Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברב מודד שחור לשחור , אדום לכחול.

אם אין לך חוט שחור נגיש אז פשוט תגע אם השחור מהרב מודד על המארז של הרדיו כול נקודה של מתכת תתאים .

אני יכול לבדוק את זה עם מברג טסטר?

פורסם

אם הטסטר רגיש למתחים בגזרת ה-12V אז כן, אבל אם יש לך רב מודד, למה לא לעבוד איתו ולדעת בדיוק?

אתה חושד שאין מתח בכבל הרלוונטי?

לגבי האנטנה הנוספת, לא חושב שמיקום מאחורי הדשבורד הוא יעיל.

לגבי ספיחת רעשים -

האם אתה משתמש במקביל במטען סיני זול במצת? אם כן, ואם אתה מנתק אותו האם הקליטה משתפרת?

אפשר לבדוק גם אם אולי יש קורוזיה בחיבורי האנטנה החיצונית.

פורסם (נערך)
אם הטסטר רגיש למתחים בגזרת ה-12V אז כן, אבל אם יש לך רב מודד, למה לא לעבוד איתו ולדעת בדיוק?

אתה חושד שאין מתח בכבל הרלוונטי?

לגבי האנטנה הנוספת, לא חושב שמיקום מאחורי הדשבורד הוא יעיל.

לגבי ספיחת רעשים -

האם אתה משתמש במקביל במטען סיני זול במצת? אם כן, ואם אתה מנתק אותו האם הקליטה משתפרת?

אפשר לבדוק גם אם אולי יש קורוזיה בחיבורי האנטנה החיצונית.

לא אין קשר למצת גם כשאין שום דבר מחובר זה אותו הדבר

בחוט הכחול שחיברתי אליו תמיד יש מתח של 12V ? בדרך כלל ? או שפשוט רק פעם אחת לשניה כדי להוריד את האנטנה או לעלות אותה (האנטנה שלי היא לא חשמלית)

חשבתי אולי להחליף במקום לחבר לחוט הכחול לחבר לחוט השני עם המדבקה (של המגבר) אולי הוא נותן יותר מתח או משהו

אבל אתה חושב שבאמת אם אשים את האנטנה הזאת מאחרי הרדיו דיסק לא תהיה קליטה?

http://www.amazon.com/BestDealUSA-Universal-Hidden-Windshield-Antenna/dp/6184761986

רשום גם HIDDEN ANTENNA

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם

אני לא בטוח ב-100% ולכן כבר בהתחלה הצעתי לבדוק מתי יש בו זרם (לידיעתי, כל עוד מוד רדיו פעיל).

המתח אמור להיות זהה בשני המקרים, לגבי אספקת הזרם, איני יודע.

המילה הבאה אחרי Hidden היא Windshield. אתה מוזמן לנסות מיקום שונה.

אני פשוט חושש שהאנטנה תהיה חשופה ליותר הפרעות אלקטרומגנטיות מאחורי הדשבורד.

אני מציע שוב, לבדוק את חיווט האנטנה המקורית לכל אורכה.

בהחלט יתכן נתק חלקי/מלא או קורוזיה בחיבורים.

פורסם
אני לא בטוח ב-100% ולכן כבר בהתחלה הצעתי לבדוק מתי יש בו זרם (לידיעתי, כל עוד מוד רדיו פעיל).

המתח אמור להיות זהה בשני המקרים, לגבי אספקת הזרם, איני יודע.

המילה הבאה אחרי Hidden היא Windshield. אתה מוזמן לנסות מיקום שונה.

אני פשוט חושש שהאנטנה תהיה חשופה ליותר הפרעות אלקטרומגנטיות מאחורי הדשבורד.

אני מציע שוב, לבדוק את חיווט האנטנה המקורית לכל אורכה.

בהחלט יתכן נתק חלקי/מלא או קורוזיה בחיבורים.

כבר יצא לי להוציא שני ברגים ולנתק את האנטנה ניסיתי לשלוף אותה והיתה התנגדות כזאת אז ויתרתי

יכול להיות באמת שזאת האנטנה הזאת , הבוסטר הזה שקניתי אין ספק שזה עזר.

אומנם לא שיפר את הקליטה לחלוטין אבל בהחלט עשה שינוי

כשאני אקבל את האנטנה הזאת אני אנסה גם לשנות את הכבל לחבר את הבוסטר הזה לחיבור של המגבר (זה עם המדבקה)

ואז לחבר את האנטנה אליה

אולי זה ישתפר ד"א ניסיתי גם ברדיו בהגדרות לשים את MONO ON קראתי שזה משפר את הרדיו אבל אצלי זה אותו דבר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יכול להיות כל הבעיות האלה זה בגלל שאין לי הערקה?.. לא רואה שום חוט שחור

תסתכלו בתמונות שהעלתי

פורסם

יכול להיות שזה בגלל שאין לך ערק. :wink:

מה שנקרא הארקה ברכב הוא למעשה מינוס דרך חיבור לגוף הרכב שבתורו מחובר למינוס של המצבר.

ללא חיבור כזה, המכשיר החשמלי, במקרה זה הר"ד, לא יעבוד כלל. ודווקא בתמונות נראה כן חוט שחור.

ישנם לעיתים בעיות רעש שנוצרים מהפרש פוטנציאל מתחים בגלל הארקה/אדמה/מינוס לקויה או בעלת פגם אחר, אבל אלו לדעתי אינם משפיעים ישירות על הקליטה.

בהתאם לשרשור החדש שפתחת, יותר סביר שמטען זול או כבל חשמל זול ולא מבודד מייצרים הפרעות אלקטרו-מגנטיות שמשפיעות אצלך על הקליטה.

פורסם
יכול להיות שזה בגלל שאין לך ערק. :wink:

מה שנקרא הארקה ברכב הוא למעשה מינוס דרך חיבור לגוף הרכב שבתורו מחובר למינוס של המצבר.

ללא חיבור כזה, המכשיר החשמלי, במקרה זה הר"ד, לא יעבוד כלל. ודווקא בתמונות נראה כן חוט שחור.

ישנם לעיתים בעיות רעש שנוצרים מהפרש פוטנציאל מתחים בגלל הארקה/אדמה/מינוס לקויה או בעלת פגם אחר, אבל אלו לדעתי אינם משפיעים ישירות על הקליטה.

בהתאם לשרשור החדש שפתחת, יותר סביר שמטען זול או כבל חשמל זול ולא מבודד מייצרים הפרעות אלקטרו-מגנטיות שמשפיעות אצלך על הקליטה.

תום תודה לך על התגובה המהירה

אני כבר מיואש דיברתי עם מתקין הוא הציע לי להחליף את כל היחידה ליחידה חדשה בסכום של 350 שקל

חבל לי לזרוק 350 שקל ושהבעיה לא תיפתר מן הסתם אחרי ההרכבה הוא לא יפרק את זה שוב ויחזיר לי את הכסף רק בגלל שהקליטת רדיו חלשה

אוף מה לא ניסיתי לעשות פירקתי כבר כמה פעמים את הרדיו דיסק החלפתי אנטנה שמתי בוסטר

ניסיתי למקם אותה בחלון אבל שום כלום לא עזר לי, אמרתי טוב נו נשמע רדיו ככה זה המצב לא נקי ואיכותי אבל זה מה יש

היום כשקיבלתי את המצלמת DVR שלי אני מחבר אותה שם סוויץ' המצלמה נדלקת כולי נרגש שם רדיו

אין קליטה כלל

אמרת שיש חוט שחור אבל אני לא רואה לאן הוא מחובר אולי הוא סתם מלופף

אני גם מפחד להתעסק עם כל הצמות האלו שאני לא אעשה קצר או משהו

מבאס אותי כל העניין הזה

פורסם

אני לא משוכנע שהחלפה של יחידת הראש תוביל לשיפור בהכרח.

אם זה מתקין שאתה מכיר (ואולי גם אם לא), אני חושב שמן הראוי שהצהרה כזו תגובה בבדיקה ללא עלות. זה משהו שבכל מקרה צריך לתאם/להיות מובהר מראש.

גם כך במרבית המקרים מדובר במחבר ISO סטנדרטי מאחור, כך שזה ממש להחליף ראש בראש, ולראות אם יש השפעה.

אם תעשה חיפוש, תראה שאתה לא הראשון עם הפרעות ברדיו בגלל כבל מתח למצלמה או מטען טלפון סיני זול.

החלפה לתוצר ראוי עשויה לשפר את התוצאה. אולי העברה של הכבל מתח במקום אחר או התקנה של אנטנת החלון מאחור.

ובגדול וידוא שכבלי האנטנה מורחקים ככל הניתן מכבלי מתח "סוררים".

המשך אם יהיה רלוונטי, מחר.

פורסם
אני לא משוכנע שהחלפה של יחידת הראש תוביל לשיפור בהכרח.

אם זה מתקין שאתה מכיר (ואולי גם אם לא), אני חושב שמן הראוי שהצהרה כזו תגובה בבדיקה ללא עלות. זה משהו שבכל מקרה צריך לתאם/להיות מובהר מראש.

גם כך במרבית המקרים מדובר במחבר ISO סטנדרטי מאחור, כך שזה ממש להחליף ראש בראש, ולראות אם יש השפעה.

אם תעשה חיפוש, תראה שאתה לא הראשון עם הפרעות ברדיו בגלל כבל מתח למצלמה או מטען טלפון סיני זול.

החלפה לתוצר ראוי עשויה לשפר את התוצאה. אולי העברה של הכבל מתח במקום אחר או התקנה של אנטנת החלון מאחור.

ובגדול וידוא שכבלי האנטנה מורחקים ככל הניתן מכבלי מתח "סוררים".

המשך אם יהיה רלוונטי, מחר.

תום מה שמוזר זה.. שגם אם אני מחבר את הפלאפון נכנס לאפליקציית רדיו ומחבר את הפלאפון דרך AUX

עדיין כמעט הקליטה זהה...

אני מרגיש שיש איזושהי הפרעה מגנטית משהו הזוי לגמריי

פורסם

אפליקציית רדיו זה אומר רדיו אינטרנטי או רדיו רגיל?

אם רגיל, אז או שאכן יש איזשהי הפרעה במרחב הרכב או שאתה סתם נוסע במקומות עם קליטה מחורבנת.

אפשר לנסות עם כבל AUX ארוך לצאת מהרכב ולהתרחק ממנו מעט ולראות אם יש שיפור.

האם יש הבדל בין אם הרכב מונע או כבוי (וכנ"ל כל שאר צרכני החשמל ברכב) בקליטת הרדיו?

פורסם (נערך)
אפליקציית רדיו זה אומר רדיו אינטרנטי או רדיו רגיל?

אם רגיל, אז או שאכן יש איזשהי הפרעה במרחב הרכב או שאתה סתם נוסע במקומות עם קליטה מחורבנת.

אפשר לנסות עם כבל AUX ארוך לצאת מהרכב ולהתרחק ממנו מעט ולראות אם יש שיפור.

האם יש הבדל בין אם הרכב מונע או כבוי (וכנ"ל כל שאר צרכני החשמל ברכב) בקליטת הרדיו?

לא משנה אם הרכב מונע או לא

רעשים סטטיים תמיד היו בנסיעות

שוב חשוב לציין שבחיבור aux אין רעשים סטטיים כלל

גם ב fm נניח העברתי את הרדיו ל fm

לא ישימו לב רק בנסיעה כזה פתאום יש הפרעות וחישחושים אפשר לשמוע אבל לא נקי וחד וכשאני מחבר את המטען של המצלמה , אז בכלל.. רעש של רדיו חזק ל

שוב החלפתי אנטנה הדבקתי לחלון

היום דיברתי עם מתקין והסברתי לו את הבעיה

הוא אמר שיש מצב שהרדיו פגום כבר מתקין שני אומר לי

אמרתי לו כמה יעלה להחליף המתקין הזה אמר 450

ואמרתי לו ואם זה לא יפתור לי את הבעיה?

כי הרדיו עצמו הוא טוב ועובד הוא הסביר םא לא יפתור אז לא נחליף שאלתי אותו על מחיר של בדיקה הוא אמר שכלום הוא גם יעיף מבט פנימה ה

הרדיו שהוא אמר לי זה של פיונייר

מה אתה מציע תום? מה עוד אני יכול לעשות?

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם

להוציא את ענין השפעת המצלמה, קשה קצת להבין אילו רעשים והפרעות אתה חווה, והאם הן קשורות למשהו ברכבך או סתם לאזור בו אתה נמצא. אין לי ממש הצעות חדשות מעבר למה שכבר כתבתי.

אם הציעו לך בדיקה ללא עלות, ואתה בסדר עם העלות במידה והדברים מסתדרים, אז יאללה.

נסה גם לבקש תגובתו של מרק10, שלמיטב זכרוני הינו חובב רדיו ואלקטרוניקה. אולי יש לו רעיונות יצירתיים בנושא.

פורסם
להוציא את ענין השפעת המצלמה, קשה קצת להבין אילו רעשים והפרעות אתה חווה, והאם הן קשורות למשהו ברכבך או סתם לאזור בו אתה נמצא. אין לי ממש הצעות חדשות מעבר למה שכבר כתבתי.

אם הציעו לך בדיקה ללא עלות, ואתה בסדר עם העלות במידה והדברים מסתדרים, אז יאללה.

נסה גם לבקש תגובתו של מרק10, שלמיטב זכרוני הינו חובב רדיו ואלקטרוניקה. אולי יש לו רעיונות יצירתיים בנושא.

זה לא שייך לאזור שלי

גם כשאני נוסע מחוץ לעיר שלי עדיין הקליטה גרועה

יש סיכוי שהמקלט של הרדיו דיסק מקולקל

אבל מה שמעניין אותי זה מה הקשר עכשיו הרעש בחיבור למצת

מקווה שרדיו דיסק חדש יסדר את העניין הזה

• תוכן חדש...