Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
תחפש פסקי דין בנושא הזה ותבין, לא סתם אני כותב מה שאני חושב, אלא כותב מה שאני בטוח לפי מקרי עבר.

אם אתה עולה על מדרכה, לאחר שביצעת את כל פעולות הזהירות האפשריות, וחנית את הרכב כחוק (ולא נסעת מטרים ארוכים על המדרכה ע"מ לחנות), אז לא עברת על החוק.

חפש בד"ר גוגל.

מה זאת אומרת חניה כחוק?

החניה ע"ג המדרכה אסורה מכח התקנות אלא אם הותר אחרת ע"י תמרור.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם (נערך)

קומפי, אני מקווה שאתה צוחק עכשיו, אתה די סותר את מה שאתה אומר כל הודעה נוספת.

אבל אשרוף 2 דקות ואזרום איתך כי אין לי כוח להיכנס לצייר ולשרטט לך את כל המצבים האפשריים.

אז נזרום עם המשפט שהבאת:

אלא אם הותר אחרת ע"י תמרור

או אפילו חנייה בבניין\מבנה המחייבת מעבר על המדרכה.

אז איך בדיוק נראה לך שהנהגים מחנים את רכבם? מזמינים מסוק\מנוף כשהם צריכים לרחף מעל המדרכה כי "אסור לנהוג על המדרכה" ?

אני מקווה שהבנת.

חוץ מזה, שכלי רכב דו גלגליים, יכולים לחנות על המדרכה גם אם לא הותר ספציפית ע"י תמרור המראה שמותר לחנות, עם איור או בלי, הפקחים די מעלימים עין, אלא אם כן הרוכב לא מתחשב באיסור על החנייה כאשר הוא מפריע למעבר במדרכה.

קח דוגמא טיפה מוקצנת: למשל מדרכה שהרוחב שלה הוא מטר אחד בלבד.

אז יהיה אסור גם מבחינה "מצפונית" להעמיד שם אופנוע, קטנוע, עגלה או כל דבר אחר שיחסום ויפריע להולכי הרגל (ופקחים\שוטרים רשאים להעניק דוחות לנבלות שיעשו כך).

דוגמא יותר ריאלית: מדרכה ברוחב של 3 מטרים.

אם אין תמרור האוסר על חניית כלי רכב דו גלגליים, אין מניעה להעמיד בצד (בצורה שלא מפריעה למשתמשים במדרכה) את הדו"ג שלך.

אם עדיין לא הבנת, אשמח להסביר לך בהודעות פרטיות, שכן זהו שרשור על סרטונים ולא על חנייה נכונה כחוק.

רק תזכורת מההודעות הקודמות שלי:

אל תחפש את החוק היבש בלבד, חפש את פסקי הדין, תקדימים והתוספות לחוק בעקבות אותם פסקי דין.

לגבי כל מה שכתבתי, התחשבתי בפסקי דין שקראתי בעבר, שכן גם אני הייתי רוכב דו"ג תקופה לא קצרה.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם
m3x7r3m3

איזו השקעה! סחתיין, כמה סבלנות.

סבלנות? עשיתי בהמתנה להרצות בעבודה כל פעם קצת, עכשיו אתם מקבלים חומר מלפני חודשיים

m3x7r3m3

הדברים לא נאמרו בציניות או על מנת להקניט.

נראה שלקחת אותם בצורה מתגוננת מעט.

so far so good so what

פורסם
קומפי, אני מקווה שאתה צוחק עכשיו, אתה די סותר את מה שאתה אומר כל הודעה נוספת.

אבל אשרוף 2 דקות ואזרום איתך כי אין לי כוח להיכנס לצייר ולשרטט לך את כל המצבים האפשריים.

אז נזרום עם המשפט שהבאת: אלא אם הותר אחרת ע"י תמרור

או אפילו חנייה בבניין\מבנה המחייבת מעבר על המדרכה.

אז איך בדיוק נראה לך שהנהגים מחנים את רכבם? מזמינים מסוק\מנוף כשהם צריכים לרחף מעל המדרכה כי "אסור לנהוג על המדרכה" ?

אני מקווה שהבנת.

חציית מדרכה הותרה ע"י התקנות על מנת להגיע לצד השני של המדרכה (בתנאי שיש לך מה לחפש שם - יש שם חנייה / חצר וכו').

זה נקרא חציית מדרכה להבדיל מנהיגה על המדרכה (חציית מדרכה תהיה בזווית של 90 מעלות למדרכה כדי לחצות אותה, נהיגה על המדרכה תהיה בזווית 0 מעלות על המדרכה).

כאן ספציפית אין חציית המדרכה שכן הוא מחנה על המדרכה, ולכן מעולם לא חוצה אותה.

חוץ מזה, שכלי רכב דו גלגליים, יכולים לחנות על המדרכה גם אם לא הותר ספציפית ע"י תמרור המראה שמותר לחנות, עם איור או בלי, הפקחים די מעלימים עין, אלא אם כן הרוכב לא מתחשב באיסור על החנייה כאשר הוא מפריע למעבר במדרכה.

הם יכולים לחנות על המדרכה, זה אסור, זה לא חוקי, והם יכולים לקבל על זה קנס, העובדה שזה לא נאכף לא הופך את זה לחוקי.

באותה מידה אתה יכול לטעון שמותר לדו"ג לרכב על השוליים בפקק, זה לא נאכף (במקרה הזה בריש גלי) - אבל זה לא מותר, היה ויש שם שוטר שירצה לתת דו"ח אתה תקבל דו"ח ותשלם אותו יופי טופי.

קח דוגמא טיפה מוקצנת: למשל מדרכה שהרוחב שלה הוא מטר אחד בלבד.

אז יהיה אסור גם מבחינה "מצפונית" להעמיד שם אופנוע, קטנוע, עגלה או כל דבר אחר שיחסום ויפריע להולכי הרגל (ופקחים\שוטרים רשאים להעניק דוחות לנבלות שיעשו כך).

דוגמא יותר ריאלית: מדרכה ברוחב של 3 מטרים.

אם אין תמרור האוסר על חניית כלי רכב דו גלגליים, אין מניעה להעמיד בצד (בצורה שלא מפריעה למשתמשים במדרכה) את הדו"ג שלך.

אני אהרוס לך קצת, לא קיים תמרור כזה, יש תמרורים שאוסרים חנייה על כל כלי רכב, ויש תקנה שאוסרת חניית כל כלי רכב על המדרכה אלא אם הותר אחרת.

אתה משליך מהבחינה המצפונית שלך לבחינה החוקית וזו טעות. אין שום היתר כללי לחניית דו"ג על המדרכה, יש מקומות ספציפיים שבהם יש תמרור וסימון שמותרת חניית דו"ג על המדרכה במקום ספציפי המיועד לכך, תמרורים שעברו אישורים של ועדת התמרור.

רק תזכורת מההודעות הקודמות שלי:

אל תחפש את החוק היבש בלבד, חפש את פסקי הדין, תקדימים והתוספות לחוק בעקבות אותם פסקי דין.

לגבי כל מה שכתבתי, התחשבתי בפסקי דין שקראתי בעבר, שכן גם אני הייתי רוכב דו"ג תקופה לא קצרה.

רשמית - אסורה חנייה על המדרכה לכל כלי רכב אלא אם הותר אחרת.

אתה פשוט טוען ש"זה בסדר" אם זה רק דו"ג.

צרף נא פס"ד מנחה או פס"ד מחייב (משמע מחוזי או עליון) שמתיר באופן גורף חניית דו"ג על המדרכה.

WTF?

הנהג ברח מהמשטרה כשהוא פצוע אנוש? איזו STAMINA.

לפי הבנתי הוא נפצע בכתף, הוא הגיע למצב אנוש כנראה בגלל הבריחה שלו (דימם תוך כדי) ואז בגלל שהיו צריכים לאבטח אותו ולוודא שאין עליו נשק / פצצה וכו' כשכבר עצרו אותו, מה שעיכב את הטיפול הרפואי.

m3x7r3m3

הדברים לא נאמרו בציניות או על מנת להקניט.

נראה שלקחת אותם בצורה מתגוננת מעט.

הבנתי שזה לא בציניות :)

רק ציינתי שכשעובדים כל פעם טיפה אז לא צריך סבלנות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

חניית דו"ג על מדרכה (דיי התוצאה הראשונה שהייתה בגוגל):

http://www.blog.lawguide.co.il/showarticle.asp?a=11790

שוב, חפשו את פסקי הדין והחידושים ולא בהכרח את החוק היבש.

לגבי השוליים, אני זוכר שהייתה הנחייה לאפשר לרוכבים להשתמש בשול הימני בלבד (השמאלי = חציית קו לבן רצוף), בתנאי שיש עומס בתנועה והרוכב נוקט בכל אמצעי הזהירות ונוסע במהירות איטית שתאפשר לו להגיב.

סתם דוגמא: אם יש עומס בתנועה ואני רוכב על השול הימני במהירות של 5 קמ"ש כשהתנועה בקושי זזה, לא אמורים לתת לי דו"ח.

כמובן שאם שוטר יחליט שסיכנתי את המשתמשים בדרך הוא יתן (נהיגה בקלות ראש, רשלנות ואפילו נסיעה על השול..).

אבל שוב, יצאו הנחיות לשוטרים בזמנו שלא לאכוף אם התנאים מתקיימים.

עריכה:

בדיוק מצאתי קישור\סימוכין בדיוק על זה:

http://cars.walla.co.il/item/2661442

בנוסף, אתן לך מצב מסויים ותראה שניתן להתחשב אפילו ברכבים והמשטרה לא הולכת ראש בקיר:

בוא נגיד שיש רק נתיב אחד לכל כיוון עם הפרדה של קו לבן רצוף,

משאיות עמוסות או רכבים כבדים אחרים הנוסעים במהירות איטית מאוד, המעכבים את התנועה, יורדים לשוליים הימניים וממשיכים בנסיעה עליהם על מנת לאפשר לרכבים לעקוף אותם בצורה חוקית (מבלי שהרכבים יעברו על קו ההפרדה).

שוטר שרואה זאת, קשה לי להאמין שמתישהו יעניק דו"ח לאותו נהג משאית בתנאי שנהג המשאית נקט בכל אמצעי הזהירות.

עריכה אחרונה על ידי Nissan Skyline GTR
פורסם

רואים שלא קראת את הטקסט שאתה מקשר אליו:

ראשית אציין, שחנייה עם כלי רכב מנועי כלשהו על המדרכה אסורה...רוב כאשר רוכבים חונים על המדרכה, הרשויות מעלימות עין, אך לא תמיד. יש אזורים בהם החונה על המדרכה יקבל דו"ח.[תוקנה טעות הקלדה]

...מסעיפי החוק דלעיל ניתן ללמוד לטעמי, כי ככל שהחניה[עוד טעות הקלדה תוקנה] מותרת באותה מדרכה שעליה מחנים את האופנוע ונותר מעבר של מעל ל-130 ס"מ לצורך מעבר הולכי רגל הרי שבאים תמרור שמורה אחרת, חניית האופנוע על המדרכה מותרת.

אז מה היה לנו? העלמת עין למרות שזו עבירה, והעו"ד מצהיר זאת במשפט הראשון שלו.

פירוט העבירות שנמצא בידי מציין סעיף מיוחד למקרה של העמדת רכב על המדרכה בשני גלגלים ונותר מעבר של 1.30 מטר במדרכה סימולו 6658 והקנס המוצמד אליו הוא 250 שקלים.

יותר מזה העו"ד מצהיר בפירוש שגם בת"א אוכפים את החנייה על המדרכות וגם בירושלים.

לגבי השוליים אתה שוב טועה, אתה לא מבין את ההבדל בין אי-אכיפה לבין היתר, ההנחיה הייתה לא לרשום על כך דו"חות.

באם יבוא שוטר וירשום בכל זאת דו"ח הרוכב ישלם אותו יופי טופי כמו שאמרתי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

2. 0:16 מזדה [46-805-75] שחותך שברולט לפני הפניה ועולה על אי התנועה המצויר (קו לבן לכל דבר).

חציית קו לבן היא עבירה אחרת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

m3x.. שמת לב שאתה מניח הרבה דברים שלא בדיוק כתבתי?

ובמיוחד שהדגשתי עם קו תחתון אזורים מסוימים בהודעה שלי.

הסיבה שלא יכתבו היתר נסיעה על השול היא:

לאפשר מתן דו"ח תנועה ובדו"חות של תאונות שהתרחשו להאשים את אותו רוכב שנסע על השוליים.

לא אמרתי שאי אכיפה משמעותה שלא קיים איסור בחוק.

הסיבה לכך שלא מחלקים דו"חות לרוכבים שמעמידים את כלים שלהם ללא סיכון והפרעה להולכי הרגל היא:

תדמיין מצב שכל הדו"גים מחנים רק לפי הספר, רק כחוק.

אין יותר חניית דו"גים על מדרכות ואין "שטיקים" למיניהם, אתה תוכל למצוא חנייה במדינה הזאת? במיוחד במרכז.

אז נתנו הנחייה לאפשר את החנייה בתנאים שציינתי כבר בהודעות קודמות ואפילו אתה ציטטת את המרחק המינימלי שציינתי בהודעה הקודמת שלי בסטייה של 30 ס"מ מהמרחק שאמרתי.

בפעם המי יודע כמה:

"שוב, חפשו את פסקי הדין והחידושים ולא בהכרח את החוק היבש."

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...