Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סובארו B4 (לגאסי) 2010 – סקירת רכב

טוב, נתחיל ברכב שעבר מהידיים של אבא שלי לידיי.

מדובר במנוע 2 ליטר ורמת אבזור TOP

זה יהיה ארוך – מתנצל מראש. מרבה לכתוב.

אני מכיר את הרכב הזה כבר חמש שנים סה"כ והזדמן לי לנהוג עליו הרבה פעמים בזמן הזה אבל יש הבדל בין היכולת האמיתית לתת חוות דעת על רכב שנהגתם עליו פה ושם לבין לתת חוות דעת על רכב שאתם נוהגים בו לשימוש יומיומי.

אז מאיפה מתחילים? לדעתי מבחוץ פנימה ואז נרד אל הכביש ובסוף נלך למוסך ולמשרד הרישוי.

חיצונית

תראו, הדור שקדם לשנתון 2009 עד 2014 היה ללא ספק דור ספורטיבי יותר, מתנהג יותר ורבים גם יגידו יפה יותר.

הדור הנוכחי- 2015 בעיני הוא הדור הכי יפה עד היום.

הדור שאני נוהג בו – פחות, חלק יגידו מכוער כי הם רצו את העיצוב הקודם.

בעיניי – יש בה יופי אבל חייב להודות שהרכב הפך לגמלוני, מגושם – סוג של ילד מגודל.

מצד אחד אני מאוד אוהב את הפנסים, את החרטום, את הרכינה שלה כשמביטים בה מהצד או מלמעלה – תראו בתמונות את התמונה שצילמתי מהמרפסת.

מצד שני, כן, יש בה משהו שמרגיש גדול מידי לרכב הזה ומגושם.

אבל זה משהו שקרה בגלל סיבות מאוד מוצדקות ומאוד נכונות – רק שהיישום של היפנים כאן היה לא מושלם בעיני או שלא בוצע כהלכה – הדור של 2015 לקח את הטעויות הללו וסיים כמעט את כולן.

הסיבות העיקריות לכך יוסברו דווקא במה שקשור לפנים הרכב.

לסיכום המראה החיצוני – אני דווקא מאלו שכן אוהבים את הרכב וכן חושבים שסובארו עשו משהו נכון בזה שהם הלכו לכוון הזה.

פנים

או קיי אז כאן אני אתחיל ברקע של שנת 2009 שם סובארו שמו למטרה את השוק האמריקאי ואז הם הבינו שהם צריכים רכב גדול יותר, מרווח יותר, נוח יותר וגם חסכוני יותר.

אמריקאיים בעיקר קונים כרכבים משפחתיים ספינות שיוט – קאמרי, סונטה במשך אותן שנים הן שתי המכוניות הכי נמכרות – היום נכון לשנת 2015, סובארו לגאסי היא המכונית הכי מומלצת ברוב הסקרים שאתם תוכלו למצוא ביוטיוב וככל הנראה עוקפת אותן במכירות – לא בטוח אם הנתון הזה מאומת אבל נראה שהלך להם.

אבל הדור שאני נוהג בו – לא היה מספיק טוב ולא ממש הצליח להם עד שנת 2014 אבל כן היו שם שינויים משמעותיים אשר תיכף אמנה אותם.

נתחיל בנתון המרשים יותר בעיניי ברכב הזה – מרווח פנים.

תראו, בסיס הגלגלים של הרכב יחסית קצר לקטגוריה הזו, יחד אם זאת מדובר לשנתון הזה באחד הרכבים המרווחים ביותר בקטגוריה אולי למעט סקודה סופרב שהיא פשוט גובלת בלימוזינה.

אמנם הרצפה ברכב במושב האחורי מופרעת ע"י רצפת תמסורת גבוהה מאוד (מערכת הAWD ) אבל אם תבחנו את

בארות הרגליים של היושבים מאחור אתם מיד תבינו שהם פשוט עצומים!

אני יכול לקחת את מושב הנהג עד הסוף אחורנית ועדיין לאדם בוגר יהיה מספיק מקום לברכיים ולרגליים – פלוס ענק לרכב הזה במובן הזה.

מכאן נעבור לנושא הבא שקשור לפנים הרכב והוא נוחות

שמעו – מושב הנהג של הרכב הזה, בלי להגזים, באמת – ביי פאר אחד המושבים הנוחים יותר שיצא לי לשבת בהם איי פעם וזה לא שאין לי מדד טוב להשוואה – יצא לי לשבת באינפיניטי (לנהוג, שעות), אוודי A6 דגם 4.2 קוואטרו, יגווארים, רוביקון, מרצדסים, בימריות וכך הלאה וכך הלאה – באמת, שאפו! סובארו עשו כאן עבודה מטורפת על מושב הנהג – אני לא מדבר על פיצ'רים – אין זכרונות מושב, הם לא מושבים מתחממים ובטח שלא מקררים אני

פשוט מדבר על נוחות הישיבה ותנוחת הנהיגה – מעולה!

אני אפילו אכביר ואומר שמשענת הראש של המושב לא מתכווננת ועדיין זה אחד המושבים הנוחים ביותר שיצא לי להתקל בהם.

בדגם של ה2015 למשל – אני חושב שהם עשו עבודה פחות טובה על המושבים אבל גם זה מן הסתם אינדיבידואלי מאוד ומה שאני כותב הוא כמובן, אישי לגביי.

שאר המושבים גם כן נוחים – מושב הנוסע נוח באותה המידה רק שאין לו תפעול חשמלי כפי שיש בכסא הנהג.

המושבים האחוריים גם מאוד נוחים ויכולים בקלות להנעים לשלושה מבוגרים את הזמן לנסיעה ארוכה.

יש ידית מושב אחורי מתקפלת עם מחזיק לשתי כוסות.

הנקודה הרעה ברכב הזה היא שהמושב האחורי לא מתקפל! לא 60 אחוז לא 40 אחוז וגם לא 100 אחוז – פשוט לא מתקפל – יש דלת קטנה שמאפשרת מעבר יד לשליפת חפצים מתא המטען וזהו.

הנקודה הבאה שעדיין נחשב אצלי פנים – תא המטען

תא מטען גדול מאוד – מהרושם שלי מדובר בלמעלה מ500 ליטרים, פתח הטענה רחב ונוח, גובה שפת הטענה קצת לא, צריך להתכופף טיפה לאלו שסובלים מבעיות גב זה כמובן מינוס לעומת רכבי SUV שבד"כ הרבה יותר טובים במובן הזה.

פתיחת דלת תא המטען היא רק מתוך תא הנהג ומדובר בכפתור אלקטרוני.

מכאן אעבור לנקודה הבאה – אבזור והנדסת אנוש

לא מדובר במשהו מיוחד או יוצא דופן – מבחוץ הדברים שבעיקר שמים אליהם לב

חישוקי סגסוגת קלה מקוריים של היצרן.

איתותים על מראות הצד.

מראות צד מתקפלות.

מבפנים יש לכם קודם כל בלם יד אלקטרוני אשר מפנה לכם מקום לגשר הרבה יותר גדול ורחב בקונסולה המרכזית בין שני המושבים שם תמצאו הרבה מאוד תאי אכסון – יותר מידי לטעמי, שני מחזיקי כוסות, פתח לאכסון בתא העליון, תא כפפות ענק, בקרת אקלים מפוצלת, דש בורד בתאורת LED לבנה כל שאר הקבינה מוארת באדום, שני שקעי מצת וכל השאר זה דברים שאני פשוט לא רואה טעם לכתוב אותם.

הנדסת האנוש

הנדסת אנוש טובה, פשוטה – יעילה מאוד

על גלגל ההגה יש מצד ימין את תפעול בקרת השיוט שהוא מאוד פשוט ונוח.

מצד שמאל תפעול מערכת הסטריאו.

מצד שמאל להגה יש בקרות של תאורה, פתיחת תא מטען, בלם יד אלקטרוני, כוונון גובה תאורה.

בקונסולה המרכזית אתם תמצאו מערכת סטריאו מאוד פשוטה לתפעול ובקרת אקלים פשוטה וקלה לתפעול – במקרה שלי, מערכת סטריאו זה כבר סיפור אחר לגמרי.

עיצוב כללי ורמת מיתוג

לסיכום של הפנים של הרכב – העיצוב הכללי הוא כן עיצוב שנותן תחושה של קטגוריה אחת למעלה מהממוצע לארץ אבל בשום פנים ואופן לא מדובר על משהו שהוא פרימיום או באמת מתקרב לזה ובדיוק בגלל זה אני כל כך אוהב את הרכב, את המותג.

העיצוב שלהם הוא עיצוב שמדבר למי שמחפש סוס עבודה אבל עדיין להרגיש שמדובר ברכב על גבול הסלון, פשוט, לעניין, נוקשה, בנוי כמו טנק – זה חלק מהקסם ה"מחוספס" שמקנים למותג הזה וזה חלק ממה שיגרם לכם או להתאהב בו או לרצות לעבור ממנה הלאה כמה שיותר מהר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?583347-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-OPTIMUS-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4-2010-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%93-TUNE-BLOG-%D7%A9%D7%9C%D7%9D

בואו נרד אל הכביש

ארשה לעצמי לזרוק כאן כמה קללות:

תיבת הילוכים רציפה – דהיינו CVT

הנעה סימטרית קבועה לכל ארבעת הגלגלים דהיינו – AWD

מנוע 2 ליטר עם 150 כוחות סוס

מנוע בתצורת בוקסר

קומבינציה מאוד ייחודית למותג אין ספק בכך נתחיל מלדבר על המושג נוחות ואסביר איך כל קללה וקללה אשר מניתי מעלה נכנסת לתוך המושג נוחות ותורמת את החלק שלה:

איכות הנסיעה של הרכב הזה היא הפתעה של ממש.

נתחיל בזה שהמתלים שלו רכים ובולמים זעזוים ומשכחים מהמורות ממש טוב.

המושבים כמו שכבר ציינתי נוחים להפליא ומרווח הפנים ברכב נותן לכם חלל ישיבה ומקומות תומכים למרפקים ולכפות הרגליים.

אבל לנוחות כאן נכנסים גם המנוע, תיבת ההילוכים ותיבת התמסורת לכל ארבעת הגלגלים וגם תצורת המנוע.

קודם כל – אמנם מנוע השני ליטר הוא קצת חלש ואנמי לרכב הזה במישור אבל יש לו די והותר כוח – ארחיב על זה קצת יותר מאוחר.

אבל תצורת המנוע – בוקסר, היא זו שהופכת את פעולת המנוע הזה לחלקה מאוד, אין רעידות בכלל! וזה קשור לאופן בו הבוכנות במנוע הזה נעות. אז – פעולת מנוע חלקה ושקטה זו התוספת הראשונה לנוחות.

משקל המנוע וצורת הישיבה שלו גורמים לרכב להכנס לתנוחת רכינה מסויימת, מוריד את מרכז הכובד שלו ומשפר בזה את התנהגות הרכב.

נמשיך מכאן לתיבת ההילוכים – בואו נדבר קצת על CVT

למיטב ידיעתי מדובר בתיבות שבמקור יועדו לרכבים ספורטיביים אבל אם השנים השימוש העיקרי שלהן הוא לחסכון בדלק – לא יודע לגבי זה עד כמה זה נכון אבל מה שאני כן יכול לאמר זה שהיישום של התיבה הזו ע"י סובארו הוא סה"כ מאוד מוצלח.

הווריאטור של התיבה מדמה כשישה יחסי העברה ואופן פעולת התיבה הוא חלק מאוד למעט מקרים מאוד מסויימים בה – בדיוק כמו בתיבות רובוטיות בין אם זה חד מצמד או DSG על שלל סוגיו – נוטה להתבלבל רק שזה הרבה יותר נדיר לעומת התיבות הרובוטיות, הרבה יותר.

התיבה הרציפה בשבילי היא סוג של הברקה לנסיעה בפקקים ולנסיעת קרוז – הפלגה.

היא מגיבה מיד ובמקום, אין השתהות כמו בתיבות הרובוטיות.

הפעולה שלה חלקה מאוד.

בלחיצות מתונות על הדוושה הרכב יאיץ בצורה לינארית לחלוטין מאפס עד מהירויות שלילת רשיון.

בלחיצה קצת יותר חזקה הווריאטור ידמה הורדת הילוך, די אגרסיבית – הרכב יבעט אתכם ויצמיד אתכם לכסא בחלק מהמקרים הודות להעברת משקל.

קרה לי פעמיים שבהירות איטית הרכב כמעט ונתקע במקום בגלל שהתיבה לא הצליחה להבין לאיזה הילוך להכנס וקרה לי פעם אחת שנתתי הרבה גז והרכב פשוט המשיך לתת גז למרות שהורדתי רגל מהדוושה עד שהוא "העלה" הילוך. אבל מעבר לכך – תיבה נוחה מאוד לנהיגות מנהלתיות – בעיני זה יתרון.

לפני שאני מגיע לנושא הבא שיקח לי כאן קצת חומר כתיבה – אני אדבר בכללית על ההיגוי של הרכב.

הגה

למיטב ידיעתי זה הגה אלקטרוני – באמת שאין פידבק מהגלגלים או מההגה שאני יכול להעיד עליו לעומת רכבים שהיו לי עם הגה מכאני לחלוטין אבל ההגה מדוייק מאוד ובאמת מנסיון נהיגה ארוך עם הרכב נותן תחושת בטחון גבוה, הרכב בהחלט פונה בדיוק לאן שההגה מצביע.

עכשיו אני אפלוש לנושא שעלול לעורר כאן לא מעט מהומה בקרב כל חובבי הספורט – מערכת הAWD

האם זה באמת גימיק כמו שרבים טוענים כאן?

כן ולא!

לנהיגה ספורטיבית אני מניח שיש כאן הרבה מאוד גימיק, יש גבולות פיסיקה לעד כמה שגוף במשקל מסויים יכול להשאר בשליטה בתוך מסלול ויש גם גבולות אחיזה לצמיגים כמו גם למתלים ולבלמים.

הרכב לא מצוייד להתנהגות ספורטיבית, כלל וכלל לא!

אבל יש לו בלמים טובים סה"כ עם פידבק טוב מהדוושה וגם כוח בלימה טוב – האם הוא מספיק טוב לנסיעה ספורטיבית טכנית? לא יודע, מתאר לעצמי שלא מספיק וידרשו שיפורי בלמים – אבל שוב, זה רכב משפחתי גדול שנועד לנסיעות מנהלתיות!

המתלים שלו לחלוטין לא מיועדים להתנהגות ספורטיבית – יחד עם זאת, הודות למשקל של המנוע, להנעה לכל ארבעת הגלגלים – אתם כן תיכנסו איתו ותצאו איתו מפניות, עיקולים וסיבובים במהירויות שברכבים "עממיים" או משפחתיים אחרים אתם לא הייתם מעזים ואם כן – לא הייתם חוזרים על זה שוב – הרכב הזה יפתיע אתכם ביכולות האחיזה שלו במובן הזה.

אבל אם להיות כנה – במובן הזה, כאשר משווים אותו לרכבים שנבנו להתנהגות כביש טובה – זה גימיק אם אתם משלים את עצמכם לחשוב שהAWD הופך את הרכב הזה לספורטיבי – הוא לא!

אז למה זה לא גימיק?

משתי סיבות מאוד מאוד חשובות – הראשונה מביניהן היא בטיחות!

הרכב פשוט אוחז טוב יותר בקרקע מכל רכב אחר בקטגוריה, אין כאן חוכמות.

הרכב הזה מסוגל לנסוע על הרבה יותר סוגים של משטחים או לפחות לזוז עליהם לאט מאוד ועדיין להשאר בשליטה.

אם תחפשו כאן בפורום כללי שרשור על תשעה רכבים שכנראה ישאירו אתכם בחיים אתם תראו שמתוך תשעת הרכבים הללו שבעה היו רכבי שטח או SUV או וואנים ורק שתיים היו רכבי משפחה סדאן – תנחשו?

האחת היא הסובארו לגאסי והשניה היא אאודי A4 קוואטרו – המשותף לכל המכוניות הוא AWD !

הסיבה השניה בגללה AWD רחוק מלהיות גימיק – רבים מכם יופתעו מכך ולא יבינו כיצד זה קשור – נוחות!

זה משהו שיהיה כל כך קשה להסביר – כאן אני בהחלט מצודד באמרה של סובארו – תנהג, תבין!

הAWD מקנה לרכב תחושת נהיגה והיגוי שהמילה שהכי הולמת אותם היא EFFORTLESS.

אתם תבינו את התרומה של המערכת הזו לנוחות הנסיעה בכל פעם שאתם תיכנסו לכיכר, תיסעו בעיקול מתמשך, תסעו בדרך מעוקלת ומפותלת.

מה שקורה בפועל זה שאין שום הטיות משקל לצדדים וזה גורה בגם במהירויות יחסית גבוהות – אני לא מדבר על התגרזנות, ממש לא – אלא על נסיעה קצת יותר נמרצת מהרגיל – ברכב ברמה דומה זה פשוט יהיה פחות נוח, פחות "קל" לתחושה.

וזה הבדל מאוד מורגש, מאוד רציני – רחוק שנות אור מלהיות גימיק.

עכשיו לסיום של נושא הכביש אני אדבר על נושא הכוח של הרכב הזה ובידוד הרעשים.

כוח, מושג כל כך מטעה, מטעטע

הרכב הזה לוקה בחוסר כוח - אם אתם בוחנים אותו במובן המיאוץ, התאוצה שלו מאפס למאה נמדדת בכ11 שניות לא הכי כיפיות בעולם אבל ביחס לנורמה בארץ – גם ממש לא נורא אבל שוב, בהחלט לא משהו שיש בו תענוג כלשהוא.

מהמקום היא דווקא מזנקת בצורה אגרסיבית, כמעט פראית בחלק מהמקרים – יש הדבקה למושב אבל איפשהו באזור ה70-80 קמ"ש זה פשוט צונח ואז לוקח לה עוד קצת זמן עד שהיא מורידה הילוך ומגייסת עוד קצת כוח בכדי לסגור את הפער מ80 ל100 הבור הבא יהיה בלהוציא את הרכב הזה מכוון של 100 ל120 וצפונה.

סה"כ הרכב משייט על 100 קמ"ש בכ1600 סל"ד והוא מאוד שקט הודות לכך מאוד!

על 120 בכ2000 סל"ד ומשם ל140 אין ממש הבדל גדול נדרשים סה"כ עוד כ300 סיבובי מנוע לדקה בכדי לשייט במהירות הזו.

מה שגיליתי בתור הסיבה המובילה לכך שהרכב הזה הוא יותר חזק מהנדמה זה האופן בו הוא מגייס את הכוח – הטיפוס בטורים מאזור ה1500 סל"ד לאזור ה3500-4000 הוא פשוט מיידי, אפס השתהות מהרגע שהמנוע מגיב הוא פשוט טס למעלה בטורים והרכב עף קדימה.

אבל למעט הנושא הזה של מיאוץ הרכב לא באמת חלש, בעליות ושיפועים הוא מאוד מתפס בקלילות ובתוספת הAWD התחושה היא ממש חסרת מאמץ – כשעליתי ליער אודם (חוות היעלים – מומלץ בחום לביקור עם ילדים, יש גם יקב ויש גם קטיף בנוסף לכך, פינת חי וג'ימוברי) הייתי בטוח שהחוויה תהיה מעייפת, כבדה, מתישה ובמקום זה הגעתי למקום רענן, כמו חדש והכיף הכי גדול היה שבזמן שלקחתי את הפניות הרכב פשוט לעס אותן וירק החוצה.

עכשיו בכדי לסגור את נושא הנהיגה ואת כל נושא הנוחות של הרכב הזה אדבר קצת על בידוד רעשים.

בידוד רעשים

סובארו עשו עבודה טובה, בביקורות רושמים שהם עשו עבודה מעולה, לדעתי עשו עבודה טובה.

המנוע סה"כ שקט למעט הרגעים בהם מאיצים בו. אבל התכנון של גוף הרכב וחומרי הבידוד ששמו בו בקיר האש, בחלקים של הדשבורד עושים עבודה ממש טובה וכמובן עצם זה שהרכב משייט ב100 קמ"ש על 1600 טור וב120 על 2000 טור מביא אתכם לכך שב99 אחוז מהזמן אתם פשוט לא שומעים מנוע.

בנוסף לזה כל תאי האכסון מצופים בגומי עבה נגד החלקה וכמובן זה מוסיף לבידוד.

אני בעצמי, למי שהביט בקישור לפרוייקט שעשיתי ברכב הזה – הוספתי עוד בידוד רעשים בדלתות, על כל רצפת תא המטען, דלת תא המטען, כל הקורות וכל רצפת הרכב אשר הביאו אותו למצב בו הרכב הזה באמת שקט מאוד.

את תא המנוע בחרתי לא לבודד מעבר למקור מסיבה פשוטה – אני אוהב את רעש המנוע של הרכב הזה.

הוא אמנם קצת צרוד, אבל זה גם סוד הקסם של החספוס במותג כולו.

רעש המנוע משדר משהו אגרסיבי למרות הכל, הוא משדר חווית נהיגה טובה ויותר מזה הוא נעים לאוזן – יש משהו בבוקסר הזה שגורם לכם לרצות עוד, להאיץ בו עוד קצת, לפעמים סתם לצאת לעקיפה. יש משהו.

עכשיו נסגור את הפינה על הסיקור של הרכב הזה – מוסכים, רישוי, ביטוחים – אחזקה ותחזוקה

מוסכים –

איך שרכשתי את הרכב היה צריך לעשות לו טיפול גדול – 60 אלף קילומטרים

ברכב הזה בגלל הAWD צריך להחליף שמן תמסורת בשני הסרנים ומעבר לכך טיפול תקופתי מלא.

לאחר שלוש שנות האחריות הרכב עבר לידיו של ד"ר חזי (ד"ר סובארו לשעבר) ואני חייב לציין כאן לטובה את האיש הזה, בעל מקצוע מהדור הישן, מהימן! לא מסוגל לרמות או לעגל פינות – מטפל ברכבים יפניים לפי הספר ורק בחלקים מקוריים! מומלץ בחום!

אבל את הטיפול הגדול עשיתי דווקא במוסך שירות מרכזי בפתח תקווה – והופתעתי מאוד לטובה, קודם כל מהיחס אבל יותר מכך שהם היו הוגנים והגונים.

הייתי חייב לעבוד והטיפול היה דחוף ולכן נאלצתי לפנות למוסך מוסדר, עם פינת ישיבה ועבודה מוסדרת ובזמן שעבדתי ראיתי מחלון השירות ישירות את הרכב.

סה"כ החליפו בו את כל השמנים, מים, מסננים, טיפלו כפי שציינתי במערכת ההנעה הכפולה אך גם היה צורך להחליף רצועת אביזרים שכבר היתה בלויה – המכונאי הראה לי אותה באופן אישי.

הטיפול עלה אחרי כל ההנחות כ1750 שקלים וזה טיפול גדול סה"כ במוסך מרכזי – יצאתי מרוצה סה"כ וגם שקט נפשית.

לאמר שעכשיו אמשיך לטפל רק שם – לא, אני בכל זאת מעדיף את חזי אבל כל עוד לא נכוויתי – ובטויוטות שהיו לי בעשור האחרון טיפלתי רק במוסך מורשה – כנראה שאמשיך במנהג.

אגרת רישוי כ2200 שקלים – אבל אני משרת מילואים פעיל ואת הטסט הקודם שילמתי כאשר הרכב היה בבעלות של אבא שלי עדיין – נראה כמה פחות זה יעלה לי השנה.

ביטוח כ4900 שקלים חובה ומקיף לשני נהגים בלבד – אשתי ואני.

צריכת דלק – איך שלא מביטים על זה היא מגרדת את ה1:10 לא רע! אתם מקבלים בתמורה רכב משפחתי עם AWD ויכולת דינאמית גבוהה יותר מרוב המתחרות בקטגוריה ונוחות נהיגה מופלגת ובטיחות גבוהה מאוד – שווה את ההקרבה לדעתי.

לסיכום

למי שרוצה להביט בעוד תמונות של הרכב אני מציע שוב להביט בפרוייקט ההתקנה שלי – כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?583347-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%98-OPTIMUS-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-B4-2010-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%94-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%A8-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%A2%D7%93-TUNE-BLOG-%D7%A9%D7%9C%D7%9D

זה לא רכב פרימיום אבל הוא גם לא מתיימר להיות כזה.

הוא בעל אופי גס, קשוח, מחוספס ובכל זאת נותן לכם נוחות יוצאת מגדר הרגיל מכל אספקט – רכות, שקט, קלילות דינאמית והאמת היא שמחסור הכוח הקטן הזה בתאוצה מקבל פיצוי בריבית דריבית מכל שאר המעלות הטובות של הרכב.

הוא לא היפה בדורות אבל יופי זה בעיני המתבונן ואני סה"כ אוהב את הרכב הזה.

מדובר ברכב אמין, עם יכולות דינאמיות טובות, מרווח פנימי עצום, צריכת דלק למרות הכל שפויה לקטגוריה ועלויות אחזקה שפויות גם כן.

למי הייתי ממליץ על הרכב הזה?

למי שמחפש בטיחות ונוחות בצירוף עם אמינות גבוהה ומרווח פנימי שעדיין לא רוצה לוותר לגמרי על אלמנט הFUN ולקבל רעש מנוע מחוספס לצד אחיזה כביש טובה.

למי שלא מחפש את הפרימיום ועדיין להרגיש שהוא כן נוסע במשהו קצת יותר אפ-מרקט.

לאנשים האלו הייתי ממליץ על הרכב הזה.

כמה דברים קטנים אחרונים –

צמיגים – כרגע הרכב נועל זוג אחורי טויו CF1 וזוג קדמיים OVATION שאני מאוד לא מתלהב מהם – לקראת הטסט הבא אני מתכוון להחליף רביעיה למשהו טוב יותר מבית גודייר או מישלן, זה הרכב העיקרי, כאשר אגיע להחלפת צמיגים אני לא מתכוון להתפשר.

קרוז קונטרול – לא חשבתי שאשתמש בזה אבל גיליתי שבנסיעות ארוכות זה פשוט כל כך נוח וכל כך משחרר את המוח להתרכז בנהיגה עצמה שהתרגלתי לזה – מה גם שקובעים מהירות בגבול החוק ונמנעים ככה לגמרי מדוחות וכנסות וברקע – מוזיקה טובה כבר אמרתי?

בפעם הבאה שאכתוב כאן זה היה על הדגם של 2015 שאבא שלי רכש – דגם "פרימיום" וכאן כבר יש סלידה מהמיתוג הזה אבל שלא תטעו – הרכב מרשים, מרשים מאוד אפילו.

מקווה שלא הטשתי אתכם.

אדי.

ScreenHunter_28 Nov. 29 21.43.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תיבה רציפה זו התיבה האחרונה שהייתי מקשר עם רכבים ספורטיביים, והגיר האוטומטי שהכי לא אהבתי מבין שלושת הסוגים, פשוט מסרס את המנוע וגורמת למנוע להרעיש סתם כתוצאה מסלד ש"נתקע באזור מסוים".

תורמת לחסכון בדלק כן.

סקירה קצת מתפזרת לדעתי ליותר מדיי כיוונים והביקורת על הרכב מתעמעמת כתוצאה מכך.

תהנה מהרכב.

פורסם

לא אמרתי שהתיבה הרציפה עושה אותו לספורטיבי - להפך.

אולי המקור של התיבות האלה הגיע דווקא מתחום הספורט אבל זה רחוק - בצד השני של הירח במובן של מה שעושים איתן היום.

מה שכן אמרתי זה שהתיבה הזו מתאימה מאוד לנהיגה מנהלתית - לפקקים, לשיוט - בדברים האלה היא דווקא עדיפה על שאר התיבות האוטומטיות לדעתי האישית בלבד.

הרכב עדיין 2010 ואנחנו עדיין ב2015.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא קראתי הכל, אבל סחטיין על ההשקעה.

לדעתי לא ממש נכון לקרוא ל-B4 ספינה. היא לא מתנהגת כאחת.

הגיר הרציף הוא, גם לטעמי, גיר פשוט מעולה.

לכל אחד יש את הניסיון שלו, לי היה את הגיר באודי - והוא היה אחד הגירים הטובים שהיו לי. חלק, נעים, חסכוני.

רק תשבוחות.

פורסם

היא כן ספינתית, הגודל על גבול המגוחך לטעמי אבל היא כן מתנהגת סהכ, לא רע בכלל. הדור הקודם נחשב כרכב לנהג וזו פחות אבל עדיין יש בה לא מעט פאן.

בדור הנוכחי הם הצליחו להחזיר חלק ממה שאבד וגם מי שרוצה יכול לשפר אבל בעיניי זה לגרוע מהנוחות של הרכב הזה ובפן הזה הציון מאוד גבוה.

היום, כאיש משפחה, נורמטיבי, בטיחות, אמינות, נוחות הם הקריטריונים המובילים ובזה הרכב הזה מביא רק יתרונות.

Pioneer TS-X150

פורסם

סחטין.

מה עם דגם 2015?

אגב, ב- XV 2.0 התיבה גם רציפה אך מתנהגת שונה לגמרי. אין בפועל 6 הילוכים אלא במוד ידני (או בשימוש בפלאפים), ואין שום גמגום במהירות איטית. כנראה שינו אותה/בה משהו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מאד מהנה לקרוא, תודה על הכתיבה.

אני נאלץ לא להסכים איתך בכמה נקודות.

1. מושב - מאד רך ומפנק, אבל ממש לא מוביל בשום קטוגוריה (ולי יש את מושב ה"מפואר" עם חימום ואיורור).

כמעט ואין תמיכה צדידית וכל דבר שחורג מנסיעה מנהלתית אני משייט במושב.

2. כוח \ יציאה מהמקום \ תאוצה \ כל פועל אחר , ממש לא (ושוב פה יש לי את המנוע הבכיר יותר 3.6 H6).

בהחלט יש אחיזה מה AWD והרכב מצליח להניע את משקלו האדיר בצורה נאותה, אך זה זה לא משהו חריג בקטגוריה.

3. ספורטיביות , ממש לא ולא. ואם באמת נהגת ברכבים שכתבת אז ברור לך שסובארו זה רכב ספורטיבי כמו טיוטה קאמרי.

4. בידוד רעשים , בדור הקודם - במילה , מזעזע . בשתי מילים מזעזע ביותר . כל מייל מעל 60 מייל לשעה מכפיל את עוצמת הרעש.

לא ניתן למשל לנהל שיחה בדיבורית של הטלפות מעל 60 מייל לשעה.

אומרים שבדור החדש זה תוקן, לא בדקתי כאשר התקשרו לשאול אם נרצה לחליף למודל חדש ה CVT זה דיל ברייקר.

5. מה שלא ציינת וחסר לי - מערכת הסאונד בדגם המאובזר היא לא פחות מתענוג ולטעמי מבטלת את מרבית החסרונות.

פעמים רבות לפני נסיעה ארוכה אני חושב פעמים אם לקחת את הקאדילק ולו רק בגלל מערכת הסאונד הנהדרת.

6. מרווח פנים , פה זה היתרון הגדול. בקלות רבה אנחנו מאכלסים 5 מבוגרים.

מקום לראש \ רגליים וגם לא נוגעים אחד בשני.

7. דלק , לא ממש יכול להשוות. לעומת הקאדילק היא חסכונית מאד , ליד כל V6 אחר בזבזבנית.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

לגבי הדגם של ה2015

אני אגיע לזה הרבה יותר מאוחר - רוצה להעלות כמה תמונות של השוואה בין שני הרכבים.

לגבי תיבת ההילוכים בXV אל תשכח שהשנתון שלך מתקדם יותר ועשו כמה שינויים בתיבה מאז.

מאפיסטו - תשובות

1. לא טענתי שהמושב מוביל בקטגוריה טענתי שהוא אחד מהנוחים שיצא לי לשבת עליו.

2. מסכים.

3. אני רשמתי שהרכב לא ספורטיבי - לא ספורטיבי בעליל - אנחנו דווקא מסכימים כאן.

4. בידוד רעשים - לא יודע למה אתה מגיע למסקנה הזו אבל אני מנהל ברכב הזה שיחות בשיוט וזה עוד מהדיבורית של הטלפון המקורי.

בדגם של ה2015 טוענים לבידוד מעולה - אני ממש לא מסכים עם זה - לא חושב שיש פער ניכר כל כך.

5. מערכת הסאונד ברכב שלי - אהההמ - הבטת בקישור לפורייקט? כי אם לא אז אני מציע שתביט מה עשיתי שם - זה לא בסקאלה של המערכות המקוריות, זה עולם אחר על גבול מדע בדיוני לעומת מה שקורה במערכת המקורית.

המערכת המקורית של ה2010 היא צ'יינג'ר מעאפן לשישה דיסקים ומקלט רדיו עם שישה רמקולים מקוריים שאין בהם שום דבר מיוחד ששווה להזכיר.

אם אתה שואל על ה2015 אז מצד אחד שמו שם רמקולים שבעה אינטש בכל דלת, באחוריות הם שבעה אינטש קואקסיאליים לפי מה שידוע לנו ומקדימה יש גם זוג טוויטרים בדש בורד - המערכת סה"כ חביבה מאוד ובשביל אבא שלי היא מספיקה.

מסך המגע 7 אינטש של ה2015 הוא ממש טוב, רמה אחת למעלה לפחות ממה שאני מכיר ברוב הרכבים בקטגוריה - טאצ' שעובד נהדר, מסך שהראות שלו היא טובה כמעט בכל תנאי מזג אוויר וגם מערכות הבקרה והניטור על הרכב בהחלט מוסיפות שם ופיצ'ר מאוד נחמד של לעשות הקלטה לרדיו בזמן שנכנסת שיחה.

אבל זה פשוט עצוב שמיתגו את חבילת האבזור, תסלח לי, העלובה הזו כ"פרימיום" בדגם 2015 כאן בארץ - זה פשוט עלבון לדעתי.

בדגם של ארה"ב אתה מקבל קודם כל מערכת של BOSE עם סאב וופר על המגש האחורי ורמקולים הרבה יותר טובים.

והדבר שהכי כואב, ממש מכה מתחת לחגורה זה שלא ייבאו אותה לארץ עם מערכת האיי-סייט שנותנת לך את הדברים הבאים:

בקרת שיוט אדפטיבית!

שמירה על סטיה מנתיב.

עצירה לפני התנגשות במהירות איטית

שלוש מערכות בטיחות יוצאות מן הכלל ומערכת סטריאו פנטסטית שפשוט היו הופכות את הרכב הזה בארץ שלנו למשהו שבאמת ניתן לו פרימיום והם לא נכללו בחבילה שקוראים לה "פרימיום" - מרגיז, מכעיס.

לקחנו את חבילת הפרימיום בעיקר בגלל שהיה תקציב וכן היינו מעוניינים בתוספות של המיזוג אוויר ברכב ומערכת הסטריאו עצמה והנראות היפה יותר של חישוקי 18 אינטש אם כי אני הייתי נגד זה ורציתי את ה16 בגלל הנוחות אבל אם כבר נותנים אז לוקחים.

ארחיב על כל זה כשאגיע לדגם של ה2015.

Pioneer TS-X150

פורסם

סקירה מצויינת ומהנה, תודה.

גם ההורים שלי עוברים מB4 לB4, שימו לב למתעניינים -

יש להם עכשיו B4 2015 ובעוד 3 שנים הוא יוצע למכירה עם 25,000 ק"מ בערך,

יהיה חדש לגמרי אם נקיש מניסיון העבר, ההורים שלי עושים לו עכשיו הרצה עבורכם.

אני מסכים בגדול עם כל מה שכתבת. אני חושב שהרכב הזה הוא בפועל ליגה-שתיים

מעל היכן שהוא ממוקם וזה בגלל הייעוד שלו לשוק האמריקאי. למי שרכב כזה מתאים,

אין לו מתחרים בעיני ולדעתי, כחבילה הוא יוצא דופן ובעיקר מדברים אלי ה- 4X4 ואיך

שהוא יושב, אמינות ונוחות. מושב הנהג מצויין +, לא זוכר לגבי תמיכה צידית.

The first one to get angry loses

פורסם

זה ממש לא נכון שאין לו מתחרים - להפך היא גם ממש לא בראש הקטגוריה.

למונדיאו יש לא פחות מה להציע במובן של יכולת דינאמית ובטח ובטח שיש לך היום בטווח מחירים דומים מנועי 2 ליטר גודשים.

לסקודה סופרב יש כל כך הרבה יותר מה להציע מאשר לB4 - בייחוד תחושה אמיתית של פרימיום!

מאזדה 6 פרימיום כבר באמת מצדיקה את המושג - פרימיום!

הפערים היום בין רכבי הפרימיום האמיתיים לבין רכבים עממיים שמגיעים ברמת אבזור פרימיום הולכים מטצטמצמים יותר ויותר והרצון לנהוג ברכב בגלל שהוא מותג הופכת למשהו שאכן מבודד להיותו מותג ותו לא.

אופל אינסיגניה ושברולט מאליבו נותנות לך פייט רציני ביותר ולו רק בגלל נתון המיאוץ שלהן.

ואם תבחן היום רכבים כמו יונאדי I40 היברידית אז בכלל כבר אתה מבין של B4 יש תחרות קשה מאוד והיא ממש לא מובילת קטגוריה.

אבל יש לה דברים להציע שאין לאף אחת מהמתחרות שלה וזה שילוב מבריק של תצורת מנוע, תיבת הילוכים, מערכת הינע והרבה יותר מכל הדברים האלה יש לה משהו שלרוב המתחרות שלה פשוט אין! אין!

יש לה אופי! ובדיוק בגלל זה יש כל כך הרבה אנשים בעולם שהתופעה אצלם היא החלפת סובארו אחת באחרת.

אבל זה לא מותג יוצא דופן בכך - רחוק מלהיות - יש לך אנשי BMW ואנשי מרצדס ואנשי VAG ואנשי אאודי מושבעים בעולם הזה לא פחות וגם אנשי טויוטה - אני בעצמי נאמן טויוטות למעלה מעשור בחיי וזה לא מעט - כמעט רבע מתכולת החיים שלי עד היום!

אני חושב שכמו המון רכבים טובים - בארץ יש נטיה מווווווגזמת לעשות לרכבים שחור - ואז כשאתה בודק שווקים אחרים בחו"ל אתה מגלה שהם נמכרים דווקא טוב, הרבה יותר טוב ממה שציפית לעומת הביקורות שקראת עליהן כאן.

אני מתקשה לסבול ביקורות רכב שלוקחות רכב שנועד לנסיעות מנהלתיות ואז אתה רואה את סוקר הרכב מעקם פרצוף במבט של אכזבה כשהוא מנסה לעשות משהו שנראה כמו נסיון הקפה של נורבורינג וקורא לרכב - מאכזב

או נסיונות השוואה של רכבים מקטגוריה X כאשר מה שיש לסוקר הרכב בראש זה פורשה, בנטלי וכך הלאה.

חוסר פרופורציות -

זה רכב טוב, באמת רכב טוב.

זה רכב נוסעים שקט (יחסית - באמת לא רע כמו שעושים אותו אבל גם ממש לא טוב כמו שעושים אותו בחלק מהביקורות), נוח - נוח בצורה מופלגת (הדור של 2010 לדעתי), אמין, בעל צריכת דלק שפויה וכן - גם קצת פלפל של יכולת דינאמית - גם אם זה קצת - לקטגוריה הזו זה ממש לא מעט.

ושוב - זה לא רכב פרימיום! וזה מרגיז אותי שאת ה2015 ממתגים ככזה.

לאמר עוד יותר במובן הזה - מי שקונה את המותג הזה לא מחפש את הפרימיום אלא פשוט מחפש לקנות "מכונה" טובה וזה בדיוק מה שהיא.

Pioneer TS-X150

פורסם

חד משמעית אין לו מתחרים בעיני בחבילה שהוא מציע ובמחירו.

אם בדגמים שמנית - פורד\סקודה\שברולט וכו' - הכנסת רכבים 2X4,

תוריד אותם, 2X4 זה חצי רכב לעומת 4X4, בעיני, לעניות דעתי,

ובכלל לא רלוונטי להשוות, מה אני אעשה, ככה אני חושב.

הבי ארבע הוא חבילה שאין לה מתחרים.

פורסם

זה כי אתה לוקח פרמטר ספציפי בתוך סגמנט ספיציפי: הינע 4X4 ברכב סאלון. בסגמנט הזה ובטווח המחירים שלו אכן הB4 די בודד בשטח.

אז עבור מי שמחפש רכב כזה ו4X4 זה עבורו בגדר יהרג ובל יעבור, אין לו מתחרים.

לכל השאר - יש לו מתחרים, לא מעט, כל אחד עם היתרונות/חסרונות שלו.

סקירה מעניינת אדי, לטעמי קצת לא מאוזנת אבל ההודעה האחרונה שלך מטפלת בכך ודרכה אפשר להבין טוב יותר את נקודת האיזון של הרכב. תודה על השיתוף :mm_yeah:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו, אכן, ההנעה הכפולה משרתת היטב הן במצבי קיצון והן בתחושת האפורטלס שתוארה,

אפילו סתם לצאת מהמקום בעלייה ימינה אתה חש אחרת,

שלא לדבר על להיזדקק לתמרונים חריפים [בעל כרחך או שלא ]- מניסיון -

אף אחת מהבטטות שצויינו לעיל לא מתקרבת למה שהנעה כפולה עושה.

זו נקודה כל כך מהותית בעיני, שמולה השאר הן חצי רכב,

זה לא הבדל שולי, זה עולם ומלואו בבסיסה של המהות המהותית הכי מהותיתיתית,

ואז נכנס ומתווסף גם המרווח, הכסא, הנוחות, האמינות, מה חסר ?

אולי כמו תמיד, קצת כח.

• תוכן חדש...