Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת מערכת pioneer

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה מכיוון שסגנון שירים שלי הוא בעיקר שירים בעלי צלילים נמוכים אני חושב שעדיף סאב בהתחלה ?!

האם ככה הדבר?

אני מרגיש בעיקר שאני שומע שירים שזה חסר לי לדוגמא: אצלי בחדר יש מערכת 5.1 וממש מרגישים את הסאב "עובד" וזה נשמע מצויין במיוחד בסרטים..

האם גם ברכב זה צריך להיות ככה?

עוד כמה פרטים שיכולים להיות חשובים:

1. אני חייל כה שתוספות כסף קצת קריטיות בשבילי.

2. אני גם מכונאי ככה שתחום רכב אני מכיר ומעוניין ללמוד לעומק.

3. אחד מהדברים שתמיד עניין אותי הוא בנייה של מערכת שמע לרכב מ "אפס"

קצת סטינו מהנושא אבל אני מאמין שגם "תשתית" חשובה מאוד שתיהיה איכותית??

אלעד

עריכה אחרונה על ידי ellad2007
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סאב לא יעבוד טוב ללא מגבר, תקנה מגבר עבורו ועכשיו הוא יהיה יותר מדי דומיננטי על פני הרמקולים הקיימים.

אז קנית רמקולים. האם המגבר שרכשת עבור הסאב ורמקולים עתידיים אכן מתאים לשימוש המשותף, או שמדובר במגבר נפרד וכן הלאה.

צריך לחשוב על האיזון בין הרכיבים שאתה מרכיב/תרכיב בסוף.

אתה (וזה מצטרף גם בהקשר לסעיף 1) הולך להשקיע סכום כסף לא מבוטל.

תשקיע בהתאם זמן כדי לחפש רכיבים שמתאימים לך, נסה למצוא מקומות להאזין לסט-אפים שונים כדי לראות למה אתה מתחבר יותר.

בחנויות/מתקינים, אצל חברים, או במפגשי פורום.

לענין התשתית, כמובן שיש חשיבות, אבל אין צורך להשתולל יותר מדי.

חשוב שיהיו כבלי RCA טובים ומסוככים וחושב שתהיה אספקת חשמל טובה ומתאימה לרמת ההגברה.

פורסם

כרגע יש לי 3000 ש"ח ביד "לבזבז" על מערכת

לכן אני מעוניין לרכוש הכל חוץ מ רדיו דיסק..

את האיזון בין הרמקולים סאב ומגבר לחא הבנתי איך עושים ומה בוחרים ולפי מה?

אלעד

פורסם

לפי חלוקת התקציב שהצעתי קודם, ניתן לעשות זאת פחות או יותר.

אני לא מכיר ממש כלל ברזל בענין האיזון המדובר.

אם כי ללכת על אותה חברה ברמקולים ובסאב מאותה סדרה נשמע לי הגיוני למשל.

נקודת תורפה לענין זה כרגע תהיה עבורך גם בשל המחסור במספר יציאות למגבר בר"ד הנוכחי.

המגבר של נקמיצ'י שהוזכר קודם, מוצהר (ב-12V, במתח 14.4V כשרכב מונע קצת יותר) ב-50W לערוץ או בגישור 200W ב-4 אוהם.

בגדול מומלץ שאלמנטים שיחוברו יהיו בעל יכולת ספיגת הספק RMS שווה, מעט פחות או שהספק המגבר יהווה לא פחות מכ-75% מיכולת הספיגה שלהם.

בכל אופן, ניתן (ורצוי בהתאם לתוכנית) להניח את התשתית כבר בהזדמנות זו - חשמל, כבלי RCA וכבלי רמקולים.

פורסם

אוקיי

לגבי רמקולים כנראה קומפוננט של morel אני יקנה

מה לגבי סאב.? יש מומלץ.?

נניח שהמגבר הנל לא יהיה תקין (לא ידוע מצבו) יש מגבר מומלץ.?

מה ה rms המומלץ לרמקול ומה לסאב.?

אלעד

פורסם

למורל יש גם סאבוופרים.

אחד מדגם הבסיס, הפרימו, נמכר בפחות מ-1000 ש"ח כולל תיבה.

טרם יצא לי לשמוע אותו (ולמען האמת, את מרבית הדגמים החדשים שקיימים בשוק, משום שאיני מעורה בנושא יותר מדי בימינו).

ולכן אני מדגיש שוב - חפש מקום לשמוע אותם (רמקולים וסאב) לפני רכישה!

לגבי ההספקים, תלוי גם על איזה קומפוננט של מורל אתה הולך - הטמפו והטמפו אולטרה מוצהרים ב-120W RMS, הוירטוס וההיבריד מוצהרים ב-140W. לדעתי 80-90W RMS יהיה המינימום של המינימום עבורם ורצוי כמובן יותר.

כתלות במגבר, גישור של ערוצים כאלו, יתן 250-300W, פלוס מינוס, וזה יהיה בסדר עבור הסאב שמוצהר ב-350W (עבור "12).

כמובן שלא הכל נקבע רק לפי ההספק, אבל זה נתון מוביל במידה מסויימת בהתאמה לאלמנטים.

פורסם (נערך)

אוקיי

לפי מה שאמרת אם הסאב הוא 350 וואט אפקטיבי אז המגבר צריך להוציא מינימום 460 וואט אפקטיבי

נכון.?

איך הרמקולים morel tempo 6.5.?רשום 130 וואט אפקטיבי זה אומר מגבר שהוא לפחות 170 וואט אפקטיבי לערוץ

נכון.?

אלעד

פורסם

הפוך גוטה, הפוך.

התכוונתי שמומלץ שהמגבר יספק לפחות 75% מהספק הספיגה של הרמקולים.

350W -> 260W

130W -> 95W

ושוב, הם יעבדו גם עם פחות מזה ויעבדו גם עם יותר (בכיוון נכון).

פורסם (נערך)

תום תודה רבה רבה רבה

מה אתה חושב על סאבים של רוקפורד.?

ואיזה חברות של מגברים מומלצים.?

איך הרמקולים מגברים וכו של jbl.?

אלעד

פורסם
טרם יצא לי לשמוע אותו ולמען האמת, את מרבית הדגמים החדשים שקיימים בשוק, משום שאיני מעורה בנושא יותר מדי בימינו.

ולכן אני מדגיש שוב - חפש מקום לשמוע אותם (רמקולים וסאב) לפני רכישה!

רק מזכיר את הנ"ל.

ובאופן כללי, אני סולד משרשורים כאלו שמתפתח דיון בין 2-3 אנשים בלבד בלי לשמוע עוד חוות דעת ורעיונות מאנשים אחרים.

חפש ביקורות לגבי המוצרים שאתה מתענין לגביהם.

אאל"ט לגבי סאבים של רוקפורד, הם בסדר בסדרות שמעל לבסיס.

לגבי JBL, לא כוס התה שלי כשזה מגיע לרמקולים. לגבי המגברים מהסדרות החדשות שלהם יש דעות לכאן ולכאן, אם כי ממה שאני קורא סדרת ה-GTO היא בהחלט סבירה ומספקת את הסחורה.

ושוב, בעיקר בכל הנוגע לרמקולים, יש כאן המון ענין של טעם אישי ולכן אני שב וחוזר על ההמלצה לנסות לשמוע לפני רכישה.

לגבי מגברים מומלצים, צריך לשבת ולחפש.

מציע שוב לעבור על לוח יד שניה ולראות מה נכנס בתקציב.

כנ"ל לגבי מעבר על הצעות שיש לספונסרים הפורום (בדביקים) להציע, למשל מבית ARC Audio, סדרת Xdi.

מגבר 4 ערוצים של מאסיב אודיו, גם יכנס כנראה לתקציב ויתן עבודה.

ושוב, יש עוד הרבה שמות שאפשר להעלות.

• תוכן חדש...