Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כפי שעדכנתי, אני מצוי בעיצומן של הכנות קדחתניות לקראת ייבוא רכב אספנות מארה"ב.

שאלתי היא האם המע"מ כלול ב- 128% מס מרוכז או שיש להוסיפו עליו. אודה על קבלת תשובה מוסמכת מיודעי דבר.

שאלה נוספת - האם נכון הוא הדבר, שבמידה ומעריך הרכב במכס משתכנע כי המחיר ששולם בפועל תואם את מצבו של הרכב, אזי המס יחושב על פי הסכום ששולפ בפועל בקנייה ללא ולא על פי המחירון?

תודה.

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
שלום לכולם

כפי שעדכנתי, אני מצוי בעיצומן של הכנות קדחתניות לקראת ייבוא רכב אספנות מארה"ב.

שאלתי היא האם המע"מ כלול ב- 128% מס מרוכז או שיש להוסיפו עליו. אודה על קבלת תשובה מוסמכת מיודעי דבר.

שאלה נוספת - האם נכון הוא הדבר, שבמידה ומעריך הרכב במכס משתכנע כי המחיר ששולם בפועל תואם את מצבו של הרכב, אזי המס יחושב על פי הסכום ששולפ בפועל בקנייה ללא ולא על פי המחירון?

תודה.

אפשר לדעת באיזה רכב מדובר?

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

היי חמי,

מן הידע שיש לי, אוכל לאמר:

1. את המע"מ 17% יש לשלם בנפרד מן המיסוי של 128%.

2. אם המחיר ששולם משקף את מצבו של הרכב, והמחיר קטן בפחות מ10% מן המחיר הנקוב במחירון, יוערך הרכב עפ"י המחיר ששולם. ולא לפי המחירון.

כלומר אם מחיר הרכישה=מחיר מחירון - 1-10% אזי מחיר הרכישה הוא המחיר עפי יוערך המס.

משכנתא זה קל

פורסם

מישהו יודע ויכול להסביר לי, מדוע - אם מדברים על מס בשיעור של 128%

בכל זאת ברשימוני היבוא, תחת הערך של "ארץ מקור, שיעור מרוכז" מופיעים מספרים גבוהים יותר?

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם
היי חמי,

מן הידע שיש לי, אוכל לאמר:

1. את המע"מ 17% יש לשלם בנפרד מן המיסוי של 128%..

לא נכון 128% הוא סך המיסים כולל מע"מ ( 95% לפני מע"מ)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מישהו יודע ויכול להסביר לי, מדוע - אם מדברים על מס בשיעור של 128%

בכל זאת ברשימוני היבוא, תחת הערך של "ארץ מקור, שיעור מרוכז" מופיעים מספרים גבוהים יותר?

עניתי לך בהודעה פרטית. למיטב הבנתי, המספר הזה הוא חישוב פנימי שמופיע שם ללא מטרה.

ערך המסים נקבע על בסיס שווי הרכב+עלות היבוא.

המספר הזה (ארץ מקור, שיעור מרוכז) הוא היחס בין ערך הרכב ללא הובלה לבין המסים שתשלם (המבוססים, כאמור, על הערך כולל הובלה).

אי לכך, המספר הזה משתנה בין רשימון לרשימון כדי לבטא את היחס.

מה שקובע בסופו של דבר מבחינתך זה היחס בין ערך CIF (כמה שווה מכוניתך לדעתו של המכס אחרי שחושבה עלות ההובלה) לבין הערך "סה"כ לתשלום". היחס הזה הוא 144% אצלי (יבוא לא מארץ היצור). 130% אצל נמרוד (בתקופה שהמע"מ היה 18%. היום 17% ולכן המיסוי הכולל הוא 128%)

פורסם

המכונית כבר כאן, בישראל. עוד לא יהודיה כשרה למהדרין, אבל עם מספר רישוי כחול לבן (צהוב).

מי שרוצה לקרוא את הסיפור מההתחלה, מוזמן לחפש את השירשורים שפתחתי בפורום (אין הרבה, תתאמצו).

אני רוצה להודות מקרב לב לפורום ולחבריו, שאילולא הוא (והם), כנראה שלא הייתי שוקל את הרעיון הזה מלכתחילה.

תודה מקרב לב לנמרוד רחמימוב על יומן היבוא מאיר העיניים שלו, שהצליח להפיג את החשש מהלא-נודע.

עכשיו, תורי לתרום קצת ידע משלי.

יבאתי מארצות הברית פיאט 850 ספיידר משנת יצור 1971. את החודשים שקדמו ליבוא הקדשתי להתמקצעות טוטאלית בכל הניואנסים הטכניים והקוסמטיים של הדגם הזה, לאורך שנות יצורו.

זה חשוב משתי סיבות - ראשית, כמובן, עליכם לוודא שהמועמדת ליבוא מכילה מנוע תקני. בארה"ב, להבדיל מאצלנו, אין כמעט כל מניעה לעשות מניפולציות כיד הדמיון על המנוע, המתלים והשלדה. כל שינוי כזה יכול לפסול את האפשרות ליבא את המכונית לארץ.

שנית - זה מאפשר לכם לחרוש את האינטרנט ולהבין איזה חלקי חילוף (אם בכלל) קל להשיג, ואיזה לא. לי, למשל, התברר בשלב מוקדם מאוד שאת כל חלקי הניקל הרבים שמעטרים את המכונית הזו קשה מאוד להשיג. התברר לי גם שהמכוניות הספורות מדגם זה שמסתובבות בארץ הספיקו לאורך עשרות השנים מאז יוצרו לאבד חלקי קוסמטיקה רבים לטובת "אילתורים".

אני רציתי מכונית שיש עליה את כל מה שקשה להשיג.

המכונית נרכשה ב eBay מתושב מדינת קליפורניה.

במאמרו של נמרוד מוזכרת חברת שילוח של ישראלי מניו-ג'רזי, ואני החלטתי, ליתר בטחון, לצעוד בעקבות גדולים ממני, ולפעול האותה הדרך.

פניתי למספר חברות שעוסקות בהובלת רכבים.

אחרי קבלת הצעות מחיר, בחרתי את החברה שקיבלה את חוות הדעת הטובות ביותר באתר epinions.

http://www.expressautotransport.com

עלות ההובלה מקליפורניה לניו-ג'רזי היתה 920$.

היום, במחשבה לאחור, היה אולי עדיף לחסוך את הכסף הזה, ולשלוח את הרכב ישירות מנמל לוס-אנג'לס.

כמו כן, שלחתי את הרכב לנמל חיפה. אם אתם מתגוררים באיזור המרכז, כמוני, אין שום סיבה לעשות זאת. נמל אשדוד ישמח לשרת אתכם גם כן.

עכשיו נדבר על שילוח ימי:

כשאתם שולחים משהו דרך האוקיאנוס, אתם לא יכולים לגשת ל"צים" ולבקש לשים מכונית על האונייה שלה. אתם צריכים לפעול דרך סוכן מכס משלח. הוא זה שפועל מול "צים" (או במקרים רבים, הוא פועל מול סוכן מכס משלח גדול יותר, שבתורו פועל מול עוד משלח, עוד יותר גדול, וזה האחרון רוכש מ"צים" בסיטונאות זכויות שילוח ל- 20 מכולות, ומוכר שטחים עליהן לסוכנים קטנים יותר).

סוכן המכס המשלח ממען את המשלוח לסוכן מכס מקומי בארץ היעד. הסוכן המקומי הוא זה שיקבל את המשלוח, ינהל את תהליך פריקת המכולה והפקת רשימון היבוא.

אתם צריכים לקחת בחשבון שיש לכם עלות גלויה, ועלות נסתרת.

העלות הגלויה היא סכום הכסף שאתם משלמים למשלח בחו"ל - במקרה שלנו, אותו ישראלי מניו-ג'רזי ששמו אייל שני, ולחברה שלו קוראים Uniworld Cargo.

העלות ה"נסתרת" היא הכסף שיגבה מכם הסוכן בארץ.

אם לא תתנו למשלח בחו"ל הוראה מפורשת לאיזה סוכן מכס בארץ לשלוח את מטענכם, הוא ישלח אותו למי שהוא רוצה. כשהמשלוח שלכם כבר בארץ, יכולת המיקוח שלכם לגבי הסכומים שיקבל הסוכן המקומי מצטמצמת משמעותית.

אתם צריכים לנהל מו"מ עם המשלח בחו"ל, לדרוש לקבל את הצעת המחיר בכתב ולוודא שכל ההיטלים והאגרות (למשל, "אגרת סיכון מלחמה") כלולים במחיר.

אתם צריכים, במקביל, לעשות שופינג אצל סוכני המכס בארץ. להסביר מה אתם מייבאים, ולבקש הצעת מחיר מפורטת.

כמובן שרצוי מאוד לשלוח את המכונית עם רכב נוסף באותה המכולה, לטובת קיצוץ בעלויות.

זה מצריך מו"מ מורכב יותר עם המשלח בחו"ל, ועם סוכן המכס בארץ.

מצד שני, זה מאפשר לכם לדעת מראש כמה כסף תידרשו לשלם כאן (במאמר של נמרוד, הוא שילם לסוכן בארץ ~1500 ש"ח. אני נתבקשתי בתחילה לשלם יותר). כשהרכב כבר היה כאן בנמל, היו סוכני מכס שטענו שהם גובים על רשימון יבוא 400 ש"ח בלבד.

הרכב נפרק ב Uniworld בתחילת נובמבר, והמתין כמעט חודשיים עד שעלה על אונייה לישראל.

במהלך תקופה זו "נעלמו" ממנו כמה חלקי חילוף שבעל הרכב שלח לי בתוך תא המטען.

בנוסף, כשהרכב כבר עלה על אונייה, שכחו לעדכן אותי, וכשכבר עדכנו, נתנו לי פרטים של אונייה לא נכונה.

הרכב הגיע לארץ אל אותו נדב אלקלעי שמוזכר במאמר של נמרוד.

באורח פלא, גם אצלי (בדיוק כמו אצל נמרוד) הרכב הגיע בלי המסמכים, והיינו צריכים להמתין להם עוד כמה ימים. חובבי תיאוריות קונספירציה יכולים לחשוד שזה לא מקרה.

עבור מסמכי השחרור (Gate Pass) שילמתי סכום נאה. סביר להניח שהייתי יכול לצמצמו לו ניהלתי מו"מ טרם השילוח עם נדב אלקלעי ועם מספר חברות אחרות.

צריך להבין שתפקידו של הסוכן בארץ מסתכם בשלב הזה בלחיצה על Print במקלדת כדי להפיק gate Pass. כל עוד לא ביקשתם אותו לדאוג לשחרור הרכב מהמכס, אין לו יותר מדי עלויות.

שחרור רכב ע"י סוכן מכס עולה בערך 300$ - למי שעובד וזמנו יקר, זו יכולה להיות אופציה חיובית.

השלב הבא הוא הערכת שווי הרכב. במאמר של נמרוד מוזכר אריה ריינר, חבר מועדון ה-5.

אני החלטתי לשים נפשי בכפי, ולתת למעריכות שעובדות במכס חיפה לקבוע את שווי הרכב. זה כמעט והתברר כטעות גדולה.

אני שילמתי על המכונית 500$.

במחירון, רמה 6 מוערכת ב 300$, ואילו רמה 5 מוערכת ב 1100$.

מעריכות המכס הסבירו לי ש"אף פעם לא הגיע לכאן רכב ברמה 6, ולכן הרכב שלך מוערך כרמה 5" (כלומר 1100$).

לאחר דין ודברים שכנעתי אותן שהמחירון הוא רק "כלל אצבע", ושמכונית יכולה להיות גם במצב שבין 5 ל 6. הרכב הוערך כ 5.5, כלומר ערך של 700$. הורדה של 10% (כי מחיר הרכישה נמוך יותר) הביאה את ההערכה ל 625$.

אם אתם מביאים רכב יקר יותר ומורכב יותר להערכה, כדאי מאוד לחכות לאריה.

תקפידו גם לקחת את מספר הטלפון של מי שטיפלה בכם.

אצלי, למשל, העברת הפרטים ממחשבי המכס למחשבי רשות הרישוי נכשלה, וכשהגעתי למשרד הרישוי בחולון, הם דרשו שאחזור לחיפה כדי לבקש מהם לשדר את המידע שוב.

מזל שהצלחתי למצוא את הטלפון של מי שטפלה בי במכס, כי מהאטימות הבלתי נתפסת של עובדות משרד התחבורה לא הייתי יכול לצאת.

הנפקת רשימון יבוא (במאמר של נמרוד אצל הבחורה שמקבלת 200 ש"ח ולא ברור לו מה תפקידה) יכולה להיות מבוצעת גם ע"י סוכן המכס שלכם. נהלו איתו מו"מ גם על זה (ושכמובן הדבר יעשה בחינם).

התשלום של 200 ש"ח הוא עבור השירות שנותנת לכם לשכת המסחר - הנפקת רשימון בתוך בית המכס, במקום שתצטרכו לחזור למשרד של סוכן המכס שלכם כדי שיפיק את הטופס.

תשלום ל"אוברסיז קומרס" - זוהי החברה שמפעילה את מחסני הערובה.

גם היא רוצה כסף, והרבה, על עלות הפריקה (לא שהם פרקו משהו - אני הוצאתי את המכונית מהמכולה לבדי) והאחסנה (לשים אותה בפינה של מגרש ענק שממילא אין מה לעשות בו) של המכונית .

איתם, לא ברור לי איך מתמקחים.

הם עובדים בעיקר מול יבואני ענק. אותכם ואת המכונית שלכם הם לא סופרים ממטר.

כדי לגרור את המכונית לת"א התקשתי לאביקם שור שמוזכר במאמר של נמרוד.

הוא שלח את אחיו, ברוך, איש יקר שמתנהג למכוניות אספנות בכפפות משי.

ביום ההובלה ירד גשם זלעפות, אבל ברוך עמד בגשם השוטף והעלה את המכונית למשאית לאט-לאט-לאט, עם סבלנות של פיל.

עוד מילה קטנה על הנמל - יש לחלק מעובדי אוברסיז נטייה לגלות עודף התלהבות לסייע, רק כדי לבקש אח"כ במפורש ש"תתן להם משהו קטן" על המאמץ שעשו.

עצתי - אל תיכנסו לזה. המטען שלכם יצא איתם או בלעדיהם.

פורסם

מאמר מאלף, אני בטוח שאת המכונית הבאה תדע מצוין כיצד לייבא ובזול יותר, בדיוק כמו מי שסיים בניית בית כשהוא קבלן עצמי. את הבית השני הוא יבנה טוב יותר ובזול יותר ומהר יותר.

בהצלחה בשיפוץ המכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מאמר נהדר !!!

ארנון, אפשר בבקשה לקבל תמונות של הכלה וגם כמה נזק נגרם לך סה"כ לכיס. סתם בשביל שנדע כמה יוצא פחות או יותר ייבוא של רכב בשווי 500 דולר במחירון (למי שמתכוון בעתיד להביא לפה קצת רכבים מיוחדים :wink:)

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לתשומת לבכם, איחדתי שלושה שרשורים שונים שהתפרסמו כאן ביומיים האחרונים ושנוגעים לאותו נושא בדיוק.

בני

מנהל הפורום

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
מאמר נהדר !!!

ארנון, אפשר בבקשה לקבל תמונות של הכלה וגם כמה נזק נגרם לך סה"כ לכיס. סתם בשביל שנדע כמה יוצא פחות או יותר ייבוא של רכב בשווי 500 דולר במחירון (למי שמתכוון בעתיד להביא לפה קצת רכבים מיוחדים :wink:)

חוץ מעלות המכונית עצמה, העלויות שלי כרגע (הובלה בתוך ארה"ב + ימית + מיסוי + תשלומים שונים לגורמים בנמל ולסוכן המכס + הובלה לת"א) הן בערך 22,000 ש"ח.

מצורפות כמה תמונות של המכונית בנמל חיפה, ובמוסך בת"א.

הכוונה המקורית היתה להביא אותה למצב שבו תוכל לעבור טסט, ואז להתחיל בשיפוץ איטי של המרכב והמכניקה.

כרגע נראה שהיא לא תוכל לעבור טסט בסכום שהקצבתי לעצמי, ולכן אחרי סיום תיקון מערכת הבלמים (שזה מה שהיא עוברת במוסך כרגע), היא תמתין עד לשיפור המצב הפיננסי.

אני חושב מה אפשר היה לעשות לה ב 22,000 ש"ח אילו גרתי בארה"ב, וחוטף דכאון :roll:

פורסם

מעניין אותי לדעת כמה פיאט 850 קיימות בארץ יש למישהו דרך להשיג מידע זה?

1) מודל 67 בירושלים.

2) מודל 70 של מה כץ.

3) מודל 71 של ארנון.

4) מודל 72 לייד היכל נוקיה.

5) מודל 73 שלי (משה אזולאי).

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

כל הכבוד על הייבוא הזריז ויישר כח עם תהליך השיפוץ!:mm_yeah:

הלוואי שאני אמצא כבר את הכלה שלי ואתחיל בתהליך גם...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

• תוכן חדש...