Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

AA

לך לבנק קבל מידע לגבי קנס פרעון מוקדם, יתרה כיום לפני הקנס , ויכולת / רצון להחזר חודשי.

זה המסלול היחידי במשכנתא? אם לא תעלה את פרטי שאר המסלולים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אולג

גרים אצלצ ההורים ניתן לחסוך הרבה יותר מ 100 אלף ב 3 שנים , ראיתי שהשכר ישתפר מצד אחד , ושההוצאות יגדלו בגלל נחיתה של חסידה!!

מה לוח התשלומים לקבלן, לפי זה נדע מתי תצטרך לקחת את המשכנתא.

ככל שתדחה את לקיחת המשכנתא תזדקק לפחות כסף בגלל השימוש בכסף שתחסוך, אבל יש לשים לב גם למועד הלקיחה ביחס לריבית הנמוכה שיש כיום, שבוודאי עוד תישאר נמוכה תקופה לא קצרה.

מטרתך להגיע לאחוז מימון של 60% כלומר משכנתא של 780 אלף!!!!!

בדוק מול הקרן מה תנאי ההלוואה ממנה כאשר הקרן תהיה נזילה ( בד"כ 80% מהשווי )

היי ישה,

קודם כל תודה רבה על התשובה!

אני יודע שניתן לחסוך יותר מ 100 אלף ב 3 שנים, לקחתי בחשבון את המקרה הזהיר יותר. בנוסף צריך גם יהיה להחזיר קצת כסף להורים, כי חלק מהמימון העצמי בא מהם. אנחנו דווקא חשבנו לקחת את המשכנתא כמה שיותר מוקדם (עד כמה שניתן) כדי לחסוך את עלויות מדד הבניה, ולהחזיר את הכסף שנחסוך לאחר כמה שנים מהמגורים אצל ההורים.

לוח התשלומים של הקבלן הם כאלה (משוער):

7 אחוז עם חתימת החוזה (עניין של ימים ספורים עד שבועיים).

13 אחוז עד סוף דצמר. אז ניתן יהיה לקחת כבר את המשכנתא (לא לפני, אך התאריך יכול להיות מוקדם או מאוחר במעט, תלוי בקבלן).

35 אחוז שישה חודשים לאחר מכן.

35 אחוז לאחר עוד שישה חודשים.

10 אחוז באכלוס.

2 התשלומים הראשונים לא מאוד גמישים, אך את השאר ניתן להקדים בלי בעיה, וכנראה גם לאחר אם נהיה זקוקים לכך.

בינתיים היינו בבנק לאומי, זה התמהיל שקיבלנו מהם:

300,000 פריים מינוס 0.9 ל-30 שנה.

500,000 קל"צ ל-18 שנה, 3.39%.

100,000 משתנה כל 5 שנים ל-30 שנה, 1.74%.

החזר חודשי: 4,397 ש"ח.

תודה רבה,

אולג

פורסם

אולג, לדעתי התמהיל בסדר יחסית לסכום - אבל אני נגד הגישה שלכם (לקנות מקבלן עם התחייבות כספית ענקית).

אני הייתי בנעליים שלך לפני מס' שנים, ראינו דירת 4 חדרים משופצת יפייפיה ושקלנו כמוכם לקחת התחייבות גדולה (800K בזמנו, מתוך 1.1M).

בסוף החלטנו ללכת לכיוון אחר: רכשנו דירה קטנה (2.5 חדרים) ששימשה אותנו כשנתיים, לאחר מכן מכרנו אותה ורכשנו דירה אחרת (5 חדרים) טובה בהרבה מהדירה שראינו אז. בזמן הזה הספקנו לחסוך עוד כסף, ובנוסף הדירה שרכשנו עשתה תשואה רצינית, וכעת אני עם משכנתא קטנה בהרבה, להרבה פחות זמן.

לדעתי, שקלו ללכת על דירה קטנה יותר, כזו שלא תדרוש מכם התחייבות עצומה. עוד כמה שנים כשהדירה תהיה קטנה עליכם, תעשו חישוב מחדש.

כמובן שהדעה שלי מסתמכת על מעט מאוד מידע, וכמובן שאין כאן אמת אבסולוטית או דבר אחד נכון לעשות, אבל בגדול אני נגד לקחת התחייבות של כ"כ הרבה שנים בשלב כזה מוקדם של החיים, מה גם שהמשכנתא שאתה מתאר תעלה לא מעט כסף.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

תחילה שקלנו גם דירת 3 חדרים, וראינו גם לא מעט דירות יד 2, אך לא מצאנו משהו שימצא חן בעינינו ויתאים לנו. אנחנו גרים כבר 3 שנים בדירת 2 חדרים, ובגלל האפשרות לעבור להורים עד אכלוס הדירה ולחסוך כסף החלטנו ללכת על הדירה הזו. כמובן שגם הרצון משחק פה תפקיד ולא רק הכסף.

פורסם

שלום למומחים (ולישה בפרט :wink:),

באתי להתייעץ בשביל אחותי ובעלה.

הם בתהליך רכישת דירה וצריכים לקחת משכנתא. אז לאחר שעצת ה-"משוגעים רדו מהגג" שלי נענתה בשלילה, אני פה כדי שתיעצו מהו התמהיל והאחוז הטובים ביותר שניתן לקבל.

מחיר הנכס 1.57M . משכנתא דרושה 942K. הכנסה חודשית 18k. החזר רצוי 3.8k בחודש ל- 25-30 שנים.

זה מה שהוצע להם בינתיים:

Capture.JPG

האם אחד התמהילים מומלץ בהתאם להחזר הרצוי?

האם אלו הן באמת הריביות הכי נמוכות שאפשר להשיג כיום?

עצות נוספות?

תודה מראש :beerchug:

Capture.JPG

פורסם

הם בתהליך רכישת דירה וצריכים לקחת משכנתא. אז לאחר שעצת ה-"משוגעים רדו מהגג" שלי נענתה בשלילה, אני פה כדי שתיעצו מהו התמהיל והאחוז הטובים ביותר שניתן לקבל.

מחיר הנכס 1.57M . משכנתא דרושה 942K. הכנסה חודשית 18k. החזר רצוי 3.8k בחודש ל- 25-30 שנים.

זה מה שהוצע להם בינתיים:

[ATTACH=CONFIG]425977[/ATTACH]

עצות נוספות?

התמהיל השני טוב - מבחינת ריביות וסיכונים.

לעומת זאת גודל המשכנתא יחסית להחזר החודשי, לא טוב לדעתי, ומכניס אותם לבור. מקרה קלאסי של 'קופצים מעל הפופיק'.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
היי ישה,

קודם כל תודה רבה על התשובה!

אני יודע שניתן לחסוך יותר מ 100 אלף ב 3 שנים, לקחתי בחשבון את המקרה הזהיר יותר. בנוסף צריך גם יהיה להחזיר קצת כסף להורים, כי חלק מהמימון העצמי בא מהם. אנחנו דווקא חשבנו לקחת את המשכנתא כמה שיותר מוקדם (עד כמה שניתן) כדי לחסוך את עלויות מדד הבניה, ולהחזיר את הכסף שנחסוך לאחר כמה שנים מהמגורים אצל ההורים.

לוח התשלומים של הקבלן הם כאלה (משוער):

7 אחוז עם חתימת החוזה (עניין של ימים ספורים עד שבועיים).

13 אחוז עד סוף דצמר. אז ניתן יהיה לקחת כבר את המשכנתא (לא לפני, אך התאריך יכול להיות מוקדם או מאוחר במעט, תלוי בקבלן).

35 אחוז שישה חודשים לאחר מכן.

35 אחוז לאחר עוד שישה חודשים.

10 אחוז באכלוס.

2 התשלומים הראשונים לא מאוד גמישים, אך את השאר ניתן להקדים בלי בעיה, וכנראה גם לאחר אם נהיה זקוקים לכך.

בינתיים היינו בבנק לאומי, זה התמהיל שקיבלנו מהם:

300,000 פריים מינוס 0.9 ל-30 שנה.

500,000 קל"צ ל-18 שנה, 3.39%.

100,000 משתנה כל 5 שנים ל-30 שנה, 1.74%.

החזר חודשי: 4,397 ש"ח.

תודה רבה,

אולג

נתחיל מהסוף

ריביות בקל"צ ובמשתנה לא טובות!! הם משקפות מימון של כ 70% שהבנק לא מחבב, וכשהבנק לא מחבב , זה משתקף בריבית גבוהה יותר.

יש לכם 400 אלף לכן אתם מכוסים עבור שני התשלומים הראשונים.

בד"כ בנק לא ייתן משכנתא לפני שאתם תשלמו 10-20% לקבלן.

כאמור המשימה היא לא לקחת יותר מ 60% שזו משימה לא קשה ותחסוך לכם ריבית ביותר מ 100 אלף ש"ח

לכן המלצתי

תחסכו יותר מ 3000 ש"ח בחודש , הרי זו המטרה במעבר הלא פשוט לגור עם ההורים .

כדאי לשלם לקבלן מדד ולהקטין את הסכום הנדרש למשכנתא שיקטין לכם את הריבית למשך 15-20 שנה .

כיוון שהריבית בגדול לא הולכת להשתנות בתקופה הקרובה תעקבו אחרי הנושא ותשלמו את מירב שני התשלומים עם המשכנתא יחד.

ממליץ לבקש אישורים עקרוניים ממספר בנקים כדי שיגיע הרגע יתחרו מספר בנקים על הביזנס שלך

התמהיל

260K בפריים ל 25 שנה במינוס 0.9

90K במשתנה כל 5 צמודה ל 30 שנה ריבית כ 1.5% ( זו תיפרע על ידי הלוואה מקה"ש כאשר זו תהיה נזילה )

430K בקל"צ ל 13-14 שנה ריבית כ 2.4%

החזר חודשי כ 4500 ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה מה שהוצע להם בינתיים:

[ATTACH=CONFIG]425977[/ATTACH]

עצות נוספות?

3 תרעילים שלא הייתי ממליץ לגעת בהם לקפוץ מהגג מקומה ה 30 או מקומה 20 התוצאה זהה.

הבעיה היא שהלוואה של כ מיליון ש"ח לא מחזירים ב 3800 ש"ח.

לכן המלצתי

לעבור על כל מערכת ההוצאות שלהם לחתוך בשומנים ולהגדיל החזר לסדר גודל של כ 5000 ש"ח.!!

הסוכריה

חיסכון בריבית של 150-200 אלף ש"ח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה רבה ישה!!!

נתת לנו חומר למחשבה, נבדוק אם ואיך אנחנו יכולים לעשות זאת.

במידה ולא נצליח חהגיע להון עצמי של 40%, האם גם מימון של 65% לא ישנה את הריביות?

אולג

פורסם

לפי דרישות בנק ישראל הבנק נדרש להקצאת הון גבוהה יותר כאשר הוא מממן מעל 60% משכנתא = ריבית גבוהה יותר

אני מעריך שבקצת מאמץ תוכלו לחסוך את ה120 אלף האלה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

התייעצתי בעבר. בקרוב אתחיל סבב בין הבנקים.

בכוונתי לעבור ב4 בנקים לפחות: לאומי, הפועלים, מזרחי, הבינלאומי.

עלות הנכס: 1.27K

הון עצמי של 750K. שהועבר אחר כבוד לקבלן.

נשארו 520K שאותם ברצוננו לקחת מהבנק.

מדובר, על 41% מימון.

כרגע, זוג עם ילד בדרך. מרוויחים יחד 13K.

יש קרן השתלמות אך אנו לא רוצים לגעת בה.

ברצוננו לקחת משכנתא שתהיה יציבה עד כמה שניתן.

לכן, חשבתי על 1/3 ו2/3 ה"קלאסי".

משמע, 350K קל"צ והשאר 170K פריים.

ריבית הפריים שאני אמור לקבל ידועה, P-0.9.

לגבי הקל"צ, לאיזה גובה ריבית צריך לשאוף?

והכי חשוב, ברצוננו להחזיר עד 3K לחודש. לפני ביטוחים.

ובעדיפות, שהקל"צ לא יעבור את ה15 שנה.

ישים? ראלי? או לעשות, חישוב מסלול מחדש?

פורסם
התמהיל השני טוב - מבחינת ריביות וסיכונים.

לעומת זאת גודל המשכנתא יחסית להחזר החודשי, לא טוב לדעתי, ומכניס אותם לבור. מקרה קלאסי של 'קופצים מעל הפופיק'.

נתחיל מהסוף

ריביות בקל"צ ובמשתנה לא טובות!! הם משקפות מימון של כ 70% שהבנק לא מחבב, וכשהבנק לא מחבב , זה משתקף בריבית גבוהה יותר.

יש לכם 400 אלף לכן אתם מכוסים עבור שני התשלומים הראשונים.

בד"כ בנק לא ייתן משכנתא לפני שאתם תשלמו 10-20% לקבלן.

כאמור המשימה היא לא לקחת יותר מ 60% שזו משימה לא קשה ותחסוך לכם ריבית ביותר מ 100 אלף ש"ח

לכן המלצתי

תחסכו יותר מ 3000 ש"ח בחודש , הרי זו המטרה במעבר הלא פשוט לגור עם ההורים .

כדאי לשלם לקבלן מדד ולהקטין את הסכום הנדרש למשכנתא שיקטין לכם את הריבית למשך 15-20 שנה .

כיוון שהריבית בגדול לא הולכת להשתנות בתקופה הקרובה תעקבו אחרי הנושא ותשלמו את מירב שני התשלומים עם המשכנתא יחד.

ממליץ לבקש אישורים עקרוניים ממספר בנקים כדי שיגיע הרגע יתחרו מספר בנקים על הביזנס שלך

התמהיל

260K בפריים ל 25 שנה במינוס 0.9

90K במשתנה כל 5 צמודה ל 30 שנה ריבית כ 1.5% ( זו תיפרע על ידי הלוואה מקה"ש כאשר זו תהיה נזילה )

430K בקל"צ ל 13-14 שנה ריבית כ 2.4%

החזר חודשי כ 4500 ש"ח

תודה לכם.

הם החליטו לפנות ליועץ משכנתאות. נראה, אולי הוא יצליח לשכנע אותם לא לקפוץ :loco:.

פורסם

מצטער שאני מעלה זאת כי אמרת שאינך מעוניין לגעת בקה"ש, ובכל זאת אני רוצה לשאול -

האם ישנה אפשרות להעלות את ההחזר החודשי, אבל לחסל את הפריים עם קה"ש כשהיא תפתח (או אולי את הקל"צ אם זה יהיה משתלם בהתחשב בעמלת פרעון) - בכך להגיע להחזר החודשי המיועד בעת הפעלת קה"ש?

בצורה הזו תוכל לצמצם את כמות הזמן למשכנתא, ועקב כך את ריבית הקל"צ - ולחסוך לא מעט כסף.

מציע לשקול זאת במידה וזה בר ביצוע, אם לא - אז לא.

• תוכן חדש...