Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם וולבו יש לי סיפור "אהבה", הייתה לי S80T6 שהלך לה מנוע אחרי הקיקדאון הראשון והייתה לי 940 2.3T שהחלפתי לה מנוע.

פעם שלישית אני חושש ללכת על וולבו. גם אין כל כך כרך מוסף לS60, מעבר לעיצוב הלא כל כך נאה בעיני, צריכת דלק שהם כותבים במפרט - אני לא יכול להאמין שזה כל כך טוב. חוץ מזה, מנוע טורבו הזרקה ישירה, זה אומר צריך לתדלק 98.

תודה, אבל וולבו לא בשבילי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברים, ברצוני להודות לכולכם על העזרה והיעוץ המקצועי שהענקתם לי.

למישהו ממכם מגיעה תודה גדולה במיוחד שהפנה את תשומת ליבי לרכב המתאים.

הזמנתי את הרכב היום בבוקר, ברגע שאקבל, אעדכן וארשום איזה רכב. בינתיים אני יכול להגיד שהרכב עומד בכל הקריטריונים שלי, לוגם סולר ואני מעריך שבקצב הנסועה שלי יחזיק הרבה מעבר ל5 שנים, כל שייתכן מאוד שזאת הולכת להיות רכישה לטווח ארוך יותר מהתכנון הראשוני וזה מעולה כי אז אני חוסך לא מעט כסף והרכב משתלם יותר למרות ההפרש במחיר.

רצה הגורל והזמנתי דווקא את הרכב הזה, מסתבר שהיה מבצע לקראת סיום ובמזלי נהניתי ממנו וקיבלתי הנחה נאה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

איזה רכב הזמנת בסוף?

לדעתי הכיוון של להחזיק יותר מחמש שנים (אם הרכב עומד בזה) הוא הכיוון הכי נכון.

נכון שיהיה קשה למכור אבל זה שיקול די זניח למישהו במצבך. בכל מקרה קשה גם לקנות אז כל עוד הרכב מספק את הסחורה מוטב להחזיק אותו לכמה שיותר שנים.

רכב דיזל שנוסע בעיקר בינעירוני יכול להחזיק גם 10 שנים ו 400,000 ק"מ עם תחזוקה נכונה ומזל.

פורסם

ברגע שאקבל את הרכב, אז ארשום מה הזמנתי. תמתין בסובלנות.:wink:

אני חושב שאת הרכב הזה יהיה לא קשה למכור כי דיזל יד ראשונה אמור ללכת לא רע, אין כל כך אלטרנטיבות ואנשים יקפצו על המציאה. וגם אני מעריך שהוא יחזיק 10 שנים ו400000Kק"מ ויותר כפי שאחיות שלו מחזיקות. בארץ יש בסיס ידע ומוסכים ברמה מאוד גבוהה לרכב הזה, לכן מניח שהוא יחזיק הרבה מאוד זמן.

פורסם (נערך)
אם אני טיפה מגדיל את התקציב, מה אתם חושבים על יונדאי IX35 בגירסת הדיזל ?

במילה אחת זוועה, מצד שני הישראלים מאוהבים באיכות נמוכה , רכבים מיושנים,מנוע עצל וכנראה גם כאבי גב.

רק עכשיו שמתי לב שכבר רכשת מקווה שלא את היונדאי הבנונית - .

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם

shaulc, לא רכשתי את היונדאי. תודה על חוות דעת. :)

פורסם

לפי מה שכתבת אני מבין שקלאס C דיזל זה בעצם הבנצ'מרק שלך, ואני די מסכים שלעשות 200 אלף קילומטר בינעירוניים ב 5 שנים עדיף לעשות בסאלון גרמנית, האמת זה די מובן מאליו.

לא הבנתי מה השיקולים שלך נגד משומשת?

אחרי שנה-שנתיים כבר לא יהיה הבדל בין אוטו שקנית חדש או משומש, ובמשך עוד שלוש שנים תמשיך להנות מהרכב שבאמת רצית ולא מאחד שהיית צריך להתפשר עליו.

האם יש אצלך שיקולי מיסוי להעדיף חדש?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אם הזמנה בוצעה בכזאת מהירות, אז בטוח קיבלת הנחה טובה על אוקטביה ורכשת אותה, הימור קל. :-P תתחדש. :wink:

פורסם (נערך)

תודה. :)

אריק, אין שיקולי מיסוי, אבל אני מעדיף רכב חדש למרות הפסד מס וערך שכרוך בזה.

אני רוצה רכב שאני יכול להתחיל איתו בדף נקי (היו לי מספיק רכבים משומשים ועייפתי מהם), כאשר הכל עובד ותקין, אף אחד לא התעלל או הזניח את הרכב. זה לא רכב לפאן, זה רכב יומיומי שצריך ביחד איתי באמינות לעבור את התלאות ולעבוד קשה מאוד - עליות, פקקים, בין עירוני.

יותר מזה, מאוד קשה למצוא דיזל שמורה וחסכונית משומשת. הדיזלים או קרועים עם קילומטרז' מטורף או יקרים. מעבר לזה, גם מי שקונה דיזל למעט שנים, לא משקיע ורוכש את הדגם החלש והפחות מוצלח ולא אכפת לו אם אחרי 80K ק"מ הטורבינה תנזול והמזרקים יתפגרו.

המרצדסים של שנתונים מתקדמים עולים 100K+ ועוד צריך להחזיר מכס. מוניות בנות 5+ שכבר נעשות זולות, אני לא רוצה להכנס לזה שוב - פעם אחת היה לי מזל ודי, לא רוצה להתגרות בגורל עוד פעם. וזה עדיין מונית, גם אם שמורה והכל בסדר, זה עדיין מונית ומרגישים את זה - יש לא מעט ניואנסים, גיר אוטומטי שחוק שלא ישרוד הרבה זמן את קצב הנסיעה שלי.

מרצדס E זה הבנצ'מרק מבחינתי. הבעיה שדיזלית כזאות עולה משהוא כמו 400K, כמובן הייתי שמח גם לC קלאס, אבל זה עדיין כ255K וזה רחוק מעבר למה שאני יכול להרשות לעצמי.

ברכב חדש אני יודע איך אני נוהג ואיך אני מטפל: אני לא קורע את הרכב, שומר אליו ולא מאמץ, משתמש בשמנים האיכותיים ביותר, לא חוסך בטיפולים. ברכב שלי אף אחד חוץ ממני לא נוהג, לכן אני בטוח שלא קרעו אותו, לא עשו איתו רייסים ולא התעללו ברכב.

אני מאמין, רכב ששומרים אליו טוב, מחזיר את זה בצורת אמינות. ועם רכב משומש - אין לדעת. השוק מוצף ברמאים. מעבר לזה, כדי לקנות רכב משומש, צריך לחצות את הארץ לאורכה ולרוחבה, לסבול המון שקרים ועוגמת נפש מכל מיני רמאים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

ממש מדגדג לי באצבעות לדוג כמה "פניני חוכמה" שלך מהעבר כאשר רכשת רכב יוקרה מזדקן או מונית טחונה ושיגלת לנו את השכל בניסיון לשכנע אותנו שעשית את "עסקת המאה".

אני מוכן להתערב שלא תחזיק את הרכב אצלך יותר מ-3 שנים.

שיהיה במזל טוב על הרכישה החדשה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם (נערך)

אלעד, מה שכתבתי על רכב יוקרה מזדקן נכון ל3000קמ בשנה, אבל ל30000קמ בשנה והרבה יותר מזה, דרוש רכב חדש.

הכל תלוי משימוש. רכב ישן לא יכול לעמוד לאורך זמן בעומס נסועה כבד יומיומי. השימוש השתנה ובהתאם לכך גם הצורך. אחרת הייתי נהנה היום עם איזה טנדר אמריקאי או מרצדס אס קלאס בפנסיה.

תודה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

תודה מיוחדת לfoo_bar. רכשתי אוקטביה.

תודה לכולם.

פורסם (נערך)

תודה רבה :)

מנוע 2.0TDI וגיר DSG6. אומנם בינתיים נסעתי איתה ממש מעט, אבל כבר מרגיש שדיזל עושה את מה שאני מצפה ממנו - יש מנוע בטורים נמוכים, עליה או לא עליה, אבל בסביבות 1500סל"ד המנוע מושך.

בכל אופן, עדיין מוקדם מידי לכתוב רשמים. :)

• תוכן חדש...