Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 201
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עדכון (באיחור קל):

לפני כשלושה שבועות הגיע זמנו של הרכב לטסט שלישי. סה"כ עבר חלק, למעט שני צמיגים קדמיים שחייבו החלפה בגלל שחיקה בחלק הפנימי.

למרות שקיבלתי הארכה לשבוע, החלטתי לנצל את יום החופש ולקפוץ למוסך- למעשה, שלוש שנות האחריות הגיעו לסיומן בשבוע שלאחר מכן ורציתי לבדוק את הרכב ולתקן כל מה שניתן במסגרת האחריות.

במהלך השבועות שלפני אותו יום, זיהיתי ירידה קלילה במפלס נוזל הקירור (שוב מערכת הקירור הסוררת), ודיווחתי על כך. נמצא שצריך להחליף פלאנג' תקול שנמצא בחיבור בין שני צינורות, וכך היה- כמובן כולל בדיקה מקפת של מערכת הקירור. כמו כן הוחלף אטם (למעשה גומיה קטנה) של תושבת אחת מרצועות המנוע ממנה היתה הזעה קלה של שמן. היה לי מזל כי זו היתה הגומיה האחרונה במוסך... הם היו צריכים להזמין עוד לאחר מכן.

מלבד זאת העלו את הרכב על ליפט וביצעו בדיקה מקיפה כדי לראות אם יש משהו שצריך בהחלפה, על חשבון האחריות. המכונאי שבדק התרשם ממצבו הטוב של הרכב, ואמר שהוא מצויין, בטח בשביל אחד בן שלוש.

אם כבר מחליפים צמיגים, אחרי שלוש שנים רציתי להחליף את כל הארבעה. ניסיתי להעזר במוסך לעניין הצמיגים, אבל לא קיבלתי הצעות שסיפקו אותי. אחרי בירורים טלפוניים, מצאתי דרך מ. מחסני צמיגים בלוד טויו פרוקסס T1 ספורט ב-480 ש"ח לצמיג:

CIMG1825.jpg

הוספתי גם כיוון פרונט, שאכן היה צריך להעשות כי הוא היה עקום וגרם לשחיקה הפנימית המוגברת של הצמיגים הישנים. טיפ מהצמיגייה- סעו לאט על באמפרים, זה הגורם מס' 1 ליציאת הפרונט מכיוון. דווקא אני משתדל לזחול עליהם, אבל אשתי... לא יודע, לא נמצא איתה כשהיא נוהגת ברכב. :|

אז עברו שלוש שנים מהעליה של הרכב על הכביש- אני עדיין חושב שמדובר בקנייה טובה, לפחות לזמנו. ועדיין משרת אותנו נאמנה (ואני משרת אותו עם כל הדיטיילינג שאני עושה... זה מהיום בבוקר):

CIMG1829.jpg

נתראה בדיווח הבא.

פורסם

יוחאי,

כמה קילומטר נסע הרכב?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

כל הכבוד על התחזוקה המסורה והמפנקת :lol:

מעניין אותי לדעת איך אתה מתנהל עם הגיר המעצבן זה. אצלי תמיד התיבה משתלבת בהילוך נמוך מדי, לפעמים אפילו שניים! (לדוגמא - הילוך 5 ב- 50 קמ"ש). כדי לעקוף את זה אני חייב ללחוץ כך שהטורים יעלו והטורבו ייכנס לפעולה, ואז אמנם אתה מרגיש את היכולת של המנוע אבל צריכת הדלק מטפסת.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

^

היות והרכב משמש בעיקר את אשתי, אין לי בעייה מיוחדת עם זה... 8)

וכשאני צריך, עובר למצב ידני ושוכח מהעצלות של התיבה- במקרה שלי, הרכב השני הוא ידני "אמיתי", כך שזו לא טרחה עבורי.

אבל נכון- נקודת התורפה העיקרית של האסטרה היא התיבה הזו שמסרסת את מה שיש למנוע לתת, ונדמה לי שכתבתי את זה עוד בפוסט הראשון של השרשור.

פורסם

^

כן, כתבת את זה בעבר אבל עד שלא ניסיתי לא הבנתי בדיוק על מה מדובר.

לגבי הפתרון שלך - השאלה האם שימוש תכוף במצב "ידני" לא הורס את הגיר.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

למה שזה יהרוס את הגיר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

קראתי היום שאופל אסטרה החדשה אמורה להגיע עד סוף השנה. דיברו שם על מנועי טורבו חדשים שאולי תצוייד בהם בהשוואה למנוע הטורבו הקיים שהוא ותיק אבל מיושן. מה ההבדל בין מנוע הטורבו הקיים לחדשים אפילו במכוניות אחרות? האם הוא יותר אמין וכו'

:?:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
כל הכבוד על התחזוקה המסורה והמפנקת :lol:

מעניין אותי לדעת איך אתה מתנהל עם הגיר המעצבן זה. אצלי תמיד התיבה משתלבת בהילוך נמוך מדי, לפעמים אפילו שניים! (לדוגמא - הילוך 5 ב- 50 קמ"ש). כדי לעקוף את זה אני חייב ללחוץ כך שהטורים יעלו והטורבו ייכנס לפעולה, ואז אמנם אתה מרגיש את היכולת של המנוע אבל צריכת הדלק מטפסת.

זה כל כך מציק! בעניי זה החלק הכי גרוע של הרכב.

נסעתי בצרפת על Audi A4 S-line, עם תיבת הילוכים רציפה (8 הילוכים) - תענוג!! פשוט עולם אחר.

אני עובר הרבה מאוד פעמים לידני ומעביר לבד - אין ברירה.

פורסם

אם עניין צריכת הדלק הוא שמדאיג אותך, אתה מתעלם מהעובדה שעד שניה לפני ההאצה הרכב היה בהילוך גבוהה (מידי) ולכן צריכת הדלק הייתה נמוכה, כך שזה מתקזז.

בכל מקרה, תיבת ההילוכים של האסטרה (בדומה לקרוז), מפורסמת בכך שהיא אצה רצה במעלה ההילוכים בכדי להגיע לנתוני חסכון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תשמע אני לא חסיד של גלגלים, אבל רבאק תחליף כבר את הטאסות(!) עושות עוול לרכב.

בכל מקרה סקירה מצוינת, נהנתי לקרוא.

לאבי היה אסטרה ברלינה, ומאוד נהנתי לנהוג על הרכב. המנוע טוב וכמו שאמרת חבל שזו התיבה ששודכה לו.

הקונסולה המרכזית היא אניגמה מבחינתי ממש כמו השטר החדש של 50 שקל - איך דבר שמתוכנן באופן כ"כ לקוי מגיע לייצור סדרתי בלי שאף מהנדס בקרה אומר "חבר'ה, תביאו לכאן את מי שתכנן את זה ובואו נעשה לו שמיכה"(?)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לדעתי האישית, ברגע שמתרגלים לרכב, שלל הכפתורים נהפך אינטואטיבי וה-ר-ב-ה יותר נח מאשר 17 לחיצות דרך שלל תפריטי MENU.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
תשמע אני לא חסיד של גלגלים, אבל רבאק תחליף כבר את הטאסות(!) עושות עוול לרכב.

אין לך מושג כמה זה מעצבן אותי, שבמעמד הקנייה לא הייתי צריך לוותר לעצמי- ולהזמין את החישוקים האלו, מה גם שקנינו את הרכב עם הנחת מועדון צרכנות "הוט", שמקנה גם הנחת 20% על אביזרים. אתה מבין, זה היה אמור לעלות משהו כמו 2,700 ש"ח שזה סכום מגוחך לדעתי, לארבעה ג'אנטים גדולים (17).

אבל אם יש משהו נוסף שמרגיז אותי בעניין, זו הקמצנות של היבואן בכל הנוגע למבחר הג'אנטים- כבר פירטתי פה אבל אעשה זאת שוב;

אתה יכול להזמין את האסטרה עם סוג אחד בלבד, שנראה כך:

getImage?image_id=AS13_W01_070_PGQ_SIZE4&app_name=ace_gme&width=314&height=159&cs

למעשה, הנ"ל הוצע עם האסטרה כשיצאה לאור ב-2010, יחד עם זה (שאותו אני רוצה):

getImage?image_id=OP_N_ASTT_16300_SIZE4&app_name=ace_gme&width=314&height=159&cs

והיה גם כזה:

getImage?image_id=AS13_W01_072_RCN_SIZE4&app_name=ace_gme&width=314&height=159&cs

לאחר מתיחת הפנים ב-2013, נוספו עוד שני סוגים, הנה הראשון:

getImage?image_id=AS13_W01_071_PXS_SIZE4&app_name=ace_gme&width=314&height=159&cs

והנה השני, שגם אותו הייתי מאמץ בכיף:

getImage?image_id=AS13_W01_080_RTN_SIZE4&app_name=ace_gme&width=314&height=159&cs

כל המבחר הזה פשוט לא קיים בישראל- יש לך את הראשון ברשימה וזהו (אגב, כמובן שיש מבחר עשיר יותר אם אתה עולה במידות הצמיגים, אלא שאין מה לפרט אותו כי ממילא הוראת הרישום של הרכב לא מאפשרת לך להחליף מעל לגודל 17- לא טרחתי).

מי יודע, בסוף אולי "אכנע" ואחליף בכל זאת.

...

הקונסולה המרכזית היא אניגמה מבחינתי ממש כמו השטר החדש של 50 שקל - איך דבר שמתוכנן באופן כ"כ לקוי מגיע לייצור סדרתי בלי שאף מהנדס בקרה אומר "חבר'ה, תביאו לכאן את מי שתכנן את זה ובואו נעשה לו שמיכה"(?)

לא שיש לי מידע מבוסס, אבל לדעתי מדובר ביחידה גנרית של GM, שאופל חייבים להשתמש בה מה שלא יהיה... כמובן שיש יחידות מוצלחות יותר- בחו"ל. אבל פה אם תרצה מולטימדיה תאלץ להסתפק ביחידה הסינית המוכרת אצל כל היבואנים.

לדעתי האישית, ברגע שמתרגלים לרכב, שלל הכפתורים נהפך אינטואטיבי וה-ר-ב-ה יותר נח מאשר 17 לחיצות דרך שלל תפריטי MENU.

שמע, למרות שהרכב כבר עבר שלוש שנים אצלנו, אני עדיין לא יכול לחוות על זה דיעה כי כאמור אשתי היא המשתמשת הבלעדית בו. הנה הקונסולה שאני משתמש בה באופן קבוע:

20140929_123609.jpg

:lol:

קצת אופטופיק והאמת ששייך לשרשור על הקורסה, אבל בחיי שיש משהו מלבב בפשטות, שלא לומר פרימיטיביות של המערכת\מזגן הנ"ל. אני מתחיל להבין למה כל כך הרבה זקנים משתמשים בקורסה- זה רכב no nonsence, בלי קשקושים מיותרים- אבל עם מה שצריך בשביל להיות שימושי ויעיל. מזגן זה מזגן (לא בקרת אקלים), רדיו זה רדיו (לא מערכת מולטימדיה).

jawohl herr kommandant!

• תוכן חדש...