Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הכל בסדר עד כאן הבנתי אותכם .

השאלה הפשוטה היא למה מכונאי שעבד 3 שעות על הרכב לא יקדיש עוד כמה דקות להחליף לחדש והחליט

דווקא להוציא אותו מכלל שימוש? האינטרס שלו הוא להחליף עוד חלק ולהרוויח עוד קצת כסף לא?! הוא אמר בהתחלה שהטרמוסטט תפוס אבל הוא לא תפוס והיה תקין לדברו.

תשאל אותו איך הוא בדק שהוא לא תפוס...

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איך בודקים שהטרמוסטט לא תפוס?

ברור שאם יש חלודה עליו, הוא אמור ללכת לפח, אבל במידה ונראה תקין?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

חברה יש פתרון להקשיב טוב ולא להטעות ולהשמיץ מוסכים סתם חס וחלילה.

הרגע חזרתי ממוסך שושן בטבריה. כל מי שמכיר או יודע מדובר בפרופסור לסובארו שמטפל משנות השמונים באלפי מכוניות סובארו ומי שמערער בדבריי שיבדוק אותי עם מישהו מהעיר .

הוא אמר שהמוסכניק שלי לא עשה טעות בזה שהוציא את הטרמוסטט ואכן יש מחלה בסובארו עם הטרמוסטט כי המקום שהוא נמצא בעייתי ולכן זה גורם לבעיות לאחר התחממות המנוע. אין הסבר מדוייק לבעיה זאת פשוט הנדסת אנוש קלוקלת של היפנים וגם בחלק מהמזדות יש את אותה בעיה.

הפתרון פשוט למי שרוצה להחזיר את הטרמוסטט לחיים. הוא אמר לי לקנות טרמוסוטט מקורי בלבד להוציא את הצופציק שלו ולהרחיב את החור והטרמוסטט יחזור לחיים.אחרי שאני יקנה אני ילך אליו והוא יסביר לי איך לעשות את זה והמוסכניק שטיפל בי מלכתחילה יעשה את זה כי הוא לא רוצה לפגוע בו. בן אדם זהב לדעתי.

לא יודע עם מה התעסקתם ועם אילו מכוניות ואני מאוד מכבד את מה שאתם אומרים ומקשיב לכם ואכן אתם תותחים לדעתי שלא יהיו אי הבנות וכנראה שלא נפלו לידיכם מספיק מכוניות סובארו.

תודה לכל מי שניסה לעזור.

פורסם (נערך)

לא רוצה להשמיץ אף אחד, אבל איש מקצוע בעל נסיון של עשרות שנים שלא יודע להסביר תופעה במערכת פשוטה כמו מערכת קירור של סובארו?!

בכללי יש לי בעיה לסמוך על פתרונות של אנשים שלא יודעים להסביר את הבעיה. הרי לכל ילד ברור ששלב ראשון לפתרון בעיה הוא הבנת הבעיה. אבל זה אני.

יצא לי להחליף תרמוסטט בסובארו אימפרזה 94..

על פי הספר לתרמוסטט יש זוית מסויימת שבה הוא צריך להיות מותקן על מנת שהחור ניקוז אויר (הזה עם הצ'ופצ'יק) יעשה את העבודה שלו.

אם לא מתקינים אותו בזוית הדרושה זה מתכון לצרות. ואז כניראה מתחילות הקומבינות (תוציא צ'ופצ'יק, תרחיב חור..).

אסף, שים לב שבסרטון הבחור מדגיש מספר פעמים שהקדיחה הזו נחוצה אך ורק במקרה ויש פריצה באטם ראש ורוצים לשים פלסטר במקום לתקן אותה.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)

בהמשך ליגאל,

PUMP.JPG

zhy2mjgdkewj.jpg

האם גם בשנתון שלך הטרמוסטט יושב ככה? או שהוא נמצא ב-90 מעלות למשאבה?

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם (נערך)

יגאל יש המון דברים בעולם שאין להם הסבר מדעי מדוייק מה לעשות?! אם תחפש לכל דבר הסבר מדוייק ולא תאמין יש לך בעיה אחי.

חוץ מזה אני בטוח שיש הסבר מדעי לבעיה וצריך לשאול את אחד ממהנדסי סובארו לדעתי או לחבור ברשת לקבלת תשובה מפורטת.

יש בעיה עם הטרמוסטט בסובארו נקודה. בן אדם שמתעסק באלפי מכוניות סובארו לו ידע להתקין את הטרמוסטט נכון?! לא הגיוני.

הבחור הספציפי בסרטון אמר שזה נועד למי שיש אולי בעיה במנוע אבל באחריות מלאה אני אומר לך שזה לכל מי שמתחמם המנוע יש את אותה בעיה ללא קשר לראש מנוע וידוע שמנועי בוקסר לא נדפקים מהר מחימום יתר כמו שאר המנועים.

בנוסף , גם אני הייתי סקפטי למרות שלא הייתה לי סיבה להיות והלכתי לשאול עוד בעל מקצוע מומחה לסובארו והוא אישר לי את הפתרון . אין חכם כבעל ניסיון נקודה.

עריכה אחרונה על ידי AMITHUX
פורסם

כמות השטויות שרשם כאן פותח השרשור כזו גדולה שאני אפילו לא יודע מה לעשות איתו, אם לנעול, למחוק או להגיב.

כנראה שהכי נכון יהיה להזכיר לחברי הפורום שהפורום הוא מקום להתייעץ, לחלוק ולשתף ידע. לא כל מה שנרשם כאן צריך לקחת כתורה מסיני ולא כל מה שנרשם הוא נכון, גם אם מישהו מתאבד על דעתו ונסמך על מוסך טברייני שמראה לסובארו העולמית מאיפה משתין הדג.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש כבוד לניסיון, ללא ספק, הבעיה שנתקלתי לא פעם שנסיון מקהה את המחשבה.

וכן, אני מוכן להאמין שמר טברייני ואדון ישראלי, גם אחרי עשרות שנים ומליוני סובארו שהם תיקנו, מעולם לא פתחו הוראות טכניות מפורטות של היצרן. במקרה הטוב סרטוט..

לא חסר מכונאים במוסכים בארץ שלומדים מכונאות מפה לאוזן וחיים עם זה לא רע עד הפנסיה. ההפך, מכונאים שעובדים בצמוד לספרות יצרן זה דפציט.

והרי איך יהיה אחרת?! אם בשביל ללמוד מכונאות בצורה מסודרת בארץ צריך לבוא עם נסיון עבודה במוסך

יום טוב גם לך

פורסם

יש סיכוי שמר טברייני לא פתח שום הוראות יצרן כי הוא לא צריך . הוא פשוט פירק עשרות מנועי בוקסר לחלוטין והרכיב אותם מחדש לפי ידע אישי וניסיון. אז אחרי זה מן הסתם הוא יכול להכין לך או לכל מי שחפץ , סרטוט והוראות מדוייקות שתלמד.

ובלי שום קשר למוסכים ככה זה בכל מקצוע, לא משנה כמה תלמד עיוני אתה לא תהיה מוכן וטוב מספיק כמו זה שלמד מעשי והיה בשטח כל החיים. עובדה שלא ידעת על הפתרון ולא משנה כמה הוראות היית קורא ורק בן אדם שהיה בשטח ופירק וניסה יכול להגיד לך את זה. זהו לא הפתרון האולטימטיבי שהיצרן ממליץ אבל היחידי שקיים שבטח לא רשום בספרים.

פורסם

איזה אידיוט מעולם לא ראיתי דבר כזה.

מנוע מנפח דרסטי וההוא קודח לי טרמוסטט.

חברה הסרטון ביזיון והאיש גם.

אל נא עם רכבכם חשוב לכם, ולא בא לכם להיתקע בצד הדרך, תתקנו כמו שצריך

פורסם

אין שום סיבה בעולם לקדוח חור בטח שלא בטרמוסטט מקורי שתפקידו אחד החשובים במערכת הקירור. מי שקודח חורים זה קומבינטור ולא מיקצוען. אולי כדאי לבדוק קצת יותר לעומק את הבעיה של פותח השירשור איך ולמה זה מגיע למצב של היתחממות עם טרמוסטט כמו ניקוז אויר בצורה תקינה ובדיקת לחץ הפוך.

פורסם

קודח חור = קומבינטור, חאפר וכו'. מערכת תקינה לא צריכה שום חור בתרמוסטט, מקסימום זה דוחה את התיקון האמיתי שנדרש לעוד כמה חודשים, ועל הדרך לא מאפשר למנוע להתחמם כראוי (ואז בחורף נוסעים עם מנוע קר שזה לא טוב).

פות"ש - אתה ממשיך לכתוב שטויות, וכבר העיר לך מנהל על כך. הפתרון היחידי שקיים?? חור בתרמוסטט הלכה למעשה מבטל את האופציה שלו לסגור את הסירקולציה לחלוטין! זה מנוגד לתכנון המנוע (וברכבים מתקדמים מתנגש עם ניהול המנוע). תגיד לי, אתה קורא מה אתה כותב? לקדוח חור מיותר במקום להרכיב כמו שצריך לפי ההוראות זה בבחינת עיוני מול מעשי? לא! זה בבחינת נכון מול לא נכון.

פורסם
יש סיכוי שמר טברייני לא פתח שום הוראות יצרן כי הוא לא צריך...

צודק.. אחרי ההודעה שלך אני רואה את האור.

כל היצרנים מפגרים, מבזבזים אלפי שעות אדם על כתיבת ספרות טכנית,

משקיעים משאבים בקורסים להכשרת טכנאים.. מיותר לחלוטין.

הרי זה פשוט, מושיבים אדם, נותנים לו לפרק להרכיב 10 מנועים, הוא מבין הכל.. את כל השיקולים ההנדסיים שהושקעו במנוע, העומסים שהחלקים עומדים בהם, עיקרון פעולה מפורט של כל מערכת ובורג. הכל פשוט. יוצאים לשטח ולומדים.

אם הצליח לו עם ה10 מנועים, נותנים תעודת מומחה. אם לא הצליח, עוד 10. עד שיהיה "בעל נסיון".

בקיצור בליל השטויות שאתה רושם מפריש אותי מהדיון הזה.

אני מבין אגב שכבודו ויתר על אקדמיה? הכשרה מקצועית קטן עליו?

נותר לי רק לאחל לך שהמכונאים שאתה תתקל בהם תמיד יעבדו לפי ספרות ולא לפי נסיון..

למרות שבארץ הקודש הסיכויים לכך לא גבוהים.

ואז נולדות כל מיני אגדות אורבניות על קידוחים במנוע או שטויות נוסח "אובראול בסובארו לא מחזיק".

בקיצור שכל אחד יקדח במנוע שלו איך שבא לו. רק שלא ימליץ על כך לאחרים

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...