Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 6 2011 חסר שמן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שנה כאשר הרכב נכנס לטיפול שנתי של שנה שלישית עוד באחריות (קניתי את הרכב יד שניה עם קילמוטרז' נמוך), בבדיקת המדיד הוא היה ריק, היה חסר ליטר שמן. נסעתי למוסך, האוטו עבר טיפול והזמינו אותי לאחר 1,000 ק"מ לבדיקה אם לא חסר שמן. החשד היה אז שבטיפול הקודם לא הוסיפו מספיק שמן. לאחר 1,000 ק"מ נבדק ולא נמצא חוסר. היום חצי שנה אחרי, ולאחר שחלפו כ 11,000 ק"מ, בדקתי (כמובן במפלס ישר כשהאוטו קר) ומצאתי שחסר חצי ליטר. אני מכיר את המזדות לסוגיהן די הרבה שנים ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזו. יש למישהו רעיון מה הסיבה? ומה צריך לעשות? יש משהו שאני יכול לעשות מול היבואן?

פורסם

אין הזעות, אין נזילות (למרות שיש כיסוי פלסטיק מלמטה, אבל אני מאמין שאם הייתה נזילה הייתי רואה על הרצפה בחניה), והרכב מעשן קצת רק כשאני מניע בבוקר - נראה כמו אדי מים. מה שכן - הסיומות של האגזוזים (יש שניים) מפויחות. לפי מה שראיתי, בכל המזדות מהמודל הזה יש פיח באגזוזים ולדברי המוסך זה תקין. כשגיליתי את זה בפעם הראשונה ביקשתי שיבדקו את המצתים ומסרו לי שהם תקינים. ביקשתי שיבדקו את גזי הפליטה וגם זה היה תקין. יש מצב שנדפק השסתום PCV? לאן הולך השמן?

פורסם

זה צריכה סבירה.

יכול להיות שבעל הרכב הקודם הזניח קצת את הרכב ואתה סובל מצריכה בגללו(לא סביר).

מכיוון שמדובר ברכב יחסית חדש אתה יכול לעשות פלאשינג למנוע על מנת להחזיר את המנוע לשיאו(עד כמה שאפשר).

יכול להיות שהיה שימוש בשמן סינטטי מלא שלפעמים גורם למנועים לצריכת שמן מזערית(הלוואי עליי כזאת צריכת שמן).

פורסם

התשובה מעליי אפשרית - לבדוק סימני בוצה ואם יש, לבצע פלאשינג לניקיון מהשמן השרוף, ויצירת אטימה טובה במנוע

במנועים הללו עקב שימוש ב 5W-30 לפעמים יש צריכת שמן ובוצה.

אם התגלו סימני בוצה, אחרי הפלאשינג לעבור ל 5W-40 (הוא מאושר לשימוש בישראל) ובד"כ בעיית צריכת השמן מסתדרת.

(כדאי להתייעץ עם המוסך המטפל או איש מקצוע)

בהזדמנות הנ"ל כדאי גם לבצע החלפה חלקית של נוזל ממסרה , אם לא הוחלף

(לכאורה זה נוזל ללא החלפה, אבל כדאי להחליף - ראה דיונים בנושא)

איייל

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כנראה פיספסתי משהו במה שכתבתי. האוטו מודל אוקטובר 2011 נקנה על ידי בן שנתיים וחצי עם 18,000 ק"מ. אצל הבעלים הקודם נסע ממש מעט. עשה טיפול שנה ראשונה ב 4,000 ק"מ, טיפול שנה שניה ב 14,000 ק"מ, וטיפול שנה שלישית (מקביל לטיפול 45,000) אצלי ב 29,000 ק"מ, אז התגלה חוסר של ליטר. היום הוא עם 40,000 ק"מ. אני די מנוסה במזדות 3 ו 6 לאורך השנים ומעולם לא היה חסר שמן כלל. לכן אני כה מופתע. אם היה מדובר ברכב שידוע לגביו שיש צריכת שמן אני יכול להבין. אבל במזדה 6 כמעט חדשה? זה יכול להיות שבגלל שנסע מעט קילומטרים אצל הבעלים הקודם נוצרה הבעיה?

פורסם

זה באמת יחסית מוקדם, אבל במנועים הללו הופיעו בעיות בוצה מעל 60.000 ק"מ וכ 5 שנים , תלוי בשימוש ברכב.

נ.ב לא רק במנועי מאזדה הבעיה מופיעה , גם במנועים של יצרנים אחרים יש את הבעיה .

והרבה מוסכים של היבואנים מודעים לכך ומבצעים פלאשינג.

יש דיון בפורום על מאזדה 6 עם בעיית בוצה רצינית , (הייתה עם ק"מ יותר גדול)

היו גם דיונים בפורום על הונדה ואלפא אשר היו עם בוצה ובדיקת לחץ הראתה חוסר אטימה , ביצוע פלאשינג נכון סידר את הבעיה.

יש לנו שתי מאזדות 6 - אחת יד-ראשונה והשניה נקנתה מ אויס ליסינג - בוצעה בשניה פלאשינג והמנוע תקין לחלוטין.

כמובן כי שתייהן עם 5W-40 ללא כל בעיות ואין כלל צריכת שמן.

לכן ההמלצה לבדוק אם יש חוסר אטימה עקב בוצה.

הבדיקה היא פשוטה וטיפול של פלאשינג נכון מסדר את הבעיה.

גש למוסך טוב - ובדוק אם זאת הבעיה.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

המוסך שלי הוא של דלק מוטורס בניר צבי, אגש אליהם. הם אמורים לבצע בדיקת לחץ? איך עושים את זה? ופלאשינג באיזה חומר? חוץ מזה, התופעה התרחשה בתקופת האחריות. מי אמור לשלם כל זאת? ושאלה אחרונה - היות ויש טיפול עוד 4,000 ק"מ, אני מניח שאם יבוצע פלאשינג והחלפת שמן פילטר שמן, אז אני למעשה מקדים את הטיפול. מי שיקנה ממני את האוטו יראה טיפול מוקדם מדי. זה לא יעשה לי בעיות במכירה?

פורסם (נערך)

אם הפלאשינג יסדר את הבעיה , אני לא רואה בעיה בהקדמת הטיפול.

גש למוסך יש להם ידע, הם יבדקו אם זאת הבעיה ואז תקבלו החלטה.

(הרם טלפון ודבר עם בוחן/יועץ טכני לפני הכניסה למוסך - הסבר את כל הנושא ותאם הגעה)

בראשון יש עוד מוסך מורשה מעולה של מאזדה , דבר איתם ואו כנס אלייהם .

http://www.hen-arik.co.il/

מרכז שירות חן אריק בע"מ רח' שמוטקין 16 א.ת. ישן ראשון לציון טלפון: 03-9640940

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
לפני חצי שנה כאשר הרכב נכנס לטיפול שנתי של שנה שלישית עוד באחריות (קניתי את הרכב יד שניה עם קילמוטרז' נמוך), בבדיקת המדיד הוא היה ריק, היה חסר ליטר שמן. נסעתי למוסך, האוטו עבר טיפול והזמינו אותי לאחר 1,000 ק"מ לבדיקה אם לא חסר שמן. החשד היה אז שבטיפול הקודם לא הוסיפו מספיק שמן. לאחר 1,000 ק"מ נבדק ולא נמצא חוסר. היום חצי שנה אחרי, ולאחר שחלפו כ 11,000 ק"מ, בדקתי (כמובן במפלס ישר כשהאוטו קר) ומצאתי שחסר חצי ליטר. אני מכיר את המזדות לסוגיהן די הרבה שנים ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזו. יש למישהו רעיון מה הסיבה? ומה צריך לעשות? יש משהו שאני יכול לעשות מול היבואן?

מפלס שמן המנוע צריך להיות בין סימן MIN-MAX או עד סימן MAX. אם אתה ממלא יותר אז השמן העודף יישרף.

לפני שאתה מסיק מסקנות מרחיקות לך לגבי בוצה וכול שאר הדברים שנכתבו תעקוב תקופה מסויימת מהי צריכת השמן.

איזה כייף לי :)

פורסם

הייתי במוסך המרכזי בניר צבי. כפי שאמרו מעלי, הוראות היצרן אומרות שמפלס השמן צריך להיות בין MIN ל MAX. אין הכרח שהוא יהיה ב MAX כל הזמן. מצב של אמצע בין MIN ל MAX הוא טבעי לרכב שעבר 11,000 ק"מ מהטיפול האחרון, וצפוי שתהיה עוד ירידה במפלס עד הטיפול הבא שהוא בעוד פחות מ 4,000 ק"מ, וזה טבעי. כאמור, אין מנוע שלא אוכל בכלל שמן, השאלה כמה. במקרה שלי זה אוכל מעט מאוד. לגבי ביצוע בדיקת צריכת שמן, בדלק מוטורס מבצעים בדיקה כזו לפי הצורך כדלקמן:

מחליפים שמן פילטר שמן ומודדים בדיוק כמה שמן נכנס למנוע. כעבור 1,000 ק"מ מרוקנים את השמן והפילטר שמן למיכל ושוקלים הכל. מחשבים את צריכת השמן לפי החלק היחסי של המשקל שחסר.

לי זו נשמעת פרוצדורה די מדויקת, כנראה שיש עם זה נסיון. בכל אופן, האוטו שלי תקין.

• תוכן חדש...