Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ONR זה חומר נפלא. והנה הוכחה:

כלי העבודה שלנו להיום:

crn2HCl.jpg?1

• ONR, הידוע בשמו כ Optimum No Rinse, מהסוג הירוק עם תוספת הווקס.
  • תרסיס של ONR מדולל (יחס של בערך כ1/10) בשביל הקדם-שטיפה
  • כפפות ניטריל (לא חובה)
  • כפפות ספוג, בשביל הטאסות (כי אין לי ג'אנטים)
  • כפפות נודלס, בשביל השטיפה עצמה
  • מגבות קוריאניות איכתיות, בשביל הייבוש.
  • דלי אחד בלבד. ONR לא צריך 2 דליים, כפי שהודגם בהרבה סרטונים ביוטוב.

שיטת העבודה:

1. ריסוס של תרסיס הקדם-שטיפה בכמות נדיבה על האוטו
  2. שטיפה של האוטו עם מים נקיים, להעיף את רוב הלכלוך עם הקדם-שטיפה
  3. מעבר ראשון עם כפפת נודלס, טבילת הכפפה בדלי אחרי כל חלק
  4. מעבר שני עם כפפת נודלס נוספת, טבילת הכפפה בדלי אחרי כל חלק
  5. ניקוי הטאסות עם כפפות הספוג ומה שנשאר מדלי הONR
  6. שוב שטיפה עם מים, להעיף את הONR כמה שאפשר
  7. ייבוש במעבר ראשון עם מגבת אחת
  8. מעבר ייבוש שני עם המגבת השנייה

אז נתחיל?

אבל איך אפשר בלי לראות מה המצב לפני?

YW652Pg.jpg?1zGmVAv1.jpg?19t5HPZn.jpg?1

לעבודה!

ריסוס של התרסיס על כל האוטו, בכמות נדיבה

vDOquNz.jpg?1

שלושה דליים של מים בשביל להעיף את רוב החול

WItKT4h.jpg?1

בינתיים, מערבבים דלי חדש של מים עם 2 פקקים של ONR (הדלי בערך 7 ליטר)

לוקחים כפפת נודלס (את הישנה יותר) ומתחילים לעבור.

V9EbjFV.jpg?14kwtf1c.jpg?1

מעבר שני עם כפפת הנודלס האחרת. מתחיל להווצר בידינג, יש הרבה פחות חול בשביל לתפוס את המים.

77h6tUn.jpg?1

שטיפה במים, ייבוש, ותוצאות!

iS5DQiY.jpg?1rnYOMMz.jpg?1v1rfVpw.jpg?193CJwPV.jpg?1

לילה טוב.

nk8GNSP.jpg?1

עריכה אחרונה על ידי Yanlin
  • תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לי הוא עלה יותר, קניתי לפני שהיה את הרקולס לתת תחרות לאוטוסטור.

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A8-OPT-NO-RINSE-Wax-32oz.html

99 ש"ח באוטוסטור ביום כתיבת הודעה זו.

אני אשקלוני, ולא נראה כאילו יהיה עוד אובך או גשם בזמן הקרוב פה. :-D

פורסם
לי הוא עלה יותר, קניתי לפני שהיה את הרקולס לתת תחרות לאוטוסטור.

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%93%D7%99%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%A8-OPT-NO-RINSE-Wax-32oz.html

99 ש"ח באוטוסטור ביום כתיבת הודעה זו.

אני אשקלוני, ולא נראה כאילו יהיה עוד אובך או גשם בזמן הקרוב פה. :-D

היום רציתי לקנות את החומר הנ"ל, התנעתי את הרכב ונסעתי לבצלאל 6 בחולון, את החנות "אמורים" לפתוח ב 09:30, אז אמורים... ב 09:40 התייאשתי ונסעתי משם.

פורסם

תוצאה מדהימה, גם אני מאשקלון ורציתי לשאול אם עשית טיפול דיטיילינג חיצוני / פנימי לרכב שלך בעצמך ? אני רואה שמצב הצבע שלך באמת יפה ואני גם מעוניין לעשות טיפול כזה, אם אתה מבין בזה ויש לך את הכלים המתאימים אני אשמח לקבל עזרה כמובן תמורת תשלום שנקבע.

פורסם (נערך)

אין חשש לסווירלס משטיפה כזאת? כמה זמן לקחה כל פעולת השטיפה? יש לשטיפה הזו יתרון על שטיפה עם גרניק ואז למלא את הרכב בשלג מסבון?

לא כל הרעיון של הדלי השני הוא להוריד את כל הלכלוך מהכפפה לדלי אחד ואז לטבול אותו בדלי שני? אחרת כשתטבול את הכפפה בדלי אחד עם כל הלכלוך/חול אתה למעשה מחזיר את הלכלוך לכפפה בחזרה ואז עובר איתה על כל האוטו ולמעשה יכול לגרום לסווירלס?

אהבתי את המדבקה על לוחית הרישוי :-D.

עריכה אחרונה על ידי MeTaLhAmMeR
פורסם
אין חשש לסווירלס משטיפה כזאת? כמה זמן לקחה כל פעולת השטיפה? יש לשטיפה הזו יתרון על שטיפה עם גרניק ואז למלא את הרכב בשלג מסבון?

לא כל הרעיון של הדלי השני הוא להוריד את כל הלכלוך מהכפפה לדלי אחד ואז לטבול אותו בדלי שני? אחרת כשתטבול את הכפפה בדלי אחד עם כל הלכלוך/חול אתה למעשה מחזיר את הלכלוך לכפפה בחזרה ואז עובר איתה על כל האוטו ולמעשה יכול לגרום לסווירלס?

אהבתי את המדבקה על לוחית הרישוי :-D.

בשטיפה ללא מים הסיכויים לסווירלים תמיד גבוה יותר, לרוב ONR מתאים לשטיפה בתנאים יותר קלים, כמו לכלוך קל שניתן לפירוק מהיר ע"י החומר. אני אישית לא הייתי שוטף על רכב שעבר פוליש לדוגמא עם ONR מהפחד שזה יעשה סווירלים, אבל במקרה שאין לך גרניק כמו לפותח השרשור אז אין הרבה ברירה, לרכך את הלכלוך והחול כמה שיותר כדי להסיר בעדינות או לחפש מקום שאפשר להשכיר גרניק / צינור מים.

כנ"ל לגבי 2 דליים, לא הייתי פוסח על המקרה ולוקח 2 דליים כשאחד מהם מים נקיים עם חצי פקק/פקק ONR והשני בדילול רגיל לשטיפה.

Opel Adam S 2017

פורסם

נחמד מאוד, אהבתי את התוצאה.

את הטכניקה/דרך טיפה פחות.

כאמור, בשטיפה בשיטה הקלאסית עם onr אכן שוטפים עם דלי אחד, אבל דלי גדול, כמו בסרטונים של הדיטיילרים.

חובה להשתמש בגריט גארד.

בדלי קטן אנחנו צריכים "להתחשב" בתחתית הדלי, ולהמנע ממגע איתה, עם דלי גדול שיש בו גריט גארד, אין את הצורך הזה ואין סיכוי שהלכלוך יעלה מעלה, הטבילה של הכפפה והניעור שלה יוצרת מערבולות שמעלות את הלכלוך מהתחתית כלפי מעלה.

זה בשביל ההתחלה, וזו נקודה מאוד חשובה.

אישית, ונראה לי שהחברים כאן הבינו, Onr זה המוצר האהוב עליו, ושיטות השטיפה איתו הן הנוחות ביותר, אבל, לשטיפה הספציפית הזו, הייתי מעדיף את השיטה הרגילה של שני דליים כדי למקסם את הביטחון.

הגשם + הנסיעה הדביקו לרכב לא מעט חלקיקים גסים, חול וכדומה, ברוב המקרים Pre wash רגיל של onr לא יוריד לחלוטין את הנ"ל ויש צורך בזרם מים חזק על כל המרכב כדי להפטר מכל הטינופת שעלולה לשרוט את הרכב.

במקרה וכן שטפנו עם onr, חייב לחדד כמה נקודות:

1. לא לשטוף את הרכב לאחר הonr pre wash, הלכלוך "עטוף" בתמיסה, הכפפה מהולה בנוזל, ביחד אין סיכוי לשרוט את הפח.

כשאתה מעיף בעזרת המים את הלכלוך המהול, אתה מגיע למצב שבו יש לך לכלוך לא מהול/מוגן על הפח, וזה הרבה פחות בטוח, כן אני יודע שזה לא נשמע הגיוני, אבל כשמבינים את הטכנולוגיה של onr ואת דרך הפעילות שלה, מבינים את הפואנטה.

עריכה: רק עכשיו רואה שהיו שלושה דליים של מים לפני הפרה ווש, אשאיר את ההנחה הקודמת כי אולי מישהו אחר ירוויח ממה שנאמר, אבל עדיין היית חייב לבצע שוב pre wash עם onr, להמתין, ואז להתחיל לעבור עם הכפפה, שוב עבדת על לכלוך לא מסוכך.

2. לאחר נקיון המרכב עם הכפפה, אין שום צורך לשטוף את הרכב, אתה בעצם מבטל את העליונות של Onr כנגד שמפואים אחרים - צריך לעבור לייבוש לאחר כל פאנל, בגדול אתה מבזבז סתם מים + זמן, ועל הדרך מפספס את המיני הגנה שהוא מעניק ואת הברק שיש לנוזל עם הווקס ושוב, הרכב יהיה פחות מוגן במעברים עם מגבת הייבוש, גם היא צריכה סיכוך כזה או אחר.

(אם בכל זאת שטפת את ה-onr? רסס מעט onr מדולל כ-qd על מגבת הייבוש, ורק אז הנח על הרכב).

3. כמו שאמרתי קודם, כנראה שהייתי הולך על שיטת שני דליים עם מקור מים זורמים ושמפו "רגיל", אבל אם כבר בחרנו ב-onr במקרה הנ"ל, חובה למקסם את הביטחון.

בגדול, הסיבה שמשתמשים בדלי אחד בשימוש עם הנוזל היא פשוטה.

הטבילה של הכפפה במים הנקיים, שבדלי השני, לאחר כל מעבר - עושה שתי פעולות:

א. מחלישה את הדילול של הonr בדלי עם הנוזל.

ב. מורידה את הסיכוך של ה-onr מהכפפה.

אם אין ברירה וכבר הלכנו על שטיפה של onr במצב שהוא כביכול פחות בטוח מהרגיל (אני אומר כביכול כי אכן onr יש יכולות להתמודד עם לכלוך דיי מטורף), הייתי בוחר בשני דליים, שאותם הייתי מדלל שווה בשווה עם התמיסה.

זהו בגדול.

חוץ מזה אחלה, עוד הוכחה עם איזה סוג של לכלוך onr יכול להתמודד.

"יאללה בירי".

פורסם

כל מה שהבחור פה אמר ^^ הוא יודע תסמכו עליו :)

אגב, נראה לי שפוסט כזה כדאי גם לפרסם בפורומים מוכרים בחו"ל, שיראו עם מה החומר הזה אכן התמודד.

שיפופו - לא היית מפחד להשתמש ב ONR על רכב שעבר פוליש או דיטיילינג לפני? עם כמה שהחומר תופס ולוכד את הלכלוך - הגשם שהיה כאן והחירבה שהוא הביא איתו מפחיד אותי לנסות כלל ולא חשבתי לגעת ברכב עם זה.

Opel Adam S 2017

פורסם

החומר יודע לפרק ערימות של זבל, אבל עדיין בשביל להיות בטוח במאה אחוז, עדיף למקסם את הטכניקה במליון אחוז, להבין את המגבלות.

ואם פחות להתפלסף, אז במקרים כאלה, לא הייתי משתמש ב-onr על רכב שפולש לא מזמן, ובשאר המקרים כן ובביטחון מלא.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...