Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בהמשך לשרשורים הקודמים, החלטתי לבצע את תיקוני הצבע וצביעה כללית לבד.

קניתי מטופקולור: ניירות שיוף, צבע הרכב, צבע ייסוד, לכה וכו'.

הנה מצב הכנפיים לפני:

IMG_3370.JPG

והנה אחרי:

IMG_3382.JPGIMG_3383.JPG

מרגיש כאילו הצבע הוא לא הצבע הנכון, אלא יותר מט עם נצנצים.

או שמא לא ביצעתי נכון את הלכה.

התקשרתי לטופ קולור ונאמר לי לחכות כשעה, לשייף ממש עדין, ולבצע עוד שכבת לכה. מה שלא הניב תוצאות שונות במיוחד...

מישהו יכול לאמר לי, מה בתהליך שלי לא בסדר?

אולי לא שייפתי כמו שצריך את הכנף לפני?

תודה!

The difference between a man and a boy is the price of the toy.

פורסם

צביעה זה דבר שמשאירים לבעלי מקצוע, צביעה ביתית אף פעם לא יוצאת מוצלחת כמו צביעה מקצועית, גם אם עובדים בתנאים סטריליים לחלוטין.

לא ברור מהתמונות שלך בדיוק מה התחרבש, אבל צריך היה לשייף יסודי, לרסס ייסוד, לרסס 3-4 שכבות דקות של צבע ולהמתין בסביבות ה 30 דקות בין שכבה לשכבה. רק מעצם התהליך ניתן להבין כי זה מתכון בטוח להלכדות חלקיקי אבק ושאר זיהומים.

עצה שלי? תשאיר את העבודה לבעל מקצוע. בסוף זה מה שיוצא הכי משתלם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
צביעה זה דבר שמשאירים לבעלי מקצוע, צביעה ביתית אף פעם לא יוצאת מוצלחת כמו צביעה מקצועית, גם אם עובדים בתנאים סטריליים לחלוטין.

לא ברור מהתמונות שלך בדיוק מה התחרבש, אבל צריך היה לשייף יסודי, לרסס ייסוד, לרסס 3-4 שכבות דקות של צבע ולהמתין בסביבות ה 30 דקות בין שכבה לשכבה. רק מעצם התהליך ניתן להבין כי זה מתכון בטוח להלכדות חלקיקי אבק ושאר זיהומים.

עצה שלי? תשאיר את העבודה לבעל מקצוע. בסוף זה מה שיוצא הכי משתלם.

איתמר

מקבל את מה שאתה אומר...

אבל פה זה אתגר מבחינתי, לא יצא מוצלח? באמת לא אגיע לתוצאות שרציתי? אפנה לבעל מקצוע.

אבל על פי סרטונים שאני רואה, המלצות ודעות. אני רואה שניתן להגיע לתוצאות מאוד טובות וכמובן לבד לחלוטין.

אני בסך הכל מנסה להבין מה לא בסדר בתהליך שביצעתי.

אולי בגלל שלא ביצעתי שיוף עם מים? אלא יבש?

פורסם
הורדת את הצבע הישן לפני? אם שייפת ולא הגעת לצבע בסיס, הצביעה שלך לא תצא חלקה וטובה

הורדתי את הצבע הישן, רובו כבר היה מקולף מעצמו, אפילו הלכה. נשאר לי שיוף שלקח 5 דקות במספר ניירות שיוף שונים לפי העוצמה.

אך כנראה שבאמת לא הורדתי את כל הצבע.

כרגע אני צריך למעשה לשייף את הצבע לחלוטין ולבצוע מחדש?

פורסם

גם אני ביצעתי צביעה עצמית של שפשוף .

הינה אשכול שפתחתי בזמנו :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537064-עזרה-ביישום-צבע-ייסוד-בפחית-על-הפגוש/page2

בסוף העמוד צילמתי את התוצאה הסופית.

בקצרה -

הנזק :

20140805_124055_zpse0a40d7e.jpg

לאחר צביעה נתקלתי באותה בעיה כמו שלך :

20140806_183608_zpse5e37bcc.jpg

עשיתי תיקון :

20140807_1101391_zps3f3e27c0.jpg

לאחר כמה ימים המשכתי לעבוד על האזור :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?537064-עזרה-ביישום-צבע-ייסוד-בפחית-על-הפגוש&p=4445217&viewfull=1#post4445217

תוצאה סופית:

20140810_105704_zps4003ff34.jpg

** עם העבודה בא הניסיון, ואתה תראה שתשתפר לפעמים הבאות .

כמובן שקשה להגיע לתוצאה מושלמת בבית .

פורסם

נראה טוב לחלוטין...

אני באותו מצב שאתה היית, רק שכרגע הצביעה שלי יצאה על הפנים.

למעשה אני צריך לשחזר הכל. כלומר, לשייף את כל הכנף עד להגעה לפח, לנקות עם אלכוהול (מה שלא עשיתי), לבצע צבע ייסוד איפה שיש חלודה או סימנים שחורים, לשייף שוב ואז לבצע צביעה של 2/3 שכבות ואז שוב לכה.

הבנתי נכון?

פורסם

מהמצב הנתון אתה צריך ל'פצוע' את הצבע וליישר אותו במידה ולא עשית זאת קודם...

אין צורך להגיע לפח..

לגבי הצביעה אסור להגיע למצב של נזילה - 3 שכבות דקות ואחידות עם ייבוש של חצי שעה (ראה סרטונים שהבאתי לך אז בפרטי)

לכה: 3 שכבות 'עם בשר' ייבוש חצי שעה בין כל שכבה. זה מה שיביא לך ברק עמוק. כמובן לא להגיע למצב נזילה אך במידה וקרה אין מה לחשוש - שלייף סבון יסדר את העניין.

פורסם

אוקיי, עברתי על הסרטונים בצורה יותר עיונית הפעם...

מחר אנסה לצבוע את הכנף השניה, אעדכן בתוצאות!

תודה!

• תוכן חדש...