Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום ביקרתי במוסך לביצוע טיפול ברכבי.

קיבלתי הצעת מחיר לטיפול ולאחר שהורידו גלגלים הסתבר שעלי להחליף רפידות ולחרוט צלחות.

זה לאחר שמאז החלפת הרפידות והצלחות הקודמת חלפו בדיוק שנתיים ו20K. זה נראה לי מעט חריג אבל זרמתי.

הראו לי את הרפידה ובאמת היא הייתה גמורה. לגבי הדיסק, נאמר שלאחר חריטה הוא יוכל למשוך לפחות אותה כמות זמן\מרחק.

ראוי לציין, שרוב אם לא כל תמהיל הנהיגה שלי הוא 70% עירוני ו30% בינעירוני. חיפה והסביבה. לא טוחן את הרכב ולא משתולל איתו.

לאחר מכן, טענו שהצמיגים גמורים. נאמר לי שהקדמיים חייב החלפה דחוף והאחוריים לא ימשכו עוד הרבה.

כאן כבר התרעמתי. כי הדבר לא נראה לי הגיוני כלכך. הצמיגים הוחלפו לפני קצת יותר משנתיים וחצי והספקתי לעבור איתם כ25K. הדבר נשמע לי מוזר מכיוון שעם ה205 שלי צמיגים החזיקו אצלי 4 שנים ומעל ל40K בלי שנראו עליהם סימנים מבחוץ ורק לאחר הפירוק הצמיגאי העיד שמבפנים הם נראו גמורים.

מצרף תמונות:IMG_20151008_182102.jpgIMG_20151008_182231.jpgIMG_20151008_182156.jpg

התמונות הקיצוניות הם של הגלגלים הקדמיים והאמצעית של האחורי.

למי שלא רואה, גיל הצמיג הוא השבוע ה41 של שנת 2012. קרי, הצמיג כרגע הוא בן 3 שנים.

אשמח לדעתכם ושיפוטכם.

פורסם

קשה לדעתי להבין מה עומק החריצים מהתמונות האלו. בדוק ודווח.

הם לא נראים מיובשים במיוחד, אבל אולי יש קצת שחיקה בכתף, שוב לא ברור מהתמונות.

פורסם

תמונות לא מספיק טובות, נסה לצלם עם כיוון הגלגל, שייראו את החריצים, ומקרוב יותר, באור יום בלי פלאש. ממה שאני מצליח לראות הקדמיים שחוקים למדי, האחוריים בסדר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

עדין רואים את הריבועים שהזכרתי לעיל (אם כי במצב מתקדם של השלב השני), מה שאומר שיש להם עוד בשר.

רוטציה (קדימה-אחורה) יכולה להיות לדעתי אפשרות טובה אם אתה רוצה לסחוט מהם את המקסימום.

יכול להיות שבדיקת פרונט לא תזיק אם לא בוצעה מעולם.

פורסם (נערך)

השאלה האם פנייה לפנצ'רייה תתן לי מידע אמין לגבי הצמיגים או אוטומטית ימליצו לי להחליף וזהו?

כי בינתיים גם במוסך וגם בפנצ'רייה סמוכה התעקשו שהצמיגים גמורים. למרות שהבחור בפנצ'רייה הסכים איתי שזה נשמע מוזר שהצמיג גמור למרות שעברתי איתו כ25K והוא בקושי בן שנתיים וחצי.

חשוב לציין שמטרת השרשור הזה היא לא כדי להימנע מהחלפה הכרחית אלא להימנע מהחלפה מיותרת או מוקדמת מהרגיל.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

תראה, באזור חיפה, רק לאחרונה היו המלצות לגבי צמיגי יוניברס בנשר או צמיגי פרויד ליד קניון חיפה.

מציע לקפוץ לאחד מהם ולברר איתם.

נראה שיש שחיקה קצת לא יפה בכתפיים, בעיקר בזו הפנימית לפי התמונה האחרונה, ולכן המלצתי לבדוק גם את מצב הפרונט.

אם אתה מרגיש שבכל זאת נדרשת החלפה, לדעתי אין בעיה למשוך עד לחודשי החורף היותר רציניים.

פורסם (נערך)

כן ראיתי שהמליצו על צמיגי יוניברסל ובאמת דיברתי איתם, עם בחור בשם זאב, לא יודע אן הוא בעל המקום, לגבי מידות צמיגים לרכב. אולי באמת קודם אנסה לקפוץ אליהם ולשמוע את חוות דעתם.

עריכה אחרונה על ידי samg
פורסם

לפני רוטציה קדימה-אחורה לבדוק שאין הבדל משמעותי בחריצים, אחרת יכול להיות מסוכן בגשם.

אם אתה עושה את זה בפנצ'רייה שווה גם לעשות איזון לדעתי על הדרך.

פורסם

זאב הוא אכן אחד הבעלים ביוניברסל, הם בסדר גמור מבחינה מקצועית של החלפת צמיגים וכו', אבל כשאני הייתי שם הגיע מישהו להתייעצות אם צריך להחליף צמיגים (ברכב יוקרה עם צמיגים מאד יקרים), הצמיגים שלו היו במצב הרבה יותר טוב משלך - והוא המליץ לו להחליף, לא התערבתי. אני לא מכיר שום פנצ'ר מאכר, גם אם הוא הגון, שיגיד לך שהצמיגים שלך במצב שלא מצריך החלפה. גם כי הם לא בהכרח יודעים מה המשמעות (זה שהוא מחליף 100 צמיגים ביום לא אומר שהוא יודע לנהוג, או מבין משהו בפיזיקה של צמיגים והתנהגות רכב, לרוב הוא ממש לא). מעבר לזה שהם לא ייקחו אחריות, וכמובן שבנוסף הם יישמחו ל'פרנסה'.

אני יכול להגיד לך שלפי התמונה האחרונה שהבאת, אני אישית הייתי גם עובר את כל החורף עם הצמיגים האלה.

הבעיה היחידה שיש לך זה שחיקה לא יפה בכתף הפנימית בעיקר, הגומי ממש קרוע שם. אבל זה רק נראה גרוע, כי הקרעים הם שטחיים ולא עמוקים, והכתף הפנימית לא ממש קריטית לאחיזה (העומס הוא על הכתף החיצונית בפניות, ובבלימה על הסוליה המרכזית). אם אין סדקים רציניים של יובש שמעידים על כך שהגומי כבר יבש ואיבד מתכונותיו - אין שום בעיה להמשיך לנסוע איתם.

כן הייתי עושה רוטציה קדימה/אחורה (אין שום סכנה בזה בניגוד לנאמר), ונראה שכדאי לך לעשות כיוון פרונט כי השחיקה בכתף הפנימית לא אמורה להיות בכלל.

בכל מקרה - תעלה עוד תמונות יותר איכותיות מחר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

זאת הבעיה עם פאלקן 912 - אחרי שנתיים הסולייה מתחילה להתפורר. האם נסעת הרבה פעמים על חצץ? טיולים בטבע אשר כללו שבילים?

הצמיגים הקדמיים לדעתי עשו את שלהם. את האחוריים לא רואים טוב מהתמונה שצירפת. אני לא הייתי מעביר את הקדמים אחורנית במצב שלהם ולא משאיר אותם לחורף. איזה רכב יש לך? כאשר היה לי סיטרואן ג'מפי, אחרי שני סטים של פאלקן 912 הפסקתי לקנות אותם, כי הם לא החזיקו מעמד ברכב הזה. אבל לידיד טוב הם עברו 60 אלף קילומטרים ב 3 שנים לפני שהוחלפו, והוא היה מרוצה מהם על רכב משפחתי רגיל ( אימפרזה 2 ליטר ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אולי אני נאיבי, אבל אם במוסך ובפנצריה אומרים שצריך להחליף צמיגים אז אני מחליף, זה לא שהצמיגים שלך בני שבועיים, וזה שלא נסעת הרבה זה לא אינדיקציה, לדעתי תחליף בסט איכותי, צמיגים זה לא משהו לכל החיים, ושנתיים וחצי זה אולי לא הרבה אבל בטח לא מעט, החסכון הוא הרי שולי, אם לא תחליף עכשיו אז תיאלץ להחליף בעתיד הקרוב, ועדיף שיהיו לך צמיגים טובים ברכב לטובת החיים שלך ומי שנוסע איתך ומי שנוסע מולך.

• תוכן חדש...