Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אני מנסה להבין פשוט מה חשוב במגבר, ניסיתי לחפש מידע אך לא הועיל.

ראשית, כדי שאמשיך הלאה לשאלה אשמח שתגידו לי אם אני צודק :

אני מחבר למגבר הכולל 4 יציאות קומפוננט מקדימה וסאב וופר, ולכן הספק ההגברה שמעניין אותי הוא

4 channels@ 4 ohms?

אם כן, אמשיך הלאה.

קראתי שעל מנת ליהנות מהסט מורל הייבריד יש צורך בהגברה של לפחות 100W.

אם ניקח לצורך העניין את המגבר Arc Audio KS 300.4 (http://www.arcaudio.com/p/ks-300-4)

הוא נותן 90Watts, ולכן המגבר לא מספיק חזק להרים את הסט, או שמא מדובר עם 2 יציאות לרמקולים ולכן ההגברה תהיה 180WATTS?

פורסם

קראתי את המאמר, שורה תחתונה במגברים איכותיים אין הבדל והכל ככל הנראה פסיכולוגי.

אבל אפ ניקח את המגבר ששמתי של ארק ונשווה למגבר של hifonics הבא :

http://www.mobilesoundworks.com/mobile/Product.aspx?id=47778

ההיפוניקס יגביר לי 125 watts לעומת 90 של הארק.

מה גם ההיפוניקס זול יותר, למה לא כדאי ללכת עליו?

פורסם

המגבר הוא מסידרת כניסה של הייפוניקס ,המגבר לפי ערך הפיוזים שיושב עליו הוא מספק בערך חצי מהמוצהר.

HIFONICS בסדרות הנמוכות ידועים באובררייטד שלהם ואוהבים לצאת בהצהרות מפוצצות בלי כיסוי.

המגברים של ארק אודיו ידועים באיכותם ולרוב גם UNDER RATED.

אם יש הבדל בסאונד בין מגברים או לא, זה ויכוח ארוך ומיותר להיכנס אליו.

פורסם

אענה בהרחבה מחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה שקובע את איכותו של מגבר הינם גורמים רבים - רובם למען האמת, בכלל לא קשורים לאיכות האות.

בראש ובראשונה חשוב להבין שאנחנו מדברים על מוצר אלקטרוני ובנוסף לכך מוצר אלקטרוני שעובד בתנאים מאוד לא אופטימליים - חום קיצוני, לחות, חוסר אוורור ומתח מתשנה שיכול לנוע בין 12V ל14.5V במצב תקין.

איכות של מגבר כמוצר קודם כל נוגעת בהיבטים שקשורים לעמידות, אמינות -אורך חיים.

בטיחות המוצר - פיזור חום והגנה מקצרים.

הגנה על המוצרים אליהם הוא מתחבר - מנגנון הדלקה וכיבוי שקטים.

עיצוב המגבר למשל ונוחות למשתמש - איפה שמו את הפקדים - מאוד משפיע על איפה ואיך תוכל להתקין ולכוון אותו.

משקל!

גודל פיזי!

רק אחרי זה מתחילים לדבר על היבטים במגבר שקשורים לאיכות האות והם -

יחס אות לרעש.

אחוזי עיוות.

דאמפינג פקטור (או מקדם שיכוח נקרא לזה ככה)

טווח דינאמי

עתודות כוח (הד-רום)

הפרדה בין ערוצים

רמת הרכיבים ותכנון בניית המגבר

ספק הכוח

קרוס אובר והיכולת לעקוף אותו

הקלאס

זרמי ומתחי עבודה

ובסופו של דבר - הספק מוצא

בעיניי תכנון המגבר עצמו ורמת הרכיבים, רצפת הרעש, אחוזי העיוות, הטווח הדינאמי, עתודות הכוח והדאמפינג פאקטור - הם הגורמים העיקריים להם אני אתן את עיקר המשקל. ההספק הוא נתון כולל שמגדיר לי אם המגבר מתאים למשימה אותה אני מייעד אותו.

למה תכנון המגבר כל כך חשוב? כי זה מה שקובע עד כמה המגבר יהיה באמת שקט (השראות בין רכיבים, זליגה בין ערוצים וכך הלאה) ועמיד לאורך טווח.

מגבר שאין לו היט-סינק טוב ותכנון טוב לפיזור חום כנראה לא יחיה הרבה זמן בדיוק כמו שמגבר בעל איכות הרכבה, הלחמה ואיכות רכיבים נמוכה גם כן לא יאריך שנים.

כשאנחנו מדברים על איכות אות - אחוזי העיוות של המגבר, רצפת הרעש וההפרדה בין הערוצים הינם האויב הכי גדול שלנו וכאשר מדובר על תחום הבאס מצטרף לכל החגיגה הזו נתון הדאמפינג פקטור.

רצפת רעש תקבע כמה רעש לבן תקבל בווליום נמוך - רצפת רעש גבוהה תיאלץ אותך להוריד את סף הרגישות של המגבר וניצול האות שלך לא יהיה טוב כפי שאמור היה להיות, מה גם הטווח הדינאמי יפגע וביחד איתו גם עתודות הכוח היות והמשמעות שלהן תהיה קטנה יותר אם אחוזי העיוות יגיעו מוקדם יותר בגלל סף רגישות לא נכון של המגבר כלפי האות הנכנסת וכך הלאה וכך הלאה.

למשל אחד הדברים שכמעט אף אחד לא בודק כאשר הוא רוכש מגבר זה ספק הכוח.

ספק הכוח הוא גורם ישיר לכמה עתודות כוח יהיה למגבר למשל ובאיזה התנגדויות הוא יהיה מסוגל לעבוד יציב.

קרוס אובר למשל - אם אתה לא מתכוון להשתמש בו עדיף שיהיה ניתן לעקוף אותו, אם אתה כן משתמש בו עדיף שיהיה מדוייק וישפיע על האות מזערית ככל הניתן ויהיה גמיש ככל האפשר.

מנגנוני הגנה - מנגנון שמתריע על THD למשל - מאוד נחמד במערכת אנלוגית בה אתה יכול לבצע בקרה שכזו מהמגבר עצמו.

הקלאס של המגבר - אם כי הבדלים שמיעים בין קלאס לקלאס הם מזעריים מאוד ורוב הזמן - לא שמיעים - עדיין זה נתון שמאוד קשור לחום העבודה של המגבר, זמינות האות, השפעה ישירה על ספק הכוח וצריכת זרם מתשתית החשמל של הרכב.

אפשר לדבר על גורמי המגבר שהופכים אותו לאיכותי עוד רבות - זה באמת על קצה המזלג.

אבל בסופו של דבר - כשאני מביט על הספק המגבר זה יותר כשאני בוחן את הייעוד שלו - מה אני רוצה להגביר, באילו עוצמות אני רוצה לשמוע וכן - יתר הספק גם מן הסתם מבטיח לך עתודות של כוח, יחד עם זאת, מגבר עם ספק כוח טוב יכול לתת לך מענה טוב מספיק על הספקים נמוכים יותר מאשר חשבת שתזדקק להם.

אז לדעתי, השאלה היא מה אתה מחפש להשיג?

תביט בעיקר על המגבר כצרכן חשמל שאתה מכניס לתוך הרכב שלך - האם מערכת החשמל ברכב שלך חזקה מספיק ויציבה מספיק?

תתחיל משם.

כמה מקום אתה רוצה לגרוע וכמה משקל אתה מתכוון להוסיף לרכב?

איפה אתה מתקין אותו? האם תהיה לך גישה לצידי המגבר או לחלקו העליון?

וכך הלאה וכך הלאה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אהלן לאנס'. תמיד יש מה ללמוד ממך.. בא תוסיף לי עוד קצת: מה עושה הדאמפינג פקטור (מקדם שיכוך), ומבחינת מפרט המגבר - מהו ערך "טוב" בשביל זה? איך אדע, לפי מפרט המגבר, מה רצפת הרעש המוצהרת שלו? מה נחשב כאן ערך טוב?

פורסם

נתון רצפת הרעש הינו הSNR

signal to noise ratio

נתון רצפת הרעש קובע עד כמה אות הכניסה למגבר חזקה מרעש השמיים שקיים בכל דבר (רעש לבן) ודבר.

נתון טוב יתחיל בלמעלה מ90 דיבי כאשר השאיפה תהיה לאזור ה100 ככל שהאלמנט קטן יותר ומנגן תדרים גבוהים יותר שם זה הכי שמיע - גם שם בד"כ האלמנטים נמצאים הכי קרוב לראש.

ישנם מגברים שנתון זה מגיע אצלם לאזור ה107 דיבי הפרש - אם אני זוכר נכון מגברי סדרת הSIGNATURE של ARC הם כאלו - לא בטוח בזה אבל זכור לי שמדובר בנתון מאוד גבוה.

תבדוק מגברים של TRU למשל.

באותה המידה גם נתון מאוד חשוב הוא הפרדה בין ערוצים - מגברי דואל מונו או מגבר פר אלמנט, מן הסתם יהיו השאיפה הכי גבוהה לנתון זה. תביט על מגברי סלסטרה RA או על מגברי TRU מסדרת סטיל או ג'נסיס דואל מונו או מגברים של בוויט'

לגבי דאמפינג פאקטור - הכוונה כאן היא ליכולת המגבר לשלוט בהיזון חוזר שנוצר עקב תנועות ממברנה גדולות ברמקולים

הדאמפינג פקטור הוא מספר מייצג Y בתדר X

כאשר נתון טוב לוופרים וסאב וופרים יהיה בדרך כלל 80 בתדר 100 הרץ.

תשים לב כי ברוב המגברים אשר הינם רב ערוציים - בייחוד 4 ערוצים - נתון הדאמפינג פקטור נמדד בתדר 1קילו הרץ! וזו הסיבה העיקרית לכך שכאשר תשים עליהם סאב וופר בגישור, למרות שההספק תקין - הסאב וופר ישמע מרוח וחסר גוון או טונאליות.

דוגמא מעולה למגבר רב ערוצי עם דאמפינג פקטור מעולה - המגבר הקודם שלי - zed audio leviathan

הנתון הינו 80 בתדר 20 הרץ!!! ובגישור זה 40 ב 20 הרץ שזה עדיין נתון מאוד גבוה וזה נתון אמיתי במקרה הזה - יצרנים רבים משקרים כאן לגבי הנתון הזה.

תנסה להביט במגברים כמו הרץ SPL SHOW, יש להם נתון דאמפינג מטורף אם אני זוכר נכון והסיבה לכך היא ייעודם שהוא מלחתכילה להגביר אלמנטים שמתרכזים חזק מאוד בתחום הבאס.

Pioneer TS-X150

פורסם

רק רציתי להוסיף שגם נתונים כמו SNR ו-THD יש לשים לב איך נמדדו.

האם בתדר מסויים, האם ב-1W או בהספק המלא של המגבר, באיזו התנגדות וכיוצב'.

ישנם מספר תקנים בנושא למיטב ידיעתי, אבל כל חברה בוחרת את מה שנוח לה להציג לפעמים.

פורסם

אני בטוח שעוד הרבה סעיפים נוספים אפשר להעלות כאן - למשל -

מגבר שמוצהר להספקים גבוהים אבל כאשר בוחנים את ערך הפיוז שלו - מגלים את הבלוף.

לעומת זאת מגברים שמוצהרים על הספקים נמוכים - ואז מגלים שהם עובדים בזרם גבוה (סימפוני למשל)

אבל הדבר הכי בעייתי מבחינתי זה מגבר טוב לעומת מגבר שנשמע טוב - נושא החתימה הסונית.

הטענה - תיבת הפנדורה לגבי האם יש הבדל שמיע בין מגבר אחד למשנהו.

כאשר ידוע כי התשובה המדעית היא שאין הבדל, מצד שני יש הוכחות רבות לכך שיצרנים רבים מכניסים לתוך שלב קדם המגבר - חתימה סונית - הם מוסיפים או גורעים הגבר בתדרים מסויימים ואז אתם מקבלים תגובות של אנשים שאומרים שהם התקינו את המגבר והבאס למשל היה מדהים או שלהפך המיד ריינג' היה מודגש במיוחד וכך הלאה.

בדרך כלל תוכלו לראות את זה בגרף ההיענות של המגבר.

Pioneer TS-X150

פורסם

רק דרך מדידה אחת תוצג לך בדר"כ בנתונים.

ההשוואה צריכה להתבצע כנאמר בין תפוחים לתפוחים ולא תפוזים לתפוחים.

"למזלנו" עם קצת מתמטיקה, אפשר להשוות בין הנתונים, ראה כאן: http://www.bcae1.com/sig2nois.htm

אגב, האתר עצמו מכיל הרבה מאוד מידע תאורטי לגבי סאונד לרכב.

• תוכן חדש...