפוצה, ועוד תמחר גבוה, לדעתי יש את ההשפעה הגדולה יותר על רמת הנפוצות של הדגם הזה בארץ (אגב, גם השם בראבו לא תבוע בזכרון הקולקטיבי כדגם איכותי של פיאט מהשנים הקודמות), תוסיף לזה חוסר עקביות בסגמנט המשפחתיות של המותג, כדי להצליח חייב עקביות לאורך שנים.

המוצר הוא לא גרוע, הוא מוצר סביר מאד, בדיוק כמו שמזדה3. זו דעתי.

אגב, גם למזדה יש בעיה עם הדשבורד בשכיחות נמוכה יותר, אין ספק שפיאט נופלת ברמת הגימור במרחב הפנים.

פורסם
ג׳טה - מצטער, אבל אני ממש לא מסכים איתך.

תמיד משום נוח להאשים את חוסר ההצלחה של פיאט בהיותה פיאט. אז לא. פיאט גם יודעת להצליח. ובגדול. זה פשוט רכב פחות טוב. דווקא המזדה 3 מהמשפחתיות שמדברות יותר לנהג. גם הדש בורד לא מתנפח ועוד בעיות כאלו ואחרות שראינו שצצות כאן.

הניסיון לצייר את הבראבו כפספוס שיווקי בלבד היא לא מדוייקת, יש גם כאלו רכבים, אבל לחובת הבראבו יירשם גם הגיר השנוי במחלוקת שמונע מהחבילה להיות שלמה יותר.

דווקא הדור של הבראבה/בראבו/מריאה היה מוצלח יותר מבחינת מכירות.

במקרה של פולקסוואגן, בעיותיו של גיר dsg7 ושלל הבעיות של מנועי tsi לא מנעו הצלחה ולכן הטיעון שלך לא רלוונטי גם כאן.

פורסם

נקמיצ'י מה זה אומר 'רכב פחות טוב', אמרה כזו נחרצת שאתה אוהב לחזור עליה?

אם אנחנו מדברים על הנהג הממוצע - מסכים איתך לגמרי. הרכב הזה בשביל נסיעות מנהלתיות אכן פחות טוב, בעיקר בגלל הגיר אך לא רק.

אם אתה מדבר על חובב אבזור אז אין מה להשוות בכלל למזדה 3 רגילה (אלא לספיריט), לא יודע איפה התמחור של פיאט שם אותה ביחס לצמד. ביחס לספיריט היא גם נחותה (הספיריט גם יותר מאובזרת וגם עם גיר נורמלי).

אם אתה מדבר על חובב נהיגה אז ל3 הרגילה אין בכלל מה לחפש אצלו בלאו הכי, מול הספיריט זה תלוי העדפה (טורבו/אטמו).

זה בלי להתייחס בכלל לעובדה שהתמחור של הבראבו כיום שם אותה אך ורק נגד ה3 הרגילה (וגם שם היא תהיה חדשה יותר), ואז אפשר לקשקש עד מחר על מי רכב טוב יותר פחות באופן אבסולוטי ולספר לכולם כמה בעלי הבראבו חייב"סיונרים שמדברים שטויות, אבל את מי זה מעניין? אתה ראית פעם מישהו שמגיע לפורום ייעוץ אומר "אני מחפש people carrier סטנדרטי" וקופצים עליו בצעקות "בראבו!!"?

במשולש הכוח-שנתון-מחיר אין לבראבו מתחרות, אז נכון שהגיר מג'אייף לרוב האנשים ולכן אני (ואחרים, אגב) תמיד ממליץ קודם כל לבדוק אם זה מתאים ורק אח"כ לשקול רכישה, אבל למישהו כמוני שלא מחפש פלנטרית אין יותר מדי התלבטויות: אתה רוצה רכב עם 2-3 שנים פחות על הכביש / 15-20K פחות במחיר לאותו שנתון ואתה לא מתרגש מהגיר/מותג-כושל? בראבו, אחרת יש לך ספיריט/לאון וכו'.

זה לא קשור להערצה, הכל כאן פרמטרים מדידים. היחיד כאן שמונע מרגש זה מי שחוזר על איזו מנטרה כזו שלא מחדשת הרבה. כן, המזדה 3 תתאים לרוב האוכלוסיה טוב יותר מהבראבו - לא, מי שמחפש כוח ואבזור לא יכול לשים את שני הרכבים האלו צד אל צד מלכתחילה. כל שרשור אותו ויכוח ועדיין לא הבנתי מה לא נכון כאן... o_O

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
במקרה של פולקסוואגן, בעיותיו של גיר dsg7 ושלל הבעיות של מנועי tsi לא מנעו הצלחה ולכן הטיעון שלך לא רלוונטי גם כאן.

המקרה בפולקסווגן שונה. השילוב tsi יחד עם dsg שהוא עובד הוא טוב והתקלות צצו אחרי פרק זמן מסויים.

בפיאט לעומת זאת, מהתחלה זה לא עובד טוב.

מה גם שהטיעון שלי חזק יותר, כי ניקח את חטיבות ואג שהן לא פולקסווגן והן מלכות המכירות האמיתיות שם. סקודה/סיאט יודעות למכור הרבה. הכל תלוי מחיר ואין ספק לאף אחד שסיאט התחילה הרבה יותר נמוך מפיאט וגם סקודה. זה לא ״סטיגמה״ - אלו עובדות בשטח. לא כולם מפגרים. תייצר רכב טוב, תמכור אותו במחיר הוגן והוא יימכר.

אגב, לא הבנתי מה זה ״גם כאן״.

אוריאו - הסברת את זה יפה מאוד במה שכתבת, לא נראה לי שנשאר לי הרבה מה להשלים. האם יש משהו בדברי שעדיין נותר בעייתי?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
המקרה בפולקסווגן שונה. השילוב tsi יחד עם dsg שהוא עובד הוא טוב והתקלות צצו אחרי פרק זמן מסויים.

בפיאט לעומת זאת, מהתחלה זה לא עובד טוב.

מה גם שהטיעון שלי חזק יותר, כי ניקח את חטיבות ואג שהן לא פולקסווגן והן מלכות המכירות האמיתיות שם. סקודה/סיאט יודעות למכור הרבה. הכל תלוי מחיר ואין ספק לאף אחד שסיאט התחילה הרבה יותר נמוך מפיאט וגם סקודה. זה לא ״סטיגמה״ - אלו עובדות בשטח. לא כולם מפגרים. תייצר רכב טוב, תמכור אותו במחיר הוגן והוא יימכר.

אגב, לא הבנתי מה זה ״גם כאן״.

נכון, אבל גם כשהיה כבר ידוע לכל שיש בעיות רבות הן בגיר והן במנוע, עדיין מכרו והרבה. לעומת זאת, במקרה של פורד זה לא היה המצב. ככל שהתגלה שהפוקוס בעייתית כך הלכו ופחתו המכירות; ומדובר על ליסינג בעיקר - מה שממחיש את תגובת השוק עוד יותר.

כלומר, כמו שאמרת, גם רכבים גרועים כמו ואג אפשר למכור. אני מהמר שלא מעט מהכשלון של הבראבו נובע מסמל"ת.

פורסם

אני לא חולק עלייך לרגע שבעזרת שיווק נכון הרכב הזה היה מוכר יותר. אבל לא יודע כמה יותר, אתן 2 דוגמאות שכבר נתתי:

1. בישראל - קורולה ויאריס חד מצמדית - כשלון במכירות, למרות המותג שהוא כנראה החזק בתחום הרכב ולמרות יבואן שיודע למכור.

2. בעולם - הבראבו הייתה כשלון מסחרי ושמה אין סמלת.

לדעתי היבואן הזה מתקשה למכור גם את הרכבים המוצלחים יותר שהוא מוכר. אותם 500x שהתווכחנו עליהם בעבר שהיו צריכות להמכר תוך חודש ובטח את הפחות מוצלחות שטומנות בתוכן עז כזו או אחרת (כמו התיבה בבראבו)

• תוכן חדש...