Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 201
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לבקשה של יוחאי - אני מפרסם את פירוט הטיפולים שלי ברכב (מוסך מורשה).

מדובר באסטרה מעט יותר חדשה מזו של יוחאי, יוני 2012, עם מחשב בלוח מחוונים.

גם אצלנו, אשתי היא הנהגת העיקרית.

מבחינת אמינות, לא הייתי נותן לרכב הזה ציון גבוה במיוחד.

גם את הגיר שנמצא במצב ECO תמידי, אני שונא!

החלטתי שבטיפול הבא, אגש למוסך שבו טיפלתי בטויוטה קורולה 97' שלי - שם הם היו משמעותית יותר מסודרים, לא מעשנים בזמן העבודה על הרכב (עם עפר באורך של סנטימטר על הסיגריה, בזמן עבודה על המנוע), שוטפים את הרכב והמנוע בסיום העבודה, תענוג.

נובמבר 2014:

החלפת מצבר (שנפ) (לא במסגרת האחריות - לא ידעתי שהמצבר המקורי נמצא תחת אחריות).

סה"כ עלות: 827 שח.

טיפול 60 אלף (דצמבר 2014):

שמן מנוע 4 ליטר

מסנן שמן מנוע עם גומיה

אטם מגופת אגן שמן

קרב מסנן אוויר

נוזל בלמים ומצמד 250 מ"ל

מצת מנוע (4)

מסנן למזגן

תוסף לניקוי מערכת הזרקה

רפידות קידמיות

רפידות אחוריות

צלחות אחוריות

סה"כ עלות: 3000 שח.

ינואר 2015:

(שריקות בבלימה)

חריטת צלחות קדמיות.

סה"כ עלות: 177 שח.

פברואר 2015:

(שריקות בבלימה)

החלפת מותג (סוג) רפידות קדמיות.

(הפסיק לשרוק)

ללא עלות - במסגרת המשך טיפול קודם.

מאי 2015:

(רמה נמוכה של נוזל קירור)

החלפת פלאנג? לא סגור על המושג המקצועי, אז נקרא לזה החלפת צינורית מי קירור.

ללא עלות - במסגרת אחריות הרכב.

טיפול 75 אלף (אוגוסט 2015):

(רמה נמוכה של נוזל קירור)

החלפת משאבת מים - מסתבר שזה נפוץ בדגם.

שאר הדברים מפורטים בחשבונית המצורפת.

סה"כ עלות: 1500 שח.

Untitled.jpg

• אהבתי 1
  • 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מנצל את השרשור לשאול - האם ואיך מתעדכנת מערכת הניווט במולטימדיה של הרכב?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם
מנצל את השרשור לשאול - האם ואיך מתעדכנת מערכת הניווט במולטימדיה של הרכב?

אם אתה מתכוון למפות, אתה צריך לקנות כרטיס זיכרון עם המפות החדשות.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם
אם אתה מתכוון למפות, אתה צריך לקנות כרטיס זיכרון עם המפות החדשות.

איפה? ואיך מתקינים?

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון שרשור- האסטרה נמכרה.

כלומר, בוצע טרייד מול האסטרה החדשה. ניצלתי את העובדה שכעת מציעים באופל מחיר מחירון ללקוחות אופל ובהזדמנות זו התקדמתי לאסטרה החדשה, שמצאה חן בעיניי מכמה וכמה סיבות (נוחה יותר, מרווחת יותר בפנים אבל קטנה יותר מבחוץ [מרגישים], מלאה במערכות הבטיחות הידועות שכולן בלי יוצא מן הכלל הורכבו במפעל [למעשה, כל מה שיש ברכב הותקן במפעל ואף יד ישראלית לא פירקה כלום ברכב- לי אישית זה היה כמעט דיל-ברייקר], את "משפחת" אופל אני מכיר וטוב לי איתה, כנ"ל לגבי המוסך וכן הלאה). יש כמובן עוד אבל זה כבר עניין לשרשור אחר.

בנוסף, נמאס לי להתמודד עם קונים מחופפים או סתם נודניקים, ואת זה היה לי מספיק כשמכרתי את הקורסה.

כחלק מהעיסקה בוצעה בדיקה לאסטרה וכהרגלי, אני מעלה אותה כאן:

01_1.jpg

02_1.jpg

03_1.jpg

04_1.jpg

05_1.jpg

06_1.jpg

07_1.jpg

08_1.jpg

הבדיקה הזו נראית בדיוק כמו הבדיקות שמדברים עליהן בשרשורים השונים של "קניתי רכב ממגרש של חברת ליסינג והבדיקה נראתה מצויין- בבדיקה שלי התגלה שהרכב עבר תאונה\מכבש". סביר להניח שאם אני הייתי רואה תוצאות בדיקה כזו, גם אני לא הייתי מאמין. אבל היות ואני יודע מה עבר על הרכב, אני יודע להגיד שכל מה שיש פה נכון, חוץ ממה שהם מתארים פה כ"מעיכות\פגמים", שזה פשוט סימני פתיחת דלתות ופגיעה (קלה מאד) בנוסח PDR בכנף השמאלית. מספיק קלה בשביל שלא אראה טעם לתקן.

מנוע רטוב? אני, מה שנקרא, לא מכיר. אבל יש מצב. בכל מקרה, הרכב עבר טיפול לאחר הבדיקה, כי זה היה overdue ממילא והיה חלק מהתנאי לעיסקה. כך שייתכן וגם ה"רטיבות" הזו נעלמה.

אגב, מי שלקח את האסטרה לבדיקה היה סוכן של אופל מהאולם בת"א. אני הייתי צריך לעשות את זה בעצמי, בכל מכון שאבחר. העדפתי לא לבזבז את זמני, במיוחד אם מציעים לי את השירות בחינם. יד מכוונת (את תוצאות הבדיקה)? תחליטו בעצמכם. אין לי שום צל של הוכחה שכך היה.

אז מי שמעוניין באסטרה באמת מצויינת ומטופלת, שכל מחלות הילדות מאחוריה, שיפנה במהירות לשלמה-סיקסט במתחם בצריפין (נאמר לי ש-לשם הולכות כל המכוניות מעיסקאות הטרייד, ובדר"כ ממשיכות לסוחרים, אם כי לעיתים מגיע לקוח למגרש ולוקח רכב). אני אפילו לא רואה אותם צובעים אותו כ"השבחה", כי אין מה להשביח. באמת שהרכב מצויין- אני מתכוון, כמובן למצבו, ולא אם אופל זה טוב או רע. זה כבר עניין שלכם.

הנה תמונה ישנה עם המספר גלוי, עבור עדרי הפונים למגרש:

20130110_170043.jpg

וזהו. מילות סיכום? באמת שהכל נאמר בשרשור. לדעתי, היה מדובר ברכב שנתן תמורה מלאה יחסית למחירו, שהדבר הכי רע בו היה תיבת ההילוכים שלו. בכל אופן, תזכרו שרכב נועד לבעליו, והבעלים הראשי של הרכב הזה, בטח בשימוש, היה אשתי. אותה לא מעניין דינאמיות, הגה מתקשר או החלפות הילוכים מהירות כברק. היא צריכה אוטומט שיצלח את פקקי גוש דן בבוקר ושוב אחה"צ, יהיה נוח לה ואמין. אתה זה- האסטרה עשתה מצויין. אפילו אני נהניתי ממנו ברמה מסויימת- הכל עניין של ציפיות ויחסיות בחיים.

לשם ה"עדכנות", תמונה מהאחרונות:

20160622_080230.jpg

פורסם

תוכל לציין בבקשה מחיר מכירה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

כשמגיע לפרגן ליבואן על שירות הוגן - אז עד הסוף. נראה לי שזה היה המקרה בעת מכירת הישנה/קניית החדשה.

וליוחאי, תתחדשו. יש לי הרגשה שעם החדשה תרצה לבלות יותר זמן מאחורי ההגה...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)

^

תודה על הברכות.

האמת, יש לי (כמעט) רק מילים טובות לומר על היבואן, או ליתר דיוק, נציגיו שאיתם באתי במגע- בין אם מדובר בסוכנות או במוסך, שניהם בת"א, או אפילו במרכז המסירות בצריפין, שלחלוטין היו יעילים, אדיבים ושרותיים.

עושה רושם ש"אופל ישראל" עושים הכל כדי לנתק את עצמם מ"שלמה סיקסט", וזה אני כותב לאור כמה וכמה שרשורים שנפתחו בפורום בעניין סיקסט. לפני המסירה וגם במהלכה, יצא לי לבקר בתוך מתחם שלמה סיקסט בצריפין (נפרד מהמסירות), שם עורכים את ההכנות למסירות ולחלופין ה"השבחות" לקראת מכירת משומשות ו/או ליסינג, וזה גם הבונדד של אופל. ואז הסתבר לי שלמרות שמדובר באותו מתחם, יש הפרדה מוחלטת בין השניים- אמנם אותה "חצר" אבל מבנים שונים ופרסונל שונה לשני היחידות. הדבר היחיד המשותף הוא שהמשומשות מעסקאות טרייד אין כמו שלי, הולכות למגרשי סיקסט כי באופן טבעי, לאופל עצמם אין משומשות למכירה.

כנראה שההפרדה הזו עושה לאופל רק טוב ומחלחלת הלאה לסוכנים\מוסכים.

עריכה אחרונה על ידי yohai71

• תוכן חדש...