Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מתוך 60+ חברי בראבו (המהווים יותר מ10% מבעלי בראבו בארץ) שרובם עם התיבה הרובוטית, לא זכורה בעיה עם מנגנון הרובוט.

כן הקלאץ דרוש החלפה ב120+ . ללא קשר גם בידני אם לא משתמשים נכון בקלאץ אתה יכול לשרוף אותו די מהר בכל רכב....

אני דווקא מוצא יתרון ברובוטי במיוחד בפקקים.

בבראבו שנת 2009 יש פינוק נוסף בצורת מנופי הילוכים בהגה.

התיבה כמעט ולא מתערבת, בעיקר בהורדת הילוכים לקראת עצירה מוחלטת (במצב ידני).

כל זאת נאמר מנסיון של 3.5 שנים עם בראבו, השכרה לשעבר 2009, שעברה אצלי כבר 60 אלף קילומטר.

הקלאץ הוחלף ב 125 וכיום 130 קמ. הרכב לא סטנדרטי ועם קג"מ גבוהה יחסית למקור.

עריכה אחרונה על ידי יריבגרף

יפעע..

• תגובות 157
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כל מה שלא ידני זה בעצם הגיר הרובוטי.

ביד 2 רובוטי או אוטומטי זו סתם סמנטיקה, שנקמיצ'י הגדיר נכון בראשית השרשור.

ההמלצה הנכונה שקיבלת היא לעשות נסיעה ברכב [בעיקר בעיר וגם קצת האצות ביניים בבין עירוני] ולראות אם יש משהו בהעברת ההילוכים שמפריע לך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לדעתי זה פתרון טוב לבעל שרוצה ידני והאשה מתעקשת על אוטומט ובקושי נוסעת ברכב.

אפשר למכור לה שזה אוטומט. :)

אמרת יפה,אישה שבקושי נוסעת.

מי שאוהב ידני קונה ידני ולא גיר שמנסה להיות אוטומט וידני ביחד וזה לא ממש מצליח לו.

אני אישה, לא רק שאני לא רגילה לגיר ידני ולא מחפשת גיר ידני, את לימודי הנהיגה שלי סיימתי על גיר אוטומט.

אין לי שום בעיה עם הדואלוגי'ק של פיאט, נכון שהתיבה לא חלקה לגמרי כמו אוטו' פלנטרית, אבל היא גם לא נוראית, לא מזעזעת ואין לי שום בעיה איתה. כל מה שקרה זה פיתחתי מודעות להילוך שאני נמצאת בו לעומת התיבות הפלנטריות שהנהיגה בהן הייתה בינארית לחוליטין מבחינתי: גז או ברקס.

לא מעט מחברי הקבוצה של הבראבו (שהוזכרה כאן קודם) מחזיקים את הרכב בתור הרכב שני (של האישה מה שנקרא) ואף אחד לא מוכר שום דבר לאישתו וגם הרכבים לא מתרפסמים למכירה כל שני וחמישי. אז אנא ממכם cut the bullshit.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא סתם כמעט ולא נמכרו בראבו בארץ.

ולא סתם המחירון שלו צנח/התרסק.

מרבית האנשים לא אוהבים את התיבה הרובוטית של הבראבו (ושל עוד יצרניות רבות אחרות, ע"ע טויוטה קורולה שהתרסקה באופן דומה). התיבה הזו מאד לא נעימה בעיקר בזחילה בפקקים (עד כדי כך שאנשים מוכנים לשלם 2000 שקל ויותר, על מנת לשפר את אופי הפעולה שלה עם רכיבי אפטר-מארקט)

אז קאט-דה-בול-שיט ;)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

לרעתה של הפיאט עומד לצערי גם השם שלה שלא עזר לה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה זה משנה מה מי מו,

יש לך גיר 'מיוחד'/שונה/בעייתי (תלוי בהעדפות המוטוריות שלך), נקמיצ'י הגדיר אותו נהדר בהודעה הראשונה בעמ' הקודם

יש לך המלצה ממס' בעלי רכב בנוגע לאמינות הכללית והביצועים של הרכב, רמת האבזור ביחס למחיר והשנתון מדברת בעד עצמה

קח את ההמלצה של GB בשתי ידיים: תפוס איזה ברנש עם בראבו לנסיעת מבחן, תרגיש האם הרובוטי הזה מגעיל אותך או לא בעצמך, וקבל החלטה. אם אתה מסתדר עם הגיר אז יש לרכב ים של יתרונות יחסיים, אם אתה לא מסתדר עם הגיר כל היתרונות שלו הולכים לפח כי מי לעזאזל רוצה רכב עם גיר שלא מתאים לנהג?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

התיבה לא נוראית כמו שעושים אותה אבל זה ממש לא להיכנס ולנסוע.

ההרגשה שונה מגיר פלאנטרי ורוב האנשים לא יסתדרו איתה.

אם תחשוב על הרכב כבעל תיבה ידנית כשאתה לא צריך לתפעל את הקלאץ' הכל יעבור חלק יותר.

לומר לך שאני מרוצה 100% מהתיבה? לא, אבל שוב- היא לא נוראית כמו שעשו ממנה.

לכל תיבה יש את היתרונות והחסרונות שלה, למשל בDSG ממש מעצבן אותי שבמצב ידני התיבה מעלה הילוך כשמגיעים למנתק, שבבראבו זה לא קורה (כן, אני מעדיף שהמנוע יקפוץ טיפה על המנתק אבל לא יעביר לי הילוך כשאני לא רוצה).

They are trying to ban me...

פורסם
לא סתם כמעט ולא נמכרו בראבו בארץ.

ולא סתם המחירון שלו צנח/התרסק.

מרבית האנשים לא אוהבים את התיבה הרובוטית של הבראבו (ושל עוד יצרניות רבות אחרות, ע"ע טויוטה קורולה שהתרסקה באופן דומה). התיבה הזו מאד לא נעימה בעיקר בזחילה בפקקים (עד כדי כך שאנשים מוכנים לשלם 2000 שקל ויותר, על מנת לשפר את אופי הפעולה שלה עם רכיבי אפטר-מארקט)

אז קאט-דה-בול-שיט ;)

ניסיון יפה, אבל לא סתרת את מה שרשמתי, כי ציינתי שהוא לא חלק כמו הגיר הפלנטרי ולא טענתי שהוא אהוב על כולם. רק ציינתי שלא מעט נשים נוהגות ברכב על בסיס יומי ואין צורך להציג אותן כמפגרות, כאילו "מכרו" להן משהו.

לגבי השיפור לגיר, לא רואה בזה בעיה, יש רכבים שדורשים שיפורים יקרים יותר ע"מ להמשיך ליסוע (למשל קיט טיימינג ברכבי TSI) גם ככה המחיר של הרכב נמוך ממקביליו לשנתון ב20-30 אלף ש"ח.

המחירון התרסק כי לא אהבו את הגיר הרובוטי? אבל גם של הידניות התרסק באותה המידה וזה לא שהן נסחרות משמעותית מעל המחירון, למרות שיש כאלה שמנסים.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לומר לך שאני מרוצה 100% מהתיבה? לא, אבל שוב- היא לא נוראית כמו שעשו ממנה.

לכל תיבה יש את היתרונות והחסרונות שלה, למשל בDSG ממש מעצבן אותי שבמצב ידני התיבה מעלה הילוך כשמגיעים למנתק, שבבראבו זה לא קורה (כן, אני מעדיף שהמנוע יקפוץ טיפה על המנתק אבל לא יעביר לי הילוך כשאני לא רוצה).

לא רק ב-DSG, גם ב-DCT של יונדאי זה ככה.

ה-DSG (משושת ההילוכים) תיבה טובה מזו שבבראבו בעשרות מונים, ואני עדיין לא מרוצה ממנה במאת האחוזים (ולא בגלל מה שציינת, שינוי תוכנה לגיר מסדר גם את זה בין היתר).

אין תיבה אוטומטית מושלמת, וגם אם יש - כנראה נמצא אותה בפרארי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

יש תיבות אוטומטיות טובות מאד. לא חסר.

בטח במכוניות יוקרה, אבל גם בהרבה מכוניות עממיות.

יש אפילו כאלה שטובות יותר מתיבות ידניות. אבל אף אחת מהן לא מהנה כמו תיבה ידנית טובה.

לכן, אם אתה מבלה המון בפקקים - קח אוטומטית טובה / תעבור דירה.

אם הכבישים פתוחים - קח רק ידנית.

אם בכל זאת, אתה תקוע עם הפקקים, ואתה מעוניין בפשרה מאד טובה בין ידנית לאוטומטית, אוהב נהיגה ספורטיבית אבל מחפש גם משפחתית פרקטית, והתקציב לא מאפשר לך אלטרנטיבות יקרות משמעותית, ואתה מוכן לאפשרות שאתה עלול להתקל בתיקון יקר יחסית מתישהו במורד הדרך, אז בהחלט יש מקום לבחון ברצינות את הבראבו הרובוטית.

רק כמו שכבר הזכירו קודמיי, תנסה אחת ותוודא שאתה מוכן לחיות ביומיום עם ההתנהגות המעצבנת בזחילה בפקקים ו/או תקח בחשבון עוד 2-3 אלף לשדרוג תוכנה לגיר.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

איזה תיקון יקר?

החלפת קלאץ' היא לא כזאת יקרה.

הבעיה היא אנשים שלא הולכים להחליף אותו כבר כשהוא מתחיל להחליק ו"מושכים" אותו ככה.

מה שקורה זה שהגלגל תנופה נשחק ואז צריך להחליף גם אותו, אם מתייצבים במוסך מהרגע הראשון אז ההחלפה "זולה".

They are trying to ban me...

פורסם

כן, אבל הdsg גיר עדיף משמעותית והוא כל כך מושמץ כאן בפורום בגלל הצורך החלפת הקלאצים.

אז אם כבר מוכנים ללכת על גיר שידוע כבעייתי, אז לגמרי dsg.

פורסם

כי אנשים חושבים שיש קסמים ובגירים אחרים לא צריכים החלפה של קלאצים, וזו הטעות. במוקדם או במאוחר בכל גיר כזה נדרשת החלפת קלאצ/ים, והעלויות די דומות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...