Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 1.4 2014 - רשמים ועדכונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לומר שהdunlop bluresponse פשוט צמיג מעולה מבחינת אחיזה, יצא לי לבדוק גם ביבש ובעיקר ברטוב, פנומנלי!

יותר טוב מכל מה שהיה לי עד היום. גם מבחינת עמידות דופן ונוחות נסיעה הוא מעולה, ובמחיר שלו הוא נותן נוקאאוט לכל המתחרים בסדר גודל הזה לדעתי.

צריך רק לראות איך העמידות לשחיקה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא ׳אנין׳ בענייני רעש מספיק כדי להבחין בדקויות, אבל לא נשמע לי משהו שונה או מפריע. מספיק יש לי רעשי רוח לסבול :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כבר מ-90-100 קמ"ש...ומתגבר. נראה לי שזה פתיר ע"י החלפה של גומיות הדלתות הקדמיות, אני חושב שמישהו אפילו בפורום ציין שיש לזה פתרון אפטר מרקט, לא ברור לי למה היבואן לא מטפל בזה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ויכוח עתיק יומין. כמובן שרצו להרכיב לי מאחור, ביקשתי שירכיבו מלפנים.

אני באסכולה שטוענת שהחדשים צריכים להיות בציר הקדמי, כי שם צריך את האחיזה - אם זה בבלימת חירום, בהתחמקות ממכשול, בנהיגה ספורטיבית וכו'. העומס נמצא על הצמיגים הקדמיים (זה ברור גם מהשחיקה - תמיד הקדמיים נשחקים קודם).

הטענה של מי שמצדד בלהרכיב מאחור - שקשה יותר לשלוט בהיגוי יתר לעומת תת היגוי. זה היה נכון פעם, אבל ברכב עם ESP המחשב דואג לזה. המחשב לא יכול לשפר מרחק בלימה או יכולת היגוי כשנגמרת האחיזה.

עוד סיבה - כשהקדמיים חדשים והאחוריים שחוקים יותר בממוצע האחיזה בשני הצירים יותר אחידה. צמיגים שחוקים מקדימה נשחקים עוד יותר עם הזמן ואז יש לך הרבה אחיזה מאחור, שלא עוזרת לך בכלום, ומעט אחיזה מלפנים שרק הולכת ומתדרדרת.

זו גם הסיבה אגב שיצרן הרכב ממליץ על רוטציית צמיגים בין הציר האחורי לקדמי, ככה מנצלים טוב יותר את כל ארבעת הצמיגים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

פה הטעות שלך. מאחר בבלימה העומס הוא כמובן על הגלגלים הקידמיים, החשיבות לצמיגים תקינים בגלגלים האחוריים עולה כי שם האחיזה נמוכה יותר בצורה טבעית בגלל העברת המשקל קדימה בזמן בלימה וגם בגלל שגם ככה רוב המשקל ברוב הרכבים יושב מקדימה - ההמלצה לגבי הצמיגים האחוריים לא נוגעת רק למה שקורה בזמן בלימה אלה גם למה שקורה בזמן נהיגה רגילה (תחשוב על אחיזה בסיבובים).

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

אני לא טועה, תאמין לי :)

כשהמשקל נוטה קדימה בבלימה אין שום יתרון בהוספת אחיזה בצמיג האחורי כי הוא פשוט לא 'משתמש' בה, הציר הקריטי לבלימה הוא הציר הקדמי ושם אתה רוצה להשקיע בצמיגים האוחזים יותר.

הסנריו היחיד שהוא בעייתי כשהצמיגים האחוריים שחוקים - זה בכביש מוצף (לא סתם רטוב), בנסיעה מהירה, מגיעים למצב של ציפה, שבו הצמיג כבר לא מסוגל במהירות הנתונה לפנות את שכבת המים שמפרידה בינו לבין האספלט, ואז האחיזה הופכת לאפסית ברגע.

במצב כזה אתה מעדיף שזה יקרה בציר הקדמי, הESP לא יעזור הרבה במצב הזה כי אין לו רזרבות אחיזה.

מצד שני - זה מצב שבאקלים שלנו הוא שולי יחסית לשאר המצבים שבהם אתה כן רוצה את האחיזה מלפנים, וגם יש לו פתרון פשוט - להוריד מהירות בתנאים של כביש מוצף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

כמעט בלתי אפשרי להוציא זנב לרכב כזה, גם עם צמיג שחוק, ובשנייה הesp הורס תחגיגה וברוב הרכבים מסגמנט, גם עם esp מכובה בכביש יבש.

מצד שני, מהתרשמותי מהמשתמש, לא יהיה אסון גדול עם הרכב יפסע קלות.

שתי המצבים היחידים הם ציפה, או כביש גלי עם שיפוע וכו, שבהם הצמיג פחות רלוונטי(אם הוא סביר ויש עלין חריצים).

גם אני הייתי עושה כך, הבדלי הבלאי יצטמצמו גם ככה עד החורף הבא.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

בבלימה בסיבוב או בסתם סיבוב - אתה עדיין רוצה אחיזה מלפנים. יש מושג שנקרא 'מעגל אחיזה', אם לצמיג יש X יכולת אחיזה, היא מתחלקת לכל המטלות שנדרשות מהצמיג ברגע נתון.

הצמיג הקדמי נושא בנטל של היגוי ובלימה, לכן כשאתה בולם תוך כדי הפנית הגה אתה מבזבז חלק מהאחיזה על הפניה וחלק מהאחיזה על הבלימה. הצמיג האחורי - גם יש עליו פחות משקל, וגם לא דורשים ממנו לפנות, אז החיים שלו יותר קלים.

לכן במצב כזה לרוב הצמיגים הקדמיים יאבדו אחיזה ראשונים (מה שיקרה זה תת היגוי, הרכב ירצה להמשיך ישר ולא לפנות בכיוון שרצית). במצבים מאד ספציפיים יכול להיות שהציר האחורי יאבד אחיזה, זה לרוב קורה עם שילוב של העברות משקל חריפות, או סיבוב + ירידה + בלימה חריפה. במצבים האלה הESP יודע לזהות את ההתחלה של ההחלקה ולהפסיק אותה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...