Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר קצת קריאה וואקום תקין אמור להיות בערך 17-22inHG כאשר KPA של 8 זה בערך 23.5inHG. קשה לי להגיד אם זה תקין או לא, אבל לדעתי זה אמור להיות בסדר. בפתיחה\סגירה מהירה של המצערת הוואקום עולה כמו שצריך.

לגבי אחוז פתיחת מצערת, טוב לדעת שתקין.

אז אתה אומר שחלק מהתקלות בכלל לא יופיע בקורא או שהן יופיע כמספר תקלה שהוא לא יכול לפרש?

כי אצלי טורק רשם שלא אותרו שום תקלות בכלל.

ההנחה שלי, נכון לעכשיו היא שצריך להחליף מנוע צעדים ואז לראות איך הרכב יתנהג. נכון לעכשיו סלד הסרק קצת לא יציב והרכב קצת רועד.

אז לפני שאנסה לפרק ולנקות את המצערת, אחליף את המנוע צעדים ואראה אם יש צורך.

דבר נוסף, האם יש המלצה למקום בו אפשר לאתר בזול את צינור היניקה (זה שמחבר בין בית הפילטר לכונס האוויר בחזית הרכב)? או פיתרון אחר כלשהו.

אצלי חסר קטע בצינור בצד שמתחבר לכונס וזה אומר שהוא יונק אוויר מתא המנוע ולא הכונס שמכניס אוויר מבחוץ.

בשני מגאנים נוספים שראיתי לפני הצינור הזה לא היה קיים בכלל.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הסורק לא מסוגל לקרוא חלק מהקודים. או שאין שום תקלות בזכרון של מחשב הרכב. רק אם תחבר את הרכב לסורק קליפ שבוודאות יודע לדבר עם רנו תדע בדיוק מה המצב.

צינור אויר זה חלק שקשה להשיג אותו מפירוק כי ברוב המגאנים הוא מתפורר. יש טוענים שאין בו שום צורך כמו שאין צורך בתיבת פלסטיק שמחוברת אליו בצד של הפילטר. לא מצאתי צינור בגודל כזה בול כי הקוטר שונה בשני הצדדים. אז לקחתי צינור אויר רגיל בקוטר של 55 או 60 מ"מ , לא זוכר בדיוק, וחיברתי אותו בשני הצדדים בעזרת דק-טייפ, אין לי מושג אם זה משפיע או לא.

פורסם

הבנתי לגבי התקלות, תודה. נתחבר כשאהיה במוסך ונראה.

אז זהו, שאצלי יש צינור, אולי הוא לא מהרכב הזה או שהוא שבור. בכל מקרה הוא מגיע עד הכונס, אבל לא מתלבש עליו כי כנראה חסר שם חלק מהצינור.

אני מניח שאין בעיה לקמבן משהו עם איזולירבנד. השאלה אם לחפש אחד עמיד בחום או שאחד רגיל יספיק. אחד שיש לי, רשום עליו עד 80 מעלות שזה נשמע לי קצת גבולי כי החיבור קרוב לרדיאטור.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רציתי לעדכן.

הגיע המנוע צעדים. לאחר החלפה בבית נדרש "איפוס למחשב", פתיחה וסגירה של הסוויץ' לא עזרה.

מאחר וגם ככה תכננתי לגשת למוסך ליישר קו אז וויתרתי על ניתוק המצבר וכל מני ניסויים ביתיים.

בגדול מה שמצאנו זה שהמנוע צעדים החדש עושה עבודה טובה יותר, נראה לי שהבעיה של סלד גבוה נעלמה, לפחות בינתיים.

אבל בזמן הבדיקה במוסך ככל הנראה יש בריחת ואקום קטנה בין בית המצערת לסעפת יניקה. המנוע לא עובד עגול והסלד כמעט כל הזמן עולה ויורד.

אני חושב שבסוף אני אאלץ להוריד אותה בכל מקרה כדי להחליף את האטם (או לחזק את האטימה עם סיליקון?), אז על הדרך נעשה גם ניקוי מצערת.

מה עדיף לדעתכם, לקנות סט אטמים חדש או להמשיך להשתמש בנוכחי + תוספת לאטימה טובה יותר?

ושאלה לא קשורה, כל כמה שנים בד"כ עושים ברכב הזה טיימינג? בפיג'ו למרות כל מני המלצות יצרן, המלצת מוסך ומקומות אחרים גורסת כל 3 שנים (אני עושה ק"מ נמוך אז לא מגיע לגבול של הקילומטרז'). במגאן אני מניח זה בערך אותו סדר גודל או שאפשר למשוך עד 5?

פורסם (נערך)

לפי קרסו עושים טיימינג פעם בחמש שנים או 90 אק"מ המוקדם בינהם. אני מכיר מגאן כמו שלך שהלך לה הטיימינג אחרי 3.5 שנים והיא עברה 60 אלף. אם אתה מיישר קו ויודע שהבעלים הקודם לא החליף בשנתיים האחרונות הייתי מחליף קיט טיימינג והמשאבה רק למען השקט הנפשי.

לגבי האטם אם אתה יכול לזהות את מקום הדליפה והמקום נגיש הייתי מורח סיליקון בלי להסתבך.

עריכה אחרונה על ידי Pita1.6
פורסם

לפי הבעלים הקודם, הרכב עבר קילומטרז' די גבוה מאז הטיימינג, אבל מבחינת הזמן הוא החליף לפני כשנה וחצי.

אז בינתיים נחכה ונראה, תודה.

זיהינו את המקום +\-. הכוונה שלך למרוח את החומר מבחוץ? למה לא לפתוח וכבר לעשות עבודה כמו שצריך?

פורסם

לפרק את המצערת או למרוח סיליקון מבחוץ על החור זה לגמרי לשיקולך, הכוונה שלי היתה לפעולה כמה שפחות פולשנית ודורשת מאמץ מינימלי שתשיג את התוצאה. מצד שני אם אתה מחליט בכל זאת לפרק את המצערת אפשר באותה הזדמנות גם לנקות אותה מבפנים.

בהצלחה.

פורסם

אחלה, נחשוב על זה. תודה.

סה"כ עד עכשיו יישור הקו יצא זול יותר ממה שחשבתי שהוא יהיה, וכלל רק מנוע צעדים חדש (סיני ב46 שקל), שיפוץ ציריות (+ החלפת שמן גיר כי הקודם משום מה היה מהול במים) והחלפת תושבת מנוע תחתונה. מה שנשאר זה גומיות קצת יבשות\סדוקות של מוט מייצב תחתון, לא משהו קריטי ויוחלף בהמשך.

למרות שעם המזל שלי הרדיאטור פיתח נזילה יומיים לאחר הקניה, אז בוצעה שטיפה למערכת קירור, הוחלף רדיאטור וטרמוסטט תפוס. לפחות עכשיו חום המנוע לא עובר את החצי.

פורסם

זיהינו את המקום +\-. הכוונה שלך למרוח את החומר מבחוץ? למה לא לפתוח וכבר לעשות עבודה כמו שצריך?

התשובה בגוף השאלה. אטם מקורי יעלה שקלים עד כמה עשרות שקלים. סט אטמים מקורי לבית מצערת של הרכב שלי עלה 6$.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן, גם אני חושב שאם כבר לעשות אז לא בצורה חאפרית.

בדקתי עלויות. בארץ קרסו האלה עושקים, 97 ו99 שח לכל אטם (יש 2).

באתר פולני אחד מצאתי זוג ב58 שקל, אבל לא נראה שהם שולחים לחו"ל.

ואני לא מוצא כאלה באיביי או אליאקספרס, יש למישהו המלצה איפה אפשר לחפש?

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, רציתי לעדכן שבסופו של דבר אכן הבעיה שגרמה לסל"ד סרק גבוהה ולא יציב נגרמה עקב גומיות יבשות של המצערת.

בעזרתו של יגאל מכנופיית הטיפולים פורקה המצערת ובוצע ניקוי יסודי שלה מכל שאריות הפחמן שנוצרו עליה עם הזמן, המנוע עם קרוב ל300 אלף ק"מ.

האטמים שירדו מהמצערת הפכו לפלסטיק פריך שהתפרק בידיים. הותקנו אטמים חדשים מקוריים.

פורק גם חלק הפלסטיק של סעפת היניקה, וניקינו את כל המשטחים שעליהם יושבים האטמים שלה משאריות פחמון. נמרחה שכבה דקה מאד של סיליקון על האטמים מאחר ולא רכשתי חדשים והיא הורכבה בחזרה.

חוץ מזה בוצע גם טיפול שמן + פילטרים שכלל גם פילטר דלק + החלפת פלאגים. (גם גומיות מוט מייצב הוחלפו). כל החלקים מקוריים של רנו.

לאחר העבודה המנוע עובד יותר שקט ועגול וגם מרגיש קצת יותר בשרני בסלד\הילוכים נמוכים. בנוסף גם אין יותר את בעיית הסלד הלא יציב.

בהנעה, גם במזג אוויר דיי קר הרכב מתייצב על 900 סל"ד מיד לאחר ההנעה ולא 1200-1500 כמו שהיה קודם, ולאחר מכן יורד בהדרגה עד 750, כמו שצריך להיות. בנוסף הוא לא מתחרפן בהעברת הילוכים או מאבד כוח עקב תערובת ענייה (כניסת האוויר הנוסף שעוקפת את החיישן)

Pita1.6, האתר שקישרת אליו מעולה. חבל מאד שלא מצאתי משהו דומה לפיג'ו. (אולי ה-servicebox שלהם, צריך לבדוק)

את החלקים קניתי (לפי מק"ט) מכאן: http://www.allcarpartsfast.co.uk/ משתלם מאד אם לא עוברים את ה-£50 ומשתמשים באפשרות המשלוח הזולה יותר שהם מציעים. טיפ: אם רוכשים מוצרים קטנים וקלים כמו אטמים וגומיות, אפשר ליצור איתם קשר באימייל ולבקש הנחה עבור דמי משלוח.

אלה הפלאגים: http://www.ebay.com/itm/290813583870

רק את הפילטר דלק רכשתי בארץ.

פורסם

רציתי לערוך, אבל כבר מאוחר מדי.

מישהו יכול להמליץ על מקום שבו אפשר לבצע ניקוי מזרקים אולטרסוני? המזרקים יורדו ואני אביא אותם בעצמי.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עוד כמה עדכונים, עוד בסוף פברואר הרכב עבר החלפת טיימינג ומשאבת מים וסידור הצמה עקב פספוסי הצתה.

לפני כמה ימים התקנתי פילטר אינבוקס של K&N, והרכב נושם טוב יותר. לא נחנק בטורים נמוכים ומאיץ טוב יותר.

בסה"כ השקעה כדאית.

פורסם

סליחה שאני מתעלק לך על השרשור , אבל אני מחזיק ברכב כמו שלך רק שנת 01' , גם לי את הבעייה של הטורים בסלד 1500~2000 שהמנוע קר , ולא יורדים גם אחרי שהמנוע מתחמם , זה רכב ראשון שלי ואני די צעיר (בכל זאת 19 :p) ואשמח לכיוון הוא עזרה בנושא , אני גר באזור רחובות .

פורסם (נערך)

טורים גבוהים במנוע הזה בד"כ נובעים משתי סיבות, או מנוע צעדים דפוק או אטמים של המצערת (אטם לתיבת פילטר אוויר ואטם לסעפת יניקה) יבשים.

אפשר פשוט להחליף את האטמים, ואפשר בצורה קצת חאפרית אבל עובדת בד"כ פשוט לשים עליהם קצת סיליקון שיעזור לאטום וימנע את חדירת האוויר.

המלצה שלי היא להחליף את האטמים. בקרסו הם עולים בערך 100 שקל ליחידה, באינטרנט קצת קשה למצוא את המקט הנכון. אישית רכשתי אותם בחנות שמוכרת חלקים מקוריים לרנו עם עוד כמה חלקים נוספים כדי שישתלם לי לשלם את עלות המשלוח הגובהה יחסית שהם דורשים.

זאת החנות: http://www.allcarpartsfast.co.uk/

עריכה אחרונה על ידי The Coolest

• תוכן חדש...