Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים.

אתמול (יום שישי) ביקרתי ב-"דן קרטינג" בחיפה שממוקם בכתובת פלימן 4, ליד קניון חיפה. כדי להיכנס לאתר האינטרנט של המקום, לחצו - *.

המסלול נבנה בתוך מקום שהיווה במקור חניון לרכבים ולא באזור פתוח, בניגוד למסלולים שחלקכם בטח מכירים (מסלול כוכב יאיר למשל, שם המסלול פתוח).

כשהגעתי למקום בדיוק התרחש מירוץ של החוג שלהם (הגעתי באופן ספונטני), כך שהייתי צריך להמתין כעשרים דקות עד עשרים וחמש דקות עד שיכולתי להתחיל לנהוג. בסדר, מתקבל על הדעת.

העלות עבור 10 דקות נהיגה הינה 55 שקלים, בדומה לעלות בשאר המקומות בארץ.

בסדר, כסף החליף ידיים, התיישבתי על הקארט, המתנתי כמה דקות עד ששמונה - תשעה מאקרטים הריקים שהיו מאחורי יתמלאו על ידי אנשים שהמתינו גם הם ויצאנו לדרך. כבר על ההתחלה, הפתעה גדולה לרעה, הקארט לא סוחב. דוושה עד הסוף, מתרחשת האצה איטית שבסופה המהירות שמתקבלת להערכתי היא סביב ה-30 עד 35 קמ"ש. התוצאה - אין כלל הרגשה של תחרות. יותר הרגיש לי כמו בשיעור נהיגה לרכב, אפילו יותר גרוע (ואת שיעורי הנהיגה שלי סיימתי לא מזמן, כן? כך שאני די זוכר את התחושה).

המסלול במקום סלול בצורה האופיינית לחניונים, לא אספלט אלא חומר מבריק, דבר שאמור תיאורטית לפגוע באחיזה בכלי כזה. בפועל האחיזה לא נפגעה, כנראה בגלל המהירות האיטית של הקארט שאיפשרה לקחת פניות ללא הורדת רגל מהגז מבלי להחליק או לאבד שליטה, תארו לעצמכם. גודלו של המסלול לא גדול במיוחד והוא לא רחב במיוחד (לא משווה לכוכב יאיר, אלא למסלול בגודל שאמור להיות סביר).

טוב, 10 דקות נגמרו להן, עוזב את הקארט בתחושה של באסה, תחושה של עבדו עליי.

בכל מקרה, כעת חלק מהאנשים ניגשו למזכירה כדי שתדפיס עבורם את התוצאות. אותי זה בכלל לא עניין, לא הייתה כאן שום תחרות ושום אתגר, פשוט נהיגה מגוחכת, אז לא לקחתי (אתם לא תקחו דף תוצאות לאחר נהיגה במכוניות מתנגשות, נכון?).

לאחר מכן כשדיברתי קצת עם האחראיים במקום, הסתבר שאת הגבלת המהירות מבטלים רק לאחר שעוברים אצלם קורס מיוחד ומקבלים רישיון נהיגה לקארט מטעמם, שעלותו... כן, 500 ש"ח.

עכשיו אמנה את החסרונות של המקום (יתרונות אני לא מוצא):

1. קארטים איטיים לאלו שאין להם רישיון מיוחד, עד כ-35 קמ"ש גג.

2. מסלול שסלול באופן אשר לא אידיאלי למירוצים (מצפים לאספלט), מסלול קטן יחסית וצפוף.

3.

מחיר מופקע לאלו שאין להם רישיון נהיגה מיוחד לקרטינג. במצב הנ"ל מתירים לנסוע במהירות איטית מהרגילה אשר לא סבירה בעליל. עבורם הייתי מצפה שיוזילו את המחיר, כדי למזער את עוגמת הנפש.

4. המקום מסריח מסגריות.

5. דף התוצאות שניתן הוא לא מאורגן, אין שמות עליו נוסף למספר הקארט.

6. מסתירים את העובדה שהקארט איטי, דבר המתברר רק בדיעבד. גובל ברמאות.

עריכה אחרונה על ידי נהג מתחיל
נערך לבקשת פות"ש

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צר לי שהתאכזבת.

אני לא מכיר מסלול בארץ בו יפתחו לך את הקארט לגמרי אם לא מכירים אותך או אם לא עשית קורס במקום. זה הסטנדרט במסלולים, והסיבה די מובנת - חלק גדול מקהל הנהגים המזדמנים במסלולים לא יודע לשלוט בקארטים בכלל, וחלק מתייחסים לזה כסוג של מכוניות מתנגשות. בחלק מהמסלולים אחרי שתראה רמת נהיגה סבירה, בדרך כלל אחד מהמרשלים במסלול יפתח לך את הקארט קצת יותר, אבל גם זה לא קורה אוטומטית בכל מסלול.

ברור שעבור מי שיודע לנהוג לפחות קצת, בחלק מהמסלולים אין שום אתגר בנהיגה בקארט סגור, אבל המפעילים במקום הרי לא יכולים לדעת מראש מי יודע מה.

העלויות הן לא חריגות, זה המחיר (אולי הבדל של כמה שקלים) בק. אונו, פתח תקווה, ראשון לציון וכנראה גם מקומות אחרים.

ממה שזכור לי מהביקור שלי שם, יש קצת בעיות במסלול, בעיקר בגלל שהאספלט לא אחיד בגובה שלו, ובמהירויות טיפה יותר גבוהות הקארט יכול לבצע קפיצה קטנה (וכואבת) באוויר.

ברור שכנראה שציפית למשהו אחר, אבל זו, כאמור, החוויה הכללית במסלולי הקרטינג בארץ, כשלא מכירים אותך. אולי בכוכב יאיר זה שונה, כי זה מסלול ייעודי יותר ופחות מגיעים לשם אנשים אקראיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

מבחינתי שלא יפתחו עד הסוף, אבל שתהיה מהירות סבירה, כזו שתתאים למסלול. אני מאמין שעוד 10-15 קמ"ש למהירות המרבית היו עושים את ההבדל. המהירות הייתה פשוט נמוכה באופן חסר פרופורציה בעליל למסלול. אני חושב שהרעיון המרכזי מאחורי זה הוא שיבואו כמה שיותר אנשים לקורס, מה רע? מכניס להם כסף, ואם על הדרך אפשר לתרץ את זה בצורה של "דואגים לבטיחות", זה אפילו מעולה מבחינתם.

עריכה אחרונה על ידי UniqueZ

פורסם

על איזה קרטינג אתה כן ממליץ ?

לדעתי אין בארץ מסלולים גדולים ורחבים כמו שיש בחו"ל וכל המקומות שאני מכיר הם בחניונים תת קרקעים או במגרש חניה צפוף.

פורסם

כן, זה מאוד מתסכל כשזה קורה. וגם לי זה כבר גרם לפסול מסלול אחד לפחות, למרות שאני מבין גם את השיקולים של בעל המקום.

בגלל זה בדרך כלל אני מעדיף ללכת לק. אונו, שם גם כשהקארט סגור, או כמעט סגור, האספלט החלק לא מאפשר לך לנהוג עם הרגל רק על הגז..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני הייתי שם ודווקא מאוד נהנתי,הצלחתי לגרום לקארטיג להגיע להיגוי יתר בקלות והיה ממש מגניב,במסלול עצמו הייתה תחרות גדולה בין המשתתפים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
על איזה קרטינג אתה כן ממליץ ?

לדעתי אין בארץ מסלולים גדולים ורחבים כמו שיש בחו"ל וכל המקומות שאני מכיר הם בחניונים תת קרקעים או במגרש חניה צפוף.

בכניסה למגד אל כרום (בצפון) קיים מקום שנקרא "קארטינג על הדרך". המקום הנ"ל היה הראשון שנהגתי בו. המסלול פתוח, סלול באספלט, הרכבים מהירים יחסית, לא מורגש חוסר בכוח (בדיוק במידה שמתאימה למסלול). שם, על אף שהייתי חסר ניסיון, נהגתי בלי בעיה ונהנתי. מקסימום קצת מחליקים, קצת מסתובבים במקום אבל אין התהפכות חלילה. הקארט מאד יציב. באותה עת נראה לי שהגבילו את גודל זווית ההיגוי, אך גם אם כן, אפשר להבין אותם ומתקבל על הדעת. אה כן, והמחיר היה 40 ש"ח. לשלילה אציין שלא נתנו טפסי תוצאות. הבנתי שהם ניתנים כשבאים עם קבוצות גדולות לאחר שקובעים מראש. את זה יש לברר בטלפון.

אני הייתי שם ודווקא מאוד נהנתי,הצלחתי לגרום לקארטיג להגיע להיגוי יתר בקלות והיה ממש מגניב,במסלול עצמו הייתה תחרות גדולה בין המשתתפים.

שמח לשמוע שלפחות מישהו נהנה. אני מניח שהפעם האחרונה שביקרת שם היתה לא לאחרונה? כנראה היה מדובר בקארטים אחרים.

פורסם

הייתי בתחילת השנה,אולי משהו השתנה שם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש לי חוות דעת חיובית בקריית אונו, ראו איך אני נוהג ופתחו לי יותר את הקארט, יש לציין שהייתי לפני רישיון נהיגה מתי שעשו לי את זה ;)

יש לי 306 סיבות לחייך בכל סיבוב :lol:

פורסם

הקרטינג בפלימן חיפה הפתיע לטובה בביקור ב-2007 במסגרת קבוצה שמישהו ארגן. תחרות גמר של כמה קבוצות בכמה סבבים. כל הקארטים שניסיתי (כארבעה) נתנו מהירויות יפות. חלק מהקארטים היו מרותכים בצורה מפחידה קצת אבל זרמנו.

ב-2010 וב-2011 לעומת זאת הקארטים פשוט לא סחבו ובפעם האחרונה היתה פשוט הרגשה של ripoff. קמתי מהקארט והלכתי כי סירבו לתת הסבר או לשפר משהו. הכל היה נורא איטי ולמי שהיה קארט קצת יותר חזק, ניצח. לא חזרתי לשם ולא חוזר.

במצערת יש בורג קטן שהטכנאי מסובב וקובע כמה מצערת יתן. אני לא יודע איך הם מחליטים למי הם פותחים ברז ולמי לא, אבל עם המחיר שהם גובים וה"ביצועים", עדיף להשאיל את הג'יפ פלסטיק מהילד של השכן.

si vis pacem, para bellum

פורסם

צריך להבדיל בין קארטינג תקין שהמהירות בו מרגישה נמוכה.

לבין קארטינג פגום- ההבדל מורגש מתי שלוחצים פול גז- אם הוא קופץ מהמקום הוא תקין.

אבל אם הקרטינג יוצא לאט מהמקום הוא פגום.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

תשמע, אני בא קצת להגן עליהם כי לי יש ניסיון טוב איתם.

יש להם קארטים חדשים (חודשיים שם אני חושב, אולי אני טועה וזה יותר) ויש מצב שלא פתחו אותם עד הסוף עדיין.

ללא קשר להיותם חדשים (יש לי ניסיון רק עם הישנים), למי שאין רישיון המנועים מוגבלים ובצדק. אל תחשוב על עצמך אלא על איזה טמבל שיבוא ויתחיל להתנגש בכולם. אפשר באמת להיפצע קשה מהעסק הזה...

למי שכן יש רישיון, הם פותחים את הקארטים ואפשר לצבור ימבה מהירות למסלול שיש שם כך שכן, חייבים לבלום בפניות.

לגבי המסלול עצמו, אתה צודק הוא לא משהו. יש שם קטע אחד אפילו שהקרקע לא ישרה בדיוק לפני סיבוב אחרי הישורת וכואב בגב כשטסים שם.

מחירים - ממה שאני מכיר אצל כולם זה כמעט אותו דבר. יש הנחות למי שיש רישיון. אם זכור לי יש גם הנחה בכרטיס אשראי של חבר ואולי בעוד דרכים.

אבל בסה"כ, חביבי זה מה יש וזה כיף לאללה.

אני תמיד מגיע 15 דקות לפני השעת פתיחה שלהם והם נותנים לי לעלות לבד ככה שאפשר באמת להיות תחרותי (עם עצמי).

פורסם

אני חושב שהמנועים מוגבלים שלא בצדק, הם מוגבלים יתר על המידה. לדן קרטינג יש אינטרס להגביל אותם בצורה זו, כי אם זה לא היה כך והייתי יוצא בסוף מירוץ מרוצה, הם מבחינתם כעסק נכשלו, למה? כי לא הייתי מרגיש צורך ללכת לקורס שלהם, שהרי משם מגיע הכסף הגדול.

התירוץ לכך שיכול לבוא טמבל ובלה בלה, לא תופס. במקרים קיצוניים כשרואים שבן אדם בעייתי, ניתן להרחיק אותו (מקובל במקרים קיצוניים) ואף להחזיר את הכסף (הרי בטיחות הנהגים קודם כל, לא כך?). כמובן שיש צורך לבלום בפניות, זה מירוץ קארטינג. לא אמורים להוציא את עניין הבלימות מהמירוץ, זה חלק ממנו.

ולגבי הנזק בקרקע, ראיתי אותו מיד כשהבטתי על המסלול ומעט חששתי בהתחלה, אבל מרוב שמהירות הייתה איטית בכלל לא הרגשתי אותו במירוץ עצמו.

• תוכן חדש...