Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

שבוע טוב וחודש טוב.

בהמשך לשרשור הזה, רכשתי מאזדה 3 ספיריט, מנוע 2000, משנת 2007 (עליה לכביש באמצע שנת 2006).

מדובר ברכב שנסע פחות מ-5,000 ק"מ לאורך השנים, אך מעולם לא טופל.

כעזרה ראשונה, הרכב נגרר למוסך, אשר החליף שמן מנוע (5W-30 של קסטרול) ופילטר, ביצע פלאש עדין למנוע, ניקה מעט את הפלאגים, החליף מצבר וזהו.

נסעתי מאז כ-50 ק"מ ולא הבחנתי בכל בעיה. הרכב נוסע ממש טוב. מרגיש חדש לחלוטין, למעט ויברציות קלות במהירות של 60 קמ"ש.

ביקרתי במוסך מאזדה, לצורך בירור תקלה במערכת ה-ESP, ושם בדקו באופן כללי את הרכב, ומסרו לי כי עלי להחליף צלחות ורפידות בלמים בזמן הקרוב.

כרגע אני מעוניין לבצע ישור קו מלא לרכב.

אודה לתובנות אילו נוזלים, פילטרים, רצועות, תושבות וכד' כדאי להחליף.

כמו כן, אם יש טיפים כלליים או הפניות לדברים מיוחדים אליהם כדאי לשים לב, אשמח.

תודה רבה מראש,

צבי

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני הייתי מבצע החלפה של כל הנוזלים ברכב, נוזל קירור, נוזל בלמים, נוזל הגה כוח (אם יש), רצועות למיניהן (רצועת מנוע, מזגן וכו'), גומיות יבשות, פילטרים (חוץ מפילטר שמן, תחליף פילטר אוויר למנוע ופילטר מזגן).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תפתח ספר רכב,תסתכל מה כתוב.

צריך להיות פירוט של טיפולים לדוגמה:

שנה או 10000 ק"מ - החלפה של 123 וכו'

לדעתי אתה צריך ללכת למוסך שיעבור על כל הרשימה של הטיפולים ויראה מה כן צריך לעשות ומה לא צריך לעשות.

שמן מנוע גם אם לא נסעו עם הרכב עדיין יש לו תאריך תפוגה,כנ"ל כל הנוזלים ברכב.

רצועות מתייבשות גם אם לא נסע הרכב,כנ"ל לגבי תושבות.

לדעתי האישית?

כל הנוזלים,כל הרצועות(לא זוכר אם יש רצועת או שרשרת טיימינג,נראה לי ששרשרת)

פלאגים,כל הפילטרים(שמן מזגן אוויר)

בדיקה ויזואלית של תושבות,אם הרכב רועד בעמידה או נסיעה יתכן שזה נובע גם מתושבות.

וזהו,סע בדרכים טובות ותהנה מהמציאה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תתחדש ותהנה:) כולם כותבים מציאה.. השאלה בכמה נרכש הרכב, האם לפי מחירון משוקלל וזה אולי עוד כ 10 אלף מעל המחירון. אם נקנה במחירון זו מציאה.

פורסם

מניסיון ברכב דומה, החלפת צמיגים פתרה את בעיית הויברציות ב 60 קמ"ש.

רצוי לשים צמיג איכותי ולא מה שמנסים לדחוף לך (סיני)

אם אתה מאיזור פתח תקווה ממליץ לך על היפר צמיג בצומת סגולה.

לפני זה תשווה מחירים באתר http://tires.yad2.co.il/

תתקשר אליו ותוודא שיש לו את הצמיג במידה הרצויה. אם לא הוא מזמין וזה מגיע תוך כמה שעות.

פורסם

לא הבנתי איך המוסך קבע שאתה צריך להחליף צלחות ורפידות ברכב שעבר רק 5000 קילומטר.

בכל מקרה, אישית אני הייתי מחליף כל נוזל\פילטר אפשרי שקיים ברכב [ גם את הנוזל שמשות :p ] וכמובן כמו שהציעו לך, אם יש רצועת טיימינג, מחליף כמה שיותר מהר.

שים לב למצב הצמיגים שלך.

פורסם

האם באמת נכון להחליף את כל הנוזלים, כולל שמן גיר והגה כח?

אגב, צמיגים כמובן שיוחלפו ראשונים. ראיתי שמוכרים במחיר טוב צמיגי פאלקן וכנראה שארכוש אותם.

פורסם

תכל'ס מציאה מדהימה בעיניי. טיימינג והחלפת נוזלים וכו' עושים גם ברכב שהיית קונה עם 100 אלף ק"מ. בכל מקרה הייתי מחליף כל רצועה וכל נוזל אפשרי. חבל להתקמצן. אחרי שתחליף יהיה לך רכב חדש לחלוטין.

פורסם

מצטרף לקודמיי, כל הנוזלים והרצועות למעט נוזל הגה כוח שאני לא בטוח שחייב להחליף. עניין הבלמים באמת תמוה, אין סיכוי שהם גמורים אחרי ק״מ כל כך נמוך.

פורסם

יכול להיות שהבלמים חטפו קורוזיה במשך הזמן. בכול מקרה, זה בטיחותי, לא ממליץ לקחת סיכונים.

ממליץ אחרי היישור קו גם לעשות קצת הרצה לרכב- כמה דקות במהירות גבוהה (כמה שאפשר) על כביש 6 או משהו כזה לראות שאין הפתעות במאמץ. שים לב למערכת הפליטה שיכולה להיות מלאה בחלודה גם כן

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם
האם באמת נכון להחליף את כל הנוזלים, כולל שמן גיר והגה כח?

אגב, צמיגים כמובן שיוחלפו ראשונים. ראיתי שמוכרים במחיר טוב צמיגי פאלקן וכנראה שארכוש אותם.

תבדוק מה אומרות ההנחיות יצרן, לפי שנים.

גם שמן גיר והגה כוח צריך להחליף כל תקופה מסוימת.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מתנצל מראש אם זה נאמר ופיספסתי איכשהו, אבל אם הרכב מעולם לא עבר טיפול, אני כמעט בטוח שגם לא הוחלפו צמיגים.

וזה לא טוב :)

אם אכן כך הדבר, היובש שלהם ודאי מרגיש כמו לאכול חלבה במדבר. תחליף אותם כמה שיותר מהר.

• תוכן חדש...