Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כאן מישהו שמתלונן על גישות סוציאליסטיות, לא ברור לי מה הבסיס ל"האשמה" כאשר אנחנו סובלים ממשטר סופר קפיטליסטי כבר הרבה מאד שנים.

לגבי התשתיות הטכנולוגיות - צריך לתת הרבה קרדיט לאנשים בעלי חזון ותעוזה, ואולי "חוצפה" - כאלה שפיתחו את ה-Weizac והקימו פקולטות כמו אוירונאוטקה בשנות ה-50 והנדסה ביורפואית בשנות ה-60, הרבה לפני שרבים בארץ ואפילו בעולם ראו את החשיבות בפיתוח תחומים אלה. וכמובן הטכנולוגיה שהתחילה מדברים פשוטים כמו דוד השמש והתקדמו לשלל הטכנולוגיות המובילות שפותחו כאן במשך השנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
יש כאן מישהו שמתלונן על גישות סוציאליסטיות, לא ברור לי מה הבסיס ל"האשמה" כאשר אנחנו סובלים ממשטר סופר קפיטליסטי כבר הרבה מאד שנים.

.

אני לא חושב שאנחנו סובלים משטר סופר קפיטסלטי. הכלכלה הישראלית היא מאד לא חופשית, יש לך עשרות היטלי יבוא, מכון תקנים, מועצות דבש, בקר, לול, צמחים, מסים מאד גבוהים על רכבים, מס חברות גבוה, הגבלות על ביטוח, בנקים, תקשורת.

בעיניך קפיטליזם זה לתת לחמישה אנשים בישראל לנהל בנק ולכל השאר לא לתת? כנ"ל לגבי ביטוח או תקשורת.

במדד הכלכלות החופשיות העולמי, ישראל לא מדורגת במקום גבוה במיוחד, והמדינות שמעלינו נחשבות מוצלחות יותר מאיתנו, גם לכותבי הפורום פה אני מניח.

אין מדינה שהצליחה ללא כלכלת שוק. זה הבסיס.

פורסם

כפשרה הגיונית לתומכי הליכוד, לכו להצביע לכחלון.

שמעתי על-כך מהרבה תומכי הליכוד אשר נגעלים מסגנון הנהגת נתניהו.

כחלון הוא ליכוד, ובעד שיוויוניות בכלכלה התייחסות למעמד הביינים והשכבות החלשות, ו שוק תחרותי.

הוא יחשק את הליכוד כשמאל כלכלי, עם שוק סוציאלי תחרותי.

אני נשאר עם עם יש-עתיד , יש-עתיד היא מפלגה מאוזנת המודעת כי המצב הכלכלי והביטחוני שלנו מורכב, ואין פיתרון מהיר.

אפשר וצריך לשנות, ולהפנות את התקציבים לכל שכבות האוכלוסיה, אבל אין פיתרון קסם מהיר.

יש מודעות לבעיות, ו יש-עתיד רוצים להוביל שינויים והקלה על מעמדות הביניים.

ובנושא הביטחוני הם הגיוניים, לא מתהפכים מימין לשמאל, יהיו שינויים במפת ההתנחלויות, השארת גושי התיישבות.

תקציבים שקופים וברורים למתנחלים ( הם חלק מאזרחי מדינת ישראל )

והסכמים עם הצד הפלסטיני לאחר כי יראה כי הוא מוכן לסיום הסיכסוך, ובגיבוי הליגה הערבית וארה"ב.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
אני לא חושב שאנחנו סובלים משטר סופר קפיטסלטי. הכלכלה הישראלית היא מאד לא חופשית, יש לך עשרות היטלי יבוא, מכון תקנים, מועצות דבש, בקר, לול, צמחים, מסים מאד גבוהים על רכבים, מס חברות גבוה, הגבלות על ביטוח, בנקים, תקשורת.

בעיניך קפיטליזם זה לתת לחמישה אנשים בישראל לנהל בנק ולכל השאר לא לתת? כנ"ל לגבי ביטוח או תקשורת.

במדד הכלכלות החופשיות העולמי, ישראל לא מדורגת במקום גבוה במיוחד, והמדינות שמעלינו נחשבות מוצלחות יותר מאיתנו, גם לכותבי הפורום פה אני מניח.

אין מדינה שהצליחה ללא כלכלת שוק. זה הבסיס.

מיסי יבוא קיימים בכל המדינות. המיקום של ישראל במדדי הסחר החופשי נובע בעקר מבעיות של סרבול ביורוקרטי.

מבחינת מדיניות כלכלית כוונתי היא בהפרטה הכמעט בלתי מבוקרת ומהתנערות המדינה ממחוייבותיה לאזרח. מה שאתה מציע הוא אנרכיה, העדר כל הסדרה ובקרה. במצב של "כל איש הישר בעיניו יעשה" בעלי הכוח מוצצים את לשדו של הצרכן. הדוגמא הבולטת בשנים האחרונות היא התקשורת - עד שהמדינה לא הטילה על חברות התקשורת רגולציה כבדה השירותים בישראל היו יקרים ביותר, וה"תחרות החופשית" היתה חופשית בעקר להעלאת מחירים. דווקא הרגולציה היא זו שמונעת השתוללות של ספקי השירותים.

האם אתה רוצה שכל אחד יוכל להכריז על פתיחת בנק ולעשות בכספך כחפצו? הכסף שלך ייעלם בין רגע בכיסי הבעלים. כך גם עם הביטוח (ושים לב כמה חברות הביטוח יותר בעיתיות מהבנקים, בזכות בקרה פחות יעילה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אייל, גם אני שוקל הצבעה ליש עתיד אבל תמיד נזכר שזה ישאיר את נתניהו בראשות הממשלה. לא בגלל הקמפיין הטיפשי "רק לא ביבי", פשוט באמת הבן אדם לא באמת הועיל פה לאף אחד (חוץ מלחברים שלו) בכל שנות כהונתו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מיסי יבוא קיימים בכל המדינות. המיקום של ישראל במדדי הסחר החופשי נובע בעקר מבעיות של סרבול ביורוקרטי.

מבחינת מדיניות כלכלית כוונתי היא בהפרטה הכמעט בלתי מבוקרת ומהתנערות המדינה ממחוייבותיה לאזרח. מה שאתה מציע הוא אנרכיה, העדר כל הסדרה ובקרה. במצב של "כל איש הישר בעיניו יעשה" בעלי הכוח מוצצים את לשדו של הצרכן. הדוגמא הבולטת בשנים האחרונות היא התקשורת - עד שהמדינה לא הטילה על חברות התקשורת רגולציה כבדה השירותים בישראל היו יקרים ביותר, וה"תחרות החופשית" היתה חופשית בעקר להעלאת מחירים. דווקא הרגולציה היא זו שמונעת השתוללות של ספקי השירותים.

האם אתה רוצה שכל אחד יוכל להכריז על פתיחת בנק ולעשות בכספך כחפצו? הכסף שלך ייעלם בין רגע בכיסי הבעלים. כך גם עם הביטוח (ושים לב כמה חברות הביטוח יותר בעיתיות מהבנקים, בזכות בקרה פחות יעילה).

אתה לא מדבר על הפרטה אלא על מיקור חוץ, שהוא כמובן רעה חולה כי המדינה מוכרת דברים לאיזה חבר של יו"ר הוועדה של "ההפרטה" הזו. את עניין ההפרטה נעזוב בצד כי מדובר על נושא שיש להתייחס אליו לגופו של עניין. תן דוגמה, ואגיד מה דעתי. באופן גס אני יכול לומר שיש דברים שבעייתי להפריט, כמו למשל בריאות או חינוך, ויש דברים אשר חובה להפריטם לדעתי, כמו עיתונות, טלביזיה ותרבות. המדינה לא צריכה לממן קבוצות כדורגל.

לגבי שוק התקשורת, אתה מדבר על הסלולר? איזה שוק חופשי היה שם? המדינה קבעה כמה חברות תהיינה, לא נתנה למתחרים להיכנס ואז אנשים התלוננו שהחברות חזירות. כל הכבוד באמת, המדינה נותנת לשלושה אנשים להתחרות ואז אומרים שהקפיטליזם נכשל. זו סתירה פנימית. אותו דבר לגבי האינטרנט, הרגולציה היא זו שגרמה מההתחלה להעלאת המחירים על ידי הגבלת המתחרים. אחרי זה שמישהו נזכר שם שזה שלפניו הגביל את התחרות, הוא טרח להגביר אותה, ואז כולם אומרים שהיעדר רגולציה היא הבעיה. שוב, סתירה פנימית. המדינה הגבילה תחרות, הצרכנים סובלים, הקפיטליזם אשם?

לגבי בנקים, אני לא מדבר על עשרות בנקים, אני מדבר על יותר מהחמישה שקיימים היום (כל חמשת הבנקים הגדולים שולטים על הקטנים).

אני לא מציע אנרכיה, אלא סדר איפה שצריך, ואי התערבות היכן שלא צריך.

ראית את הפרסומת של משרד התרבות הכושל לחוק הספרים? זה משהו שלדעתך המדינה צריכה לעשות?

פורסם (נערך)

הנה מצביעי הליכוד:

http://www.mako.co.il/news-israel/local-q1_2015/Article-d8de34790dfab41004.htm

כי ככה זה מה לעשות. כל העלובים האלו ש"מגיע להם" והרמת חינוך הירודה יכולים להסביר את העובדה שביבי מנהיג את המדינה הזאת כבר קרוב לשש שנים.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם

תראה יש בעיה מאוד פשוטה במדינה שלנו: רמת החינוך הירודה.

אין חינוך = אין מוסריות

איך אתה יכול להסביר את העובדה שאחרי כל הרמאויות שנחשפו של ביבי של דרעי והרשימה של המושחתים האלו עוד ארוכה הם נמצאים בחיים הפוליטים? איך בתור מצביע מישהו יכול להסתכל על המצב במדינה הזאת ולהגיד "וואלה היה טוב עד עכשיו בוא נצביע ליכוד שוב".

8)
פורסם (נערך)
העיתון יכול להקדיש גם 100 עמודים לדוח מבקר המדינה, ודן מרגלית יכול לכתוב בטור "ביבי, נו נו נו". לא שם נמצאת המהות של הדברים. נדמה לי שלשם כיוון גם מי שניהל איתך את הויכוח המקורי.

נ.ב מכיוון שאתה מתעקש להמשיך ב-"דיון", אשמח אם בכל זאת תראה לי מאיפה לקחת "את הניסוח של הדוברים של משטרת ישראל", איפה "הם בחרו במילים" ואתה "צוטטת אותם" ואיפה "המשטרה השתמשה" במושג "נחקר בחשד לשוחד" ביחס לבועז טוופורובסקי. לא פרשנות שלך, לא עשרים ציטוטים שלי והסברים על מה אתה חושב שאני לא מבין, אלא ציטוט מדויק. סליחה על הפלצנות, והקטנוניות אבל יותר נחמד לנהל ויכוח שבו מי שמציג פרשנות דואג להדגיש זאת. ואם הוא מבלבל באופן שיטתי, אז לפחות שהאחרים ישימו לב לזה גם.

יכול בהחלט, אבל השאלה היא האם אחרי סיקור כזה (שהוכחתי לך שוב ושוב שהוא לא נקודתי אלא מתמשך!) אפשר להגיד שזה ביביתון? אם כן מבחינת ביבי עוד ביביתון כזה ואבדנו.

אגב קרא גם את העיתון של הסופ"ש.

לגבי הניסוחים הם היו ברדיו, ככה שבחיפוש מהיר אני לא יכול למצוא, אבל אפשר להבין את זה בקלות גם מהציטוט של הכתבה.

אלא אם כן בעולם המיוחד שלך התאחדות הסטודנטים היא גוף בעל רצונות שיכול לבצע פעולות שחיתות בעצמו מבלי שאחד האנשים העובדים בו יבצע את הפעולות.

כן, ביבי אשם. לא אולמרט ולא גולדה.

וואלה, עליית המחירים בדירות לא הייתה לכל אורך הקדנציה של אולמרט?

שים לב למשל פה:

משנת 2000 ועד שנת 2006 ירדו מחירי הדירות בישראל ב-%12.4 ומשנת 2007 ועד 2012 עלו מחירי הדירות ב-%71.9.

הם בודקים רק פעם בשנה, אבל החלק הזה של שנת 2007-2008 רשום באופן בלעדי על שמו.

בכל אופן, חוץ מהעשירון העליון יש פה ציבור שלא מתקרבן?

גם הם מתקרבנים, הם מומחים בלהתקרבן, רק שבד"כ ע"י שליחים ולא בעצמם.

תראה יש בעיה מאוד פשוטה במדינה שלנו: רמת החינוך הירודה.

אין חינוך = אין מוסריות

איך אתה יכול להסביר את העובדה שאחרי כל הרמאויות שנחשפו של ביבי של דרעי והרשימה של המושחתים האלו עוד ארוכה הם נמצאים בחיים הפוליטים? איך בתור מצביע מישהו יכול להסתכל על המצב במדינה הזאת ולהגיד "וואלה היה טוב עד עכשיו בוא נצביע ליכוד שוב".

יסלח לי כבודו, אבל מושחתים יש כמעט בכל מפלגה, וכמעט בכל מפלגה כבר יש אסיר אחד לפחות.

להזכיר שבבחירות הקודמות ניסו להחזיר את אולמרט כי לא הייתה דמות דומיננטית מספיק בשמאל, לפני כן המציאו את המונח "לאתרג" ראש ממשלה שנחשד בפלילים עד שיסיים לבצע את ההתנתקות שהשמאל רצה בה.

ואם כבר מציינים שחיתות ורמאויות, בפרשת העמותות הראשונה בוז'י הודה שלקח כסף מעמותות (שיועד לעניים - כמיליון שקל) לצרכי בחירות - בפני מבקר המדינה.

אבל בחקירה הפלילית הוא שתק, מאז שמענו פעמיים כבר שהוא היה מתנהג אחרת, ועכשיו כשאין חשש שיתבעו אותו פלילית (עברו כבר 16 שנים) הוא עדיין לא מספר מה היה שם.

לסיכום, מושחתים יש לנו כמעט בכל מפלגה, חוץ מיהדות התורה שלא ידוע לי על מישהו אצלם, ויחד שכמעט כולם חדשים (אבל כמובן שיש שם את מרזל שזה סדין אדום בפני חלק מהאנשים), ויש עתיד (לפחות עד שיסתיימו התיקים של ליברמן), גם אצל כחלון יש את גלנט עם חריגות הבנייה.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אני לא סנגור של אף מפלגה ההפך אני קטגור. כל מה שאני אומר זה תסתכלו על מי הם "האנשים הנבחרים" שלנו וככה בדיוק נראת המדינה.

כל אחד יכול להתסכל החוצה מהחלון ולראות חריגות בניה של השכנים (סגירת מרפסת פנטהאוס שסגר את הקומה העליונה..) כל אחד מאיתנו נוהג בכבישים ורואה איך אנשים נוהגים איך הם מחנים בחניה של נכה "אבל זה רק לדקה" איך אנשים מחליטים להחליף נתיב בלי לאותת אז מה אם אני בא במאה עשרים וצריך ללחוץ על דוושת הבלמים כמעט לשלב שבו אני עוצר את האוטו כמו פרד פלינסטון. מי מאיתנו לא הסתובב בסופר וראה שקיות במבה פתוחות שאכלו מהן או שקיות שוקו ששתו אותן והניחו על המדף?

הכל מתחיל בחינוך ונגמר בחינוך ובארץ אין חינוך. אני לא מתכוון להשוות אותנו למדינות אחרות כי אנחנו "מיוחדים" הן מבחינת איזור והם מבחינת אופי האוכלוסיה. אני רואה את זה במיון כל יום וליבי נחמץ: על הילד שנפל מהאופניים ועכשיו הוא בדרכו להיות נכה לכל החיים כי ההורים החליטו שלא צריך קסדה, על האיומים על רופאים ש"שאם לא תטפל בי קודם אנחנו ניפגש" (ובאמת חיכו לי) והכל הכלללל מצטבר למצב שבו נראת המדינה שלנו.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אתה צודק, הכל מתחיל ונגמר בחינוך. אבל לדעתי האישית מי שתולה את האחריות לחינוך ילדיו במערכת החינוך הוא אדיוט ועדיף שלא יביא ילדים. אפשר להאשים את המדינה ב101 דברים וזה יהיה לגיטימי ונכון. אבל בחינוך? יש גבול כמה עיוור אפשר להיות. (הכוונה לא אליך אישית אלא בכלליות)

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עזי,

הבעיה שאתה מדבר על אנשים בוגרים (ביבי, המאיים בחדר המיון, ההורים לילד עם הקסדה) ולכן מדובר על חינוך של לפני 30 שנה.

לדעתי לא מדובר כלל בחינוך (למרות שברור שהוא בעייתי), אלא באובדן ערכים חברתיים תרבותיים, במקום למשוך לכיוון של נורמות אירופיות או אמריקאיות (כמו שאנחנו כ"כ אוהבים להתיימר להיות) אנחנו נהפכים יותר ויותר להראות כמו שכנה ערבית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, תסתכל בעיתונים (סתם סתם הרי הכל כבר באינטרנט מי קןרא עיתון בימנו?) כל יום יש דקירה של איזה ילד בן 15 את "חברו".

כבוד כבוד הכל על כבוד רק שכולם שוכחים שצריך גם לתת כבוד ובמדינה הזאת נדיר לראות מישהו שמכבד את האחר.

בשניה שאני אסיים את ההתמחות שלי לפי המצב הנוכחי אני לא חושב שאשאר פה. יש מחסור רציני בתחום ההתמחות שלי בעולם ולא תהיה לי בעיה למצוא עבודה.

8)
  • תוכן חדש...