Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4038 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יום ראשון אני מחליף מנוע לגיפ שלי

רציתי לדעת מה אני אומר לדעת ולשאול את המוסך ליפני התחלת העבודה , שלא יהיו הפתעות ושהכל יהיה ברור .

תודה רבה

פורסם

אתה בעצם צריך לדאוג למסמכים של המנוע כדי להחיפו ברשיון הרכב.. כמה קמ"ש נסעו עליו.. תבקש שיעשתו בדיקת לחץ בצלנדרים (ואם יש דליפה אז לא להתקרב), אם המנוע שורף שומן גם לא להתקרב, האם יש נזילות..

פורסם (נערך)

אני הולך למוסך קינג פארצ ברמלה/ניר צבי, הבנתי שהם מייבאים מנועים מחו"ל , אז אני בטוח שהם עושים את הבדיקות האלה,

איך יודעים כמה המנוע עשה?

כמובן שאישורים הוא נותן ואני הולך לעשות במשרד הרישוי

יש 3 חודשיים אחריות וזה כולל שמנים ופילטרים את המנוע הישן הוא שומר לעצמו ולא נותן לי

עריכה אחרונה על ידי eyal177
פורסם

את האמת אני לא מכיר את המוסך הזה (אני מהצפון).

הקמ"ש צריך להופיע ברשיון הרכב שממנו לקחו את המנוע (אם אתה מסתכל על רשיון הרכב שלך אתה תראה את הקמ"ש)..

מנסיון אישי - מנועים מחו"ל הרבה יותר טובים מאלה בארץ מבחינת קילומטראז.. נראה לי שבחו"ל - ובמיוחד בברטניה - משתמשים ברכבים פחות ממנו.

אם יש לך 3 חודשים אחריות זה סימן טוב - אבל תעשה בדיקת לחץ בצלנדרים ותבדוק אם המנוע שורף שמן ו\או הרכב מוציא עשן לבן\כחול אחרי התקנת המנוע. במידה ואחד הבדיקות יוצא לא תקין אתה יכול לבקש את כספך חזרה\החלפה למנוע אחר.

פורסם
את זה עושים אחרי ההתקנה?

מה בקשר לזה שהוא משאיר את המנוע הישן אצלו?

כן אחרי ההתקנה. בד"כ בודקים לחץ בצלנדרים (שזו אינדקציה הכי חשובה על המצב המכאני של המנוע) כאשר מוצאים את המנוע מהרכב הישן. ובמקרה שלך זה צריך לקרות בחו"ל. תשאל אותו אם יש לו מידע על בדיקות הלחץ של המנוע ועל הקילומטרג'.. הוא צריך לבצע את הבדיקות האלו שוב אחרי ההתקנה.

בקשר למנוע הישן - זה היה חלק מההסכם שהוא יקבל את המנוע הישן? במקרים מסוימים שיפוץ המנוע אפשרי ומשתלם מבחינה כספית (ובפרט כי הוא מביא מנועים בכמויות גדולות).. אז הוא יוכל לשפץ אותו וימכור אותו למישהו אחר ואז יעשה עוד קצת כסף.

זה תלוי במחיר שהוצע לך. אם זה פחות משמעותית ממה שהוצע לך במקומות אחרים אין טעם להתעקש על המנוע הישן. אבל אם המחיר כמו כולם אתה יכול לנסות לקזז כצת מהסכום כי אתה נותן לו את המנוע הישן..

בכל מקרה המנוע הישן שלך אתה לא יכול לעשות איתו כלום כשהוא לא עובד. אתה צריך לשפץ אותו אם אתה רוצה להשתמש בו שוב או למכור אותו (לא יודע אם קונים מנועים עם תקלות)..

פורסם

אז כמו שאני מבין מימך אם הבנתי נכון, אמור להיות לו נתונים על המ נוע, בסוףהעבודה צריך לעשות לחץ בצילינדרים, את המנוע הוא לוקח אליו אמר לי מראש, הבעיה שאני צריך לפתוח ליראות ראשים,

יש עוד משהו שאני צריך לדעת ??

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה, נגיד ומחר אני מוכר את האוטו , שבן אדם שואל אותי כמה עשה המנוע, איך אני אמור לענות לו על זה, הרי גם זה שהרכיב את המנוע לו יודע כמה המנוע עשה, לא?

פורסם

אתה צריך להגיד לו כמה עשה המנוע הישן ומתי הוחלף וכמה עשה המנוע החדש בעת הרכבתו.

תמיד יש דרכים לשנות קילומטרג' אבל אני לא בטוח אם זה חוקי בכלל.. תברר במשרד התחבורה.

אני אישית אף פעם לא החלפתי מנוע, אבל מקובל בענף שיגידו לך כמה עשה המנוע לפני שמוכרים לך את המנוע.

בקשר למנוע הישן, אתה יכול לפתוח לפני שאתה הולך להתקין את המנוע החדש אבל תצטרך לגרור את הרכב למוסך (במידה ואתה לא יודע איך להחזיר את החלקים בצורה נכונה אחרי שאתה מפרק אותם ולעשות טיימנג מחדש וכו'..)

פורסם

במנועים מיובאים אומרים לך כמה מרחק המנוע ה"חדש" עבר, אבל קשה לסמוך על זה.

מה שצריך להקפיד לבדוק שמדובר באות קוד מנוע על מנת שלא תווצרנה בעיות איטגרציה עם המחשבים הקיימים ברכב.

בד"כ המחיר כולל את העובדה שהמנוע הישן נשאר אצל המתקין, אני לא ממליץ לנסות לפרק לבד כי הנזק שעלול להגרם יהיה גדול מהתועלת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אז החליפו מנוע, הכל טוב ויפה, אפילו לקחתי את זה למכונאי שלי שנסע על הרכב ובדק ונתן אוקי, אבל יום אחרי זה התחלתי לישמוע בריחת אוויר, חזרתי חזרה למוסך שהרכיב את המנוע, לא הייתי שם אבל הם פתחו אותו , ונפל להם בורג לבוכנות או משהו כזה, מאז המנוע משתולל, הם רוצים לנסות להוציא את הבורג אם לא יצליחו יחליפו שוב מנוע. כמובן ללא. שום עלות מצידי,

השאלה שלי האם לא לדרוש מעכשיו החלפה, בכל זאת נפול בפנים בורג, בזמן שהמנוע עובד, או לדרוש במקום 3 חודשיים אחריות, חצי שנה. תודה

עריכה אחרונה על ידי eyal177
  • תוכן חדש...