Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב זה לא חוכמה להשוות בין משפחתית לסופר מיני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אחלה סקירה hwgeek, תודה על ההשקעה.

מה שכן, אני מוכרח לציין משהו שלא ציינת בסקירה וחבל - מי שקונה כיום רכב שנת 2009, ומשקיע את הסכום הזה, עדיף לו להתכוונן על פיאט פונטו איבו ולא גרנדה. ההפרש במחיר לא גדול, המתיחת פנים מורגשת הן מבחינה חיצונית והן מבחינה פנימית, וכאמור ישנן עדויות מסוימות שהרובוט של האיבו אמין יותר. אני נוטה להאמין שניתן למצוא אקזמפלרים מתאימים באזור ה35K (ישנם אנשים שדיווחו על רגישת איבו 2011 ב40K).

ברשותי איבו SPIRIT 2011, ידנית. המחיר שלה כיום הוא באזור ה40-45K. לא מכיר אף רכב משנתון כזה שמגיע עם אבזור בטיחות ופינוקים באותה רמה, במחיר כזה. הרכב אצלי למעלה משנה, לא עשה ציוץ של בעיית אמינות, האחזקה שלו נסכמה ל~800 שקלים שנתיים שעלה טיפול (פילטר אויר, פילטר שמן, החלפת שמן, פלאגים, כמה נורות שרופות).

אתה צודק בעניין, אני יותר כיוונתי לתקציב הנמוך וניצול הופעת הEVO בשביל ליקנות את הגרנדה בזול יותר, כמובן ואם מדובר סביב ה40K אז הסיפור שונה, בכל מיקרה לרוב ירידת המחיר הקשה של פיאט מפצה לרוב את עניין הרובוט.

אני כן סקרן לדעת כיצד הגיר של הבראבו יתפקד כי כבר עכשיו אני רואה שניתן להשיג בראבו טורבו רובוטית 2010 בפחות מ40K, ואם הרובוט לא עושה בעיות אז העסקה מתוקה עוד יותר.

בכל מיקרה אסור לישכוח שיש את עניין עלויות החלפת מצמד שאין בגיר אוטומטי פשוט, צריך לקחת את העניין הזה בחישוב.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם (נערך)

הקפצה קטנה נוספת על עוד בעיה שהייתה לי ומיכוון שתיקנתי בעצמי לא הופיע לי בקבלות מול העניינם ונישכח.

מדובר על מתג בורר חום/קור של המזגן (הבורר השמאלי) שנישבר(יותר נכון שברתי) לפני מס' חודשים.

מאז שקניתי את הרכב שמתי לב שקשה להביא את הבורר עד סוף הסקאלה של החום, ולכן או שהייתי מסתפק בכמעט הכי חם או שפשוט ליקראת הסוף הייתי עדין יותר ומסובב לאט ובעדינות, יום אחד שהייתי עצבני סובבתי בכוח ומהר ואז שמעתי את הצליל שממנו פחדתי- שברתי את הבורר וניתקעתי מאותו היום על חימום :-).

במוסך שאלתי כמה עולה התענגו ונאמר לי שמעל 1000 ש"ח כי מחליפים את כל הפאנל, לי אין סתם מזומנים בשביל דברים שכאלה אז הורדתי את המדריך מוסכניק ELEARN :

http://www.fiatforum.com/downloads.php?do=download&downloadid=429

וקראתי כיצד מפרקים את הפאנל:

image.jpg

ככה ניראה החלק שעליו מחובר התיל שבעזרתו אנחנו מזיזים את מצבי המיזוג, שימו לב לחצי טבעת הפלסטיק בכזה שאמורה לישמור על התיל מחובר במקום, אצלי זה נישבר ואז פשוט הכבל קפץ מהמקום (צילמתי את הצד הימני של בקרת יציאות המיזוג שהוא תקין).

IMG_20150407_152111.jpg

הקומבינה: חור במרכז הפין באמציות חימום סיכה עם מצית, העברת סיכה/תיל מתכת וליפוף כמו בתמונה- יחזיק הרבה יותר מהתיכנון המטומטם של היצרן(אך חכם כלכלית :evil:)

IMG_20150407_152118.jpg

בנוסף לא התייחסתי לצמיגים- החלפה לרביעיית הנקוק K715 175/65/15 עלתה 1500 ש"ח ב2012.

עוד טיפ קטן: פורום מצויין בחו"ל של בעלי פיאט עם המון מידע מועיל + יש להם גם מדריכים מועילים לרכבי הפיאט השונים- כולל לגרנדה פונטו:

http://www.fiatforum.com/grande-punto-guides/

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אהבתי מאוד לקרוא, תענוג ויופי של כתיבה והסבר מפורט.

אגב אני מטפל ב 500 שלי בדיוק באותו מוסך, אכן המחירים פחות יקרים ממורשים אחרים של פיאט בהם ביקרתי אבל פה אתה מקבל גם בונוס של מקצועיות שלא קיבלתי במקומות אחרים.

נ.ב ידוע לך האם הגיר הרובוטי בפונטו הנ"ל דומה למה שיש ב500 משנתון 2010? עלי לצפות למכות כאלו? :p

Opel Adam S 2017

פורסם

אאל"ט ניראה שהגיר דומה, לפחות אני רואה שיש את אותו המק"ט לרובוט, אך אולי השוני הוא במחשב ובתוכנה ובכך האמינות צריכה להישתפר, לדעתי הכי טוב לישאול את חיים מהמוסך.

נ.ב- ניזכרתי שהחלפתי גם נורת ברקס אחורי(יש מדריך וידאו פשוט ביוטוב), נורת דרך(הנורה עם האור דרך+אור גבוה) ואאל"ט גם הנורה החלשה של תאורת יום(מצאתי במיקרה היום את הזוג שלו חדש באריזה חח).

ובנוסף סט מגבים של בוש ב200 ש"ח(אני מטומטם!) וכעת סט סיני ב15$.

לדעתי לרכב בן 9 כמעט זה יפה מאוד -במיוחד ל: :-)

Fiat-500-e1322500479981.jpg

פורסם (נערך)

עידכון קטן,

הבוקר רציתי לנקות את בית המצערת כי כמו בשרשורים קודמים שהזכרתי המנוע הזה עם התיכנון הבעייתי שלו אוהב לישתות שמן מהנשם, (לא רק אצלי, ראיתי הרבה עוד במוסך).

בעיה ראשונה: לאחר ניתוק הנשם מקופסת הפילטר ראיתי שהוא כבר יבש וניקרע, אני אזמין חדש מאייביי ב100 ש"ח, ביתיים חתכתי את הקצה הקרוע וסגרתי את הבנד על החלק הטוב וזה יכול להחזיק עוד הרבה אך אני כבר מזמין חדש ואחליף עוד החודש ב"ה.

29350898_w640_h640_71769083.jpg

בעיה שניה, כ40 דקות לאחר התנעה בדקתי את המדיד של שמן המנוע ונידהמתי לגלות שהוא קצת מעל המינימום :shock:, לא מבין לאן השמן נעלם כי לפני כחודש היה בדיוק בגובה כמו בעת ההחלפה לפני פחות מחצי שנה, כמובן ואין נזילות/הזעות/האגזוז מצוחצח ונקי ואין שום סימני עשן מהפליטה, הכל כרגיל, וצריכת הדלק לא השתנתה.

מה דעתכם? הייתכן שהמנוע שותה כל כך הרבה שמן מהנשם? כמובן וגם הפעם הוא טיפטף שמן כמו תמיד, ואני אוהב ליסוע על סל"ד גבוה.

בנוסף אתמול בצהריים הוא התניעה רק אחרי כשתי שניות סטארטר, המצבר חדש והסטרטר בכלל לא התקנה, הרגיש כאילו או שלא ניכנס דלק או שהוא לא הוצת, זה לא פעם ראשונה וקרה לי מס' פעמים בודדות בעבר, כמובן לאחר מכן אין שום סימן לזה למשך שנה שנתיים עד לפעם הבאה.

כניראה ואין ברירה ואזמין OIL CATCH ואגמור עם ההנדסה המטומטמת של מהנדסי פיאט בנושא הנ"ל :evil:.

פורסם

אהלן גם לי יש את אותו רכב מאותו הדגם והשנה בדיוק ועם 85K על השעון שרכשתי לפני כשנתיים.

רציתי להעלות פה, רק כדי שיעלה לאנשים בחיפוש בעתיד, פתרון לבעיה נפוצה שקראתי שהרבה נתקלו בה בעבר אבל לא מצאתי תגובות נורמליות על מישהו שפתר (למעט איזה אחד שאמרו לו להחליף משאבה). הבעיה היא שהרובוט של הגיר בגרנדה פונטו נתקע על מצב ידני ולא נכנס לאוטומט.

התקלה קרתה כשאמא שלי נהגה ולכן הסברתי לה איך נוסעים במצב ידני. כשהיא חזרה דבר ראשון ניתקתי את המצבר לכמה דקות (ע"י ניתוק הקוטב השלילי) אבל הבעיה לא נפתרה למרות שניסיתי המון פעמים להעביר את הידית הילוכים למצב אוטומט. שכהתקשרתי למוסך שמשון אמרו לי שרק החיבור לסורק שלהם עולה 300 שקלים לפני התיקון אם יהיה. ולכן בגלל שזה לא זול ולאור העובדה שהגיר תפקד די טוב בתקופה האחרונה בלי הרבה מקרים של הודעות כמו CHECK TRNSSMISSION. החלטתי לקחת את הזמן ולתקן לבד.

שורה תחתונה, אחרי עשרות ניסיונות של כל מיני כיוונים מה שפתר את הבעיה היה כשהעברתי את הידית הילוכים למצב AUTO כשהרכב היה רק עם סוויץ' ולא מונע וככה חסכתי 300 שקל במקרה הטוב למרות שבקלות יכלו להגיד לי שצריך להחליף איזה חלק של הרובוט שעולה אלפי שקלי.

פורסם

מעניין תודה, אני חייב לציין שלפחות כ3 שנים אני רק על מצב ידני, בכל מיקרה מצב האוטומט עובד ב"עה.

אני מקווה שהשירשור הזה יעזור לאחרים גם והם מוזמנים גם לישאול שאלות :-).

לגבי הבליעת שמן מההודעה הקודמת שלי, עכשיו הוספתי מה שחסר ובערך מה שניצרך בחצי השנה כמעט מאז ההחלפה היה פחות מחצי ליטר, אני לא ממלא על מקס ושם רק 2.5L כל החלפה(מיכל 5L מספיק ל2 החלפות).

נעדכן לגבי הקימבון שאמצא לתפיסת השמן מהנשם.

פורסם (נערך)

בוקר טוב :-),

עידכון קטן, הצינור נשם הגיעה, טרי טרי לפי הכיתוב על האריזה (נארז ב30/30/15), השבוע אחליף :-).

http://www.ebay.com/itm/Fiat-Grande-Punto-EVO-original-Luftschlauch-Luftleitung-Motorentluftung-71769083-/191575810707

IMG_2015.jpg

עכשיו יש לי שאלה - אתמול שמתי לב לרעש הבא שהרכב בסרק, יש רעש נקישות חלש מאוד ברקע שמאוד דומה למה שיש בסירטון, הוא לא מיתגבר בעליית הסל"ד(או שאי אפשר לשים לב אליו).

אני לא בטוח אם זה חדש או שפשוט עד עכשיו לא שמתי לב אליו, אבל עכשיו שהתפקסתי על זה אני כן שם לב(זה בידיוק כמו לשים לב לפיקסל שרוף במסך שבקושי רואים אבל ברגע ששמים לב אין דרך חזרה חח), מה דעתכם -ממה זה נובע והאם אפשר לחיות עם זה?

אנסה ליבדוק האם הרעש אופייני למנוע הזה ואבדוק גם בגרנדה של האחיין שלי, כמובן והמנוע אצלי הכי מפונק ומתוחזק שאפשר, אז מעניין ממה זה והאם תקין חח :-).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

עידכון נוסף:

השבוע הייתי בל.כ ברמלה אחרי ששמעתי עליהם לראשונה כאן בפורום והתחדשי בידית מומנט 5~25 נ"מ בעל ראש 1/4". בנוסף קניתי סט מעריכים של 3 אורכים לבוקסא+ בוקסה מגנטית של 16MM לפלאגים.

לפני יומיים החלפתי את צינור הנשם מנוע ושוב ראיתי שהוא נוטף שמן :evil: (קללה עסיסית למהנדסים המוכשרים בפיאט!), בנוסף מכיוון שלפני שנתיים לא היה בידי ידית מומנט רציתי לפרק את הפלאגים וליבדוק מה מצבם ולהרכיבם שוב והפעם במומנט הנכון -לצערי זה לא צלח כי בקושי רק הצלחתי לישלוף רק כבל הצתה אחד- כל השאר היה בוואקום לא נורמאלי ולא ניתנים לשליפה ביד(אין לי פלייר לכבלי הצתה).

היום חזרתי שוב והפעם ניסיתי לפרק שהמנוע חם, עדיין היה קשה בצור הלא נורמאלית ולאחר כמעט שעה הצלחתי לישלוף את הכבל האחרון תוך פציעה רצינית בעצבעות חח - לא נוראה העיקר שניצחתי!.

הפלאגים אכן לא היו סגורים מספיק חזק (היה חסר עוד כ15 מעלות בסיבוב), פירקתי אותם והם היו במצב טוב (?)כמו שאתם רואים, והמירווח היה בידיוק 1MM לפי סט מדיד עובי שקניתי בל.כ (כ25 ש"ח).

הוחלפו ב2013 ועברו כמעט 15K ק"מ.

image.jpg

לאחר מכן חשבתי על רעיון שימנע טיפטוף שמן מנוע מהנשם ישר לתוך בית המצערת, הפיתרון שמצאתי כרגע היא ביצוע חור בקוטר קטן מצינור הנשם בצד שמאל של בית הפילטר וככה פיית הצינור תיהיה במיקום גבוהה יותר לפחותב5 ס"מ מהרגיל שיקשה על יציאת שמן והאדים עצמם עדיין ישאבו לבסוף לתוך המנוע, במידה וכן יצא קצת שמן הוא ינזל לכיוון הפילטר ויעצר שם, רק במידה וגובה השמן יעלה מעל 1 ס"מ(שזה המון שמן ולא ריאלי) הוא יתחיל להיספג בפילטר, אני אבדוק בעוד חודש אם הפיתרון נכון ובמידה ולא אני תמיד יכול להחזיר למצב המקורי או ליקנות OIL CATCH CAN.

אשמח לחוות דעתכם בנוגע לשינוי הזה :-).

יש לציין שמסיבה לא ידוע אחרי כל זה המנוע ניהיה שקט ופחות רעשני/צווחני ורעש הנקישות ככל הניראה נעלם(אין לי מושג מה גרם).

image.jpg

כמובן שהחיבור המקורי נאטם כהלכה + שמתי סיליקון סופר7 מסביב לצינור למרות שהוא תקוע חזק כי קוטר החור קטן מקוטר הצינור.

1_1.jpg

כאן ניתן ליראות במבט פנים מה קורה בתוך בית הפילטר, ראו את גובה פיית צינור הנשום כאת + המרחק עד לפתח החיבור לבית המצערת.

image.jpg

הכל מורכב :-)

image.jpg

מעניין מה תיהיה ההשפעה על אי כניסת שמן לבית המצערת תוך ליכלוך כל הרכיבים בדרך.

בנוסף מומלץ לעקוב אחרי החברה האלה שבודקים את היתרונות בהרכבת OIL CATCH CAN (מבחן ארוך טווח).

תודה לכל מי שהצליח להגיע עד הלום :-).

נ.ב- ראו מה הגאונים בפיאט עשו- ביגללם אני מאבד לפחות 5% מכוח המנוע עקב האוויר הרותח שמנוע שואב כי בית הפילטר מעל צינורות הפליטה ולא ניתן לגעת בו ביכלל שהמנוע עובד!, כל הפלסטיק מיתפורר!.

כניראה השיפור הבא שלי יהיה לקחת בית פילטר+צינור יניקה מרכב אחר(פירוקיה-אשמח לדגם רכב שבית המצערת פונה כלפי מעלה כמו בפיאט ולצינור היניקה יש זווית 90 מעלות) ולהרכיבו משמאל למנוע כמו ברוב המכוניות כי ידוע שהפילטר אמור ליהות במקור קר ככל האפשר ולא באיזור הכי חם שיכול ליהיות!.

image.jpg

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

היי אחלה שרשור מאוד עוזר .. רציתי להגיד תודה לעמית שרשם פה את פתרונו לתקלה "גיר לא נכנס למצב אוטומט" ... אתמול השארתי את הפיאט גרנדה 08 שלי במוסך פחחות וצבע, והיום שקיבלתי חזרה שמתי לב שהגיר לא נכנס למצב אוטומט רק ידני , לאחר שלל נסיונות כולל ניתוק המינוס , לא עבד כלום .. עד שקראתי את השרשור המועיל הזה ופשוט עשיתי חצי סוויץ ללא הנעה , והעברתי את ידית ההילוכים למצב הילוך + לחיצה שמאלה למצב אוטומט והפלא ופלא נכנסס אוטומט ..

בכללי יש לי את האוטו 6 שנים .. סה"כ מאוד חסכוני בדלק וטיפולים(מוסך פיאט שמשון) , ונותן תמורה יפה למחיר .

הבעיות שהיו לי זה בעיקר עם הרובוט , שלפעמים בבוקר יש הודעה ( " גיר לא מוכן ) , ופעמיים לא הניע האוטו בבוקר בגלל זה ונאלצתי לגרור למוסך( החליפו חיישן בחירה במאות שקלים ).

הפיתרון שמצאתי זה להשאיר את הרכב שחונים תמיד בהילוך N ובבוקר להניע ולהמתין 30 שניות ולהכניס הילוך ראשון ואז רוורס (לא ישר רוורס) .. ככה אני 6 שנים אם ההודעה הזאת , אם אין נזילה מהרובוט סתם מיותר להיכנס להרפתקאות .

פורסם

אני מאוד מבין אנשים שמתחברים לרכב שלהם . וזה כיף לנהוג במשהו שאתה אוהב.

מצטער להרוס את המסיבה. רכב עם ק"מ כ"כ נמוך שמטופל באהבה כמו שמתואר עם 12.000ש"ח ל5 שנים. + 3000ש"ח שתיקנת משאבה בעצמך (לצמיגים אני לא מתייחס כי זה הולך בכל רכב) זה ממש לא אחזקה זולה!

ולהזכיר נסעת סה"כ 10000ק"מ בשנה.

אני עם B4 (רכב אמין אבל לא מצטיין במיוחד באחזקה זולה)באותו גיל אפילו לא מתקרב לסכום הזה. ואני עשיתי 30000ק"מ בשנה. גם בספר בטיפולים לא מוזכר שום טיפול חורג שמצביע על עלויות כאלו.

פורסם (נערך)

אני עם האוטו הזה 5 שנים, שנת 2007 גם, שבוע שעבר פעם ראשונה נכנס להחלפת צובר לחץ נוזל.

התקלה עם הגיר שלא עובר לאוטומט, כבר הבנתי מזמן איך זה קורה ולמה זה קורה.

כשאתה מניע ישר ומתחיל לסוע בלי לתת זמן סוויטצ' - הגיר יתקע במצב ידני, מה שיפתור את זה זה בדיוק זה:

לכבות את הרכב, להרים סוויטצ', להטות את ידית ההילוכים שמאלה כדי שיעבור לאוטומט, להעביר לניוטרל ולהחזיר לראשון - ועכשיו להניע . מעכשיו התופעה תעלם.

בנוגע לכיבוי הרכב - קח בחשבון שהעברה של ידית ההילוכים לניוטרל חייבת להתבצע אחרי כיבוי המנוע, אחרת הוא יצפצף. בגדול חייבים לכבות את הרכב כשהוא משולב על הילוך ראשון, ולהניע אותו כשהוא על ניוטרל אחרת הוא יצפצף (דינג דינג דינג דינג דינג).

אין אפשרות להנמיך את ווליום הצפצופים. או להפסיק אותם. בכלל.

הכנסה לרוורס לפעמים תבוא בDELAY עם חבטה מסויימת שההילוך משתלב (לא מפריע לתפקוד אבל מטריד).

Kobii אם יש לך נזילה מהרובוט אתה לא תדע על זה עד שיום בהיר אחד הוא פשוט לא יעביר הילוכים יותר.

אצלי שרד ככה מהיום שהבאתי אותו מקרסו עד ללפני חודשיים, 5 שנים ו130 אלף קילומטר.

צינור הנשם של המנוע גם אצלי קרוע ומטפטף שמן, וגם אצלי יש תקתוקי (צירצורים) מכיוון המנוע \ אלטרנטור.

היום בדיוק היא סגרה את ה 200,000 קילומטר (צילמתי ווידאו!), כ130-140 מהם שלי אישית.

השבוע החלפתי לה 4 צמיגים (FALKEN ZE-914 175\65\15) עלה לי 940 לרביעייה, טריים מינואר 16).

בתוכנית להחליף לה מצבר השבוע (כבר לפחות 5 שנים המצבר הזה לא הצצתי בתאריך מעבר לאבק, שבהם הוספו מים פעם אחת) כמה אפשר..

מגבים החלפתי לה לפני שנה, ואיכשהו הם עדיין תקינים (עלו בערך 40 שקל, לפס גומי הארוכים האלו) לטסט הקרב ובא.

יש חיישן חגורה שמתריע כל הזמן כאילו החגורה לא מחוברת, שצריך לטפל בזה (כבר שנתיים שאני דוחף את הארנק בין החגורה לקליפס כדי לתת "קונטרה" לחגורה שתלחץ על החיישן שיבין שהחגורה כן מחוברת).

ב5 שנים האחרונות נתנה עבודה ונסעה המון, נגררה פעם אחת, לפני שבוע לטיפול בצובר לחץ של הגיר.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

תודה רבה על הסקירה, מעניין מאוד!

רוצה להוסיף פה את ההתרשמות האישית שלי מהרכב:

אני ואישתי קנינו גרנדה פונטו אקטיב פלוס שנת 2008 יד 3, רובוטית, עם 181 אלף ק"מ. מכיוון שלא ידעתי את ההיסטוריה המלאה של הרכב, החלטתי ליישר קו במוסך (מורשה) עדי בחדרה. יישור הקו כלל שמנים,פילטרים,טיימינג,צמיגים וג'אנטים חדשים ולאחר מכן נוסף גם מצבר חדש. רוצה לציין שפרט למצבר שדרש החלפה ולטיימינג, השאר זה שריטה שלי.

מכיוון שהרכב נקנה כרכב שני שיועד לנסוע כ95% מהזמן בתוך בנימינה, הוא עבר בתשעת החודשים האחרונים כ-700 ק"מ, רובם כאמור בתוך בנימינה. יצא לי לנסוע איתו למרכז ולצפון, נסיעות של למעלה מ50 קמ. הטוב- הרכב שקט, נעים לנסיעה, יציב בכביש עם מזגן נהדר.

הרע-גיר עם חמישה הילוכים בלבד. 3000 סל"ד ב100 קמ"ש זה לא הכי נעים וקצת רועש.

מבחינת תקלות, במעט זמן שהוא אצלי החלפתי מנגנון חלון קדמי (900 שח עם עבודה ומעמ) ופעם אחת הרכב לא הניע (גיר לא זמין), תקלה שנפתרה ע"י הנעה של הרכב מחדש. נסעתי איתו למוסך ושם נאמר לי שהקלאצ' עושה סימנים של "אני דורש שיחליפו אותי" , שזה לגיטימי ברכב עם קילומטראז' כזה.

המכוער-דשבורד עם סדק.סיריוסלי. הדשבורד של הפונטואים בארץ לא חבר טוב של השמש.

סהכ אנחנו מבסוטים מהרכב והוא מספק את הסחורה. כמו שנאמר פה, הרכב חסכוני, מודרני ובטיחותי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

פורסם
אני מאוד מבין אנשים שמתחברים לרכב שלהם . וזה כיף לנהוג במשהו שאתה אוהב.

מצטער להרוס את המסיבה. רכב עם ק"מ כ"כ נמוך שמטופל באהבה כמו שמתואר עם 12.000ש"ח ל5 שנים. + 3000ש"ח שתיקנת משאבה בעצמך (לצמיגים אני לא מתייחס כי זה הולך בכל רכב) זה ממש לא אחזקה זולה!

ולהזכיר נסעת סה"כ 10000ק"מ בשנה.

אני עם B4 (רכב אמין אבל לא מצטיין במיוחד באחזקה זולה)באותו גיל אפילו לא מתקרב לסכום הזה. ואני עשיתי 30000ק"מ בשנה. גם בספר בטיפולים לא מוזכר שום טיפול חורג שמצביע על עלויות כאלו.

מסכים ! אני עם רומסטר מנוע 1.6 גיר פלנטארי 5 שנים בבעלותי אוטו בן 8 עם 80000 קמ - יד שניה עלויות אחזקה כולל צמיגים לא עברו 7000 שח . טפו טפו האוטו לא ראה גרר

הגירים הרובוטיים הם פלופ - הם חוסכים קצת בצריכת הדלק במיבחנים הרישמיים של פרופיל נסיעה בעיר - ותורמים לדרוג ירוק גבוה שתורם לחיסכון בעלות המכונית עקב דרגת מיסוי נמוכה יותר אבל בסופו של דבר הנהג משלם יותר בגלל אמינות נמוכה יותר

• תוכן חדש...