Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 1.4 2014 - רשמים ועדכונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היחס בין ההחלפות תלוי בנהיגה בעיקר. אני נוהג אגרסיבי, אז הקדמיים נשחקים מאד מהר, סדר גודל של 20k בלי הצלבה.

אז ב15k אני מעביר אותם אחורה ומקבל צמיגים כמעט חדשים מלפנים, ואז ב25-30k מחליף רביעייה.

יכולתי גם להחליף לחדשים ב20k, ואז ב40k להחליף רביעיה. כלכלית זה יוצא שישה ב40k, או רביעיה ב25k, אולי 30k במקרה הטוב, ככה שזה די שקול.

הנעה אחורית לא אמורה לשנות את התמונה משמעותית בהנחה שאתה לא עושה דריפטים וברנאאוטס - עדיין הקדמיים יישחקו יותר מהר.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צמיגים קוראניים, מגיעים על דגמים של קיה, יונדאי וגם על סיאט איביזה.

לא נראה לי שאתה צריך להתאכזב כל כך.

פורסם

עכשיו אני באמת נזכר שהאוקטביה באולם תצוגה בבני ברק גם נעלה נקסן כשהייתי שם בנובמבר.

פורסם

NEXEN הוא מותג מצויין, אין לך מה לדאוג. היצרן לא ישים על הרכבים שלו צמיגים זבל.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
כבר מ-90-100 קמ"ש...ומתגבר. נראה לי שזה פתיר ע"י החלפה של גומיות הדלתות הקדמיות, אני חושב שמישהו אפילו בפורום ציין שיש לזה פתרון אפטר מרקט, לא ברור לי למה היבואן לא מטפל בזה.

באמת לא ברור :-)

אבל קניתי אוקטביה 1.8.... לא קיה ולא יונדאי [emoji49]

האם גם אצלך יש רעשי רוח? כלומר - האם התופעה קיימת גם ברכבים ה"יוקרתיים" בגימור ELEGANCE?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אז ב15k אני מעביר אותם אחורה ומקבל צמיגים כמעט חדשים מלפנים, ואז ב25-30k מחליף רביעייה.

זו טעות קשה, לנהוג עם הבדלים כל כך גדולים בשחיקה בין לפנים ואחור, בטח אם אתה נוהג אגרסיבי.

זה פוגע בכל האיזון של הרכב, אפילו אם ה-ESP מסדרת לך את הבעיה חלקית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא מרגיש שום בעיה עם זה, השיפור באחיזה מקדימה מאד מורגש אחרי ההחלפה, בנהיגה ספורטיבית, הירידה באחיזה מאחור - לא מורגשת בכלל. מבחינתי זה רק מחזק את הטענה שלי שצריך צמיגים אוחזים מלפנים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון, כרגע עם 24k על השעון.

צריכת שמן מאד התמתנה, מהטיפול האחרון ב15k לא הוספתי, כרגע המדיד מראה שני שליש בין הקווים, כלומר חסר פחות מחצי ליטר על 9k, שזה מעולה.

צריכת דלק התייצבה על סביב 10.5 קמ לליטר במחשב, בפועל זה קרוב ל9.5. לא מדד לרוב האנשים כי אני נוהג מאד לא חסכוני..

צמיגים - הבלו ריספונס מלפנים עברו 6k, ונראים מצויין עדיין.

ImageUploadedByTapatalk1431695031.808017.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
הרכב שלי היגיע עם צמיגים מוזרים בשם Nexen זה החזבה אמיתית ...[emoji35]

נקסן חתם עם vag שהוא יהיה אחד מהספקי צמיגים שלו.

כרגע הם מגיעים בתור צמיגים מקוריים לפולו, איביזה, ראפיד ואוקטביה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
זו טעות קשה, לנהוג עם הבדלים כל כך גדולים בשחיקה בין לפנים ואחור, בטח אם אתה נוהג אגרסיבי.

זה פוגע בכל האיזון של הרכב, אפילו אם ה-ESP מסדרת לך את הבעיה חלקית.

+1

לפני מספר שבועות החלפתי לזוג פירלי P1, כשמאחור נותרו דאנלופ ישנים [30-40K]. הרגשתי שהרכב מתנהג הרבה פחות טוב מאשר עם ארבעת הדאנלופ, ולא האמנתי שהפירלי כאלו גרועים והדבר בגללם. חשבתי לעצמי שכנראה מדובר בהבדלים בשחיקה בין הקדמיים לאחוריים, והחלפתי גם את האחוריים לפירלי P1. כעת הרכב מתנהג בסדר גמור, ואני יכול להתחיל לגבש דעה על הפירלי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
הורכבו 2 צמיגי דנלופ bluresponse, מלפנים.

הלכתי על פנצ'ריה חדשה לי - צמיגי יוניברס בנשר, מאחורי טסט-קאר על דרך בר יהודה.

מחירים טובים ונראים מקצועיים, שמחתי לראות שסגרו את הברגים בגלגלים עם מפתח טורק.

על הדרך בדקתי את מצב הרפידות, להפתעתי נראות במצב טוב, אולי אפילו יחזיקו 30k :).

מצ״ב תמונות של האחוריים שבילו 3k מלפנים וחזרו אחורה, ושל החדשים מלפנים. רשמי נהיגה בהמשך, כרגע הרכב עם 18k.

[ATTACH]416133[/ATTACH][ATTACH]416134[/ATTACH][ATTACH]416135[/ATTACH]

עדכון :

אז בערך כמו שצפיתי, הרפידות המקוריות החזיקו כמעט 30K, ב-28K התחלתי לשמוע רעש עמום אחרי בלימות מאומצות, הכנסתי את הרכב למוסך והחליפו רפידות קדימה ואחורה, פלוס חריטת צלחות.

ביקשתי מקצין הרכב לוודא שהם מתקינים רפידות מקוריות, בכל הרכבים שהיו לי עד היום היו שמים לי מקוריות (טויוטה ופורד).

המוסך הוא מוסך מורשה של צ'מפיון, וממה שנאמר לו הוא הבין שהרפידות מקוריות.

בנסיעה התובענית הראשונה הבחנתי בהבדל תהומי, הרפידות איבדו יכולת מהר משמעותית לעומת הקודמות, העלו עשן והסריחו, מה שלא היה קורה בשלב הזה ברפידות המקוריות, אפילו לא קרוב.

אז ביקשתי שוב לוודא, ואז בבירור מעמיק יותר התברר שאכן התקינו רפידות תחליפיות, לפי החוזה של צ'מפיון עם חברת הליסינג..

מרגיז, אם הייתי יודע הייתי מוכן לשלם את ההפרש במחיר כדי שישימו מקוריות, זה ממש קריטי. עכשיו אני תקוע עם אלה, שבטח ימותו תוך 10-15K, ואז אני כבר אחליף למקוריות בלית ברירה.

שבוע אחרי שהרכב חזר מהמוסך (לא עשו טיפול כי 28K נחשב רחוק מדי מ-30K..), נדלקה לי פתאום התראה של מחסור בשמן מנוע.

בבדיקה הסימן היה קצת מתחת לקו התחתון של המדיד, הוספתי משהו כמו 200CC, מה שהיה לי, ונסעתי ככה עד הטיפול.

קצת מעצבן שרכב נכנס לטיפול בלמים שלא במסגרת טיפול שוטף, ולא טורחים על הדרך לבדוק לו נוזלים במוסך מורשה. אז צריכת שמן בפועל היא בערך ליטר ל-10K כרגע (חוץ מה-200CC לא הוספתי מאז הטיפול).

ב-30.5K הרכב נכנס לטיפול 30, שום דבר מיוחד, השמן במדיד כרגע עומד על קצת מעל המקסימום, נעקוב.

ה-DSG בינתיים מתנהג למופת, לא מרגיש שינוי לרעה עם הזמן, והוא עובד קשה..

צמיגים : כרגע מלפנים יש את הדנלופ בלו ריספונס שממשיכים להחזיק מעמד יפה. כרגע יש עליהם 12K בערך ונראים בסדר גמור יחסית.

front.jpg

האחוריים (קונטי פרימיום 5) המקוריים, עבר 30K מתוכם כ-3K מלפנים, גם נראים סביר 'לגילם', הכתף שחוקה בעיקר, בסוליה עצמה יש עדיין חריצים מספיקים לטעמי. נראה לי שאני אמשוך איתם עד החורף ואז נשים חדשים מלפנים ואת הדנלופ נעביר אחורה.

rear.jpg

צריכת דלק - בבדיקות חוזרות ונשנות בשיטות תדלוק שונות באופן עקבי אני מקבל הפרש של כ-10% בין מחשב הדרך לצריכה בפועל (המחשב אופטימי מדי). בפועל בממוצע הצריכה עומדת על 1 ל-9.5.

יצא לי להשאיל את הרכב לגיסתי לנסיעה ארוכה, בדיוק אחרי שתדלקתי פול, יש מונה אוטומטי במחשב שמודד צריכה מאז התדלוק האחרון. היא עשתה בערך 300 ק"מ בבין עירוני, כשהיא חזרה המחשב הראה צריכה של 1 ל-16...

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...