Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגיע הזמן לעדכן.

מאז ההחלפה בוצעה נסיעה אחת בלבד עם הרכב. שמתי לב שלאחר דימום והתנעה מחדש לא נשמר לחץ דלק בקו, מה שגרר סטארטר ארוך בכל פעם עד שיבנה מחדש לחץ בקו והרכב יניע. אני גם חושש שתחת עומס עלול להיווצר מצב של חוסר ספיקה ופגיעה בביצועים. אפשר לחיות עם זה אבל זה מתכון לשחיקה מוגברת למנוע, לסטארטר ולמצבר. לא אצלי :wink:

פירקתי שוב את המשאבה ומיד מצאתי את התקלה:

1.jpg

ניתן לראות שה- o ring נמעך ונקרע, מה שגרם לדלק לחזור למיכל לאחר דימום המנוע.

"נו טוב, נזמין או-רינג חדש ונסגור הסיפור" חשבתי לתמימותי. שיחה עם המחסנאי שלי בטויוטה הבהירה אחרת. לא רק שאין את האו-רינג הזה במוסך, גם אין אותו בארץ וגרוע מכך אין לו מק"ט, כלומר החלק הזה מעולם לא הוזמן לארץ על ידי יוניון מוטורס. פתיחת מק"ט במערכת זה עניין של יומיים-שלושה והזמנת החלק יכולה לארוך עד שלושה שבועות. כן כן.

:?

מאחר ולא רציתי להמתין כל כך הרבה זמן, אספתי מק"טים נוספים של חלקים שלא הזמנתי בהחלפה הקודמת (כמו הפילטר הגס ועוד כמה אטמים) ועשיתי הזמנה מארצות הברית. לא רק שחסכתי זמן גם חסכתי כסף, ולא מעט.

2.jpg

האו-רינג החדש והישן:

3.jpg

החיבור של הפילטר הגס למשאבה. הזמנתי גם את הקליפס המתכתי שרואים בתמונה כי הייתה לי תחושה שמדובר בקליפס חד פעמי שיתעוות בפתיחה:

4.jpg

הפילטר הישן והחדש:

5.jpg

לאחר הרכבת הפילטר החדש:

6.jpg

הרכבת הנעילה למשאבה:

7.jpg

אחד מהאטמים שהזמנתי היה האטם הראשי למכלול. ניתן לראות בתמונה שהוא מעוות בהשוואה לאטם החדש:

8.jpg

והאטם מורכב במקומו:

9.jpg

בשלב הבא ניקיתי עם ספריי מגעים את כל החיבורים במכלול, זה של המשאבה, המצוף והקונקטור הראשי

10.jpg

המכלול מורכב:

11.jpg

לאחר מכן החזרתי את המשאבה למיכל, סגירת 8 ברגים, חיבור קונקטורים וצינורות והרכב מוכן להתנעה.

עוד לפני שהחזרתי את המכלול לרכב ביצעתי בדיקה שהפעם האו-רינג לא נקרע בתהליך ההרכבה ושלא חוזר לחץ אחורה (גם שימנתי אותו לפני כדי שיאפשר התקנה חלקה, טיפ חשוב).

זהו. מקווה ל 100,000 ק"מ נוספים של שקט מגזרת הדלק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואתה אמרת שאין משהו מיוחד או מורכב מידי בפירוק והרכבה של מכלול המשאבה עכשיו נראה שהשלמת את הפרטים שהיו חסרים בסיפור.

פורסם

כל הכבוד איתמר על הנחישות והעקשנות, אפשר לינק לאתר הספציפי שאתה מזמין ממנו חלפים בחו"ל ?

פורסם

דנידין, אין כאן שום דבר מסובך או מורכב (ולמי שזה נראה מסוך אז כנראה שעדיף שישאיר את העבודה לבעל מקצוע), מה גם שהפעם החלפתי חלקים שלא החלפתי בפעם הקודמת, לכן זה נראה מפורט יותר.

זיקו, האתר שאני מזמין ממנו מחייב את ידיעת המק"טים מראש, אין בו קטלוג. בכל מקרה וברוב הפעמים משלוח מחו"ל דווקא מייקר את העלות ועדיף לקנות בארץ. במקרה הספציפי הזה שילוב של חוסר מלאי בארץ + חלפים זולים + משלוח אווירי זול (20$ דרך BUY2USA) וללא בעיות של מיסים ומכס הפכו את הרכישה לכדאית.

אגב, לפני ההתנעה נתתי מתח ישיר למשאבה על מנת שתיבנה את לחץ הדלק והסטארטר לא יטחן עצמו למוות, בטח לאחר שהרכב עמד שלושה שבועות. הניע בנגיעה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין תמונה. זו דיסקית חד כיוונית כך שלא באמת משנה באיזה כיוון שמים אותה, הרגליים מתעקמות ונועלות את העסק, מה גם שצינור היניקה שמתחבר לפילטר הגס תפוס בלחץ חזק מאוד.

פורסם

אם לא שמת לב מחקתי את ההודעה שלי לאחר שהסתכלתי שוב פעם על דיסקית בשקית הניילון וההתקנה נעשתה בצורה נכונה. במקרה של הדיסקית החדשה כן יש חשיבות לכיוון ההכנסה של הדיסקית בתלות בכיוון השיניים המעוקמות לפני ההרכבה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפרטים נוספים בנושא כיוון התקנת טבעות אבטחה/הידוק/קיבוע תוכל לראות בסירטון בקישור המצורף.

שים לב לכיוון האצבעות המעוקמות מעט לפני ההכנסה של הטבעת על הציר.

איזה כייף לי :)

פורסם

ככה זה הולבש.

• תוכן חדש...