Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GUGY בכתבה הבאה כתוב שלכל הרכושים תנתן אחריות ל-5 שנים או 150 אלף ק"מ, מה שבא קודם.

לא בטוח שהרכב של פות"ש יוצר לפני מאי 2011, אבל בד"כ בשנה השלישית גם ללא הריקול המדובר נותנים ברוב המקרים אחריות של רצון טוב - במיוחד כשמדובר ברכב בעל קילומטראז' נמוך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה מקשקש ובגדול,עד כמה הגיר הזה אמין אפילו מעריצי VW כבר לא יכולים להסתיר כי זאת עובדה קיימת..כנ"ל לגבי מנועי TSI,שיש שם בלי סוף צרות.

5 שנים אחריות ניתנה רק לתקופה קצרה למעט מאד מהרוכשים,למרבית הרוכשים יש אחריות שנה אחת,או שלוש,למי שרכש בשנה-שנה וחצי האחרונות.

אתה רציני? כמה קישקושים בן אדם אחד יכול לכתוב. האחריות הרחבה ניתנה באופן גורף לכל מי שקנה בשנתונים האלה מכוניות עם הגיר הזה שממילא הוחלף בחדש גם לכלאה שלא היתה איתם בעיה. אתה רק מביך את עצמך עם השטויות הלא מבוססות שאתה כותב ובנוסף מטעה סתם אנשים.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

ברשותי סקודה יטיי 2012 הלכתי למוסך בהצעתכם לגבי בעיות במעבר בהילוכים וברעידות בתחילת הנסיעה

בפורום כאן המולץ לי להחליף מצמדים ואכן זה בוצע במוסך מורשה בתל אביב אוטובדק

יש לציין שעכשיו מעבר ההילוכים הרבה יותר טוב (עדיין לא 100 אחוז לפי דעתי אבל נסבל) אבל עדיין יש כמה דברים שאני לא בטוח שצריכים להיות כך

תחילת נסיעה אני עוזב את הברקס ואז עדיין יש רעידות בחיבור של המצמד

דבר נוסף אם האוטו בשיפוע קל האוטו הולך אחורה עד שנכנס להילוך יש רעידות ואז האוטו מתחיל להתקדם (זה מסוכן כי ביציאה מחניה האוטו יכול להיכנס ברכב שחונה מאחוריי)

האם זה אמור להיות כך ?

אני רגיל שרכב אוטומט לא מדרדר אלה אם כן זה שיפוע קיצוני

האוטו מתנהג לי ומרגיש לי כמו ידני מבחינת החיבור של המצמד

השאלה שלי האם זה אמור להיות כך או שצריך להלחליף עוד משהו

* יש לציין שהלכתי שוב למוסך לאחר החלפת המצמדים והסבירו לי שזה ככה והראו לי שבשיפוע יותר חזק האוטו מחזיק את עצמו כמה שניות שזה משהו אחר משום שבשיפוע קטן זה לא נכנס לפעולה!

נכון לעכשיו 2 הבעיות האלו של רעידות בתחילת הנסיעה ושהאוטו מדרדר טיפה בשיפוע קל עד לכניסת ההילוך\חיבור המצמד מאוד מפריעים לי

אשמח להסברים ומה כדאי לעשות

תודה מראש :)

עריכה אחרונה על ידי hmishal
פורסם

בגיר רובוטי, שלא כמו באוטומט, הרכב יכול להדרדר לאחור, בשביל זה לרכבים עם DSG יש מנגון מניעת דרדור, כמו שיש גם בחלק מהרכבים הידניים היום, למעשה זה מנגנון שעוזר אוטו' כמו בזינוק בעליה, אז במצב כזה, נראה לי נורמלי שיש רעידות קלות (הרי גם כשעושים זינוק בעליה עצמאית יש רעידות)

אגב, הגיר הוא גיר רגיל לכל דבר, עם מנגנון רובוט שמעביר בשבילך הילוכים, באופן יעיל. וכשהרכב עומד, בניגוד לגיר פלנטרי רגיל, הרכב עובר לניוטרל (היה פעם גיר פלנטרי לאופל שהיה מעביר גם לניוטרל בזמן עמידה, אבל לרוב זה לא ככה)

מעניין אותי לדעת מה לדעתך "לא 100 אחוז" מעבר למה שציינת.

האם הרעדיות שאתה מרגיש הם גם במישור? אתה שם הרבה גז בתחילת נסיעה, או מתון?

אני ממליץ לך, אם יש מישהו עם רכב דומה, לעשות איתו סיבוב ולנסות להבין אם אתה מרגיש הבדלים.

פורסם

קודם כל תודה על ההסבר המפורט אז ככה

הרעידות הם בכל מצב גם במישור ז"א תחילת נסיעה אני עוזב את הברקס ואז זה נכנס להילוך יש רעידות והאוטו מתחיל ליסוע הדבר הזה מאוד מאוד מעצבן במיוחד בפקקים

לגבי מצב של עליה קלה האוטו מדרדר כי המצב שמונע הדרדרות לא נכנס בשלב הזה אלה רק בשיפוע יותר חד ז"א לדוגמא שיציאה מחניה עלולה להיגרם בזה שאני מדרדר כמה ס"מ ונכנס ברכב שמאוחריי או שהספקתי מהר לתת גז בשביל לא להדרדר ....

לגבי זה שכתבתי "לא 100 אחוז" התכוונתי שלאחר החלפת המצמדים שעשו לי במוסך עכשיו מעבר ההילוכים הרבה יותר רך ופחות מורגש אבל עדיין לפעמים במעבר מראשון לשני יש קפיצה קלה ולפעמים רעידות גם בהילוכים שכנראה"לא נכונים" ז"א נסיעה בהילוך גבוה לעומת קצב הנסיעה יכול לגרום לרעידות קלות עד שהאוטו מוריד הילוך "לנכון" לפי קצב הנסיעה (דבר שמואד מזכיר נהיגה על רכב ידני )

בכל אופן מה שכרגע מאוד מטריד אותי זה הרעידה בתחילת נסיעה והדרדרות בשיפועים קלים והשאלה אם זה ככה אמור להיות

אני לא מכיר משהו עם אותו רכב או הגיר בשביל לבדוק ולהשוות ולכם אני כותב כאן בפורום כי אני מניח שיש אנשים עם רכב כזה ואשמח לשמוע איך זה אצלם

שוב תודה :)

פורסם

לחיצה חזקה על הבלמים אמורה לדרוך את מערכת הHill holder, גם בשיפועים לא תלולים במיוחד.

אצלי אין רעידות בתחילת נסיעה, למעט בתחילת תנועה איטית במיוחד (למשל, יציאה מחנייה תוך פניה לתוך רחוב צר), והן זהות לרעידות שמופיעות ברכב ידני שמוחזק במצב חצי-קלאץ' בתנאים זהים. תחילת נסיעה רגילה, יציאה מהמקום בפקקים וכו' נעשים בצורה חלקה ללא רעידות.

לא מכיר מצב בו הגיר נמצא בהילוך גבוה מידי עד כדי גמגום, גם לא בהאטה הדרגתית ללא בלימה. בכל מקרה, אני מניח שלחיצה קצרה על הגז תוריד הילוך באופן מידי.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

היתה לי במשך כחצי שנה סקודה אוקטביה 2012 1.6 טורבו דיזל עם הגיר שמוזכר כאן , קניתי אותה משומשת עם 60 אלף ק"מ , במשך אותה חצי שנה גמעתי עם הרכב כ-50 אלף ק"מ (הוא עבד קשה אצלי, רוב הנסיעות היו מחוץ לעיר), את הרכב יש לציין מכרתי לפני כשלושה שבועות.

אחרי ההקדמה הזו , אני רוצה לציין שאם הייתי מחזיר את הגלגל אחורה אני לא מתחרט על הקנייה שלה מה שכן הייתי קונה את הרכב עם גיר רגיל בלבד , ה-DSG7 הילוכים היה סיוט ונשבעתי שאני לא חוזר לגיר הזה , לפני שמכרתי ב-15 אלף הק"מ האחרונים לפני שמכרתי אותה הרגשתי שהמצמדים כבר מזייפים והיו לי הרבה קפיצות בגיר , רעידות חזקות בזינוק בעלייה וויברציות ורעידות בתוך הרכב כשנוסעים והמחשב לא יודע איזה הילוך לשים .

כל ההתעסקות בגיר ברכב יחסית חדש זה משהו שלא אהבתי, במהלך אותה תקופה יש לציין שהחליפו לי את המוח של הגיר , ואני מאמין שהבעלים החדש של הרכב עשה לו את המצמדים במסגרת האחריות לאחר שהוא קנה ממני את הרכב , כל זה ברכב שעשה 110 אלף ק"מ זה יותר מדי לדעתי .

פורסם (נערך)

אני מניח שגם לך יש סקודה יטיי לפי החתימה שלך

אצלי בכל תחילת נסיעה יש רעידה בחיבור של הקלאצ זה מאוד מורגש ונסיעה בפקק הופכת להיות סיוט

בשיפועים זה מורגש הרבה יותר

ונכון לחיצה על גז טיפה יותר חזק תשנה להילוך הנכון אבל אם לא הוא יישאר שם עוד כמה שניות במצב של רעידות קלות עד שהוא יעלה אחד ( זה קורה בעיקר בהילוך השישי ואז או שהוא עולה ל 7 וזה מסתדר או יורד ל 5 ע"י לחיצה על הגז טיפה יותר חזק)

לגבי לחיצה חזקה על הברקס כדי להפעיל את המצב HOLD... שמתי לב לזה אבל כשאני יוצא מהחניה אני לא לוחץ כל כך חזק ולכן זה לא מופעל וגורם להדרדרות של הרכב וזה מאוד מפחיד\מטריד. בעליות אינסטקטיבית לוחצים חזק וזה מיד מופעל

השאלה מה אני אמור לעשות עכשיו משום שלאחר החלפת המצמדים התלוננתי בפני המוסך שעדיין ישנם בעיות עשו איתי נסיעת מבחן ואמרו לי שזה ככה אמור להיות (שלדעתי זה ביזיון ולא ייתכן שסקודה יוציאו רכב כזה עם רעידות )

יש לציין שהאוטו בסה"כ 40K בסביבות ה 20K החליפו מח גיר (לפי ההיסטוריה) ועכשיו מצמדים

ד"א את הרכב רכשתי לפני כחודש בידיעה שיש לי אחריות ל 5 שנים עבור הגיר ויסדרו לי את הבעיה

כרגע דיברתי עם המוסך והם זימנו אותי שוב לבדוק הבעיה נקווה שיסדרו

אשמח להמלצות מה ניתן עוד לעשות ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי hmishal
פורסם

אכן, יש לי רכב זהה לשלך.

רעידות כמו שאתה מתאר לא אמורות להיות, עובדה - אצלי הן לא מופיעות.

גם הגיר עדיין באחריות אין טעם להסס - גש שוב למוסך עד לתיקון הבעיה לשביעות רצונך.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם
אכן, יש לי רכב זהה לשלך.

רעידות כמו שאתה מתאר לא אמורות להיות, עובדה - אצלי הן לא מופיעות.

גם הגיר עדיין באחריות אין טעם להסס - גש שוב למוסך עד לתיקון הבעיה לשביעות רצונך.

+1

מחזק

פורסם

אני חושב שאחרי החלפת המצמדים ניתן לכייל את המצמדים החדשים... יכול להיות שעשו זאת אבל עכשו שכבר נסעת עם הרכב ואתה בודאות יודע שיש עדין רעידות קלות זה הזמן לכיול.

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

הייתה לי בעיית רעידות בייטי שלי, מוסך הגורן נתניה עשו כיול למצמדים (באחריות ללא תשלום) ומאז אין רעידות למעט מקרים קיצוניים.

בעיקרון מורגש שהמצמדים מתחברים יותר מהר - נראה שקירבו את הצדדים ומנעו חופש גבוה שגורר רעידות.

טפו טפו - אני 20000 קילומטר לאחר הכיוון - הכול טוב.

Kia Niro 2017

פורסם

מעדכן שחזרתי שוב למוסך עשו איתי נסיעת מבחן חוזרת לאחר החלפת המצמדים משום עדיין בתחילת נסיעה בעזיבת הברקס יש בחיבור המצמד רעידה קלה\מעצבנת שבשיפוע\עליה מורגש יותר

נאמר לי שאין יותר מה לעשות הציעו לי ללכת למוסך נוסף לקבל חוות דעת נוספת כדי שלא אחשוב שסתם אומרים לי

האמת שבנסיעות מחוץ לעיר זה לא נורא אבל בפקקים זה פשוט סיוט כי גם האוטו הולך טיפה אחורה שעוזבים הברס ואז המצמד מתחבר יש רעידה והאוטו מתחיל ליסוע זה מאוד מעצבן בפקק

מה אתם מציעים לי לעשות ? האם זה אמור להיות כך ?

• תוכן חדש...