Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במקומות כאלה אני לא מבין למה לא מקימים גשר להולכי רגל. לחצות כביש מהיר עם 4 נתיבים ברגל נשמע כמו סצנה מסרטון DVR רוסי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

יש תקציב שנתי מסויים, חלקו הולך לפיתוח כבישים חדשים (הרבה כבישים כאלה קמו בעקבות התחייבות המדינה לפיתוח סביב כביש 6).

חלק מהכבישים לפני 30 שנה למשל לא היו סואנים ברמה שמתקרבת לרמה כיום.

אם היה תקציב אינסופי וכוח אדם, בתוך כמה חודשים כל המקומות האלה היו מגושרים.

וכמו תמיד: מחכים להרוגים כדי למנוע אסון.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לפני כמה ימים חשבתי לכתוב המשך באשכול בעקבות התנסות שעברתי במעבר חציה בתור נהג, עליה אכתוב בסוף ההודעה.

כרגע עלה באשכול הסרטונים סרטון מחו"ל עם תאונה במעבר חציה:

ובכן, ברור שהחוצה לא נקטה בזהירות מינימלית הנדרשת ממנה, לא הסתכלה ורצה במעבר, וגם נפגעה.

אך מבחינת החוק אני חושב שיש על הנהג/ת אשמה. ואני חושב שכן ניתן היה למנוע את התאונה עם יותר ערנות מצד הנהג.

הסבר: במעבר חצייה על הנהג להאט מאוד את מהירותו ולחפש בשבע עיניים את הולך הרגל, מכל הצדדים (בתנועות עיניים מהירות מצד לצד).

ההתנסות האישית שלי היתה במעבר חציה בעיר אשדוד אליו מגיעים מקטע מהיר יחסית, עם חומה בצד אחד, כך שאין בו הולכי רגל. בהגיעי למעבר שלפני הכיכר הפתיע אותי נער על אופניים חשמליים, ממש הגיח מעבר לחומה במהירות (הצילום בגוגל מנקודת מבט הרבה יותר גבוהה מנהג כמובן). בלמתי במקום, ולשמחתי מערכת סיוע בבלימת חירום ברכב סייעה לי לעצירה מלאה כמעט במקום. אם הייתי מגיע במהירות גבוהה יותר, הנער על האופניים היה נפגע.

בקיצור, במעבר חציה לא מספיק לתת זכות קדימה, אלא על הנהג לחפש בשבע עיניים ובמבטים מהירים מצד לצד את הולכי הרגל החוצים, וכן להאט מאוד את המהירות, גם אם לא חוצים.

פורסם

לא מסכים איתך

כי גם עם 10 עיניים לא יכולת למנוע את הדריסה הזו.

היא רצה מאחורי רכב שבדיוק עבר.

שנייה 12 של הסרטון מראה לך שהיא כבר על המעבר חצייה והפוגע 3 מטר ממנו לכל היותר.

אגב הנהג גם לא ניסה לבלום כי הוא פשוט לא ראה כלום.

ולעניין אחר

לאחרונה פרסמו בסטטוסים מצייצים איזשהו פוסט לגבי זה שבברלין אף אחד לא יבוא לעזור. כי אין שם אחווה וערבות הדדית.

אז נכון שפה מדובר בלונדון אבל יו גט דה פוינט.

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לא מסכים איתך

כי גם עם 10 עיניים לא יכולת למנוע את הדריסה הזו.

היא רצה מאחורי רכב שבדיוק עבר.

שנייה 12 של הסרטון מראה לך שהיא כבר על המעבר חצייה והפוגע 3 מטר ממנו לכל היותר.

ולעניין אחר

לאחרונה פרסמו בסטטוסים מצייצים איזשהו פוסט לגבי זה שבברלין אף אחד לא יבוא לעזור. כי אין שם אחווה וערבות הדדית.

אז נכון שפה מדובר בלונדון אבל יו גט דה פוינט.

נכון, המקרה הזה הוא שילוב של תזמון והתפרצות מאוד טיפשית. הולכת הרגל רצה בדיוק כשהרכב מהנתיב הנגדי חלף והתפרצה בין שתי מכוניות נוסעות.

בכל מקרה, אני מנסה להעביר רעיון: צריך מאוד להאט באזור של הולכי רגל, במיוחד במעברי חציה ולנהוג במשנה עירנות.

פורסם (נערך)

רוכב אופניים הוא לא הולך רגל משום מבינה שהיא. וכן, הרבה מהם דוהרים כמו משוגעים ומצפים שתחפש אותם.

יש מופרעים מכל הסוגים בכביש, בכל מקום. וברור שאם תסע ממש לאט, ברוב הזמן יהיה לך יותר קל להגיב.

בכל מקרה, ראיתי איזו כותרת בנושא השבוע, משהו על זה שהולכים לשנות את התקנות כדי לגרום לנהגים להאט יותר לפני מעברי חציה, כי יש בארץ יחסית כמות גבוהה מאוד של הולכי רגל שנפגעים בתאונות.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא מסכים איתך

מכיוון שמדובר במעבר מסומן כהלכה (על הכביש ועם עמודי תאורה), חובה על הנהג להאט בכל מקרה, בטח ובטח אם הוא לא רואה את המיקום ממנו יכול לצאת הולך רגל.

במילים אחרות, חובת הנהג לחפש הולך רגל בצידי הכביש, ואם הוא לא רואה את צידי הכביש, להמתין עד שייראה, בדיוק כמו שאתה עושה כשאתה צריך לתת זכות קדימה בצומת, ומוודא שאין מכוניות.

זה שהולכת הרגל רצה אומר שיש לה אשם תורם רציני, אבל לא מנקה את הנהג.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

בסרטון שתי המכוניות בנתיב השמאלי האטו - והגולף החלה להאיץ טיפה לפני מעבר החציה. כמובן שקשה להעריך את המהירות (אני מניח שיש שחוקרי המשטרה שיספרו פריימים ויחשבו אותה). מכל מקום התחושה היא שלא נסעה מהר עד מטר לפני המעבר, ואז החלה להאיץ. הילדה טפשה ברמות לא סבירות, הולכת לאט מאד על שפת המדררכה ונראה כי עוצרת - ואז, באופן פתאומי וללא בדיקת השטח, מתחילה לחצות בריצה מהירה ובאלכסון. מדובר בבת עשרה שרצה מהר, לא בילדה קטנה. מה שעוד מדגיש את חוסר תשומת הלב של הולכת הרגל הוא הפגיעה באזור הגלגל, לא בחזית הרכב. היא הגיעה בזוית קשה מאד לצפיה מבחינת הנהג, החלה את החציה כאשר היא בזוית חדה מאד מבחינתו ועד ירידתה לכביש גם נראתה כעוצרת, ואם תשומת לבו של הנהג היתה מוסטת טיפה לשמאל - לקבוצת הולכי הרגל שסיימו את החציה - היא היתה מחוץ לשדה הראיה שלו, אפילו אם היה עוצר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנהג יכול לראות אותה רק כאשר הוא כ-1-2 מ' ממעבר החציה, ובתנאי שהוא מפנה ראש לימין. אחרת היא במקרה הטוב בשולי שדה הראיה שלו. להערכתי היא יכולה להתגלות לו רק כאשר היא על הפס הראשון של הזברה (שניה 0:11 בסרטון), כאשר חרטום הרכב כמטר ממעבר החציה. אל תשכח שהנהג יושב בצד ימין של הרכב, ולכן הרכב בנתיב הנגדי מצמצם לו מאד את שדה הראיה לימין קודם לכן. מכאן ועד הפגיעה 2 שניות או פחות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מכיוון שמדובר במעבר מסומן כהלכה (על הכביש ועם עמודי תאורה), חובה על הנהג להאט בכל מקרה, בטח ובטח אם הוא לא רואה את המיקום ממנו יכול לצאת הולך רגל.

במילים אחרות, חובת הנהג לחפש הולך רגל בצידי הכביש, ואם הוא לא רואה את צידי הכביש, להמתין עד שייראה, בדיוק כמו שאתה עושה כשאתה צריך לתת זכות קדימה בצומת, ומוודא שאין מכוניות.

זה שהולכת הרגל רצה אומר שיש לה אשם תורם רציני, אבל לא מנקה את הנהג.

אני מסכים לחלוטין לגבי ההתנהגות הנדרשת מנהג במעבר חציה, ולשם כך פתחתי את הנושא. בסרטון בצפייה שנייה אפשר לראות שהולכת הרגל עשתה מאמץ מאוד רציני על מנת לא להראות והתפרצה בריצה ברווח שבין שתי מכוניות נוסעות, ומייד לאחר שרכב אחר חלף על פני המעבר, והסתיר אותה.

אני לא בטוח שסביר לדרוש מהנהג הזה יותר זהירות מזאת שנקט.

רק לא ברור למה הוא המשיך בנסיעה לאחר שהיה ברור שהבין שפגע בה.

הזכרת לי את המקרה הזה שקרה לי.

זה בדיוק אחד המקרים שדיברתי עליו. מה שהולך היום בחלק מהאזורים זה פשוט חוסר תרבות של התחשבות בהולכי רגל. לא ברור באיזו חוצפה עוקפים נהג שנעצר לפני מעבר חצייה, ולא ברור גם באיזו חוצפה נעצרים ליד פיצוציות עם ארבעה אורות מהבהבים (או באיסוף גנים כשבאורח פלא בכל יום כל המכוניות מתקלקלות באותה שעה בארבע וחצי מול הגן ומתפנות שתי דקות לאחר מכן. כאן יש שילוב של הורים מטומטמים ועצלנים ותשתיות לקויות).

פורסם

יש מדינות עם חוקים נוקשים בהרבה משלנו. כאשר התכוננתי לנהיגה בפינלנד למדתי כי אחד החוקים המוקפדים ביותר שם הוא עצירה במעבר חציה כאשר רכב עצר בו - גם אן מדובר ברכב שנסע בכיוון הנכדי. בארה"ב אוטובוס בית סםר העוצר ומסמן עצמו (על ידי הוצאת שלט "עצור" גורם עצירת התנועה בשני הכיוונים.

לגבי הצעת החוק שהוזכרה השבוע - היתה בעבר הצעה שלפיה בריידה מהמדרכה למעבר חציה (בצד המדרכה יהיה אזור מסומן (על ידי ריצוף לבן) אשר עמידת הולך רגל עליו תחייב את הנהגים לעצור. סה"כ הגיוני - כיון שמציב את הולך הרגל במקום מוגן (על המדרכה ומצד שני מחייב עצירת הרכב. הבעיה היא לחנך את הולכי הרגל - לעצור רק גאשר בכוונתם לחצות, ומצד שני - לעצור ולא להתפרץ לכביש.

• תוכן חדש...