Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3896 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תארו לכם מצב:

אוטו עומד במקום ללא מזגן.

הפעלתי מזגן, סל"ד המנוע יורד.

מחשב מנוע מייד מבצע תיקון, מחזיר את הסל"ד לערך הקודם או לגבוה יותר.

עכשיו תארו לכם מצב שיוט ב 100 קמ"ש.

נניח דוושת הגז מקובעת למקום קבוע X% פתיחת מצערת.

הפעלתי מזגן. לא נוגע בדוושת הגז.

האם מהירות הרכב תרד או שגם בנסיעה מחשב מנוע יתן פיצוי ומהירות הרכב תישאר כמו שהייתה?

תודה רבה.

פורסם

מורגשת ירידה בכוח לשניה 1 ואז המחשב מפצה (נשארים על אוטו סלד ואותה מהירות רק מורגש ירידה לשניה בכוח)

מניסיון במאזדה 3.

פורסם
בסרק, השפעת המזגן על הסל"ד משמעותית. ב- 100 קמ"ש, לא.

אני לא מדבר על השפעה על סל"ד.

אני שואל האם קיים בתוכנה של מחשב ניהול רכיב שנותן יותר דלק/פותח יותר מצערת כשמפעילים מזגן בזמן שהרכב נוסע?

בעת עמידה במקום בסל"ד סרק אנחנו הרי יודעים שזה קיים.

השאלה האם קיים בנסיעה, או שהפיצוי ניתן על ידי הנהג - לוחץ יותר על הגז כדי לשמר על אותה מהירות?

פורסם

שאלה מעניינת אבל תשובה פשוטה:

המחשב מתערב רק בסלד סרק, בכל יתר המצבים הנהג שולט על המצערת עבור כל מצב בו יש עומס נוסף על המנוע (רכב גורר, רכב בעליה, רכב עמוס, מזגן וכד').

לאורך כל הדרך מטרת מערכת ההזרקה (בבנזין) היא לשמור על יחס תערובת קרוב למושלם.

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק אני לא בטוח שאתה צודק. אני כמעט בטוח שבעלייה למשל, גם אם לא תשנה בכלל את זווית דוושת ההאצה, המחשב יפצה וייתן קצת יותר "כח" אוטומטית (קצת, לא ברמה כזו שהמהירות תישמר כמובן, אבל גם לא אפס תיקון. אפשר לראות זאת אם מסתכלים על צריכה רגעית תוך כדי נסיעה בעליה). בירידה, יתבצע דבר דומה בכיוון ההפוך.

לגבי מזגן אף פעם לא בדקתי, אבל אולי אפשר לנסות בצורה דומה להסתכל על צריכת דלק רגעית.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

רואים את זה במחשב הדרך, בצריכת דלק רגעית.

נניח בירידה או מישור, ללא לחיצה על דוושת הגז, רואים שהמערכת לא מזרימה דלק. ברגע שמדליקים מזגן, אין צריכת דלק אך מרגישים ירידת מהירות גבוהה מעט יותר. תלוי בבלימת המנוע. מנסיון עם 4 רכבים עם מחשב דרך מודרני.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

ברכב שלי ששם האלקטרוניקה היא מאוד בסיסית והמצערת היא מכנית (עם כבל גז) המחשב לא מפצה בזמן נסיעה, מרגישים מתי המדחס נכנס ויוצא מפעולה.

עם זאת זכורה לי דווקא קיה ריו 1.2 ידנית ששם ממש הופתעתי שלא מרגישים את השפעת המזגן על הסחיבה או על התחושה בדוושת הגז ודווקא שם מדובר על שילוב של מרכב כבד ומנוע חלש יחסית, מה שאמור היה להיות מורגש אף יותר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זו ההרגשה שלי אולי היא תתרום.

שאני נוסע ברכב ומדליק מזגן (הדוגמא הכי טובה היא בעליות של ירושלים) מרגישים שהרכב ניהיה 'כבד'\'חלש', והנהג נדרש לשים מעט יותר גז.

מנגד ששכרנו לחג ריו 1400 2015, כשהפלנו מזגן לא הייתה ירידת כח, גם אם כן הייתה זניחה מאוד.

מישהו יודע למה?

רועי

פורסם

בברירת המחדל הוא מתערב רק בסרק, אך יש מקרים שהרכב כן מוגבל. למשל בזמן תקלות יש רכבים שמוגבלים ל-X סל"ד/ חוסר תגובה מוחלט.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
איציק אני לא בטוח שאתה צודק. אני כמעט בטוח שבעלייה למשל, גם אם לא תשנה בכלל את זווית דוושת ההאצה, המחשב יפצה וייתן קצת יותר "כח" אוטומטית (קצת, לא ברמה כזו שהמהירות תישמר כמובן, אבל גם לא אפס תיקון. אפשר לראות זאת אם מסתכלים על צריכה רגעית תוך כדי נסיעה בעליה). בירידה, יתבצע דבר דומה בכיוון ההפוך.

לגבי מזגן אף פעם לא בדקתי, אבל אולי אפשר לנסות בצורה דומה להסתכל על צריכת דלק רגעית.

תסביר לי מה זה "יפצה" ? ילחץ עוד על הגז במקומך ? ואם יש כבל גז - אתה רוצה שמחשב יפתח מעבר אויר נוסף במנוע צעדים בשביל שיהיה לך יותר "נוח" ולא תרגיש את זה ?

תכל'ס כאשר הרכב בנסיעה על טווח סל"ד ממוצע, אין שום סיבה שהמנוע יתערב ובשורה התחתונה ברכבים שאני נהגתי בהם עד היום, הדלקת מזגן בלחיצה קבועה על הדוושה תוך כדי שיוט הורידה מעט את מהירות הנסיעה (אתה מעמיס יותר על המנוע).

הסיבה שבחלק גדול מהמקרים פחות מרגישים את המזגנים היום היא כי בחלק גדל מהם יש פולי קטן יותר ובחלק אחר פשוט ביטלו את הקלאץ' המגנטי ועברו לשסתום ספיקה מבוקר מחשב - כך שהכניסה של המזגן לעבודה היא באמצעות העלאת העומס של המדחס על הרצועה וזה הרבה פחות מורגש לנהג מאשר "קליק" שמפעיל את המדחס במכה אחת על 100% עוצמה.

בעליה, אגב, אם תנתק את המזגן רוב הסיכויים שתרגיש פתאום שיש לרכב יותר כח (על אותה הלחיצה של הדוושה - וזאת למרות ה"פיצוי" שכביכול אתה טוען שקיים).

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני בטוח ב 99% שיש בחלק מהמכוניות עם מצערת אלקטרונית "סיוע" של מחשב בפתיחת מצערת בעליה.

לדוגמא: מהלך דוושת גז 10 ס"מ.

בשיוט במישור לחיצה על הגז לעומק 2 ס"מ שווה נגיד ל 20% פתיחת מצערת.

בעליה, כשמחשב מנוע מזהה ירידה בסל"ד במצב מצערת נתון, הוא יתן פתיחה של - 30% למרות שדוושת הגז עדיין לחוצה לעומק 2 ס"מ.

זאת כדי להקנות לנהג תחושה של "רכב סוחב טוב בעליה".

פורסם

במצערת אלקטרונית המחשב יכול להגביל את פתיחת המצערת שהנהג ביקש - רק אם היא חורגת באופן קריטי מגבולות זיהום האויר שהמחשב יכול להתמודד.

למשל: במערכת עם כבל גז, אם תלחץ על פול גז בעליה חדה מאוד - המערכת יכולה להעשיר את התערובת לרמה מאוד גבוהה. הרכב יגיב לזה ? אם למשל תלחץ על חצי דוושת מצערת, זה יתן אותה תגובה או לא ? הרי בעומס כל כך גבוה על המנוע, הוא לא בהכרח יגיב לפול גז יותר טוב ממה שהוא יגיב לחצי דוושת גז, יש לו מגבלות. עם חצי דוושה יכול להיות שתקבל אותה תגובה אבל עם פחות זיהום אויר.

הרי בסופו של דבר לכל מנוע בעירה פנימית יש אחוזי ניצולת מסויימים והוא מגיב שונה בסל"ד מסויים, לרבות מאפיינים שהכניס יצרן הרכב בתוכנה של ניהול המנוע.

במנוע עם מצערת אלקטרונית יש למחשב אפשרות להתמודד עם המגבלה העליונה של "פול גז" + הזרמת הדלק, והוא יכול להתאים אותם לתנאים שהרכב נוסע בו ולאיך שהמנוע כמובן מגיב (הוא פשוט מוריד בעצמו חלק מהעמוס, מתקן את התערובת ונותן את המקסימום שקבע היצרן בשביל שהרכב יסע בתנאים האלו בצורה טובה ופחות מזהמת). בהמשך שהטורים מעט עולים והמנוע מגיב בצורה טובה לאויר ולדלק שהוא מקבל, המצערת יכולה להיפתח לפי הדרישה שהנהג הכתיב - אבל שים לב, זוהי מגבלה עליונה ולא מגבלה של "לעזור לנהג עם העומס של המזגן".

הנ"ל שונה ממה שאתה שאלת על נושא המזגן, כי המזגן בעצמו לא מביא את העומס על המנוע למצבי קיצון ומדובר בו בצורה שונה לחלוטין של "עזרה".

מצד שני - בעידן של היום (בו יש התערבות מאוד גדולה של המערכות הממוחשבות בשליטה של הנהג), לא מן הנמנע לחלוטין שיש אולי כאלה שמתערבים לנהגים, עם כי כלל האצבע שבו נתקלתי עד היום הוא שמזגן בכל מקרה גוזל כח למנוע וזה ברוב המקרים מורגש.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד דבר אחד חשוב מאוד:

הרבה מאוד יצרנים (בניהם PSA) כבר מזמן (עשור וחצי כמעט ?) עברו לשיטה בה דוושת הגז היא לא באמת פונקציה של פתיחת פרפר המצערת, אלא דוושה שדרכה הנהג מבקש כח. מבחינת המערכת הדוושה היא המדד ל NO LOAD וכמובן FULL LOAD. הפרפר מצערת לא באמת מתייחס לערך NO LOAD שמגיע מהדוושה עצמה. מספיק שהמחשב הזרקה זיהה שהדוושה אומרת לו "NO LOAD", הוא יעשה מה שצריך. זהו. אי אפשר לכוון את הדוושה לערך אחר ולהעלות טורים בסרק למשל.

זאת הסיבה, לדעתי, שאתה (BUKI) אומר שהתוכנה\מחשב מתערב לנהג עם עניין המזגן - וזה בהחלט יכול להיות.

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...