Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, שימו לב שזה פורום טכני ולא פורום ייעוץ ברכישת רכב.

ולכן אין טעם לרשום כאן מדוע עדיף לקנות טויוטה או מאזדה וכו'.

פותח השירשור שאל לגבי דגם ספציפי, אז בבקשה להתייחס לדגם הספציפי הנ"ל, לא לתוצרת פולקסווגן באופן כללי, ולא ליצרנים אחרים, זה לא קשור.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פאסאט לא פאנבוי. לי היה רכב דומה ובדיוק אותם דברים: גיר עם בעיות ומנוע נהדר בלי. לגופו של עניין, אהבתי מאוד את הרכב אבל לא בטוח שהוא היה הבחירה שלי כרכב יד2.

הוא לא היה נשמע כמו פאנבוי, חבל שסתם פוסלים לגופו של אדם..

בר, כמה זמן היה לך רכב כזה? אתה יכול לספר חוויות?

כמו כן, מספר שאלות:

ברכבים שהגיר כבר הוחלף להם, האם קיבלתי את הגיר החדש הבעייתי פחות או את הגיר האוריגינלי לאותו דור?

ואם זה הגיר הישן, כמה זמן הוא יחזיק?

במידה והמנוע שובק, ומאחר שהפסיקו לייצר את המנוע, מה יעשו? ניתן יהיה לשים מנוע 122 או שזה טוטאל לוס?

אני שואל כי אתמול נהגתי על הרכב ויחסית למחיר, זה רכב מדהים. שוקל לנסות להוריד ממחיר הרכב את עלות התיקונים האלו (רב הרכבים האלו כבר הוחלף להם גיר או מנוע)

פורסם

זה לא שאפשר לבנות מזה סטטיסטיקה, אבל גם לנו במשפחה יש ג'טה 160 כס שבה הלך המנוע, שלא בתקופת האחריות .

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

גם לי היה את המנוע המדובר בגולף, אחרי 120 אלף ק"מ בוכנה אחת פשוט התפוצצה \נשברה תקראו לזה איך שאתם רוצים.

לא ממליץ

פורסם

ממה שידוע לי, אחרי החלפת מנוע מתבתצע גם עידכון תוכנה שמפחית קצת מההספק והמומנט ואמור למנוע השנות הביעה.

אני מדבר על בעיה של התכת בוכנה ואיבוד קומפרסיה באחד הצילינדרים, כמו שמתואר בהודעה מעלי.

האם מישהו נתקל בבעיות במכוניות שעברו החלפת מנוע במסגרת האחריות?

בכל מקרה, אם מחליטים לקנות את הדגם הזה אז לדעת עדיף חד משמעית אחד שכבר עבר החלפת מנוע בתנאי שהמנוע שהותקן הוא חדש ולא משומש וזה בוצע במסגרת האחריות, עם עידכון תוכנה.

פורסם (נערך)

האם מישהו נתקל בבעיות במכוניות שעברו החלפת מנוע במסגרת האחריות?

מצטרף לשאלה.

עריכה אחרונה על ידי idoda
פורסם
ברכבים שהגיר כבר הוחלף להם, האם קיבלתי את הגיר החדש הבעייתי פחות או את הגיר האוריגינלי לאותו דור?

ואם זה הגיר הישן, כמה זמן הוא יחזיק?

לא מדובר על החלפת הגיר, אלא רק המצמדים (קלאץ').

פורסם
מה שכן, היבואן מחליף את המנועים בכל המקרים הללו במסגרת האחריות, וגם אחריה (ברכב הראשון שציינתי). לא רק זאת, אתה מקבל עוד שנה אם אני לא טועה.

הרבה יותר מדי אופטימי לדעתי. הניסיון בפורום עם היבואן טוען לכך שלכאורה היבואן עושה הכול על מנת לחייב אנשים בתשלום בשיטת מצליח גם בתקופת האחריות. לי אין ניסיון עם היבואן ומקווה שאף פעם לא יהיה לי.

למה לקנות רכב שידוע מראש שעוד כשהוא היה חדש היו בו בעיות קריטיות ולא ידוע אם פתרו אותן לאחר החלפת מנוע ו/או עדכון תוכנה שהוריד את ההספק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

גם לך אני אומר, זה פורום טכני.

לא מדברים על יבואן או על האם לקנות או לא לקנות.

אתה גם כותב דברים לא מנוסיון, אלא רק מקריאה של מה שכתבו אנשים אחרים, שאולי גם הם כתבו לא מניסיון.

נשאה שאלה מאוד פשוטה:

מנוע 1.4 160 כ"ס, האם יש תקלות נפוצות, מה היקף התקלות, מה הטיפול והאם התקלות חוזרות אחרי טיפול.

לא יהיה כאן עוד דיון על כמה צ'מפיון יודעים או לא יודעים לתת שרות ולא והיה דיון על בחירת רכב כזה או אחר.

בשביל זה יש פורומים אחרים באתר.

מי שאין לן מה לתרום לדיון, אני מבקש בכל לשון של בקשה לא לכתוב כלום.

מי שיש לו ניסיון או מידע רלוונטי, יותר ממזמן לשתף.

פורסם (נערך)

שאלה/הצעה למומחי הפורום:

האם ניתן להעלות תגובה אשר מסכמת את הידוע לגבי המנועים והתיבות הרובוטויות הנ"ל,כלומר:

1. באיזה דגמי מנועים ושנתונים התגלתה התקלה של שרשרת ומותחן טיימינג.

2. באיזה תיבות התגלתה בעיה של מצמדים ומכטרוניקס ("מוח").

רצים בפורום אינספור שרשורים בנושא,וקשה,גם ע"י חיפוש,לגבש תמונת מצב מסודרת וכתוצאה מכך יש אין סוף שרשורים על הרכבים הללו עם שמועות,בילבול והשמצות מיותרות.

ADZ

עריכה אחרונה על ידי adz

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם
גם לך אני אומר, זה פורום טכני.

לא מדברים על יבואן או על האם לקנות או לא לקנות.

אתה גם כותב דברים לא מנוסיון, אלא רק מקריאה של מה שכתבו אנשים אחרים, שאולי גם הם כתבו לא מניסיון.

נשאה שאלה מאוד פשוטה:

מנוע 1.4 160 כ"ס, האם יש תקלות נפוצות, מה היקף התקלות, מה הטיפול והאם התקלות חוזרות אחרי טיפול.

לא יהיה כאן עוד דיון על כמה צ'מפיון יודעים או לא יודעים לתת שרות ולא והיה דיון על בחירת רכב כזה או אחר.

בשביל זה יש פורומים אחרים באתר.

מי שאין לן מה לתרום לדיון, אני מבקש בכל לשון של בקשה לא לכתוב כלום.

מי שיש לו ניסיון או מידע רלוונטי, יותר ממזמן לשתף.

יחסית הלאון / איביזה שיצאה עם המנוע הזה מכרה בצורה יפה אבל זו הייתה קצרה ולא נשארו כאילה. זה יכול להגיד הרבה.

בקיצור עזוב ותתרחק למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

תוכל לקנות פיאט בראבו 1.4T-JET, אוטו מענג ומאובזר

פורסם

זה פשוט מצחיק שאתה עושה בדיוק מה שביקשתי לא לעשות על מנת לא לזבל את השירשור ועוד מצטט אותי.

יש לך נתונים כמה מכוניות עם המנוע הזה הושבתו בגלל תקלות במנוע? הכוונה הורדו מהכביש לגמרי ונזרקו לפח?

אין לך נתונים נכון?

אז למה לכתוב סתם מידע לא בדוק?

פורסם

אוקיי, אז לPASAT04 ולעוד חברי פורום החליפו מצמדים באחריות. מה יקרה כשהאחריות תגמר? ואם הוא יצטרך להחליף לבד את המצמדים (כך מסתבר, שכן החלפה אחת לא עזרה ולחלק מהלקוחות אף החליפו פעמיים) ?

הוא יהיה בבעיה (לפחות מבחינה כלכלית, אני משער שלא מדובר בעניין זול). תקנו אותי אם אני טועה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
זה פשוט מצחיק שאתה עושה בדיוק מה שביקשתי לא לעשות על מנת לא לזבל את השירשור ועוד מצטט אותי.

יש לך נתונים כמה מכוניות עם המנוע הזה הושבתו בגלל תקלות במנוע? הכוונה הורדו מהכביש לגמרי ונזרקו לפח?

אין לך נתונים נכון?

אז למה לכתוב סתם מידע לא בדוק?

גם אותי זה הצחיק :)

אוקיי, אז לPASAT04 ולעוד חברי פורום החליפו מצמדים באחריות. מה יקרה כשהאחריות תגמר? ואם הוא יצטרך להחליף לבד את המצמדים (כך מסתבר, שכן החלפה אחת לא עזרה ולחלק מהלקוחות אף החליפו פעמיים) ?

הוא יהיה בבעיה (לפחות מבחינה כלכלית, אני משער שלא מדובר בעניין זול). תקנו אותי אם אני טועה.

שאלה מצויינת. ואוסיף מה שכבר שאלתי:

1. מה יקרה אם עוד מספר שנים שוב ילך המנוע, האם יכול להיות שבכלל לא יהיה מנוע חליפי (הרי הייצור הופסק) האם מדובר בטוטאל לוס?

2. מה הם עלויות מצמדים? האם מדובר באותם המצמדים של הגרסאות החדשות? (אם כן זה יתרון כפול: תמיד יהיו עוד כאלו והסתברות התקלות בהן נמוכה)

3. האם אפשר לפנות למישהו (מוסך, אדם, נציג רשמי של פולקסווגן) שיש לו תשובה לשאלות הללו? אם כן אפנה וארשום פה תשובה.

פורסם

כשהחליפו לי מצמדים בשבוע שעבר, בפעם השניה, שאלתי כמה זה היה עולה לי אם זה לא היה באחריות. כ-6,000 ש"ח.

לדברי שרות הלקוחות והמוסך, מדובר במצמדים משופרים, ז"א מהדור החדש, אלו שמורכבים גם ברכבים חדשים. הסתברות נמוכה לתקלות נשארת בגדר הסתברות, ימים יגידו.

נדמה לי שיבואן מחוייב למלאי חלפים (כולל מנוע?) ל-7 שנים, לא ברור ממתי.

טלפון של שרות הלקוחות - 03-5775236, שאל אותם מה שנראה לך, ונשמח אם תשתף בתשובות שקיבלת.

• תוכן חדש...