Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש גולף יד שניה לקנייה ונתקל לא מעט ברכבי 2009 - 2010 מדגם הייליין עם 160 כוחות סוס. משיחה עם כמה מוכרים התברר לי שלפחות 2 החליפו (!) את המנוע עקב בעייה עלומה. בדיקה קצרה העלתה שהפסיקו לייצר את המנועים האלה בגלל מורכבותם. השאלה היא האם ישנה בעיה ידועה שאני צריך להיות מודע אליה והאם קנייה של רכב שהוחלף לו מנוע בעייתית באיזושהיא צורה.

תודה!

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם מנוע הוחלף במוסך מורשה עם תיעוד מה הבעיה ?

ד"א גם מנועי 1.2 TSI-יש בהם כשלים בגלל שרשראות טיימינג שהרסו מנועים .החלפת מנוע אם לא הייתה ברכב חידש,לא מורידה מערך הרכב (ואני לא מדבר על הפן הפסיכולוגי).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
יש כשלים רציניים במנועים האלה,תמצא לך משהו אחר.

תוכל להרחיב? אני ממש על סף קנייה של רכב כזה, אזהרה ללא הסבר לא תהיה מספיק אפקטיבית..

פורסם

היו כמה מקרים של כשל במנועים האלו, שהוחלפו באחריות, לא ברור האם זה בגלל כשל בייצור או בעיה שנבעה משיפור המנועים. הפסקת הייצור של מנועים אלו הייתה גם בגלל מורכבותם וגם בשל עלויות יצור גבוהות.

מעטים הם חברי הפורום שיש או שהיה בבעלותם רכב שכזה, אבל סיפורים יש מכאן ועד הודעה חדשה, ובמיוחד GUGY, שאם תחפש הודעות שלו, תבין שהוא לא מחבב את פולקסווגן, וזה בלשון המעטה.

אני מחזיק רכב כזה כבר קרוב לחמש שנים, ובעיות במנוע לא היו. החלפתי לפני כשלוש שנים מצמדים, שזו הייתה מחלת ילדות ידועה של גיר ה-dsg בשנתונים האלו, ובשל כך הוארכה האחריות עליהם (על הגירים) ל-5 שנים. בשבוע שעבר הוחלפו לי המצמדים באחריות, בפעם השניה.

יש בפורום עוד הרבה מקרים של החלפת מצמדים במסגרת האחריות.

לטענת צ'מפיון, החל משנת 2014 הם הפסיקו לתת אחריות ארוכה יותר על הגיר, מאחר והמצמדים החדשים (שהורכבו גם ברכבים ישנים) מיוצרים מחומרים משופרים ומונעים את השחיקה שאיפיינה את המצמדים המקוריים.

בכל מקרה, יש לבדוק כל מקרה לגופו. בדוק כמה זמן עבר מאז הוחלף המנוע וכמה ק"מ נסע. עדיף לבדוק את מצבו במוסך מורשה, ששם קיימת כל ההיסטוריה, כולל החלפת מצמדים ו/או מכטרוניקס (מוח הגיר).

פורסם

היי,

אכן קיימת בעיה סדרתית ככל הנראה במנועים האלו. אני מכיר אישית רכב אחד שהתפוצץ לו צילינדר 2 ועוד רכב שחבר מוסכניק טיפל בו גם אחרי פיצוץ מנוע.

חשוב להבין שזה לא קורה בכל הרכבים, אין לי מושג להגיד איך, כמה, למה ולמי. יש המון המון סיפורים ברשת אבל אל תאמין לכל אחד שיוצא ומלכלך.

מה שכן, היבואן מחליף את המנועים בכל המקרים הללו במסגרת האחריות, וגם אחריה (ברכב הראשון שציינתי). לא רק זאת, אתה מקבל עוד שנה אם אני לא טועה.

את הדגם הזה הפסיקו לייצר בהספק המדובר (160 כ"ס), הורידו את המגדש על ויש היום גרסאות חלשות יותר (בדגמים של 2015 זה מנוע שונה לחלוטין).

לגבי הגיר, זה אותו DSG7 שאצל חלק עשו בעיות (וטופלו באחריות) ואצל חלק לא. אצלי ברכב המשפחתי קיים כזה עם TSI 1.8 ואין בעיות לצורך העניין. אולי זה קשור לצורת נהיגה, לתחזוקה, אולי לא... לא יודע. גם כאן, לדעתי בדגמים החדשים הגיר הזה שונה קצת מהקודם (שיש בגולף שאתה מדבר עליה).

עכשיו תראה, תכלס אם לאוטו שמצאת יש מנוע חדש מהחברה עם אחריות לדעתי זה טוב לך. לגבי הגיר, יש לו 5 שנים אחריות (ואם אתה מטפל במורשה אני מאמין שאם יהיו בעיות עם קלאצ'ים או מוח ידעו לבוא לקראתך).

הרכב בגדול מצוין, זה גולף 6 שזה אחלה רכב עם כל האבזור הקיים לה.

תחליט לבד אם פסיכולוגית לא יפריע לך הסיפור הזה אל מול משך ההחזקה שלך בו, ומכירה בעתיד.

פורסם

המנוע זה הבעיה הקטנה עוד ברכבים האלה, שלא נתחיל לדבר על הגירים בכלל.

למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

פורסם

לפי הרשימת רכבים בחתימה שלך אתה מדבר לא מניסיון אישי אלא משמועות... אולי די להשמצות?

יש מספיק כאלה בעולם (קצת, קצת יותר מבארץ) שלא חוו בעיות. אז למה סתם ללכלך? אל תשכח בכמה דגמים שונים הגיר הזה מותקן ברכבי העולם.

נכון, היו בעיות, גם בגיר וגם במנוע. לא בכולם, לדעתי גם לא ברוב. היבואן האריך אחריות וטיפל על חשבונו. טיפל = החלפת מנוע ו/או קלאצ'ים, לא משהו קטן.

זאת האמת, יחליט מה שיחליט הבחור למעלה אבל לפחות תנו לו את הפרטים האמיתיים.

פורסם (נערך)
תוכל להרחיב? אני ממש על סף קנייה של רכב כזה, אזהרה ללא הסבר לא תהיה מספיק אפקטיבית..

מדובר במנועים עם מגדש טורבו+מגדש על,פטנט שיצר המון תקלות במנוע,מפיצוצים של בוכנות והשבתה של מנועים,עד סעפות ומזרקים תקולים,ועוד,ובעקבות זה המנוע הופסק להיות מיוצר.

יש המון חומר גם בפורום,וגם אינסוף בעולם על התקלות במנוע הזה.

אל תתייחס לפאסאט כי הוא פאן בוי של VW,דרך אגב אני די אוהב את הרכבים של המותג,אבל התקלות בהם הם משמעותיות ורבות מדי.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
פורסם

פאסאט לא פאנבוי. לי היה רכב דומה ובדיוק אותם דברים: גיר עם בעיות ומנוע נהדר בלי. לגופו של עניין, אהבתי מאוד את הרכב אבל לא בטוח שהוא היה הבחירה שלי כרכב יד2.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם הייתי רוצה להשתדרג, אז כמובן לדור 6.

אל תתיחס למגיבים שנוסעים במאזדה ומשכנעים את עצמם שהרכב שלהם חסין מתקלות...

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

אני נוהג על מאזדה שנת 2005 עם עבר מפוקפק של השכרה ואחרי 130 אלף ק"מ.

אפס תקלות של גרר.

אפס תקלות מנוע/גיר/נזילות/חשמל/חיישנים/מזגן...אפס...!

התקלות היחידות היו בלאי סביר כמו תושבות מנוע.

אגב זאת המאזדה השניה שלי, הראשונה MX5 נמכרה אחרי 8 שנים אצלנו, בת 13 עם 200 אלף ק"מ, מנוע מבריק ופעם אחת בלבד עם תקלת גרר של צינור מיים שהתפוצץ ואמינות מושלמת.

כשאתה יושב באולם ההמתנה של פולסווגן, מתפלל לאחריות מורחבת ומחכה שיסיימו להחליף לך את הגיר או את הבוכנה שעפה מהמנוע, אתה מוזמן להמשיך לשכנע את עצמך שעשיית עסקה טובה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אני נוהג על מאזדה שנת 2005 עם עבר מפוקפק של השכרה ואחרי 130 אלף ק"מ.

אפס תקלות של גרר.

אפס תקלות מנוע/גיר/נזילות/חשמל/חיישנים/מזגן...אפס...!

התקלות היחידות היו בלאי סביר כמו תושבות מנוע.

אגב זאת המאזדה השניה שלי, הראשונה MX5 נמכרה אחרי 8 שנים אצלנו, בת 13 עם 200 אלף ק"מ, מנוע מבריק ופעם אחת בלבד עם תקלת גרר של צינור מיים שהתפוצץ ואמינות מושלמת.

כשאתה יושב באולם ההמתנה של פולסווגן, מתפלל לאחריות מורחבת ומחכה שיסיימו להחליף לך את הגיר או את הבוכנה שעפה מהמנוע, אתה מוזמן להמשיך לשכנע את עצמך שעשיית עסקה טובה.

לא יכלתי לנסח את זה טוב יותר.

ג'ובני

• תוכן חדש...