Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני רואה את המצב של ככה, תקן אותי אם אני טועה:

ברשותך קורולה אשר לא אוחזת טוב (לפחות בצורה בטיחותית),

החלפת בולמים וכלום לא השתפר, לא החלפת קפיצים ויש לך צמיגים ירוקים .

אני במקומך מנסה להשיג נסיעת מבחן על קורולה זהה לשלך ולראות איך המצב שם,

במידה והמצב טוב יותר הייתי מתקדם להחלפת קפיצים .

Audi A3 8L

פורסם

אני לא מיישם שום דבר על הצמיגים חוץ מפעם בכמה חודשים שלצערי מכוני שטיפה זורקים משהו על הצמיגים.

לחץ אוויר כל כמה שבועות, ממלא (2 PSI יותר מרצון היצרן בתחנת דלק)אבל לא יודע אם זה מדויק.

וזהו סך הכל...

אושריקו, צר לי אבל אתה לא ממלא נכון אוויר בגלגלים.

כשאתה מגיע לתחנת הדלק הצמיגים כבר חמים וזה להערכתי מעלה את לחץ האוויר שבצמיג בעוד 4 PSI.

העניין הוא שהיצרן הגדיר לחץ לצמיגים קרים.

המלצתי לך, קנה מד לחץ דיגיטלי מעליאקספרס במחיר של כוס קפה בבית קפה, מלא אוויר בתחנה ללחץ שגבוה ב- 5-6 PSI מהלחץ הנדרש, סע הביתה ואחה"צ/ערב תוריד מצמיג את הלחץ העודף (שאגב תגלה שהוא לא גבוה במיוחד...).

בקיצור - בוא נתחיל מזה שתיסע עם לחץ אוויר נכון ולא עם תת הלחץ שאתה כיום נוסע בו...

פורסם
אני רואה את המצב של ככה, תקן אותי אם אני טועה:

ברשותך קורולה אשר לא אוחזת טוב (לפחות בצורה בטיחותית),

החלפת בולמים וכלום לא השתפר, לא החלפת קפיצים ויש לך צמיגים ירוקים .

אני במקומך מנסה להשיג נסיעת מבחן על קורולה זהה לשלך ולראות איך המצב שם,

במידה והמצב טוב יותר הייתי מתקדם להחלפת קפיצים .

כמו שאמרתי לחבר יש קורולה 98 עם 290 אלף והיא נוסעת גרוע יותר ממני, אך היציבות שלה יותר גבוהה וזה מורגש בסיבובים "חדים". אי אפשר לטעות.

לגבי הקפיצים, הגובה של הרכב בגדר תקין וויזואלית הוא גם בסדר.

זה לא שהחלפתי תושבות בולם זה כי הן יצאו חדשות בלי שום בעיות, הן מאחורה והן מקדימה.

ולשאלה של איציק, הבולמים הם כמובן KYB EXCEL G בקופסה האדומה, שכן באיזור שלי אין שום בולם אחר של KYB, לפחות לא במלאי הנראה לעין.

תודה לכולם על התגובות!

פורסם (נערך)

אתה ממש עקשן. איך אפשר שהגומי בתושבות הבולמים אצלך תקין תפקודית, זה מוצר שמיועד לחלליות? 4 פעמים בשנה פרקת אותן מהרכב והתזת עליהן בנדיבות ספריי צמיגים (המחדיר לתוך הגומי חומר המונע יצירת קשרים צולבים בין השרשרות המולקולריות בגומי ולכן הסדקות והתקשות)?

ריכוז האוזון וטמפרטורות הסביבה באזור הנסיעה שלך שונים מאלה שבסביבת שאר המכוניות בארץ?

לא יתכן (או בשפת רחוב 'אין מצב') שהגומי בכריות לא סדוק וקשה מהותית מהגומי במצבו המקורי.

הכריות מזמן לא מתפקדות בגמישות הנדרשת.

אם הן כל כך משפיעות על היציבות הרוחבית זו כבר שאלה אחרת.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

אני לא יודע, המכונאים אמרו לי שזה מספיק טוב וגם לעין זה נראה בסדר. מה שכן, אולי בגלל זה מרגישים יותר את הבורות אבל כמו שציינת אני בספק אם זה משפיע על האחיזה כמו שאני מתאר, אלא אם אני טועה.

בכל מקרה חברים אשתדל להעלות תמונות של הצמיגים, אחד ירוק ואחד רגיל , שניים מצד אחד ואילו השניים האחרים נראים לעין באותו מצב לכן לא אעלה אותם.

bAaiYAU.jpg

CsaxonF.jpg

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אוקיי, אני מבין מדבריך שהבולמים ששמת הם בולמי גז-שמן - וזה דווקא אמור לשפר את המצב אצלך.

נכון לרגע זה, על סמך כל הנתונים שסיפקת, אני חושד (!) שהבעיה שלך נעוצה בעיקר בקפיצים (חלשים מאוד), ואני מוסיף (בשיא הזהירות) שכדאי לבדוק את המוטות המייצבים הרוחביים (קדימה ואחורה). אתה בטח שואל מה לבדוק, אז אומנם התשובה היא בנאלית - אבל צריך לוודא כמובן שהם קודם כל מ-ח-ו-ב-ר-י-ם. ושהמוטות קישור (או תותבי קישור, תלוי מה יש שם) תקינים ללא חופשים.

אגב, מהיכן אתה בארץ ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אז בטיפול הקרוב מאוד (בלי נדר, בעזרת חברי הכנופייה) נשתדל אבדוק את כל מצב המתלים כמו שצריך.

פשוט האוטו עובר ועבר טסט, בבדיקות על ליפטים וכאלו לא נמצא דברים חריגים או חופשים. אני זוכר שהיה לי פעם חופש מהבולמים בגלל נגיעות שם באיזור ובדקו הרבה שם למטה ולא נמצא שום דבר חריג.

בזהירות מבלי לפרט יותר מדי גם על כך, האם פגיעה בשלדה יכולה לגרום לבעיות כאלו? (בהנחה ויש פגיעה)?.

פורסם

טסט, במלוא הכבוד, הוא אינדיקציה קטנה מאד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בזהירות מבלי לפרט יותר מדי גם על כך, האם פגיעה בשלדה יכולה לגרום לבעיות כאלו? (בהנחה ויש פגיעה)?.

אכן ואכן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
טסט, במלוא הכבוד, הוא אינדיקציה קטנה מאד.

יודע, יודע, אבל עדיין יש דברים בסיסיים שהם אוהבים להכשיל.

חן, זה כבר לא בתחום המכונאות. התוכל להסביר מה קורה אם כך בסיבובים ?

פורסם

השלדה אינה קשיחה בצורה אינסופית ולכן מהווה הלכה למעשה קפיץ נוסף (ללא בולם) במערכת המתלים.

שלדה שנפגעה היא רכה יותר בנקודת הפגיעה ומשפיעה יותר (לרעה, בדרך כלל) על התנהגות הרכב וכיוון הגלגלים.

עדיין הייתי בודק קודם כל את מצב הנהג (:wink:) ומצב הקפיצים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני מכיר מצב ששלדה שנפגעה תהייה אסימטרית וזה משפיע על מיקום הגלגלים, או שלדה שרותכה תהיה חלשה יותר בנק' הריתוך בתאונה הבאה ותקרוס על הנוסעים אבל שלדה שהופכת לגמישה יותר זה חדש לי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אני חייב להזכיר לכולכם שהרכב שלי מושך לצדדים ולצד ימין באופן קבוע.

שינוי הצמיגים מקדימה אחורה לא ממש עוזר.

חפרתי לכם על זה בעבר, אך חשוב להדגיש את זה שוב פעם פה.

כמו שאתם רואים, הצמיגים נראים במצב סופר דופר טוב יחסית אז זה לא אמור להיות הבעיה באחיזה.

ייאמר לזכות הרכב (לא יודע אם זה לזכות, אבל שיהיה) שזה כבר כמה שנים טובות, עוד לפני שהחלטתי להחליף דברים באוטו ).

אני חושב שלצערי להחליף קפיצים גם אם הם לא פגעו בגובה של הרכב לא ריאלי כרגע.

מה שאיציק אמר ייזכר טוב ואני אבדוק את כל הבלאגן שיש למטה שם כמו שצריך בטיפול הקרוב.

ד"א, יש לי הרגשה שהחבר'ה פה יאהבו לקחת איתה פניות:lol:.

האינסטינקט הראשון שלי היה "בהחלקה" הקלילה שהיה לי בנסיעה מהעבודה חזרה הביתה בגשם בלילה גרמה לי להתאכזב ולהתעצבן ופתחתי כאן את השרשור... אם אני מתלונן כאן על הנושא הזה יותר מדי פעמים בשנה האחרונה אני מתנצל מראש, אבל זה מעיק בסופו של דבר ומכונאים לא באמת מתייחסים לזה. כל מכונאי שאני אומר לו שהרכב לא אוחז או פנצ'רמאכר טוען שאני חולה נפש וזה כולה קורולה.8)

• תוכן חדש...