Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מניח שזה מוכר ומובן אבל בעיני חשוב להזכיר גם לאור האוטובוס-בווום-רמזור אדום :

בסיטואציה בה אנו נעצרים ונעמדים ע"מ לפנות, חשוב לשמור את ההגה בכוון ישר קדימה

עד לתחילת הנסיעה אל הפנייה :

פעמים רבות עצירה שכזו גורמת לתאונת חזית-אחור :

אם אתה עומד עם הגה ישר, תעוף קצת ישר קדימה אל נתיבך :

אם כבר סובבת את ההגה לכוון הפנייה, תעוף אל הנתיב הנגדי.

לא מעט אנשים נהרגו בגלל הדבר הפעוט הזה, שקל מאוד ליישם.

4Qtl8Tk.gif

The first one to get angry loses

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אמנם מה שאתה אומר נכון, אבל מספיק שהרכב מאחור מנסה להתחמק אך עדיין פוגע בפינת הרכב והנפגע ישוגר לנתיב הנגדי.

אם כבר אז להוסיף, במיוחד אם עוצרים באמצע שום מקום, צריך להתחיל לאותת ולבלום מוקדם, להבהיר את הכוונה.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לפני כמה חודשים הייתה לי שיחה מעניינת עם בוחן מהמשטרה לגבי תאונות דרכים והוא סיפר לי על מקרה שדומה למה שמוצג, הוא סיפר שהבחור ישב עם המשענת גב שלו בזווית קהה ונגרם לו נזק לגב וגם פה נראה שהבן אדם ישב ככה ושחשוב למצוא תנוחת ישיבה כאשר המשענת נמצאת כמה שיותר קרוב ל90 מעלות כי במקרה של מכה כזאת יכול להיגרם נזק בלתי הפיך לגב ולמפרקת, ד"א גם מונע כאבי גב וכתפיים תפוסות. אני לא יודע לגבי התוצאות של מה שנגרם אבל המכה בהחלט נראית חזקה מקווה שהוא יוכל ללכת אחרי זה.

אני אישית דואג לכוון את המושב ככה שהגב שלי יתמך במלואו במושב גם כדי למנוע כאבי גב וכתפיים תפוסות מה שהיה לי כבר ניסיון איתו וגם שחלילה במקרה של תאונה לא יגרם נזק לגב או לפחות לנסות למזער נזק.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

אמת ויציב, איתי סמוראי, ותיארת נכון טיפ קריטי נוסף, 'אל תפתיע נהגים אחרים'.

נראה שהכיסא מפלט לא עבד... הגג נפתח אבל הנהג לא יצא.

:) חזק

אגב, בשל אופי התאונה, משענת הגב שלו ירדה כמעט עד הסוף למטה, וזה בעיקר בשל משקלו.

סיכון נגרם גם כשהמשענת נותרת במקום - זו החשיבות בהמצאת משענות הראש -

הן נועדו למנוע הטחת הראש לאחור ושבירת הצוואר.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

אמנם האצת הרכב לפנים בהתנגשות היא גבוהה מאוד, ולכן השפעת ההיגוי קטנה, אך הרעיון בבסיסו עדיין נכון. מנגד, כשעוצרים את הרכב בשול מומלץ לסובב את ההגה לכיוון הגדר כדי שהוא לא יעוף חזרה לנתיב.

אבל ישנם עוד המון מרכיבים למניעה או לפחות לצמצום הפגיעה. הראשון הוא להאט מוקדם כך שהרכבים (2-3 מכוניות או משאית) מאחוריך ידביקו אותך עוד בתחילת ההאטה ולא לקראת עצירה וישמשו לך כ

.

אם זה לא עובד, פשוט עוצרים מוקדם וממשיכים להתרכז במראות. רק לאחר שנעצרים מאחוריך 2-3 רכבים כחיפוי ניתן להתקדם. אם אחד מהם לא עוצר - ניתן להתקדם ואף לסטות מדרכו.

בנוגע למניעת עוצמת הפגיעה מרגע שזו נגרמת, מלבד התפקיד החשוב של משענת הראש, ישנה השפעה דווקא לבלמים. שימוש בבלם היד והרגל יקטין מעט את דחיפת הרכב לפנים.

אגב, ייתכן שהשקיעה לאחור של משענת כסא הנהג בסרטון מקורה בתכנון הרכב, ונועדה לספוג חלק מעוצמת הפגיעה מאחור.

מכל מקום, משענת ראש צריכה להיות מקורית, בגובה הגבות לפחות וצמודה לראש ככל האפשר, גם אם זה אומר להזקיף את משענת הגב יותר ממה שצריך.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...