Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני הייתי שותף ב"דייט הלוהט" (יותר כמו גאנג באנג פראי, כפי שתיקן עמיתי המרקד למשרד) עם הג'ולייטה תלתן במהלך סוף השבוע, והייתי רוצה לחוות דעה ולתת סקירה מקיפה על ההתנהגות והאיכויות, אך אבוי, הזדמן לי לנהוג עליה בקטע כביש עם בדיוק פניה וחצי, שתי כיכרות והמון תנועה שנעה בנינוחות האופיינית של שבת בערב. ואבוי עוד יותר גדול היו הצמיגים, שבאמת היו גמורים ברמות שטרם נתקלתי, עד כדי סבסוב חריף של הגלגלים בחזרה לגז תוף כדי יציאה מהפניה. הברקסים גם הם היו אבוי מסויים, אך מאחר שכמו שציינתי, היו שתיים וחצי פניות, גם הרפידות מיני שנשארו הצליחו להתמודד באופן סביר לגמרי.

אני לא אדבר על איכויות חומרים, מושבים, עיצוב ושאר דברים סטטים כי קודם כל פירטו מספיק, דבר שני אפשר לראות ולחוש אותם באולם כך שחבל לי לבזבז לכם את הזמן, ו... טוב נו, היה חושך כשבאו אליי, לא ראיתי כלום, בסדר?!

עכשיו אחרי הדיסקליימר אפשר להתחיל. כבר עם הלחיצה הראשונה (והעדינה מאוד) על הגז, רואים (ורק רואים, אבל על זה בהמשך) שמדובר כאן במכונית חזקה מאוד ומהירה מאוד, שוות ערך לחלוטין לגולף GTI הנוכחית ולאאודי S1 (שכמו שכבר אמרו לא מהווה תחרות ישירה, אבל היא הייתה האחרונה שנהגתי עליה ולכן הזכרון טרי). לא יכול להשוות לפוקוס או למגאן כי לא נהגתי, אבל ללא ספק לא חסר כאן כח בכלל. נכון, יש חזקות יותר, אבל ביננו, יש מכוניות שמרגישות חלשות מדי - זו לא אחת מהן. יתרה מזו, היא מרגישה מאוד נטועה גם במהירויות מאוד גבוהות (כך עפ"י מקורות זרים). אה כן, הצליל. משכר, נהדר, מרטיט, מעלף, מטריף, מטמטם וכל סופרלטיב אחר שאתם (או עפר) תרצו. כן, זה לא V10 שגורם לדימום באזניים אבל יחסית למנועי ארבעה צילינדרים, הוא ללא ספק בין הטובים שיצא לי לשמוע.

היכולות בפניות, ממה שהרגשתי, טובות מאוד והמכונית מצליחה לצלוח פניות (את כל השתיים וחצי ושתי הכיכרות) במהירות גבוהה מאוד. אם רק הצמיגים היו מצליחים לאחוז ולהצליח לשלוף אותה מהפניה הייתי יכול לחוות דעה מגובשת יותר, אך היה מורגש בלי שום ספק שהם, ולא המכונית, החוליה החלשה. תיבת ההילוכים, שנשארה על אוטומט ובמצב דינאמי (כי גם ככה היא מעבירה הילוכים לבד, אז למה?) עבדה יפה מאוד וכמעט תמיד הייתה בהילוך הנכון, מלבד כמובן הנקודה החלשה של כל תיבה אוטומטית, וזה שהיא לא יודעת לבלום לפני פניה ולעיתים נמצאת בהילוך אחד גבוה מדי ביציאה מהפניה, דבר שגורר הורדת הילוך והרגשת החמצה קלילה שנמשכת כחצי שניה.

את ההגה, בניגוד לחבריי, פחות אהבתי. הוא הרגיש לי גדול מדי, והמשולש הגדול באמצע הפריע לסובב אותו בלי להעביר ידיים. בכלל האחיזה בו לא הרגישה לי טוב והורידה לי מהבטחון. בכל מה שנוגע לתקשורת, ההגה מצליח להעביר חלק מהמידע על מה שקורה מתחת לגלגלים לאצבעות ולתחת, אבל לא יותר מדי ולדעתי מעט מדי, יש מכוניות שעושות את זה (העברת המידע) פשוט טוב יותר, למשל אותה S1, או 208GTI. הגולף, לצורך העניין, עושה את זה הרבה פחות טוב. לי אישית היא (הגולף) הרגישה מאוד אילמת ו"קרה" ולא העבירה כמעט שום מידע עד שראיתי את האף מרחיב את הפניה, דבר שלא קרה עם הג'ולייטה כי ידעתי לרדת מהגז רגע לפני הרגע הנכון.

במשפט אחד, רציתי לאהוב אותה. מאוד רציתי, אבל באיזשהו מקום היא הרגישה לי עמומה מדי. מבחינת התחושות, שעברו, אבל מעט מדי וחלש מדי, וממש הרגשתי כאילו אני חייב לחפש את הפידבק מהצמיגים בהגה ומהשלדה במושב. אל תבינו אותי לא נכון, מדובר במכונה שמבצעת מצויין, מהר, ומצליחה ללחוץ על אחת הנקודות שזוכות להתעלמות כמעט מוחלטת בזמן האחרון - הצליל, אבל התחושה שקיבלתי היא עדיין של משפחתית חזקה, מאוד חזקה, אבל לא הוט האץ' שקולעת *לטעם שלי*. אני הייתי מעדיף את ה-S1 (שמצליחה לעשות את כל מה שחשוב לי יותר טוב) ואפילו את ה-208GTI, אבל זה כי אני מעדיף מכוניות קטנות יותר ועם תיבה ידנית.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תגובות 232
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מסכם את הנושא - רצית לאהוב - כי יש לה סמל של אלפא - וזה פונה לכל חובב רכב שהוא.

אבל במציאות מדובר ברכב בינוני מאוד בתמחור לא מוצלח עם סמל יפה ויבואן שנטען שהוא נחמד.

את הגולף והאודי כולם רוצים לשנוא - ועדיין מודים בחצי פה שהן עדיפות

פורסם

לא בגלל הסמל, אני לא חובב אלפות, אני מעדיף אותן עם שיערות בבית השחי ונודפות ריח של יין אדום.

רציתי לאהוב אותה כי היא הוט האץ', ואני אוהב הוט האצ'ים. בדיוק כמו שרציתי לאהוב את הגולף GTI והתאכבזתי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)
למה זה מפתיע אותך?

בעיקר בגלל הרושם הכל כך השונה שלי ממנה (שגם ערן וגם שלייקס הסכימו איתו ברמה כזו או אחרת, או לפחות לא הופתעו ממה שכתבתי) וגם כי במקרה שלך אומנם בינתיים רק שמעתי אותך מדבר הרבה בקרטינג, אבל את ראובן גם ראיתי נוהג די מהר בכמה הזדמנויות שונות.

חוץ מזה, אני יכול להעיד על סמך היכרות אישית שבקרב האנשים שנהגו על הרכב (במסגרת הסופ"ש לפחות), אף אחד הוא לא אלפיסט שרוף כפי שמנסים לצייר כאן. ממש לא. בנוסף, 504L גם בין הכותבים והוא ממש לא אלפיסט. אני לא יודע אם אתה מכיר אותו, אך האיש בעל ניסיון עתיר עם עולם הרכב. נהג על לא מעט רכבים, איננו נוטה במיוחד לאף מותג (בגלל המותג לכשעצמו) ויודע נהיגה מהי

לא מכיר אותו, אם כי בדרך כלל אני נהנה לקרוא את הפוסטים שלו. לא רוצה גם לפרש אותו יותר מדי, אבל הוא, בסופו של דבר, כתב שהיא פחות טובה מכל המתחרות שלה אבל שהיא עושה "טוב על הנשמה". עם זה אני מסכים, גם לי היה נחמד מאוד ללחץ על דוושת הגז בה ולשמוע את המנוע מגיב. ורכב שעושה לך טוב זה שיקול חשוב, בדיוק כמו שזה שיקול נהדר במקרה של ה-500 שלי, שיש טובות גם ממנה בתחומה.

אני בטוח שאתם לא אלפיסטים שרופים וגם חבל שכל פעם השרשורים האלו נגררים לשם. רובנו בכל מקרה מסתכלים על רכב כחבילה. אנחנו לא נהגי מרוצים ביום יום וכל שיקול לקניית רכב כזה או אחר הוא לגיטימי בעייני. ככלל, מניסיוני, אני יכול להגיד שבכמה רכבים הספורטיביים או ספורטיביים למחצה שיצא לי לנהוג בהם, בדרך כלל הדעות של הנהגים לא היו שונות מדי זו מזו. נדמה לי שאתה ואני ועוד כמה הגענו למסקנות דומות לגבי ה-s1, לדוגמא. פה בכל זאת קיים פער כלשהו, גם בין הביקורת הכללית לבין מה שאתם (טוב, אתה עדיין לא ממש כתבת) חוויתם, וגם בתוך הקבוצה כאן.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חלאס עם הויכוח המטומטם הזה. זה כמו שחובב אנדרואיד ינסה לשכנע אייפוניסט ששלו יותר טוב. זה לא הולך. היום קונים דברים עם רגש, וזה נכון שבעתיים כשמדובר ברכב. תכניסו לזה את העניין שמדובר ברכב ספורטיבי ובכלל הגעתם לתבשיל שלא כל אחד יגיד שהוא טעים. לטעמי, זאת בדיוק המטרה במספר יצרנים ובתחרות. אחד מתחבר לזה, השני להוא, והשלישי בכלל מתחבר למשהו אחר.

גם אם פות"ש היה כותב בתחילת השרשור שהוא נפתח על ידי גרופי של אלפא, אז אנשים פה עדיין היו מוצאים לנכון לצקצק ולהגיד שהשרשור חסר תוכלת בגלל שהוא נפתח על ידי גרופי. לאנשים תמיד יהיה מה לומר, במיוחד בפורום הזה. חלאס כבר!

לעניינו של שרשור.

גם לי יצא לנהוג ברכב במהלך הסופ"ש, וגם אני קיבלתי את האזהרה לגבי הצמיגים והבלמים. בכל מקרה לא תכננתי לקחת את הרכב למקומות שאני לא אדע לצאת מהם (מבחינת נהיגה, לא מבחינת ניווט) אז פחות הפריע לי.

אני לא נהג על, אין לי הכשרה, ואני לא מתיימר להיות הנהג הטוב בעולם ולצאת בהצהרות. בשל כך גם נהגתי יחסית רגוע. כמובן שהמילה 'יחסית' חשובה כאן, כי שוב, מדובר ברכב בעל יכולות לא מבוטלות עם נהג שאינו מן השורה הראשונה, אבל בכל זאת בעל ניסיון וקצת יכולת.

אני חושב שבכל רכב שמוגדר ספורטיבי יש 3 דברים חשובים - תקשורת (הגה, שלדה), הורדת הכוח לכביש, והחיבור לנהג.

יצא לי לנהוג גם על STI שעושה חמוצים (כ500 בגלגל) וגם באוקטביה VRS שהסתובבה אצל חברי הפורום, אבל דווקא רכב אחר שנהגתי עליו, הרבה יותר חלש מהאסתי אבל יותר חזק מהאוקטביה (326 סוסים במנוע, לא מוחמץ, הנעה אחורית) הרגיש הרבה יותר טוב, והתחברתי אליו מאוד. למה אני אומר את זה? כי החיבור לאלפא הזאת היה מעולה. קצת פחות טוב מהחיבור לרכב המוזכר לעיל, אבל הרבה יותר טוב מאסתי ומהVRS.

כאמור, פעם ראשונה שלי על הרכב הזה, אמנם בכבישים מוכרים, אבל בכל זאת רכב שאני לא מכיר, והוא גם לא שלי.

בסעיף החיבור לנהג, התחושה שלי מהנסיעה הקצרה הייתה חיבור ממש טוב למכונה. לי זה הרגיש טוב. אולי זה בגלל שיש לי פחות ניסיון מאחרים, אולי זה בגלל שאני לא נוהג טוב כמוהם, ואולי זה בגלל שאני מרגיש דברים שהם לא. לא יודע להגיד מה הסיבה, אבל אני כן יודע להגיד שהרגשתי באמת מחובר לרכב, לא יודע להסביר את זה. אולי כאן בעצם חבוי סוד הקסם.

מה שמביא אותי לסעיף התקשורת.

מבחינת היגוי, לא רע בכלל. למרות שאין שם יותר מידי תקשורת, בהחלט קיבלתי תחושה מה קורה מקדימה. אם הצמיגים היו במצב יותר טוב, אני מניח שההגה היה טיפה יותר מתקשר, אבל לא ברמה שתעשה הבדל מטורף. שוב, לא מדובר על הגה פטפטן, אבל הוא כן זורק מילה פה ושם. מבחינת שלדה, דווקא שם שמתי לב להרבה יותר פטפטת ברשת. השלדה בהחלט מדברת, ואפילו לא מעט. הרגשתי את הרכב יותר בתחת מאשר בידיים, ובפער משמעותי.

מבחינת הורדת הכוח לכביש, אני חשוב שהיכולת הזאת נפגמה ממצב הצמיגים, אבל למרות זאת, הורדת הכוח מעולה לטעמי. בסעיף הזה לדעתי יש 2 מרכיבים חשובים, גיר וצמיגים. הצמיגים כאמור היו די גמורים, אבל הגיר, אוי הגיר.

אני אפילו לא ניסיתי את המצב הידני ואהבתי מאוד את המצב האוטומטי. כנראה במיוחד בגלל שאני לא מוכשר כשאר הנהגים, הגיר הזה היה חבר טוב בנסיעה הזאת. העברות הילוכים חלקות, גם במאמץ, הורדת כוח יעילה, ושילוב מעולה עם המנוע.

כבר דיברו פה על הסאונד, אבל בוא נגיד שסיכמתי את הרכב הזה במהלך הנסיעה כ"מכונת חיוכים". כל פעם מחדש אתה מוצא את עצמך מאיץ סתם בשביל לשמוע את המנוע הזה. פשוט כיף. החיוך שנמרח לך על הפנים יחד עם הצרחה של "וווווווהההההוווווו" פשוט גורמות לך להבין שלא באמת התבגרת ובאמת רק המחיר של הצעצועים שלך עלה.

וכמובן, תודה ללב הספורטיבי על ההזדמנות.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
וגם כי במקרה שלך אומנם בינתיים רק שמעתי אותך מדבר הרבה בקרטינג

Any time, אתה יודע :wink: למרות שלא חסרים מכרים משותפים שיכולים להעיד.

נתערב על מסכת קסדה אדומה? :-P

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לאור הכתוב, מה זה "אופי לטיני"?

אופי לטיני הוא תחושה נמרצת, תחושה של משהו חי עם צליל ואישיות משלו. משהו שמעורר בך חשק, משהו שתופס אותך. אתה יכול למצוא את זה במוסיקה, למשל - ובמקרה שלנו, יכלת למצוא את זה בעבר כמעט בכל מכונית איטלקית, מפיאט 127 ועד למבורגיני. בשנים האחרונות, רוב הפיאטים, למעט האבארתים, משדרים שממון ותחושה סתמית, שאין לה דבר וחצי דבר עם פיאטים מהעבר. למותר לציין שגם אלפות כבר אינן מה שהיו - ושמחתי לגלות חיוניות מחודשת בג'ולייטה תלתן.

הרי הביקורת אומרת שזו מכונית שאיננה ספורטיבית באופייה.

אם היא איננה ספורטיבית, אז מהי? תחליף לפאסאט? אם היא נראית ונשמעת כמכונית ספורטיבית, מתקלת כבישים בצורה מרשימה ובעיקר, עושה לך חשק לנהוג עוד ומהר, אז מה הופך אותה ללא ספורטיבית? העובדה שהיא לא ננהגת מספיק על הדוושה? העובדה שה-ESP שלה לא מתנתק? הביקורות שקראת?

אני מבין את הצורך לכתוב חיובי על משהו שקיבלת במתנה, ושהמכונית טובה יותר מהגירסאות הנמוכות, אבל השורה התחתונה צריכה להיות שזו מכונית שפחות טובה ממתחרותיה, ועולה יותר.

צר לי לאכזב אותך, אך אני לא מרגיש שקיבלתי דבר במתנה, אני לא חייב דבר לאף אחד - ובטח לא לסמל"ת.

ואני אפילו לא אלפיסט.

והשורה התחתונה שלך מקוממת, כי אתה מנסה להכתיב לי מה השורה התחתונה שלי צריכה להיות. כי מעבר להגדרתו הקולעת של ביג מיק על היותך מגיב של שחור ולבן, התגובות שלך הן תבניתיות - וצפויות.

ומתוך שכך, קשה לך להבין שהמציאות אינה רק רצף בינארי של כן ESP/לא ESP, מהדק קו/לא מהדק קו, אלא יש בה גם מקום לרגש ולתחושות סובייקטיביות.

אם תבין זאת, אולי התגובות שלך תהיינה פחות מתנגחות ואנשים יקבלו אותך כבר שיח ולא כבר פלוגתא.

אנשים דיברו כאן על S1. ה-ESP שלה מתנתק לחלוטין, הגיר ידני, הזנב יודע לצאת, אין טורק סטיר. א-מחייה.

ולמרות זאת, ירדתי מהג'ולייטה עם חיוך גדול יותר. למה? ככה. כי זה מה שהרגשתי. כי היא ריגשה אותי.

אין לי בעיה עם זה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• אחראי פורום
פורסם

אני ירדתי ממנה ברגשות מעורבים.

באתי עם התלהבות אך ללא ציפיות מיוחדות. נקי. בהתחלה די הרשימה אותי, אך עם הזמן זה התפוגג ונשארתי עם הפרטים היבשים יותר.

הסה"כ לטעמי מדבר על מכונית בעלת יכולות גבוהות שמהר מאוד נהיים מהירים איתה, אך לא מרגשת במיוחד.

נוסכת בך ביטחון ונותנת לך קרקע להיכנס מהר וגם לצאת מהר, אך כמעט ללא התנגדות או פידבק.

סאונד ותיבת הילוכים ממכרים אבל אתה מוצא את עצמך מתלהב יותר מהם כי כבר ברור לך מהתחלה מה יהיה בסיבוב הבא.

עוד רגשות מעורבים? הנה. לא מדובר באכזבה. אני כבר ילד גדול ויודע שככה הן מגישות את זה היום, חברות הספורט-ביניים.

לצד מנוע נהדר ותיבה מצויינת, היא גם די נוחה. לצד הסאונד המגניב היא נטולת דרמה.

לסטטוס שלי היום, חובב נהיגה פלוס שניים, היא בהחלט עשויה להתאים.

אם הייתי נטול משפחה ומחפש יותר תכונות ספורטיביות תמורת דלתות/נוחות/גודל, היא בוודאות היתה יורדת כמה מקומות בטבלה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

504L

קבל ח"ח

במבי, מה הקטע? סתם להיות מציק?

זה מזכיר לי כשלקחתי את ה500 אבארת' (גרסא אמריקאית) לנסיעת מבחן, כמה הסאונד עינג אותי, השאירה עלי רושם טוב יותר מהbrz, עובדה ששנה וחצי אחרי אני עדיין נזכר בפיאט עם חיוך ואת הbrz אני לא זוכר ממש.

רכב מהנה זה לאו דווקא כוח, בקרות ואתה יודע מה, גם תקשורת, נהגתי על מכוניות רבות שספגו ביקורת קשה וירדתי מהן עם חיוך של ילד אהבל שקיבל גלידה.

אישית אני לא מתלהב מכתבות רכב, גם של אנשים מכובדים, פעמים רבות מדובר בעוד בלבול ביצים כי יש קו בתעשייה שצריך ליישר, כמו ההילולה סביב הGTI וכמובן העליונות של הסדרה 3 שבעיני היא פחות מהנה מהאינפיניטי G הגסה יותר.

haters will hate

פורסם

מצחיק לקרוא שהשרשור הפך מיד בפתיחתו ל"אלפיסטי" כששתי הביקורות הראשונות הן שלי ושל 504L, למיטב הכירותי את שנינו, לאף אחד מאיתנו לא תלויה תמונה של אלפא מעל המיטה.

(לי בכלל תלויה בחדר תמונה של מוסטאנג 67 ויאמהה FZR משנות ה90 :silly:) - אז... סלחו לי על הצרפתית אבל WTF?!

לעניינינו - אני מאד מתחבר לדברים של ghostbuster ושל itaysamurai, בגלל זה גם כתבתי, שקהל היעד שלה נמצא בקבוצת גיל(או גיל מנטלי) בוגרת יותר שמחפש משהו שנראה טוב, נשמע טוב, מאיץ טוב, אבל פרקטי, נוח ולא נושך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ראשית, אני חייבת לציין שהתגובות בחרוזים הרסו אותי לגמרי, עשרות הודעות אחרי לא הצלחתי להשתחרר מ"התבנית", בסוף הצלחתי.

עכשיו ניגש לעיניננו. גם אני זכיתי בהכרות קרובה יותר עם הג'ולייטה המדוברת בסוף השבוע האחרון. זאת לא הייתה הפעם הראשונה שפגשתי אותה פנים אל פנים, אפילו יצא לי להצטרף לנסיעה קצרה במושב שמימין לנהג, אבל הפעם באמת שיחקתי בדוושות ואפילו סובבתי את ההגה, על זה המון תודה לפותח השרשור.

בפעם הקודמת שכתבתי על חווית נהיגה ברכב קצת ספורטיבי בפורום דובר על אוקטביה VRS, הייתי יותר "ירוקה" מהיום. מאז יצא לי לבלות עם מכוניות מגוונות בכבישים שונים, אבל חשוב לי לציין שהתלתן והVRS הם היחידים שעוברים את רף ה200 סוסים.

אני לא כך יודעת מאיפה להתחיל, כי חכמים ומנוסים ממני כבר כתבו את דעתם, אז אשמח אם תתייחסו למה שאני כותבת כאל חוויה אישית ופחות חוות דעת מקצועית.

לא התעסקתי יותר מידי באביזרים מעבר לכיוון מראות, היה לי חבל על כל דקה בעמידה (כמו שבטח שמתם לב, לתלתן היה לו"ז מאוד צפוף בשבת האחרונה), אבל המראה הכללי של תא הנוסעים נראה בהחלט מזמין ונעים (במיוחד ליושבים בשורה הראשונה). ציפיתי לקצת יותר תמיכה ממושבי הבאקט שהגיעו עם גרסת ההשקה, אבל אולי הם מותאימים לאנשים גדולים יותר.

במושב האחורי לא הרגשתי שצפוף לי מידי, אבל תנוחת הישיבה עבור הנוסע לא מושלמת, לא הייתי רוצה לבלות שם בנסיעה ממושכת לאילת למשל. אם נתעכב עוד קצת במושב האחורי, מושבי הבאקט הקידמיים בשילוב עם השמשה האחורית הקטנה יוצרים תחושה של מקום קצת סגור וחשוך, עם זאת, לא הייתי מרחיקה לכת להגדרות קלסטרופוביות.

ניגש לחלק הדינמי. בעליות של האוניברסיטה הג'ולייטה הרגישה לי פחות "סטרילית" מהVRS. אם באוקטביה ולאון 1.8 הרגשתי שממש קל לי לנהוג מהר (הכל יחסי, כן?) בלי פידבק כלשהו מהרכב, אז כאן הייתה הרגשה שאני צריכה להתאמץ יותר, לצערי אין ברשותי את הכלים כדי להסביר את התחושה באופן מקצועי.

בכמה האצות (חלקן מעמידה וחלקן תוך כדי הנסיעה) הרגשתי שההגה קצת רוקד לי בידיים ואני צריכה להשתלט עליו. החבר'ה ברכב הסבירו לי שזה קורה בעיקר בגלל הצמיגים, שכידוע לא היו במיטבם.

אם נתייחס לנוחות הנסיעה, לאורך כל הדרך לא הרגשתי שאני נוהגת ברכב עם חתך נמוך מידי שמכוייל באופן קשיח. את דרך בר יהודה השבורה בנשר, למשל, הוא עבר באופן חלק יחסית, בלי להעביר לתא הנוסעים כל מהמורה מהכביש.

כמובן, שאי אפשר לא להתייחס לסאונד הממכר שנשמע היטב גם ברחובות, עוד לפני שהרכב מגיע לשדה הראיה שלנו וגם בתא הנוסעים המנוע נוכח במלוא הדרו ולא מרחם על האוזניים של הנוסעים.

אישית, אני לא יודעת איך אפשר לנהוג רגוע ברכב כזה, כל לחיצונת שהיא מעבר לליטוף של דוושת הגז גוררת גרגור עצבני במקביל לזריקה של האוטו קדימה.

שורה תחתונה, אם הייתי עומדת בפני החלטה של רכישת רכב בסכום שסובב את ה220K, כנראה שהייתי בוחרת בקופר S. אומנם ההתרשמות שלי מהרכב בנהיגה הייתה קצרצרה ומוגבלת, אבל אני פשוט יותר מתחברת אליה, גם מבחינת מרכב קטן יותר וגם נהנתי יותר לשהות ברכב, משהו באינטריור שלה קסם לי יותר.

לסיכום, כמובן שמאוד נהנתי. כמה דקות אחרי שירדתי מהרכב נזכרתי שחזרתי למציאות, ישירות למטבח :cry:.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אנשים דיברו כאן על S1. ה-ESP שלה מתנתק לחלוטין, הגיר ידני, הזנב יודע לצאת, אין טורק סטיר. א-מחייה.

ולמרות זאת, ירדתי מהג'ולייטה עם חיוך גדול יותר. למה? ככה. כי זה מה שהרגשתי. כי היא ריגשה אותי..

טוב, זה מאוד הגיוני כי מה S1 אתה יורד עם פרצוף של

OMG,

WHAT THE FUCK

WHAT THE FUCK,

WHAT THE FUCK!!!!

זאת לפחות הייתה ההתרשמות שלי מה S1 (שבכנות, אחרי כמה דקות נהיגה הבנתי שלטובתי האישית ולטובת קשריה של המערכת עם צמפיון, כדאי לי מ-א-ו-ד לחבר בחזרת את הבקרות).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עידן82 - אני לא יכול לצטט כי אני מגיב מהנייד - אבל - יש הבדל בין ביקורת אובייקטיבית לבין שיר הלל של מעריץ עיוור שמגיע בכיסוי שך ביקורת אובייקטיבית.

פותח השרשור לא אובייקטיבי.

אם השרשור היה נפתח בהצגתו כגרופי של אלפא - גילוי נאות מה שנקרא - ואז היינו ממשיכים משם - דיינו.

אבל לבטל במחי יד את כל המתחרות - שרובן, אם לא כולן, עדיפות בלי שום נימוק חצי הגיוני זה בעיה.

אני חושב שמראש הציפייה לקבל ביקורת אובייקטיבית ממישהו שחובב מותג מסויים ובודק רכב של אותו מותג הינה מוטעית.

אבל רגע, מי אמר שלכתבי הרכב המקצועיים המפורסמים אין את המותגים האהודים עליהם שאותם הם מבקרים בצורה יותר "רכה"?

לא היה צורך בגילוי נאות, מי שמכיר את הנפשות הפועלות יודע מי אוהב איזה מותג ומי שלא מכיר את הנפשות הפועלות יכל פשוט להעיף מבט לסמלון שלו.

אני מסכים שלא צריך לבטל את המתחרות ללא נימוק אבל לעיתים יש דברים שאי אפשר להסביר- האלפא כנראה פשוט עושה לו את זה יותר.

דובר כמה וכמה פעמים על כך שהגולף GTI כחבילה יותר טובה מהאלפה המדוברת, יכול להיות שזה בהחלט נכון.

יחד עם זאת, הגולף משדרת משהו מאוד קר, מאוד חסר תשוקה, חסר ייחוד, מעוף ועוד שלל אלמנטים שלטעמי מאוד מאוד חשובים ברכב ספורטיבי שהסכמנו שרכישה של כזה הינה מאוד אמוציונלית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - רוב הקוראים לא מכירים את הנפשות הפועלות ולא יודעות מה הסטייה של כל אחת מהן... לכן להניח מראש שדבר כזה ידוע - הנחה מאוד לא נכונה

פורסם (נערך)

Any time, אתה יודע :wink: למרות שלא חסרים מכרים משותפים שיכולים להעיד.

נתערב על מסכת קסדה אדומה? :-P

למסכה יש יותר מדי ערך סנטימנטלי (וצריך באמת לקחת אותה בחזרה בהזדמנות :wink:). קפה בארומה של כוכב יאיר, אפשר בהחלט :)

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...