Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

המשך הסאגה.

משנפתח אותו חלון הזדמנויות מדובר, הפכה האאודי הקטנה ל"חשודה המיידית". היא הייתה לאיכותית ולחזקה ביותר מבין כל המכוניות בשוק, במחיר שלה. הבעיה היא, שכשם שהיה לה יתרון גדול בשני תחומים אלו, כן היה לה חסרון גדול בתחום האבזור. הרכב פשוט הגיע ערום לגמרי; מילא שלא הייתה מולטימדיה, לא מחשב דרך, לא דיבורית מובנית, לא חיישן לחץ אוויר, לא פנסי ערפל, לא התנעה באמצעות כפתור ולא תאורת אווירה, אלא שגם שעון חום לא טרחו לשים! ;)

למרות שנורא רציתי להתמסר לאאודי, הלאון שחנתה כמה מטרים בסוכנות הסמוכה לה לחשה באוזני, בחן אותי.. הלאון הייתה לשיקוף הופכי של האאודי – רשימת אבזור בלתי נגמרת, אבל על חשבון איכות וכוח. איך שלא סובבתי את זה, היה לי הרושם שהיא מציעה חבילה מאוזנת יותר. הבעיה שלה, אותה הבנתי כשנכנסתי למיני, היא שהיא לא רכב יוקרה. היא איכותית למדי – כנראה מהמכוניות האיכותיות ביותר בסגמנט שלה והעסקה הכי טובה למשפחתית קומפקטית עבור סכום שלא רחוק בהרבה מ-100 אלפיות. עם זאת, חסר לה את מה שצריך על מנת להיחשב רכב יוקרה ואני לא מדבר על סמל.

זוכרים את מה שמשה דיין אמר על הגנרלים של צה"ל? משהו בסגנון, טוב למתן סוסים דוהרים מלדחוק בבהמות עצלות. זה בערך המצב שממנו נהנית מיני – בהיעדר פלטפורמה המונית, ל-BMW אין ברירה אלא לתת לטכנולוגיה המתקדמת שהיא מפתחת עבור ספינות הדגל שלה לחלחל אט אט מטה. לעומת זאת, לאאודי יש את הפלטפורמה ההמונית של VW להישען עליה. BMW היא סוס דוהר שיש למתן בעוד אאודי היא בהמה עצלה שיש לדחוק בה (במובן המטאפורי לגמרי). הבנתי ביני לבין עצמי, שאם כבר לקנות VAG, אז אחת מהעממיות דווקא.

להערכתי, כל קונצרן VAG "נמתח כלפי מעלה" בשביל אאודי, במובן זה שאי אפשר לבנות מכוניות יוקרה מוכשרות תוך הישענות על פלטפורמה בסיסית שיש בה פגמים מהותיים; או לחילופין, כמו שמורה הנהיגה שלי אהב להתרברב על האוקטביה שלו: יש כאן חלקים שמוטבע עליהם הסמל של אאודי. זו גם הסיבה שמוצרי VAG מרגישים כמלוטשים והמהוקצעים ביותר מבין העממיות, עד כדי כנויין "חצי פרימיום". אבל אני לא מוכן להסתפק בחצי - לא הפעם!

לענייננו, המיני נחתה בארץ ממש לאחרונה וכמו החלק האחרון בפאזל, היא נפלה בדיוק למקום. היה לי ברור שרק יצרן פרימיום מוכח יכול לבנות רכב שיענה לקריטריונים שהצבתי. עם המיני הבנתי לראשונה מה מנע ממני לחתום על טופס הזמנה של האאודי – היה חסר לי כל אותו מערך מאפיינים שעושה רכב פרימיום למה שהוא, מלבד איכות חומרים. בין השאר, אין מדובר רק באבזור שעונה על רף ציפיות מינימלי ומתבקש, אלא גם באבזור פרימיום, מה שלא היה באאודי בגרסאת הבסיס ובוודאי לא בלאון. אסביר למה אני מתכוון בכך:

כשאני לוחץ על שלט הרכב לפתיחה בלילה, נורה הדולקת באור לבן ונעים מאירה את ידית הכניסה, על מנת להקל את מציאתה. עם פתיחת הדלת מקבלת את פניך תאורת אווירה שמוסיפה עד מאד לניחוח היוקרה – אור עדין מאיר את ידיות הדלתות והמשענת שיש להן ליד, את רגליי הנוסעים מקדימה ואת התא הקטן לאחסון חפצים ליד ידית ההילוכים. הרכב מכבד אותך וכמו קורא לך: בוא, היכנס, התרווח. תהנה לך. כפתור ההתנעה מאיר עצמו באור יקרות וממתין לפקודתך, כמו היית טייס בקוקפיט. ההתנעה מתבצעת בשקט מופתי וכל הבקרות מתעוררות לחיים ומתכווננות למצב האחרון בו עזבת אותן. המוסיקה זורמת כמו יין ובאיכות נהדרת המלווה באמצעות שני סאב-וופרים המושתלים מתחת לכסאות הנוסעים, שכשלעצמם מאד נוחים. תנוחת הנהיגה קרובה לשלמות וכל מה שאתה נוגע בו מרגיש יקר. פשוט חיבוק לאגו.

מערכת המולטימדיה מעוגנת עמוק בתשתית ההנדסית של הרכב ומאפשרת לשנות ולהגדיר שלל מצבים ומאפיינים עד לפרטי פרטים, א-לה iDrive של BMW, כמו למשל האם אני מעוניין שתא המטען ייפתח יחד עם הדלתות האחרות, או עד כמה בהירה ארצה שתהא תאורת האווירה. מכסה התדלוק זוכה למנעול משלו, משל היה דלת נוספת. הרכב יודע לבדוק לעצמו את מצב שמן המנוע – לוחצים על כפתור והופ, מבלי להתלכלך או לצאת מפנים הרכב, יתקבל דיווח בזמן אמת על מפלס הנוזל החשוב. מכסה המנוע אינו רק מונח על תמוכות טלסקופיות כמקובל בשוק היוקרה, אלא שהוא כבר לא מסתפק באותו מנגנון ארכאי שדורש מהנהג ללכלך את ידיו בפיח בזמן שהוא מחפש אחר הלשונית המכאנית בתחתיתו. מכסה המנוע נפתח כפי שנפתחת דלת תא המטען – אחרי שחרור הנעילה נדרשת רק הרמה שלו. כל המאפיינים הללו ירדו הישר מ-BMW יותר גדולות ויקרות.

הרשימה אגב ממשיכה ואני מגלה דברים חדשים וטאצ'ים קטנים שלא ידעתי עליהם כל הזמן ושפשוט מקלים על החיים (למשל, שאפשר לבקש מהרכב שיוריד חלונות באופן אוטומטי – ואני לא מדבר על לחיצה ארוכה עם השלט כמו במכוניות רגילות – וזאת על מנת לאפשר כניסה נוחה יותר לרכב מבלי שהשמשות יפריעו, שכן יש לו חלונות frameless). בד ובד, הרכב נהנה מאיכות חומרים גבוהה ביותר. גומי איכותי ועבה עוטף את כל הדשבורד ואת דפנות מערך השליטה והמידע. כל הפקדים והבקרות נעשים מכפתורים שמעניקים היזון חוזר משביע רצון והם עשויים כרום ברובם. איכות ההרכבה גבוהה והרכב מרגיש כמו "לבנה" שנעה על הכביש (אין על הגרמנים, כבר אמרתי?) ובאופן כללי, רמת העידון והליטוש מאד מרשימה. כל הפעולות נעשות בשקט מופתי וללא רעשי לוואי מכאניים המסגירים חסכון במשאבים הנדסיים וחומריים, תוך שימורה של רמת בידוד רעשים ונוחות מפתיעים מאד ביחס לקוטנו של המרכב. אין ספק שמדובר ברכב שה-Engineering Depth ממנו הוא נהנה הוא מהטובים שיש עד 250,000 ש"ח לפחות.

"ואיך זה נוסע ומתנהג?" אתם בטח שואלים. ובכן, אני כרגע בתקופת הרצה, אבל מה שאפשר לומר עד עכשיו בהחלט חיובי: יש כוח זמין ובשפע (18 וחצי קג"מ ב-1400 סל"ד ואידך זיל גמור) ומנסיעה תזזיתית אחת שביצעתי, אני יכול לאשש שמה שאמרו על המיני נכון! ה-Turn-In חד והחלטי, ההגה בעל משקל ראוי (בעיר זה פחות נוח), ההילוך הראשון קצר למדי והחמישי והשישי ארוכים למדי אבל השאר spot on, האחיזה גבוהה מאד ומשרה ביטחון (בייחוד בהתחשב במידת הצמיגים הקטנה, שנועדה לשפר את הנוחות ולהפחית רעשי כביש וצריכת דלק) והרכב עושה רושם של בעל פוטנציאל טוב להיעשות שותף נאמן לנהג שאוהב לנהוג.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
  • תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
על איזה מנוע מדובר? 1.2/1.5/2.0? הבנתי שה-1.2 הוא של PSA?

1.2. גם הוא, כמו האחרים, מהווה פיתוח מקורי של BMW.

פורסם

המיני רכב חביב..

אך לטעמי אתה חוטא קצת "באהבה עצמית".

בכל מקרה, תתחדש.

ותפנק בתמונות

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם (נערך)

ראשית, הכל יחסי. שנית, אתה מדבר על החדשה? כי היא עולם אחר לעומת הישנה, בייחוד בהיבט הטכנולוגי. יש לזכור שמדובר באותו רכב שעל גביו תתבססנה גרסאות יקרות עד מאד של מיני עצמה וגם של BMW בעתיד (הפלטפורמה הטרייה שמכונה UKL1 והמנועים החדשים ישמשו את סדרה 2).

פורסם

1.2 ידנית. :) אני חושב שנבון לקנות את גרסאות הכניסה של מוצרים\חברות איכותיים יותר מאשר ההיפך (להיות זנב לאריות עדיף מאשר להיות ראש לשועלים). אני נהנה ממכנה משותף שהרכב שלי חולק עם רכבים יקרים בהרבה.

פורסם

תתחדש. קנייה ובחירה מצויינת - בטח לעומת ה-A1.

ב-130 - אם לא הייתי חם על ג'יפון הייתי קונה גם כן מיני ONE ידנית.

רק - שהיא לא ממש סופר מיני... :-P

עריכה -

ממש לא מסכים לגבי המוצרי כניסה של חברות יוקרה- בד"כ הם מוצרים נחותים בלי כל מה שנותן לחברה את ה"שם". אתה משלם רק על מדבקה יוקרתית.

להלן האודי -A1, מרצדס A וכל מוצר חשמלי שהוא.

המיני שונה לצורך העניין כיוון שהיא ממותגת באופן נפרד.

פורסם

תודה! נכון, היא בין מיני לסופר-מיני, אבל כזכור שתי אלו קטגוריות נזילות באירופה. :) זה מובן גם מהשם (סופר מיני היא רק מיני מגודלת) וגם מהכנוי האמריקאי שאינו יוצר בידול בין שתי תתי-הקטגוריות הללו (subcompact).

פורסם

עריכה -

ממש לא מסכים לגבי המוצרי כניסה של חברות יוקרה- בד"כ הם מוצרים נחותים בלי כל מה שנותן לחברה את ה"שם". אתה משלם רק על מדבקה יוקרתית.

A1 הגרסה המאובזרת ובטח שACLASS הם רכבי יוקרה לכל דבר.

פות"ש - כתיבה מעניינת ומושקעת עשית בחירה נבונה.

פורסם

מעניין, אולי גם אני צריך אחת כזו. אני רוצה להתחדש ולעלות קצת ברמה מהאוקטביה וחס וחלילה לא לרדת מבחינת כוח וצריכת דלק, גם שהטיפולים לא יהיו יקרים ונגישים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

עריכה -

אני נהגתי די הרבה על A1 הכי בסיסית והרכב הרגיש מצויין.

המושבים נוחים, החומרים בתא מאוד איכותיים, המתלים מכוילים נכון והשילוב של הגיר והמנוע מספקים ביצועים מאוד טובים.

זה שאין בקרת אקלים או צג גדול למחשב הרכב בכלל לא הפריע...

פורסם

אם אתנסח מחדש, אבחר לומר שיש מקרים לכאן ולכאן. אכן, כל מקרה לגופו, אבל פעמים רבות המצב הוא שעדיף לבחור בזנב האריות, במיוחד כשיש הפרש "איכותי" בין חברות. אם יש חברה שהרוויחה את הייחוד שלה בשוק בזכות טיב מוצריה, זה ישתקף גם במוצרי הכניסה מטעמים ברורים. זה קיים גם במוצרים חשמליים - למשל, כמעט ולא תמצא מוצר של PHILIPS שאינו מרגיש מושקע, מבטריות, דרך מפזרי חום, קומקום חשמלי וכו'.

• תוכן חדש...