Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם הגיוני שמצבר חדש ימות אחרי פחות משנתיים!??!?

כן. זה קרה אפילו לך בעצמך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בכלל לא יודע מה הולך עם תעשיית המצברים בישראל. לדעתי הרבה מצברים שנמכרים כ"חדשים" הם לא ממש חדשים.

פורסם

שנפ דוקא מחזיקים יפה, אם הם מטופלים טוב.

אני אישית לא מאמין לכל ה- Without Maintenance שהם מפרסמים על המצברים שלהם.

כל חצי שנה אני פותח את המצבר ומגלה שחסרה כמות של כוס וחצי מים (300 מ"ל מדוד), ותמיד יוצא שהתאים הקיצוניים מלאים כמו שצריך וככל שמתקדמים למרכז חסרים יותר. מעניין.

פורסם (נערך)
על סמך מה אתה קובע את זה?

לא מידע אלא מניסיון. ברכב מסוג פולקסווגן גולף הוחלף מצבר במסגרת אחריות למצבר חדש עם חותמת של היצרן (למרות שהוא מתוצרת ורטה). המצבר היה ארוז ב shrink wrap ומההתנעה הראשונה הרגשת מצבר... חדש. אגב כששאלתי במוסך נאמר לי שהיצרן הורה להחליף למצברים חדשים ו"מקוריים" ולא לחליפיים וכיו"ב.

בהזדמנות אחרת כשהוחלף לורטה ממתקין הוא לא היה ארוז ולא כלום וההתנעה הייתה קשה יותר.

אין לי מידע אמפירי או מהימן, סתם תחושה אישית. אני סבור שמצברים לא נזרקים אלא הולכים למחזור ולכן לא כולם מגיעים ארוזים וכו' אבל עדיין - משהו מרגיש לי לא כשר (ואני לא מכליל ולא אומר זאת באופן גורף)

עריכה אחרונה על ידי normaly
פורסם

לא בטוח לגבי חידוש, למרות שלא פוסל. אבל נראה לי יותר שפשוט מייצרים אותם היום בסטנדרטים יותר נמוכים.

כמו בכל תעשיה אחרת מנסים לחסוך עלויות עד כמה שאפשר, מייצרים במזרח הרחוק מחומרים בלאי בסטנדרטים בלאי.

יש גם מושג שנקרא "הנדסת כשל", יש מהנדסים שתפקידם לתכנן את המוצר ככה שיפסיק לעבוד אחרי תקופה מסויימת (תנחשו אחרי כמה זמן? נכון, כמה שיותר קרוב לתום האחריות).

פורסם

למצבר יש אורך חיים לא ידוע. מצבר הוא מוצר כימי שמושפע מכמות ההתנעות, אופי הנסיעות, מצב המערכות המכניות והחשמליות וכן, גם לא מעט עניין של מזל.

67,000 ק"מ ו 4 שנים החזיק לי מצבר של Startup (פחות שבועיים בדיוק ושעדיין הצליח להניע בכוחות עצמו, אבל ברור לי שזה היה עניין של יום-יומיים לפני שהיה מתפחלץ סופית). אתמול הוא הוחלף במצבר Startup חדש.

התעלומה היחידה שאין לי תשובה עליה היא מה הסיבה בגינה מצבר חדש ומקורי, זה שמגיע עם הרכב מהמפעל, מצליח להחזיק בדרך כלל מספר שנים לא מבוטל לפני שהוא מתפגר. לראות מצברים מקוריים ברכבים בני 4-5-6-7 זה לא מחזה נדיר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

התעלומה היחידה שאין לי תשובה עליה היא מה הסיבה בגינה מצבר חדש ומקורי, זה שמגיע עם הרכב מהמפעל, מצליח להחזיק בדרך כלל מספר שנים לא מבוטל לפני שהוא מתפגר. לראות מצברים מקוריים ברכבים בני 4-5-6-7 זה לא מחזה נדיר.

יש תאוריה (שאני לא בטוח שהיא ב 100% נכונה) שאומרת כך:

באוטו חדש עם כל המכלולים חדשים צריכת זרם של הסטרטר נמוכה יותר, וגם לוקח למנוע כמה שברירי שניה פחות זמן להניע בגלל שכל המערכות במצב חדש. כלומר מצבר עובד פחות קשה.

אגב את אותו הדבר אפשר לאמור על הרבה מאוד מכלולים. למשל תושבות מנוע מקוריות שבאו מהמפעל מחזיקות 100.000 ק"מ. אתה בא ומחליף בתושבות זהות מקוריות, מחזיקות 70.000 ק"מ. בגלל שהמנוע כבר פחות מאוזן, יש קצת יותר ויברציות וכו'.

פורסם (נערך)
למצבר יש אורך חיים לא ידוע. מצבר הוא מוצר כימי שמושפע מכמות ההתנעות, אופי הנסיעות, מצב המערכות המכניות והחשמליות וכן, גם לא מעט עניין של מזל.

67,000 ק"מ ו 4 שנים החזיק לי מצבר של Startup (פחות שבועיים בדיוק ושעדיין הצליח להניע בכוחות עצמו, אבל ברור לי שזה היה עניין של יום-יומיים לפני שהיה מתפחלץ סופית). אתמול הוא הוחלף במצבר Startup חדש.

אם תקנה מצבר מקורי מייצרן הרכב תוצרת יואסה, וורטא, בוש או פנסוניק שמגיעים כמצברים מקורים ברכבים יפנים ואירופאים אני בטוח שגם הם יחזיקו לא מעט שנים.

אני אתן לך דוגמא.

1. ברכבי קונצרן VAG ברכבים החדשים שהיו ברשותיי המצבר היה תוצרת וורטא ואכן החזיקו כ-4 שנים ++ אבל מצבר 'שווה ערך' למקורי תוצרת וורטא לפי הקטלוג האינטרנטי שלהם אינו באמת שווה ערך למקורי מכיוון שהמצבר המקורי מיוצר לפי מפרט ודרישות של ייצרן הרכב.

2. בהרבה מקרים החשמלאים/מכונאים שבודקים את המצבר האם הוא תקין או לא אינם יודעים לבדוק ומחליפים מצבר למרות שאחרי טעינה מסודרת ובדיקה תיקנית המצבר עשוי להיות תקין ולהחזיק עוד כמה שנים.

3. בשנים האחרונות שמתי לב שצ'מפיון במספר מקרים התקינו מצבר מקורי שמגיע מייצרן הרכב תוצרת וורטא עם מדבקות של VAG ולא מצבר משיווק מקומי של וורטא.

4. בעבר חבר הפורום רוני סטראט כתב על הנושא כמה דברים ולדעתי יש מעט טעם בדבריו.

אני לא בטוח שזה הקישור הנכון.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?493691-%D7%98%D7%9B%D7%A0%D7%99-%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%A0%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%92%D7%91%D7%99-%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%90%D7%9C%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%9C%D7%A7-1&p=4060370#post4060370

5. בזהירות אני אכתוב שקיימים חשמלאים שמוכרים מצברים מחודשים כחדשים לכן גם אורך החיים אינו אותו דבר.

6. יישנם משווקים שמחזיקים מצברי בתנאי אחסנה מצברים לזמן ארוך מבלי לבדוק ולטעון את המצבר כפי שייצרני המצברים דורשים לכן אורך החיים של המצבר נפגע.

ראית פעם משווק מצברים גדול שבודק ומחבר מצברים למטען ייעודי בכדי לשמור על אורך חיי המצבר ? אני לא.

אתה יכול לטעון שקצב התחלופה של המצברים הוא כזה גדול שאין צורך לבדוק/לטעון את המצבר. אולי.

בצבא כן עושים זאת למצברים באחסנה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

אני עם מצבר שנפ בן 3 שנים ו4 חודשים, 46 אמפר.

זכור לי שהורטה הקודם החזיק פחות אם אני לא טועה גם הורטה הלפני ורטה הקודם נהרס מהר מדי אם אני זוכר נכון.

בקיצור, יש מצברים מומלצים ויש על הפנים מכל חברות.

החכמה היא לעשות סקר שוק ולראות איזה מצברים בסופו של דבר מחזיקים מעט זמן יחסית אצל אנשים למרות שכמובן זה משתנה.

פורסם

מצברי Startup ומצברי Powerup הם מצברי וורטא לכל דבר ועניין.

זהו מיתוג מקומי של היבואן הישראלי שנועד לפנות לפלחי שוק תקציביים יותר.

ההבדל היחידי בין שניהם זה משך האחריות: ל-Startup יש 12 חודשי אחריות ול- Powerup יש 20 חודשי אחריות (ולכן הוא גם קצת יקר יותר).

כך יוצא שהיבואן המקומי "מציע" מצברים לכל רמות התקציב.

מצברי וורטא כחולים - לשוק הגבוה.

מצברי Powerup לשוק הביניים.

ומצברי Startup לשוק ה"נמוך".

בשורה תחתונה, לקנות מצבר וורטא כחול זו זריקת כסף לפח. משלמים תוספת כסך על מדבקה עם המילה וורטא ועל הצבע הכחול. אידיוטי.

אורך חיים של מצבר תלוי בראש ובראשונה בפרופיל הנסיעות ותקינות האלטנרנטור.

מניסיון עצמי רב, הטענת מצבר בבית לפחות פעם בחצי שנה יכולה להאריך את חייו בשנתיים לפחות...

בכל הנוגע לשאלתו של איתמר על אורך החיים של מצברים מקוריים, אני מאמין (ואין לי כל אסמכתא לכך) שהחומרים הנמצאים בתוך המצבר - קצת יותר איכותיים בכל הנוגע למצברים המיוצרים עבור הייצרן עצמו - ומכאן אורך החיים הארוך שלהם.

פורסם (נערך)

לא כל המצברים נולדו שווים, ישנם הרבה פרמטרים שמשפיעים על איכות ואורך חיים של מצבר.

כמות עופרת, צפיפות לוחות, עובי לוחות\ציפוי, חומר מבודד בין הלוחות, רמת זיקוק העופרת (נקיון) וזה רק המעט שאני יודע למנות, יש עוד רבים.

עופרת איכותית עולה כסף. הנדסה עולה כסף (אם כי לא מדובר בטכנולוגיה חדשה מי יודע מה), תהליכי ייצור עולים כסף.

העובדה היא שישנם יצרנים שמייצרים מצברים ששורדים בקלות פי 2 ויותר מיצרנים אחרים. לדוגמא יואסה שידועים באורך החיים המופלג שלהם(ששרד אצלי אפילו פי 3 מוולטא).

עובדה מספר 2 היא שהמצברים האלה גם יקרים פי 2 ממצבר מתוצרת מקומית, או זהה באיכותה לתוצרת מקומית.

בודדים האנשים שמוכנים לשלם 1200 שקל למצבר כשלמתחרה בחנות ליד ישנו מצבר עם נתונים זהים (על המדבקה) ב600 שקל.

לכן בסופו של דבר אנחנו מקבלים את מה שמשלמים עליו..

ספציפית לנושא המצבר, אני לא מתחבר לתאוריה של בוקי.

אני פשוט חושב שישנם יצרני רכב שמגדירים סטנדרטים ליצרני המצברים, ולא מתקינים את המצבר הראשון שהם מצאו ברחוב המסגר במינימום כסף. אין לי ספק שיש גם כאלה שהולכים על הזול ביותר רק שישרוד את תקופת האחראיות.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

ספציפית לנושא המצבר, אני לא מתחבר לתאוריה של בוקי.

גם אני לא כ"כ מתחבר לתאוריה הזאת, העלתי את זה כתאוריה ולא כעובדה מוכחת.

מה שכן, על סמך ניסיון עם כמה עשרות מצברים שיצא לי להחליף לא ראיתי איזשהו קשר ברור בין יצרן המצבר לתוחלת החיים שלו וגם לא ראיתי הוכחות לכך שמצברים חדשים מחזיקים פחות ממצברים של פעם.

מה שמשפיע זה אופן השימוש (הרבה התנעות, נסעיות מועטות, אוהב לשמוע מוסיקה בחניה עם מנוע כבוי וכו').

• תוכן חדש...