Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בדקתי מפלסי נוזל קרור, שמן ובלמים ברכב חדש שעשה 1200 ק"מ. נוזל הבלמים בטווח הרצוי אבל הרכב אכל קצת שמן (משהו כמו 15% מתחת לרף העליון). עם זאת, הבנתי שזה תקין. אני צודק?

באשר למפלס נוזל הקירור - הוא נמצא איזה חצי עד ס"מ שלם מעל למקסימום. האם זה תקין שמי הקירור מעל למקסימום האפשרי?

הבדיקות נעשו אחרי שהרכב דמם במשך שעה. מדובר בפיאט פנדה החדשה.

תודה.

:idea:
  • תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רכב חדש מהניילון בתקופת הקילומטרים הראשונים שלו מאבד מעט שמן מנוע ולעיתים גם מעט מנוזל הקירור. אם נוזל הקירור מעט מעל קו המקסימום זה לא נורא כלל. בכל מיקרה בדיקת נוזל קירור כשעה לאחר כיבוי רכב שעבד היא לא המדד הכי טוב ומומלץ לתת לרכב להיתקרר לגמריי ואז לבדוק.

:)
פורסם

הקפד שהרכב יעמוד על משטח מפולס. אין מה להתרגש מחוסר כזה של שמן. תמשיך לעקוב כל שבוע, ורק תוודה שאין נזילות של שמן מתחת לאוטו או מתחת למכסה המנוע.

פורסם

אצלי בפנדה דור קודם גם הייתה ירידה בשמן.

נוזל קירור תבדוק בבוקר כשהמנוע קר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק שנתיים אחרי, אני שוב מוצא את עצמי עם רכב חדש ומצב הפוך: במקום יותר מידי מי קירור, יש לי מעט מידי. את הרכב קיבלתי עם מי הקירור בין מינימום למקסימום ושמתי לב בחלוף הק"מ שהמפלס יורד ונושק למינימום. עכשיו, עם כ-1600 ק"מ על השעון, המפלס ירד מעט מתחת למינימום.

האם זה בסדר לנסוע כך עד שאגיע לסוכנות השבוע? האם בסוכנות ימלאו לי מי קירור בלי חיוב (רכב שנמצא פחות מחודשיים על הכביש) כי זה מקובל בענף?

בכל אופן, שעון החום לא שינה מצבו במאומה.

פורסם

מומלץ להשלים קירור למקסימום. על איזה רכב מדובר? מה כתוב בספר רכב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

כל עוד אתה עוקב, אין בעיה לנסוע ככה.

תבקש במוסך לבדוק - גם אם המוסך יחייב אותך על הנוזל, יהיה לך עודף מ50 שח, לא שווה לריב על זה. עדיף שישקיעו את המאמץ בלהבין למה חסר נוזל.

עריכה אחרונה על ידי armagedon
פורסם

מיני קופר. השבוע אשלים את נוזל הקרור החסר.

למיטב הבנתי רכב חדש מאבד נוזל קירור - למשל, הפנדה שעליה דובר בהודעה הראשית מסתובבת היום עם מי קירור בין המינימום למקסימום, כאשר היא הוצאה מהסוכנות עם מפלס מעל המקסימום. שם פשוט הוסיפו מראש מעל למקסימום מתוך הנחה שאחרי איבוד נוזלים המפלס יתמקם באמצע.

פורסם

טוב, אז שמו לי נוזל קרור אבל לא חיכו עד שהמנוע יתקרר וכתוצאה מכך שמו יותר מידי: עכשיו יש בערך 1 ס"מ מעל למקסימום. בנוסף, המים עכשיו כהים יותר ועכורים מעט (לפני כן הם היו צלולים לגמרי). האם הכל תקין או שצריך להוציא קצת מהמים? לגבי כהות, אני יכול להבין שהמים ששמו היו מרוכזים יותר, אבל מה לגבי העכירות? בעכירות אני מתכוון שזה נראה כמו מי ברז שהרתיחו אותם פעם אחת (אם כי שמו לי מתוך בקבוק מקורי).

פורסם (נערך)

אם הוסיפו נוזל קירור מתאים למפרטי הייצרן צבע נוזל הקירור והצלילות לא אמור להשתנות אלא אם קיים נוזל קירור חדש וקיים מסמך אשר מסביר שצבע הנוזל אמור להשתנות במידה ומוסיפים נוזל קירור בעל מפרטים חדשים (משודרג).

על איזה רכב מדובר ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מיני קופר. שמו לי (בסוכנות של ב.מ.וו) נוזל קרור גנרי כלשהו, עליו רשום שהוא מתאים לכל מערכות הקירור. מן הסתם, זה לא אותו נוזל קירור מקורי שמגיע עם הרכב מהמפעל. בקיצור, חיפפו.. השאלה היא, האם זה בעל משמעות? מה בנוגע למפלס שעובר את המקסימום?

פורסם

אם יש יותר במערכת הנוזל יצא מצינורית ממיכל העודפים או מהפקק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
מיני קופר. שמו לי (בסוכנות של ב.מ.וו) נוזל קרור גנרי כלשהו, עליו רשום שהוא מתאים לכל מערכות הקירור. מן הסתם, זה לא אותו נוזל קירור מקורי שמגיע עם הרכב מהמפעל. בקיצור, חיפפו.. השאלה היא, האם זה בעל משמעות? מה בנוגע למפלס שעובר את המקסימום?

במוסך כנראה טעו וערבבו שני סוגי נוזלי קירור בעלי הרכב כימי שונה לכן נוצרה ריאקציה שגרמה לשינוי בצבע הנוזל או/גם בצלילות שלו. לא כול שינוי בצבע הנוזל מחייב החלפה של כול תכולת הנוזל.

בדוק במדוייק איזה נוזל מילאו לך במוסך ואיזה נוזל קירור היה במיכל בכדי שנוכל לייעץ לך טוב יותר מהמידע שתקבל במוסך.

במידה ומפלס הנוזל גבוה במעט מעל סימן MAX אל תעשה שום דבר מכיוון שקיים מספיק נפח להתפשטות הנוזל בזמן שהנוזל מתחמם.

תעלה צילום של מפלס נוזל הקירור בכדי שנוכל להתרשם בצורה ברורה יותר.

האם צבע נוזל הקירור כחול (ירוק כחלחל) ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
אם יש יותר במערכת הנוזל יצא מצינורית ממיכל העודפים או מהפקק.

אכן כן. אבל רצוי למנוע מצב שבו הנוזל מתרוקן ממיכל העודפים מכיוון שיש רכבים שהנוזל מתרוקן יישר על המיכל במקום לצינורית ניקוז והדבר עלול לפעמים להטעות בזיהוי סיבת סימני הנוזל שהתייבש על המיכל או סביב הפקק.

פורסם (נערך)

היי מרק, תודה.

אני לא חושב שהם טעו, הם פשוט חיפפו: משיטוט קצר ברשת מצאתי שדלק מוטורס הפסיקו לייבא את נוזל הקירור המקורי של BMW עוד ב-2013. כך נראה הבקבוק המקורי:

file.php?id=3854&sid=6f8692a0f1ebbdc8f9b43f0a2b356544

מה ששמו לי הוא נוזל גנרי בשם שמתחיל ב-cyllu או משהו בסגנון. לא זוכר בדיוק. גם הוא כחול, אבל כנראה שכמו שאמרת נוצרה ריאקציה כימית כלשהי עם הנוזל המקורי - יש כאילו "לכלוך" בתוך המים היכן שאני יכול להביט כשאני מסיר את הפקק.

האם יש מקום לדאגה? אני שואל גם כי מצאתי בדיון הבא התייחסות שלילית לערבוב נוזל קירור עם מלחים לכזה שאין בו מלחים (היברידי לעומת אורגני אם הבנתי נכון): http://www.autosport.co.il/viewtopic.php?t=25234

לגבי גובה המפלס, הוא בערך 1-1.5 ס"מ מעל למקסימום כשהמנוע קר.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster

• תוכן חדש...