Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנתק הצתה

Dj_RoY
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים יקרים התגעגעתם? :lol:

והפעם במסגרת פינתנו " כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול" -מנתק הצתה. :!:

איך בדיוק הוא עובד ? האם גם במכוניות לפני עידן ההזרקה / מחשבים היה מנתק הצתה והאם הוא עבד בצורה שונה מהיום?

איך אני יכול לבטל את המנתק ? האם צריך להחליף את המחשב או אפשר לתכנת אותו?

10q very much :D:D:D

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
פורסם

אין לי מושג איך עובד המנתק ברכב ללא הזרקה, סביר שמדובר במנגנון פרימיטיבי בדומה למערכת ההזרקה.

אצלך הוא מופעל ב-7200 סל"ד.

יש סיבה שהמנתק שם.

כבר מעל 7000 סל"ד מרגישים צניחה דרסטית בהספק.

אין שום סיבה בעולם לעבור את הסל"ד הזה. יש הרבה סיבות לא לעבור אותו, לכן מומלץ לא לבטל אותו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
205 GTI שנת 92 היא הזרקה נכון ? :) (זה בנוסף לשאלות מפגרות שלא ידעת..)

כל ה-GTI יצאו מהמפעל עם הזרקה.

פורסם

באותה הזדמנות שאלה שמסקרנת אותי בקשר למנתק ההצתה למה אומרים שזה לא טוב להגיע לניתוק הצתה?

פורסם
באותה הזדמנות שאלה שמסקרנת אותי בקשר למנתק ההצתה למה אומרים שזה לא טוב להגיע לניתוק הצתה?

לא ניראה לי שיש פה הרבה מה להבין.... :?

מנתק ההצתה מונע ממך מלהגיע לסל"ד שיכול להיות מאוד מאוד לא בריא למנוע שלך.

אם אתה מגיע לעיתים תכופות למנתק ההצתה , אל תצפה לחיים ארוכים מהמנוע שלך...

חב'רה להפעיל קצת את הראש, השאלה הזאת הייתה ממש מיותרת ,קצת הגיון בריא והיית מגיע לתשובה הזאת לבד... :roll:

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם

חב'רה להפעיל קצת את הראש, השאלה הזאת הייתה ממש מיותרת ,קצת הגיון בריא והיית מגיע לתשובה הזאת לבד... :roll:

דוד

דווקא כן יש מה להבין, שאתה מגיע למנתק אז התערובת שבצילינדר לא נשרפת, אלא או שהיא מתפוצצת בתוך הצילינדר או כשהיא יוצאת ממנו. כל זה = צילצולים, DETONATION..... = מאד לא בריא למנוע!

פורסם

אצלך הוא מופעל ב-7200 סל"ד.

/quote]

לא יודע מה איתך אבל אצלי הוא מופעל ב 6750 סל"ד.

קצת אחרי שיא ההספק.(זה הספק זה?!!? :? )

:roflmao: People drive big cars cause to make up for their small c0cks :roflmao:
פורסם

quote="David"]"]

דוד

אני לא חושב שזה ככה,הרי בשביל מה המנתק שם ?

עד המנתק לפי מה שאמרו לי כמה מוסכניקים אפשר למשוך חופשי הרי בשביל זה הוא שם, אם אתה מבטל את המנתק ומגיע לצד האסור (והסמוק :lol: היתי חייב..) של הקו האדום אז אתה (או יותר נכון המנוע שלך) כבר בבעיה.

פורסם

דוד

דווקא כן יש מה להבין, שאתה מגיע למנתק אז התערובת שבצילינדר לא נשרפת, אלא או שהיא מתפוצצת בתוך הצילינדר או כשהיא יוצאת ממנו. כל זה = צילצולים, DETONATION..... = מאד לא בריא למנוע!

זה לא שהתערובת לא נשרפת, פשוט אין תערובת כי אין.

מנתק הצתה, פשוטו כמשמעו, המחשב מנתק את זרימת הדלק לצילינדרים.

פורסם

דוד

זה לא שהתערובת לא נשרפת, פשוט אין תערובת כי אין.

מנתק הצתה, פשוטו כמשמעו, המחשב מנתק את זרימת הדלק לצילינדרים.

ניראה לי שאתה קצת מתבלבל... :roll::shock:

יש תערובת , אין הצתה .

מנתק הצתה=מנתק הצתה ולא הזרקה

דוד

HU - RFX 9210

AMP - SONY XM-222

SPL 500W MONOBLOCK

REAR - KENWOOD KFC M6930

COMPONENT - MOREL DOTECH 6 MK2

SUB - BAZOOKA 10 " ELW1014

הותקן בsound FX .

פורסם
עם אפשר יותר פרטים על המנתק..איך עובד?

ומה קורא שהוא נפעל?

יש אפשרות גם באוטומט להגיעה לניתוק?

כן יש אפשרות

אם אתה שם את הידית הילוכים באיזשהו הילוך (ראשון לדוגמא) ומאלץ את המנוע לא להחליף הילוך אתה תגיע למנתק הצתה

יש מכוניות אוטומטיות שבהם במקום המנתק הצתה הם יחליפו הילוך למרות ששמים בהילוך שאמור לא לתת להם... זה המכוניות עם תיבת הילוכים אוטומטית אלקטרונית חכמה...

פעם אבא שלי בסיויק 96 אוטומטית הגיע למנתק הצתה...

אני שונא את הקיץ!

פורסם

אנשים - בבקשה בלי ניחושים,

אני אסביר הכל מההתחלה.

מנתק הצתה - כשמו כן הוא - מנתק את ההצתה, פשוט מאוד, מפסיק להצית את התערובת שנכנסת לחלל הצילינדר.

מנתק הזרקה - מפסיק להזרים דלק לצילינדר ובו זמנית גם מפסיק את ההצתה

כשיש רק מנתק הצתה, המנוע נפטר מהתערובת דרך האגזוז ומכאן הסכנה לבק פייר כשנוסעים על המנתק ומע' הפליטה היא "פתוחה" יחסית.

הסל"ד שנקרא גם הסל"ד שמעבר לקו האדום, הוא תחום הפעולה של המנוע, בו המנוע עובד בתנאים לא טובים לחייו. מעבר לקו האדום הבלאי מואץ (מאוד מואץ) ויש סכנה של נזק ממשי למכלולי המנוע . מנתק ההצתה או ההזרקה, נועדו כדי למנוע את הנזק הזה. בחלק מהמכוניות, המנתק יושב בדיוק על תחילת הקו האדום, ובחלק מהן הוא יושב איזה 700 טור אחרי תחילת הקו האדום. בד"כ מומלץ לא להגיע למנתק בסוג השני במיוחד. בכל אופן, אם רשום בנתונים של האוטו ששיא ההספק מגיע ב6800 סל"ד והמנתק ב7200 סל"ד, אין שום טעם להגיע למנתק, כי לא נוספים עוד "סוסים" אחרי שיא ההספק.

מנתק הצתה, פשוט מרגישים כאילו האוטו מכובה. איך שמורידים את הרגל מהגז, פתאום שומעים את המנוע ומרגישים את האוטו שחוזרים לעבוד ולנסוע.

Race Smart

• תוכן חדש...