Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת סוללות במברגה נטענת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לחמי 2 גופות של המברגה הכי פשוטה של בוש, דגם PSR960. אך אפילו לא סוללה אחת תקינה.

גם לי יש את אותה המברגה, ואני די מרוצה ממנה לשימושים הקלילים שלי בה (כרגע לשימושים כבדים יש את הכלים של אבא שלי, אבל הבטחתי לעצמי סט רציני כשהיא תתקלקל)

חשבתי "לשפץ" לו סוללה אחת כדי שיוכל להשתמש במברגות שאצלו. כמובן שבדקתי ושתיהן עובדות.

בבית הסוללה יש 8 סוללות ניקל קדמיום, 1.2 וולט, 1.2 אמפר.

האופציה הבנאלית היא להחליף את הסוללות בשמיניית סוללות ניקל קדמיום אחרות, זהות בגודלן, כמו אלה: http://www.ebay.com/itm/271254606188

אופציה אחרת שחשבתי עליה היא רכישה של 3 סוללות ליתיום + מטען, ומיקום שלהם בתוך בית הסוללה המקורי של בוש, עם בית סוללה לשלוש סוללות/ שלושה בתים בודדים (תלוי איזה סוללות ארכוש), יש מספיק מקום לפרוייקט כזה.

העניין הוא שלאחר מכן מתח הסוללה יהיה 10.8 וולט. האם זה בטיחותי? האם זה יזיק למברגה?

דבר נוסף, לסוללה המקורית יש נגד קטן שלא הצלחתי להבין את תפקידו. למישהו יש מושג? איך זה משפיע על השינוי המתוכנן?

צירפתי תמונות של הסוללות והנגד.

20141021_123933.jpg

20141021_123837.jpg

20141021_123917.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הנגד כנראה מחובר ל-thermistor אשר מטרתו למדוד את הטמפרטורה של הסוללה בזמן הטעינה (סוללת ניקל קדמיום מתחממת בטעינה מלאה ומטען אשר בודק את הטמפרטורה יודע להפסיק להטעין (לרוב המטענים הפשוטים לא בודקים זאת ולא מפסיקים טעינה)). ראה שהוא מחובר לחוט שחור דק אשר לא קשור לחוט האדום העבה אשר מעביר את הזרם (הצד השלילי של הסוללה (לו היה חוט, היה חוט שחור עבה) מחובר ישירות מהסוללה העליונה למגע בצד הסוללה). החוטים השחורים הדקים (אחד עובר דרך הנגד הנ"ל) מחוברים להדקים נוספים על הסוללה, ולא להדקי הפלוס והמינוס של המתח. אם תחליף סוללות ניקל קדמיום דאג לחבר את ה-thermistor לאחת הסוללות (למרות שאני די בטוח שהמטען שהגיע עם המברגה כלל לא בודק את הטמפרטורה).

לגבי שימוש במתח 10.8 במקום ה-9.6 המקורי של המנוע, כנראה שהמנוע יעבוד מעט חזק יותר, יתחמם יותר ואורך החיים שלו יתקצר. האם ישנה סכנה בטיחותית משינוי כזה? כנראה שלא, אבל אני אישית לא הייתי עושה שינוי כזה. מתח נמוך יותר, ניחא.

אישית ביצעתי "תיקון" כזה על סוללה של שואב אבק רובוטי (Roomba), גם היא סוללת ניקל קדמיום. התיקון שלי צלח.

פורסם

גם קודם שמתי לב לזוג החוטים השחורים, חשבתי שהם מתחברים לתחתית של זוג סוללות או משהו כזה, בתחתית יש דבק ספוגי שקשה להוריד, אז החלטתי להשאיר אותו שם.

אבל אחרי כתיבת הפוסט גיליתי שבאמת יש טרמיזטור שמונח בין הסוללות. מצורפת תמונה.

20141021_133908[1].jpg

פורסם

הערה קטנה,

תבחר בסוללות NiMh - ניקל מטאל במקום ניקל קדמיום

הכל נשאר זהה כולל המטען ויש לך סוללה שלא תהרס אם היא מגיעה ל 0V כמו ניקל קדמיום שיכולה לקבל קוטביות הפוכה

http://www.ebay.com/itm/8-Pcs-sub-C-6000mAh-Rechargeable-Battery-Ni-MH-1-2v-tab-/301335242361?pt=US_Rechargeable_Batteries&hash=item4628fae679

קובי

:-)

פורסם

אתמול בלילה כבר הזמנתי את הסוללות ניקל קדמיום.

לא ידעתי שזה אותו מטען.

אגב בעניין הקוטביות ההפוכה, בקורקינט ממונע עם סוללות עופרת חומצה, מדדתי מתח הפוך וגירדתי קצת את הראש בניסיון להבין איך זה קורה.

האם התופעה מוכרת גם בסוללות עופרת חומצה? האם הן שמישות אחרי כזה דבר?

ואיך בכלל מגיעים למצב שהסוללה הגיעה לאפס? הרי יש מתח מינימלי להפעלת כל המעגל, ברגע שהמתח בסוללה יורד מתחת למתח המינימלי הזה המעגל לא נידלק כלל, אז מה צורך את הזרם שבסוללה?

פורסם
אתמול בלילה כבר הזמנתי את הסוללות ניקל קדמיום.

לא ידעתי שזה אותו מטען.

אגב בעניין הקוטביות ההפוכה, בקורקינט ממונע עם סוללות עופרת חומצה, מדדתי מתח הפוך וגירדתי קצת את הראש בניסיון להבין איך זה קורה.

האם התופעה מוכרת גם בסוללות עופרת חומצה? האם הן שמישות אחרי כזה דבר?

ואיך בכלל מגיעים למצב שהסוללה הגיעה לאפס? הרי יש מתח מינימלי להפעלת כל המעגל, ברגע שהמתח בסוללה יורד מתחת למתח המינימלי הזה המעגל לא נידלק כלל, אז מה צורך את הזרם שבסוללה?

פריקה פנימית טיבעית

קובי

:-)

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הסוללות הגיעו והורכבו, בינתיים מרגישה כמו מברגה חדשה.

עוד מעט אצטרך להחליף גם למקיטה 14.4 של אבא שלי, אולי נזמין ניקל מטאל.

IMG-20141115-WA0018.jpg

IMG-20141115-WA0020.jpg

פורסם

כרגע יש לי מברגה עם 8 סוללות SUB C 4/5 ניקל קדמיום.

אני רוצה להחליף ואני מתלבט אם לקחת ניקל מטאל או ניקל קדמיום.

האם המטען של בוש AL1411DV יכול להטעין גם ניקל מטאל?

והאם הסוללות האלו מומלצות?

http://www.ebay.com/itm/400729571459

http://www.ebay.com/itm/261660383256

http://www.ebay.com/itm/271254606188

תודה רבה!

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

לפי מה שאמר קובי, אין בעיה להטעין ניקל-מתכת במטען המקורי שייועד לניקל-קדמיום.

גם ברוב המטענים הביתיים שראיתי, כתוב שמטעינים גם ניקל-מתכת וגם ניקל-קדמיום. כך שזה מחזק את מה שקובי אמר.

מעבר לזה רק תבחר לך את הקיבולת המועדפת עליך ותתחדש.

פורסם

ההחלפה היא אחד לאחת?

כולל המיקום של הנגד והטרמיסטור?

מה הדרך הכי טובה להלחים את המארז?

לשייף קצת את המגעים, להמיס בדיל ואז להלחים?

פורסם

אם תרכוש סוללות עם טאבים, כמו שאני רכשתי, לא צריך שום פטנט. הבדיל נתפס בהם טוב מאוד בלי שום מניפולציה. גם יש חור בסוף כל טאב, אפשר להשתמש בו להשחיל חוט קצר בין שני טאבים אם לא הולך.

החלפה כמובן אחד לאחד באותה הצורה שהסוללות הישנות היו. כמובן להחזיר את הטרמיזסטור למקום.

בנגד לא נגעתי, העברתי את הפלסטיק כמו שהוא לפאקט החדש שהכנתי. הייתי צריך רק לנתק מהמארז הישן את החוט האדום מתחתית המארז, ואת הטאב שהיה מחובר בראש הסוללה העליונה. ורק את שני אלה לחבר במארז החדש, כל השאר נשאר כשהיה.

פורסם

מלחם של 50W וולר יספיק?

פורסם

לא רואה סיבה שלא.

בהזדמנות זו אשאל:

אם אחליט לשדרג לסוללות ליתיום פולימר/איון, האם יש צורך בהוספת מעגל שימנע מהסוללות לפרוק לגמרי? מאיפה משיגים מטען שמתוכנן למתח המדוייק שיצא מצירוף הסוללות?

פורסם

אני חושב שאם כבר כדאי לשדרג לליפו.

• תוכן חדש...