Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאוד טועה. באיזה שלב הנורה נדלקת? חוסר של 10%? 20%? 80%?

אתה יודע כמה חסר לך ברגע שנורה נדלקת?

אותו דבר לגבי שמן. כאשר זה נדלק זה אומר שחסר דיי הרבה . שמן גם ברכב חדש נשרף עם הזמן והכמות יורדת. בחלק יותר ובחלק פחות. מה תקין אצלך ומה לא אתה לא יודע כי אתה בודק לפי נורות אזהרה. האם אתה יודע שאם אין מים ברדיאטור נורה שלך לא תידלק בכלל כי אין מה שיגרום לה להידלק?

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע, אני שואל.

אגב, מה זה משנה אם חסר 10% או 20% מים, מה שחשוב הוא האם אין מספיק מים לקרר את המנוע,

וברגע שחסר מים הרמה שגורמת לחום עודף, הנורה נדלקת,

הרי זה לא שהרכב נסע שבועיים שבהם המנוע ניזוק בשל חום מבלי שאדע על כך, לא?

פורסם

לא. מנוע תוכנן לעבוד בטמ"פ מסויימת וכאשר חסר כמות מסויימת החום עולה.

אם יש שעון טמ"פ אז רואים. אצלך כנראה אין ויש רק נורה. מתי הנורה נדלקת? באיזור 130 120 מעלות. חום אסטרונומי שגורם לאורך זמן להרס ראש מנוע. נורת שמן דולקת? חוסר שימון לצילינדרים. מנוע תפוס. הרס טוטאלטי ככל הנראה.

אתה מתחיל להבין מה מנסים להסביר לך? 2 דקות בשישי בבוקר פעם בשבועיים ימנעו את זה.

פורסם

יש לי גם שעון טמפרטורה לא רק נורית, אבל לא סביר שאשים לב שהחום עולה יותר מידי אלא רק לנורית.

אני רק מנסה להבין את הפן הטכני, מה הכוונה "חום אסטרונומי שגורם לאורך זמן להרס ראש מנוע"

מדוע לאורך זמן? זה בדיוק מה שאני מנסה להבין, הרי אם יש חוסר מים והחום עולה יותר מידי,

אז הנורה נדלקת ואני עוצר ומטפל בנושא, מדוע לאורך זמן?

פורסם (נערך)

אם אתה מתכוון לשמור גלון של מים ושמן באוטו למקרה שהיה חוסר בזמן נסיעה זה סתם בזבוז של מקום רכב חדש.

מילא בטרנטה משנות ה90 אבל ברכב משנת 2008 לנסוע עם שמן מים בתא מטען זה מפגר.

מעבר לכך נזילה יכולה להיות ממשאבת מים שהתפגרה בזמן נהיגה ואז שום דבר לא יחזיר לך את החום של המנוע למצב נורמלי.

שלא לדבר עם חוסר שימון והנזקים שמלווים עם זה.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם (נערך)

האמת שכן, מאז שאני זוכר את עצמי יש לי בקבוק ליטר וחצי מים בתא המטען,

אבל בכל מקרה, נתחיל מהסוף: שכנעתם אותי.

אגב, מדובר על בדיקה של שמן/מים אחת לשבועיים,

האם זה גם מספיק טוב לבקש מהמתדלק לבדוק בזמן התדלוק?

ועדיין, למרות ששכנעתם אותי ולכן אתחיל לבדוק את הנושא באופן קבוע,

עדיין אשמח להבין את הנושא הטכני יותר לעומק ברשותכם:

מים

יש לי מד טמפרטורה ברכב וברגע שחום המנוע עולה והנורה נדלקת,

אני עוצר מיד את הרכב, נותן לו להתקרר וממלא נוזל קירור מתאים או מים באופן זמני.

איזה נזק מתמשך יכול להגרם אם לא בודקים מים באופן קבוע?

הבעיה היא בנקודת זמן מסויימת ולא מתמשכת,

הרי כשיש תקלה וחום המנוע עולה, יש חיווי מיידי, הרי זה לא שאני נוסע שבוע עם מנוע רותח, לא?

שמן

האם כאשר נדלקת נורת השמן, זה לא אומר פשוט שחסר יותר מידי שמן וצריך למלא?

או שנורת השמן נדלקת רק לאחר תקופה ממושכת שנוסעים ללא שמן מספיק?

(ואז זה אומר שהנורה עצמה לא מספיק אפקטיבית ולא נדלקת בזמן)

ונחזור למציאות, בעקבות השיעור שלמדתי כאן, בדקתי היום מים במאזדה 3 שנת 2006

מצב שתי תמונות, הראשונה כדי לוודא שזה אכן מיכל המים, והשני שמראה את מפלס המים.

אם אני מבין נכון, זהו אכן מיכל המים, וחסר נוזל קירור ירוק, האם אני מבין נכון?

ובמידה וכן, האם כמו בפיאט גם כאן צריך נוזל ספציפי, או פשוט לבקש נוזל קירור ירוק כללי?

תודה רבה!

Pic_108.jpg

Pic_109.jpg

עריכה אחרונה על ידי ExtraSi
פורסם

נוזל הקירור של מאזדה הוא FL22.

מתדלק ממוצע מבין פחות מנערה בת 17 שרק עברה טסט על גיר אוטומט ברכבים ואיזה צמיגות מתאימה להם.

גם השמנים והנוזלים ברוב התחנות לא משהו ששווה לרכוש במחירים שהם מציעים.

פורסם (נערך)

המתדלקים בודקים שמן שניה אחרי שכיבית את הרכב ואז דוחפים לך שמן (בדכ לא מתאים) כי כביכול חסר לך

לשאלה שלך, ברוב הרכבים נורת שמן נדלקת כאשר ישנו לחץ שמן נמוך כלומר כל שניה שהמנוע ממשיך להסתובב נגרם נזק ברמה כזו או אחרת.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

בהמשך למה שכתבתי קודם,

קנית רכב בסכום לא מבוטל (אולי בשבילך מבוטל). היצרן ביקש ממך יפה לבצע מידי פעם מספר בדיקות בסיסיות (ראה ספר נהג). מדוע כלכך קשה לבצע אותן שאתה מחפש שאיזה ילדון יעשה אותן בשבילך?! כל הקשקשת הזו מיותרת, זה הנכס שלך ותעשה איתו מה שבא לך. אני פשוט מתקשה להבין מאיפה כל האנטי הזה. מדובר בפעולות פשוטות שכל ילד יכול לבצע ולוקחות פחות זמן מישיבה אחת בשירותים. אף אחד לא מכריח אותך להפוך למכונאי במשרה מלאה. אבל שווה לפתח טיפה מודעות.. גם בשביל שלא ישחילו אותך סתם במוסך

יום טוב גם לך

פורסם

עדכון

המוסך ביצע מספר בדיקות, הרים את הרכב ומסתבר שהבעיה היא ברדיאטור,

יש שני מוקדים שמהם יש נזילה, ראיתי היטב את הכתם שנוצר על הרדיאטור במקום הנזילה והרגשתי את הנוזל האדום.

אין כדאיות כלכלית לתקן/להלחים אלא רק להחליף לרדיאטור חדש.

עלות רדיאטור חדש היא 500-600 ש"ח, אבל בפונטו גרנדה (וגם במאזדה, להבנתי)

יש הרבה עבודה כדי לפרק את הרדיאטור,

כך שהעלות הכוללת להכל כולל הכל כולל מע"מ הוא 1,500 ש"ח.

עדכונכם, תודה רבה על העזרה.

פורסם

עדכון סופי, בוצע החלפת רדיאטור, מילוי פראפלו, החלפת מכסה עיבוי, החלפת מכסה שמן ומילוי שמן.

הנושא (בשאיפה) תם, תודה רבה לכולם על העזרה.

• תוכן חדש...