Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
באחד המחקרים המרכזיים בסוגית אורות יום, צוין במפורש כי בישראל ובמדינות מסוימות בארצות הברית, שבהן מזג האוויר דומה לישראל, תרומת הדלקת אורות ביום היתה כשליש מזו שבמדינות סקנדינביות:

בנוסף, תזכור שלהדלקת אורות ביום נמצאה השפעה חיובית על בטיחות גם במדינות מאוד חמות בארצות הברית וגם במדבריות של אוסטרליה.

מעניין. אלמד את החומר. תודה!

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

חן, השפעת התאורה לא קשורה לטמרטורות אלא לתנאי תאורה. ישראל היא מהמדינות בהן קרינת השמש היא מהחזקות ביותר, כולל בהשואה למדינות משווניות.

ולמרות זאת הוכח כי הדלקת אורות ביום מועילה לנראות ולצמצום תאונות.

אישית אני מדליק אורות בכל תנאי התאורה. לצערי במכוניות שלי (דגמי 2010 ו-2013) אין DRL.

ותודה על שהזכרת את הניתוח האוסטרלי - ראיתי אותו לפני מספר שנים ולפנימספר חודשים נכשלתי בחיפוש שלו. ד"א - איני יודע אם האוסטרליה מקובלים פנסים אסימטריים (תקן אירופי, לפי אותו ניתוח פחות יעיל בגלל הסטת האלומות לימין) או סימטריים (תקן אמריקאי, עם אלומות יותר ממורכזות).

אחד הדברים המעניינים הוא הטענה שרכב המדליק אורות נראה יותר קרוב, ולכן גורם לנהגים להמנע מתמרונים מסוכנים כגון עקיפה בדרך עם מרווח לא מספק מרכב בנתיב הנגדי. בכלל - באותה סקירה מוזכרים הרבה חסרונות של תאורת יום, אבל גם מוסבר כי הם מתגמדים לעומת יתרונותיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העבודה שלי היא בכביש, אני מבחין בהרבה רכבים שלא מדליקים אורות גם כשיורד הערב (סביבות 16:00 שעון חורף)

בעיקר המין הנשי שלא מבין שזה לא מספיק רק להניע..

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

וכשיורדת החשכה, איזו אור הם מדליקים? את אור המעבר!

כפי שטענתי בהתחלה, כל עוד אין את מי לסנוור בחשכה אמורים לנהוג עם אור דרך ("גבוה"). נכון שחלק גדול מהזמן יש משתמשים אחרים בדרך אבל בשימוש מחושב אני מצליח לבלות חלק גדול מהנסיעות בחשכה עם אור דרך דולק וההבדל הוא עצום, גם בדרכים עם תאורת רחוב, שלרוב היא בלתי מספקת.

בעיני זה עוד יותר מהותי מהדלקת אורות יום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)
למה נהג "צריך" אור גבוה ביום כדי שיראו אותו?

תתפלא, אבל כשאני על האופנוע יש מקומות שחופשי אני עם אור גבוה באור יום וזאת כדי להקטין את הסיכוי שיידחפו לנתיב בו נמצא / ייגלחו אותי או כדי שיקחו בחשבון את העובדה שנמצא מאחוריהם למקרה שהם צריכים לבלום - למשל במנהרות או באיילון כשרכבים עוברים נתיבים מהר יותר משתוכל לומר f@ck!

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
פורסם

חן - אם אתה רואה את האור סימן שהבחירה באור מעבר נכונה, נמנעים מלסנוור אותך.

בדרך עירונית חל איסור להפעיל אור דרך ("גבוה") אלא אם הדרך אינה מוארת (תקנה 98).

בדרך בין עירונית חובה לעמעם את האורות כאשר יש סכמת סנוור של רכב בנתיב הנגדי או רכב מלפנית (תקנה 99).

מצמץ - מה שאתה עושה אסור - בגלל סכנת סנוור. לכל היותר מותר להבהב באור הגבוה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מצמץ - מה שאתה עושה אסור - בגלל סכנת סנוור. לכל היותר מותר להבהב באור הגבוה.

זה לא האידיאל, אך מעדיף להסתכן בלסנוור מאשר להיגזר.

מניסיון, ההבהובים בקושי מזיזים לנהגים ואם הם בכלל רואים אותך מהבהב הם מתייחסים לזה יותר במחי יד כאילו שאתה מתלונן שנכנסים לך לנתיב מאשר בקטע של שיזהרו עליך או שישימו לב שאתה נמצא שם ומשכך ממשיכים להיכנס לנתיב בו נמצא :/. מאידך, כשאתה כבר עם אורות גבוהים (אז במידה והם רואים אותך), הנהגים מבינים שאתה בגדר coming through ולרוב נמנעים מלהידחף לפניך.

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
פורסם

יצפצפו באותה מידה על אור גבוה קבוע. הא גם מסנוור וגם פחות יעיל, שכן מה שמושך תושמת לב הוא שינוי. כמובן שמתנחלים למיניהם לא מתיחסים להבהוב, אור גבוה ולא יזוזו גם אם תגע להם בפגוש האחורי :mm_mad:.

פורסם

מצמץ, אני שונא רוכבים כמוך. האגואיזם במיטבו. אני ממהר, ולא אכפת לי שאני מסנוור את כל העולם וסבתא שלו [ומסכן אנשים אחרים סביבי] כשאני מזגזג לי בין מכוניות.

אם תנהג בזהירות - לא "תיגזר". בגלל רוכבים כמוך יוצא שם רע לכולם.

יש לי חבר טוב, רוכב כמה שנים טובות, מעולם לא נסע עם אור גבוה ומעולם לא "נגזר". הבעיה ברכיבה שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
מצמץ, אני שונא רוכבים כמוך. האגואיזם במיטבו. אני ממהר, ולא אכפת לי שאני מסנוור את כל העולם וסבתא שלו [ומסכן אנשים אחרים סביבי] כשאני מזגזג לי בין מכוניות.

אם תנהג בזהירות - לא "תיגזר". בגלל רוכבים כמוך יוצא שם רע לכולם.

יש לי חבר טוב, רוכב כמה שנים טובות, מעולם לא נסע עם אור גבוה ומעולם לא "נגזר". הבעיה ברכיבה שלך.

פייי קפצת רחוק (טוב אולי חוץ מהאגו :p). אני ממש לא ממהר ומזגזג בין רכבים, לא יושב לרכבים על הזנב וכו׳, ובסה״כ זהיר ומתחשב למדי בכביש. אולם באילון המצב פשוט מטורף (גם מי שברכב מודע לגן חיות שהולך שם) וכשאתה על דו״ג צריך לא פעם להיות חכם מאשר צודק. במקרה שלי, אני מעדיף להיראות כשנחוץ (זה לא אומר שבאופן אוטו׳ עובר לאור גבוהה אך אין ספק שתמצא אותי שם מפעם לפעם עם אור גבוהה) וחושב שזה הרע במיעוטו לעומת דרכים אחרות לשרוד על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי מצמץ
פורסם

מצמץ, לא מצאתי תימוכין למה שאתה עושה בהמלצות של מדריכי רכיבה אלא להיפך - מצאתי רק גינויים לכך. דיינו בכך...

בדרך עירונית חל איסור להפעיל אור דרך ("גבוה") אלא אם הדרך אינה מוארת (תקנה 98 ). נכון, אבל לרוב תאורת הדרך לא מספקת ועדיף לטעמי לעבור על החוק (כל עוד אתה לא מסנוור איש - כולל הולכי רגל) כדי לראות טוב יותר.

בדרך בין עירונית חובה לעמעם את האורות כאשר יש סכנת סנוור של רכב בנתיב הנגדי או רכב מלפנית (תקנה 99). מאחר וציינתי שאני עושה זאת רק כשאני לא מסנוור אף אחד - לא מתעוררת כאן בעיה. בנוכחות משתמשי דרך אחרים - מיד מאט ואז מעמעם אורות, ועדיין מסתייע בהבהובים קצרים מדי פעם. אם משתמש הדרך הוא נהג שנמצא לפני אז אני גם יכול להיעזר באור שלו, כך שלכאורה הצורך באור דרך מתגמד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אור גבוה לא מסנוור באור יום, אלא יש נהגים שעושים מאמץ רב להתבונן בכוח בליבת הפנס כדי להסתנוור.

אם בא מולך רכב בצהריים עם אור גבוה + ערפל + ענג'ל עייז טורבו, עדיין לא תסתנוור אם לא תתעקש להביט בזה.

גם בלילה ניתן להפחית את הסנוור לרמה זניחה אם לא מתעקשים לבהות בפנסים של הרכב מולך.

מי שמסתנוור מעניק את האישונים שלו בכח לאלומה שמולו בשעה שיכל להתמקד

בנקודה מוסטת מעט לשלוש השניות הללו ועדיין להביט ישר בכביש ובנתיבו.

חלק מהאנשים 'מסתנוורים ביתר קלות' כי זה ספורט של הבהובים, אגרסיות של לסנוור חזרה וקיטורים

על למה שאר הנהגים דפוקים.

The first one to get angry loses

פורסם

^ אם לא יודעים - לא כותבים.

מסנוור, אסור והכי חשוב - מסוכן.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...