Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד תרגום של כתבה מגליון CAR האחרון, הפעם בנוגע למכוניות חדשות תוצרת ארה"ב. לכל אחת מהמכוניות מעל 300 כוחות סוס. תגידו לי מה אתם חושבים ואני ימשיך את החלקים המרכיבים את הכתבה. הרכב המדהים הראשון לפניכם - והנה תחילת הכתבה:

כולם מדברים על...

החזרה של מכוניות השרירים האמריקניות

קולניות, גאות ומוכנות לכסח כמה גרמניות

מלחמת העוצמה פרצה גבולות בדטרויט. הרכבים בתערוכה כללו את הקורבט החזקה בכל הזמנים, והקאדילק הכי "משוגעת". תוסיפו לרכבים הללו דודג' וייפר בעלת 500 כוחות סוס בשם V10 coupe, את הדודג' צ'רג'ר המתחדשת ואת הפורש מוסטנג קבריולט החדשה והתוצאה תהיה חמש תופסות כותרות עם הספק משותף של 2089 כוחות סוס. זהו ממוצע של 418 כוחות סוס לכל אחד מן הרכבים הללו- וזה דבר יותר שרירי מאשר הורדת ידיים בין המושל ארנולד שוורצנגר לבין וין דיזל.

עם כל כך הרבה שרירים וכוחות סוס, נסלח לכם על שחשבתם שהשעון חזר בזמן לסוף שנות ה-60.

מה מניע את מלחמת הכוח והעוצמה?. התשובה היא לא רק מורשת, או מחירי הדלק הנמוכים (אך בעלייה) בארה"ב. חברות הרכב האלה מחפשות כל אחת יתרון על פני מתחרותיהן. מכוניות מרשימות כאלה עושות את שלהן בשביל המותג ובשביל תנועת האנשים באולם בו מוצגים רכבי החברה.

בדטרויט הייתה הזירה להילחם במפלצות גרמניות כגון המרצדס C55 V8 בעלת 367 כוחות סוס, ב-E55 בעלת 476 כוחות סוס וב-SLR בעלת 612 כוחות סוס- כל אלה אגב, נמכרות בארה"ב. בתצוגה הביתית שלהם,הינקים מכים חזרה. ועם מותגים תוצרת ארה"ב אשר פורשים כנפיים לכיוון אירופה, הענקים הגרמניים עלולים בקרוב להרגיש את נחת זרועם השרירית של האמריקנים.

500 כוחות סוס-שברולט קורבט Zo6

לפני 40 שנה הקורבט הייתה בחזית של מלחמת השרירים, אז בזמן שבשברולט אומרים שה-Zo6 בעלת 500 כוחות הסוס היא אחת מן המכוניות הדו מושביות המהירות בכל הזמנים, כדאי מאד שתשימו לב לזה.

הקורבט החדשה פותחה ביחד עם מכונית המירוץ C6-R, תוך שימוש בלקחים שנלמדו מההצלחה של קורבט במירוצי הסיבולת, ה-Zo6 צפויה להשמיד את מחסום ה-60 מייל לשעה (96 קמ"ש) בפחות מ4.0 שניות, כאשר היא טסה על פני סימן הרבע מייל בתוך פחות מ-12 שניות. המהירות המירבית היא 190 מייל לשעה (304 קמ"ש).

הביצועים האלה התאפשרו תודות לפיתוח של מנוע ה-V8 מאלומיניום המוכר שמספק 500 כוחות סוס ב-6200 סל"ד ו-475lb ft ב-4800 סל"ד. הקו האדום של הסל"ד הוא ב-7000 סל"ד.

בדומה ל-Zo6, ה-LS7 היא מכונית נוספת מהעבר המפואר של קורבט. ה-LS7 האורגינאלית, בעלת מנוע V8 7.4 והספק של 465 כוחות סוס, אבל רק קורבט אחת כזו נבנתה. ה-LS7 החדשה בעלת מנוע ה-7.0 ליטר, גם פה יש הדים מהעבר של קורבט.

קשתות מורחבות, אגזוזים וחישוקים גדולים יותר, גג מתוקן וכונסים אגרסיביים- כל אלו מרכיבים את ה-Zo6 החדשה. אבל מה שחשוב הוא מה שאינכם יכולים לראות. גוף העשוי כולו מאלומיניום, קשתות קדמיות מקרבון פייבר ומנוע עשוי ממגנזיום- כל הרכיבים הללו תורמים לכך שהרכב שוקל 1420 ק"ג בלבד. ישנם מקררי שמן בשביל המנוע, תיבת הילוכים, דיפרנציאל ומערכות היגוי. והקליפרים של הברקסים ענקיים: 355 מ"מ בקדימה ו-340 מ"מ מאחורה.

הקונים בארה"ב יהיו צריכים לשלם 60,000 $ בשביל לשבת מאחורי ההגה של ה-Zo6, בהשוואה למחיר של 44,310 $ בשביל הקורבט הסטנדרטית. רכב זה יגיע לאולמות התצוגה בבריטניה השנה- והקורבט החזקה תעקוב אחריה ותגיע.

112_detroitZ06_01_z.jpg112_detroitZ06_04_z.jpg112_detroitZ06_07_z.jpg112_detroitZ06_08_z.jpg112_detroitZ06_11_z.jpg112_detroitZ06_06_z.jpg

זהו לחלק הראשון של הכתבה הזו. מה אתם חושבים?

אדם.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נקוה שהיא תיהיה טובה כמו שמצפים ממנה ולא סתם עוד מכונית קו ישר אמריקאית שמאיצה כמו מטורפת .

אתזה אני יכול לעשות גם עם הסקייליין שלי , מה שטוב זה שהסקייליין שלי יודעת גם להתנהג בסיבובים .

ים long time no

פורסם
נקוה שהיא תיהיה טובה כמו שמצפים ממנה ולא סתם עוד מכונית קו ישר אמריקאית שמאיצה כמו מטורפת .

אתזה אני יכול לעשות גם עם הסקייליין שלי , מה שטוב זה שהסקייליין שלי יודעת גם להתנהג בסיבובים .

יש גיל שמגיעים אליו ובו מפרידים בין עולם המציאות לעולם הדימיונות...

(אתה יודע... סנטה קלאוס לא קיים, אין ערפדים בעולם ולך אין סקיילין וכו').

Back to the original - NC again.

פורסם

נוסיף גם מיסים מטורפים בארץ ונחשב לשקלים

יוצא 607K לגרסה החזקה

ולא דיברנו על רווח של ייבואן אם בכלל הוא יחליט להביא אחת כזאת

וכמו שאני יודע אלפא מוטורס מכונה להביא את הגרסה הפשוטה של הקורבט תמורת 590K

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

סנטה לא קיים? :bigcry:

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

More on the reality, I recommend for Or to check the amount of times the Corvette won the 24 hours of Le-Mans in the past few years and compare it to the amount of times that the Skyline won it... ughh.. ummm... yeah

The Z06 handles.... WELL

.Moti

פורסם

המשך הכתבה-

500 כוחות סוס- דודג' וייפר SRT-10

בזמן המכירות המצליחות של הדודג' SRT-10 בעלת 500 כוחות הסוס בגרסת הקבריולט, דודג' חשפה גרסת קופה לוייפר.

יותר אווירודינמית, נוקשה ומעט יותר כבדה מאחותה הקבריולט בגלל הגג הקשיח, הקופה מיועדת לכביש ולמסלול. על מנת לכסות את השאיפות של המכונית על המסלול, הקופה מצויידת בגג המותאם להתקנת כלוב התהפכות ולחבישת קסדות.

המנוע המפלצתי- נפח של 8.3 ליטר V10 לא שונה, ומייצר הספק של 500 כוחות סוס ו-525lb ft, אשר נותנים את הכוח לגלגלים האחוריים, כאשר תיבת ההילוכים היא ידנית בעלת 6 הילוכים. מלבד תאוצה מ-0 ל-100 קמ"ש ב-3.7 שניות, הודות לצורה המעוגלת יותר של הקופה, המהירות המירבית עומדת על קרוב ל-200 מייל לשעה. (320 קמ"ש).

מספר מוגבל של הקופה אמור לעשות את דרכו לאירופה מסוף שנת 2005, במחיר של 80,000 פאונד בקירוב.

viper-coupe-front.jpg

viper-coupe.jpg

viper-inside.jpg

התרגום בנוגע למכונית הבאה יבוא בקרוב. (קאדילאק STS-V בעלת 440 כוחות סוס).

אדם.

פורסם

קאדילאק STS-V: כוחות סוס- 440

ה-STS-V היא מכונית סאלון אמריקנית המכוונת ישר לכבישי האוטובן (autobahn) הגרמניים.

עם סופרצ'רג'ר היישר ממרצדס, לקאדילאק 440 כוחות סוס המופקים ממנוע 4.4 V8. עוצמה ההופכת אותה לחזקה כמעט כמו הב.מ.וו סדרה 7 החזקה ביותר- ה-760i בעלת ה-445 כוחות סוס- אשר מופקים ממנוע V12.

מגדש טורבו נפסל מסיבות שונות, וה-V8 משתמש ב-90 אחוזים מה-430lb ft שהוא מסוגל להפיק כבר ב-2200 סל"ד. המנוע הוא גרסה חדשה של מנוע ה-4.6 ליטר של GM נורטסאר V8.

הכוח מועבר את הגלגלים האחוריים בעזרת תיבת הילוכים אוטומטית חדשה בעלת שישה הילוכים. התוצאות בלעדיות: 100-0 קמ"ש בפחות מ-5.0 שניות.

כל אלו, על הנייר לפחות, צריכים להגיע מאיפשהו. ואכן, מנוע ה-V8 בעל הסופרצ'רג'ר ממוקם 14 מ"מ נמוך יותר בשביל להוריד את מרכז הכובד, המתלים כוילו והיגוי מהיר יותר הותכן. השיפורים האיכותיים נעשו בנורבורגרינג. המכירות של הקאדילאק בבריטניה החלו עם ה-CTS, וה-STS-V יגיעו בתקווה.

0501_cadillac_stsv_front_445.jpg

0501_cadillac_stsv_int_445.jpg

0501_cadillac_stsv_intrear_445.jpg

0501_cadillac_stsv_rear_445.jpg

אדם.

פורסם

אני מצפה בקוצר רוח לכל זה.

אני לא חושב שממש יצליחו להחזיר את התקופה ההיא, אבל הם בהחלט יכולים לנסות. עם נסיונות כאלה, לא ממש מפריע אם הם יצליחו או לא.

הלוואי והקורבט תיוצר בסדירות.

!AWDSOME

פורסם

דודג' צ'רג'ר- 340 כוחות סוס

קרייזלר השתעשעה לפעמים ברעיון להחזיר את הצ'רג'ר- הקונספט האחרון שהיא הציגה היה בשנת 1999. אך אותו קונספט אשר היה בעל 4 דלתות הוצג עם מנוע V8 שהפיק 325 כוחות סוס- אשר הונע על ידי גז טבעי.

לא כך הצ'רג'ר של 2005- דגם ייצור- שטומן בחובו מנוע 5.7 ליטר V8 בעל 240 כוחות סוס, עם הנעה אחורית. דגם שיכונה בשם SRT-8 יכיל בתוכו מנוע 6.1 ליטר שיפיק 425 כוחות סוס, בנוסף, תהיה גרסה חלשה יותר של צ'רג'ר בעלת מנוע V6 שיפיק 254 כוחות סוס.

מתחת ל"עורה" של המכונית מסתתרת השילדה של הקרייזלק 300C .

ישנן נגיעות יפות של "שרירים"- הקשתות האחוריות והגריל הקדמי- אך את אלו לא תוכלו למצוא במסורת של הצ'רג'ר האותנטית הישנה. ואכן, המעצבים של הצ'רג'ר מודים שהם באו עם העיצוב החדש בתחילה, לפני שהם טרחו לדפדף בספרי ההיסטוריה, וטוענים שבחירת השם המחייב "צ'רג'ר מתאימה.

"שקלנו מכירות בינלאומית, אך הממצאים שהעלנו הראו שמכירות כאלו יהיו לא הגיוניות וכדאיות מבחינה עסקית. אנחנו נתמקד ב-300c" אומר מנהל המכירות תומאס האוש.

car.jpg

hemicar.jpg

inside.jpg

אדם.

פורסם

סוף סוף חזר לאמריקאים ההגיון הבריא... :)

רק חבל שלפני כמה עשרות שנים הם לא חשבו לתכנן את מכוניות השרירים שיהיו מסתובבות ולא רק מאיצות בתאוצות עוקרות איברים...

יש מונח בעולם הרכב הקלאסי שנקרא "30 שנה", משמעותו בקצרה היא שבזמן הווה, ה"מבוגרים" ירצו את המכונית אשר לא יכלו להרשות לעצמם לפני 30 שנה או שאהבו במיוחד לפני 30 שנה.

אם תעשו חישוב פשוט, תגיעו למסקנה שמכוניות השרירים אמנם הומצאו לפני 40 שנה (פונטיאק GTO שנת 1965 הייתה החלוצה הרשמית) אך גילו של קהל היעד (בארה"ב) של מכוניות אלו יכול להרשות לעצמו מכוניות כאלו ומי, אם לא יצרניות הרכב, יענו על הביקוש הזה בדמות הוצאה מהמחסן של שמות סקסיים של מכוניות שרירים, בשילוב עם ביצועים שאמנם היו לפני שנים רבות, אך רק ביישורת..

מי ייתן ונזכה לראות את המכוניות האלו כאן...:roll:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

ואחרי הכל, האמריקאים נשארו אמריקאים. "גדול יותר טוב יותר".

מנועים ענקיים, עם טכנולוגיה מלפני 40 שנה.

עדיין, בשנת 2005, 2 שסתומים לצילינדר, נו מה?

לפחות הקורבט מבפנים נראת הרבה יותר טוב מהדור הקודם...

ובוייפר בכלל, 8300 סמ"ק?! זה אוטובוס?

לא נראה לי כל העניין של הגודל (וכובד) עושה פלאים להתנהגות ולחלוקת המשקל במכוניות האלה..

Some days your the bug; Some days your the windshield

• תוכן חדש...