Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה זה צד? בולמים וקפיצים לא מחליפים לפי צד, אם לא את כל הארבע אז לפחות בזוגות, קדמי ואחורי, לא צד.

בולמי זעזועים מהמאה הקודמת כבר מזמן סיימו את חייהם. הקפיצים גם כן כבר שכחו מה היה הגובה והקשיחות המקורית שלהם, וזה עוד לפני שדיברנו על שלל גומיות ושאר תותבים שכבר התייבשו, נקרעו או פיתחו לעצמם חופשים.

אין מה לעשות, ככה זה ברכב ישן. החלפה של רכיב אחד תגביר את הבלאי ברכיב אחר מה שיעשה בעיות חדשות, יצריך עבודה חוזרת, כיוון פרונט וכו'. או שעושים עבודה מקיפה או שנוסעים באוטובוס, אין אמצע.

איתמר

הכוונה הייתה לקידמי או אחורי פשוט לא נכתב נכון.

פורסם

מה שמוזר הוא שאין שום רעשים מוזרים בבאמפרים, אין נוחות בעיתיית הכל בסדר סך הכל. רק חוסר יציבות.

לדוגמה, בפג'ו 206XS של חבר, האוטו מתרסק על בורות ברמה מפחידה, ואילו בטויוטה היא דווקא בולעת לא רע אך בגלל שהיא נמוכה זה יכול לגרום לנזק למרכב עצמו אבל זה לא קשור.

פורסם

הודעה קשה ופוגענית נכתבה, נערכה, ונמחקה.

אושריקו ידידי היקר, עבדת במוסך, אז אני מאמין שאתה יודע (לפחות על קצה המזלג) לאבחן תקלות כאלה. אם לא, בדוק ביו-טיוב איך מאבחנים בולמים גמורים.

אתה מספר כאן על מכונית שמאבדת שליטה, מסתבסבת ומפחידה אותך, מצד שני אתה אומר שיש לך "מחלה" למכונית. אז או שאתה מתחזק אותה כמו שצריך או שאל תבלבל את המוח, כי אתה לא אוהב את האוטו שלך ולא נעליים.

אני מצטער, אבל אין לך הרבה ברירות. או שתחליף את מה שצריך להחליף, אבל לחלק נורמלי שיעשה את העבודה כמו שצריך ויחזיק יותר מחודש וחצי, או שתסע באוטובוס כמו שאיתמר אמר.

אם אתה מחפש מישהו שימצא לך כאן איזה פתרון קסם בסגנון חסכני הדלק האלה שקופצים פה פעם בחודש אני נאלץ לאכזב אותך.

אתה לא חייב להחליף את הבולמים במוסך מורשה ולשלם פי שלוש ממה שהעבודה עולה רק בגלל שכתוב "טויוטה" על הדלת.

לך תקנה בולמים, קפוץ למוסך טוב שיודע מה הוא עושה, תחליף בולמים ושים את כל הסיפור הזה מאחוריך. עד התקלה הבאה. ככה זה, אין מה לעשות.

בברכה, מישהו שהוציא לא מזמן 3500 שקל על האוטו הישן שלו כי הוא עשה איזה רעש שקצת הפריע לי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא ידוע למה כתבת תגובה פוגענית ורעה כלשונך אבל שיהיה. איזה בולם נורמלי יש לרכב כזה? בסופו של דבר בהחלט יהיה צריך להחליף אך כרגע אני אמשוך את זה כי כל עוד לא מתפרעים אז המצב סביר לגמרי. ביררתי על מונרו או KYBA וזה עולה סביב ה400-500.

פורסם

ממה שהבנתי שבולמים אוחריים קל יותר להתקין ולא מצריך כלים מיוחדים,במידה וזה המצב נסה להרכיב בעצמך או בקש עזרה מאחד חבריי הכנופיה.

פורסם

אני יודע מה תפקיד המתלים ברכב אך האם 4 בולמים שכבר עייפים יוחלפו רק שניים (לדוגמה, מאחורה) יהיה שיפור מורגש? אני באמת שם לב שאני מאבד שליטה "מאחורה".

פורסם

תפסיק להיות דביל. זאת הבטיחות שלך, ושל אנשים אחרים. תתקין בולמים נורמליים או שאל תיסע ברכב. הדברים האלה דינם להיגמר רע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ברגע שתחליף צמד אחד תצטרך לעשות פרונט וגם שתחליף צמד שני תצטרך לעשות פרונט מדוע לשלם פעמיים כמה מאות שקלים על אותו דבר.

יכול להיות שבמידה שמחליפים צמד אחורי אין שינוי בפרונט,אבל אני לא מומחה בנושאים כאלה.

פורסם

בלי להחליף את הקפיצים העייפים שגם עליהם התלוננת כבר איזה 500 פעם החלפת הבולמים היא בגדר זריקת כסף לפח. אני חוזר בפעם השלישית והאחרונה על מה שרשמתי פעמיים ומה שחברי הפורום רומזים לך בעדינות: אחזקת רכב עולה כסף. אין קיצורי דרך, ומי שמקצר מגלה בסוף שהזול הוא היקר. קח את זה לתשומת ליבך.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לפי דעתי בלבד: קח בחשבון שיש מצב שזה הרכב ככה וההתנהגות שלו כך שהחלפת בולמים וקפיצים או מה שזה לא יהיה באופן גורף, (אגב תצטרך להחליף גם תושבות) אתה מגיע לחמישייה פה בשקט ולא בטוח שיהיה שיפור כזה גדול, אולי פשוט צריך לחיות עם זה וזהו.

קיצר, אל תיכנס לסיבובים ב 90 קמ"ש, ובהגיעך לפס האטה פשוט תאט!

וסע רק בדרכים טובות.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...