Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הייתי במצב כזה בדיוק לפני כמה חודשים, רק שכמובן לא צפיתי את הנהג שמאחורי. הוא יצא עם נזק של לפחות כמה אלפי שקלים (טמבון חדש, רדיאטור, פח חזית), אני יצאתי עם כאבי צוואר בשבוע שאחרי.

במצב היפותטי כמו שאתה מתאר, אם מדובר ברכב פרטי שמתקרב במהירות, אלחץ על הבלמים ואתכונן לחבטה כמו שכתבו פה (ראש על המשענת וקונטרה עם הידיים).

אם מדובר במשאית או רכב כבד אחר שמגיע במהירות ויש לי מקום לברוח מהנתיב אז אני בורח. חייך קודמים וזה...

בואו נהייה רציניים, אף אחד לא משאיר מרחק גדול מהרכב מקדימה, לא כזה שימנע פגיעה בכל מקרה.

מרחק סביר שימנע פגיעה הוא כזה שאתה יכול לראות את הגלגלים של הרכב שלפניך נוגעים באספלט. התרגלתי לנהוג עם מרווח ביטחון כזה, חסך ממני את המעורבות בתאונת שרשרת כי היו מכוניות לפני.

כמו כן העצה לבלום לאט וברוגע היא נכונה מאד לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אופציה ראשונה + צופר בתקווה שזה יעיר את הנהג מאחורי.

האופציה השניה רלוונטית רק אם אתה עומד ראשון ברמזור. ואם יש לפניך מישהו? או בכביש דו סיטרי עם תנועה נגדית? אופנוע שעוקף אותך?

לי קרה שנהגת שעמדה מימיני וחצי רכב מאחורי התחילה נסיעה עם הגה מסובב שמאלה עד הסוף (נתנה לאופנוע לעבור ושכחה ליישר את ההגה). ראיתי במראה הימנית איך היא מתקרבת ופוגעת ברכבי. אבל היה רכב לפני, משמאלי ולא הייתי ראשון. לא היה לי הרבה מה לעשות.

פורסם

תצפור עד 100.

{ "קח שאלה אחרת...אתה נוסע בכביש החוף...בלילה...ממולך שני אורות...איך אתה יודע אם זה משאית או שני אופנועים?"

- "מפעיל וישרים!"

- "אם אתה נהנה מזה תפעיל.."

- "אני צופר?"

- "תצפור עד מאה...כביש החוף לילה למי אתה צופר?"

- "משחרר הנדברקס!"

- "מה נסעת כל הזמן עם הנדברקס משוך!? נו תחשוב מהר האורות מתקרבים!"}

alfa 156 2.5.

פורסם
+1

לא ממליץ לנסות ולסטות באופן פתאומי, זה עלול לגרום יותר נזק מתועלת ואתה עלול להיות אשם בתאונה שתיגרם כתוצאה מן הסטייה שלך מנתיב הנסיעה. כיום רכב דו גלגלי נוסע על פי חוק על השוליים הימניים ואתה עלול לפגוע בו.

לחיצה רפה על הדוושה תדליק את אור הבלם ואולי הנהג שמאחוריך יבין שעליו לבלום.

לחיצה חזקה על הבלם רק תגרום להגברת עוצמת הפגיעה ברכב שלך. עדיף שהרכב יידחף לפנים.

אם אתה יכול, הצמד את ראשך בכוח אל משענת הראש וייצב את עצמך באמצעות הידיים והרגליים. אל "תנעל" את פרקי הידיים על ההגה, אלא אפשר לפרק להסתובב כדי שלא יישבר.

להיפך, דווקא ללחוץ חזק על הבלם ולהצמד למושב ולמשענת.

מקטין את תנועת הרכב. לא להחזיק את הבלם לחוץ, הרכב יאיץ ללא התנגדות ואז יבלם בחדות ברכב שלפניו.

מתכון מצויין ל- Whiplash.

פורסם (נערך)

קודם כל, ברגע שנעצרו שניים-שלוש מכוניות מאחורינו (או משאית גדולה אחת) אז יש לנו בכל מקרה "חיפוי" וגם ב

לא סביר להניח שנספוג מכה מי יודע מה קשה.

כדי לייצר את ה"כיסוי" הזה כדאי להתחיל להאט מוקדם יחסית. ככה הרכבים שמאחורינו ידביקו אותנו תוך כדי ההאטה ובמקום לעמוד בקצה טור המכוניות שמלפנים נעמוד בראש טור המכוניות "שלנו" שייגן עלינו.

אם בזמן ההאטה אין מכוניות מאחור, עוצרים כאמור מוקדם (יותר מוקדם מאשר רק לראות אספלט בינינו לבין הרכב שמלפנים) וממשיכים להשגיח על המראות וגם נשארים בהילוך - כולל ברכב ידני.

במידה והרכב מאחור לא מצליח לעצור, אפשר להתקדם קדימה (תתפלאו איזה הבדל עושים מטר שניים) וגם לנסות לחמוק הצדה כדי לצאת מדרכו או לפחות לספוג מכה חלשה ככל האפשר.

כאמור, אחרי שנעצרו מאחורינו שניים-שלוש מכוניות או משאית אפשר להתקרב יותר לרכב הנמצא לפנינו ולהפסיק את ה"כוננות".

יישום השיטה בציי רכב (פותח השרשור - שאל את המדריך שלך) מונע פגיעות מאחור ומפחית את שכיחותן בעשרות אחוזים.

אגב. צדקו מי שאמרו שיש לבלום (רצוי על ידי בלם היד ולא רק הרגל) במקרה שלאחר ביצוע כל הצעדים הפגיעה אינה נמנעת.

להפחית מאוד את הכוח הפועל על הגוף זה כנראה לא יעשה, אבל ייתכן שתימנע פגיעה נוספת ברכב הנמצא מלפנים או דחיפה לתוך מקום מסוכן כמו צומת.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה לכולם, אני אעבור על מה שכתבתם פעם נוספת ואסיק מסקנות.

הפגיעה הראשונה הייתה כשעמדתי אחרון ולא היה אף אחד מאחורי, פתאום הגיעה אחת שחשבה שזה חכם להסתכל על הטלפון שלה, מן הסתם אני שומר מרחק, אבל זה קורה תוך שניה, כי עד שהיא הורידה את הראש לא ראיתי סכנה ואפילו לא הספקתי לחשוב על מה אני הולך לעשות.

הפגיעה השניה הייתה עוד יותר מגוכחת, שיירה של מכוניות בכניסה מכיוון צפון אל כביש 4, זה 2 נתיבים והכניסה אל כביש 4 זה נתיב אחד, אז למרות שהייתי "מוגן" - הוא פשוט נדחף מהצד אחרי ואז הסתכל למטה, כנראה שגם על הטלפון..

פורסם

סיטואציה טריה מאתמול.

צומת T מרומזר. אני מתקרב לצומת כשאני מבחין שמופע האור הירוק ברמזור מהבהב. מתחיל בבלימה מתונה, ומעיף מבט לאחור דרך מראת התשקיף הפנימית ברכב.

מבחין ברכב משא מחובר("פול-טריילר") אשר דוהר לעברי. אפשרויות: 1. לעצור בקו עצירה(מופע האור ברמזור כבר צהוב ואוטוטו מתחלף לאדום) ולהסתכן בפגיעה מאחור, אשר תוצאותיה אינן ידועות(אך אינן טומנות טוב בחובן) 2. להכנס לצומת באדום ולסטות לימין השול(עד קו הצומת יש מדרכה ומיד לאחריה שול די רחב).

ההחלטה היתה (2), תוך כדי כניסה לצומת ממשיך להסתכל גם אחורנית. נהג המשאית התעשת, והצליח לעצור בקו העצירה. הנהג עוד "הודה" ואמר "סליחה" עם הבהוב באורות הדרך והפעלת מהבהבים כתובים.

אין תמונת מצב אחת דומה לרעותה. קשה להתכונן כי אינך יכול לצפות את התנהגותם של שאר משתמשי הדרך. אם אתה כבר "כלוא" לפני צומת, אין ביכולתך לעשות הרבה.

נכון, אתה יכול לשמור מרחק X ואולי אף XL. בסופו של יום יהיו תמיד החולמים אשר "ינשקו" אותך ולא מתוך חיבה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כשנצמדים לי לתחת (תוך כדי נהיגה) אני מפעיל אורות מצוקה. זה עובד היטב.

בזמן עצירה באמת אין יותר מידי מה לעשות במידה ואתה לא ראשון ברמזור/צומת/אין נתיב צדדי פנוי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אנחנו לא בשדה קרב כדי לארגן לי מקום להימלט אליו מראש (או שמא כן?) . טוב, אולי אתה צודק, לפחות בארץ.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

קרה לי לצערי.

עמדתי כמה שניות טובות ברמזור ופתאום משום מקום נכנס בי מישהו מאחורה, כנראה היה בטלפון, לא נגרם נזק בכלל כי הוא התנגש בלוחית רישוי.

בכללי קורה הרבה שאני מסתכל במראה המרכזית ורואה את הרכב מאחוריי בולם חזק כדי לעצור, ואני אומר לעצמי אולי הוא לא יספיק לעצור וייכנס בי, אז אני מתקדם קדימה עם גז מהר מהר ליתר ביטחון.

פורסם
אני חושב שאפילו מרחק של רכב (כ-4.5 מטרים) זה הרבה, אבל כן לעצור במרחק שבו אתה רואה את גלגלי הרכב שלפניך פלוס רצועת אספלט.

אם אני LOW RIDER זה גם תופס? :roll:

לנושא- האמת קורה לי משהו דומה תמיד בעמידה ברמזור כשאני בעליה, אני עם רכב ידני ולפעמים הרכב מאחוריי כל כך נצמד, שאני משתדל להתקדם עוד מטר קדימה, בגלל הסיכוי הקטן שאני אפספס את הקלאץ קצת ואדרדר אחורה.

בד"כ הפעולה שלי מלווה בהתקדמות שלו בעוד מטר וחצי

פורסם

במצב של עמידה לא הייתי עושה כלום. ממילא כמעט בלתי אפשרי להתחמק בזמן, וכל תגובה שלך לפני הפגיעה עלולה לשמש כעילה לכך שיש לך אחריות תורמת, הדמיון של אנשים פורה מאד בהמצאת תירוצים.

מה שכן הייתי עושה אם הייתי מבחין בזמן, הייתי מסובב את מצלמת הדרך (מקווה שיש לך כזו ברכב) אחורה שתצלם את האידיוט שמאחוריך.

• תוכן חדש...