Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוושת דלק קשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי מאזדה לנטיס שנת 96'. בזמן האחרון דוושת הדלק נעשתה "קשה", כלומר, הלחיצה על הדוושה קשה יותר מבעבר. לפעמים ניתן להרגיש בעת הלחיצה שהדוושה ממש נתקעת, ובלחיצה חזקה יותר היא משתחחרת - אבל עדיין יותר קשה ממה שהיתה בעבר.

מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות לזה?

אודה לכל מי שיוכל לעזור!

פורסם

פתרון שעשוי לעזור-שמן בעזרת WD40 או כל ספרי זז קל אחר את הציר של דוושת המצערת ואת הקפיץ שממוקם שם ,וקצת שימון בכבל שמתחבר למצערת עצמה [מתחת למכסה מנוע].

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
פתרון שעשוי לעזור-שמן בעזרת WD40 או כל ספרי זז קל אחר את הציר של דוושת המצערת ואת הקפיץ שממוקם שם ,וקצת שימון בכבל שמתחבר למצערת עצמה [מתחת למכסה מנוע].
ואם כל זה לא עזר תחליף כבל גז חדש
פורסם
שלום לכולם,

ברשותי מאזדה לנטיס שנת 96'. בזמן האחרון דוושת הדלק נעשתה "קשה", כלומר, הלחיצה על הדוושה קשה יותר מבעבר. לפעמים ניתן להרגיש בעת הלחיצה שהדוושה ממש נתקעת, ובלחיצה חזקה יותר היא משתחחרת - אבל עדיין יותר קשה ממה שהיתה בעבר.

אודה לכל מי שיוכל לעזור!

נסי להניע את המצערת ביד (פתחי מכסה מנוע והניעי את המצערת על ידי משיכת הכבל. רמז : שני כבלים מחוברים על אותו מנגנון.)

אם את מרגישה שזה נע חלק, אז ככל הנראה יש בעיה בדוושה עצמה והיכן שהוא, הכבל מתחכך (קשה לי להאמין).

אם זה עדיין נע קשה, פני למוסך מורשה כדי לקבל ייעוץ.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
וכמה צריך לעלות כזה דבר?

נו מה, לא לכל דבר יש מחירון ביד.

גשי למוסך ובררי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

הדס, הבעיה מוכרת בלאנטיס.

אפנך לקישור בו העלתי את אותה הבעיה ע"ג הפורום, אך לצערי לקראת סופו סטה מהעניין.

המסקנה שהסקתי מהדיון היא שהבעיה שכיחה בלאנטיס, ואין ממש דרך לתקנה.

איני חושב שיש להחליף את כבל הגז, אולם כדאי מאוד שתתייעצי עם המוסך המורשה, כדברי שמוליק ידידי, ואז תחליטי מה לעשות הלאה. אל תשכחי לעדכן!!

ולשמוליק, גם אצלנו הדוושה קשה כאבן אך פרפר המצערת נע חופשי לגמרי (גם מתיחת הכבל מליד המצערת לא מלווה בתקיעות כלשהן).

גם שמן WD-40 לא עזר - אבי ניסה כבר.

האם אתה יכול לברר לגבי העניין במוסך?

נשמח לדעת אם הבעיה מוכרת ומה הפתרון.

תודה!

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

שחף, אם תתאם איתי בפרטי, תוכל לקפוץ מראשון אלי וננסה את השמן החודר שלי - עד כה הוא חולל פלאים בשחרור כבלים תפוסים, לא פעם ולא פעמיים. צריך רק להיות סבלני ולוודא שמאפשרים לו לשמן את כל אורך כבל ההפעלה.

יוסי

פורסם
וכמה צריך לעלות כזה דבר?
בין 70 ש"ח ל-200 ש"ח כל כבל והמחיר שלו ולמרות שאני בטוח ב100 אחוז שהכבל גז לא תקין (דרך אגב הסבר קצר -כבל הגז בנוי ממספר רב של גידי מתכת המלופפים יחד ומוכנסים לכיסוי פלסטי כדוגמת צינור )כתוצאה מקריעת אחד או יותר מהגידים בכבל וכתוצאה מכך נגרם חיכוך רב בין הפלסטיק לכבל הפלדה שעובר דרכו.
פורסם

בדקי גם את השטיח של הנהג, יכול להיות שהוא החליק פנימה ולא מאפשר לדוושת הגז להילחץ כמו שצריך.

תודו שלא חשבתם על זה..

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אני מודה שלא חשבתי על זה, וזה בגלל שההגיון אומר שאם הדוושה קשה בתחילת המהלך ולאחר מכן חופשיה אז הבעיה לא נעוצה בשטיח.

מה גם שהדבר כך גם לאחר הוצאת השטיח (בעת נקיון הרכב).

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
שלום לכולם,

אודה לכל מי שיוכל לעזור!

הדס, בתור התחלה יש לבצע ניקוי בית מצערת, שימון צירים ושימון כבל גז באמצעות החדרת שמן לתוך הכבל (לא WD40 ! יש להשתמש בשמן לשימון שרשראות).

במידת הצורך ובמקרים חריגים; יש לבדוק את תקינות פרפר המצערת ושהצירים בבית המצערת לא עקומים - וכמובן לבדוק גם את תקינות כבל הגז.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלצנו במאזדה 323F 97 יש בעייה דומה

בעת לחיצה על הגז כשאוטו קר פשוט לא קורה כלום - הדוושה פשוט לא נכנסת!

רק בעיטה עצבנית בהתחלה מרככת אותה טיפה, וככל שהאוטו מתחמם הבעייה נעלמת לאט, אבל עדיין מורגש קושי ראשוני בלחיצה על הגז.

יום אחד כבר ממש התעצבנתי מהבעייה, פתחתי את המכסה מנוע, שמתי שמן מנוע על הקפיץ של הפרפר מצערת.

חיכיתי קצת, הנעתי קצת וזה היה הרבה יותר טוב. אח"כ שמתי על זה WD40 ואז עוד טיפה שימון עדין עם שמן מנוע, אבל משום מה בוקר אחרי זה חזר כאילו לא עשיתי כלום!

קריזה...

אי אפשר לצאת מרמזור בלי לפרפר, ובטח שלא בימים גשומים כאלה :\

• תוכן חדש...