Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מאיפה לעזאזל מתחילים ולמה זה צריך היה להסתיים?

עכשיו שחזרנו והחומרים המצולמים כבר אצלי, אפשר להעלות את הסקירה.

אדלג על טלאות הטיסה והפדיחה שעשו החברה באייר פראנס עם המזוודות שלי ואגיע היישר ליום שלישי בבוקר.

ילד צעיר בשאטל של סיטרואן מסיע אותנו מהמלון לכיוון המסלול מרחק חצי שעת נסיעה מהעיר אליה הגענו clermont . זה עיר הבירה של מישלן, יצרנית הצמיגים המפורסמת, זו שגם מייצרת מדריכי טיולים וכוכבים למסעדות. גאווה צרפתית אמיתית.

מזג האוויר החליט לדמוע הבוקר ואנחנו כבר התחלנו לנתח כמה שניות זה יוסיף על האספלט ואיך זה ישפר את תנאי מסלול העפר. הרי אנחנו מקצוענים וכל שניה חשובה וזה חשוב שנהיה מוכנים.

האמת, אף אחד לא ידע כלכך מה הולך לקרות. ידענו רק שנדע יותר על רכבי ראלי של סיטרואן שכל היום הזה ייגמר.

השאטל הוריד אותנו במה שנראה מסלול אירופאי טיפוסי, כזה שזרוק באירופה בצפיפות שאופיינית אצלנו למגרשי באולינג. הכניסה למתחם של סיטרואן התחילה לפתח ציפיות.

בצד הקיצוני של המתחם עובדים כ-3 מכונאים על c elisse WTCC .

3188_MEEKE.jpg

לידינו מסתובב לו בחליפת מירוצים ועיניים כחולות סבסטיאן לואב, נהג הראלי המעוטר ביותר בכל הזמנים. בצד השני של המתחם יש מס' סימולטרים לנהיגת ראלי ומס' אגדות ראלי של סיטרואן מהעבר הרחוק והלא כלכך כמו ה XSARA WRC, ה C4 WRC ועד סיטרואן ויזה WRC . פה ושם אתה מזהה עוד כמה נהגי ראלי מפורסמים .

2080.jpg2310.jpg2318.jpg

האטרקציה המרכזית של המקום נשקפת לה מהמרפסת בדמות מסלול אספלט יפייפה שמתמזג עם הנוף הירוק והשמיים אירופאים בצורה מושלמת. המסלול לא גדול במיוחד והמקומיים אומרים לנו שיש, מעבר למה שאנחנו רואים, עוד קצת חלקים מעניינים.

3190_.jpg

מבלי לבזבז יותר מדי זמן אנחנו מקבלים תדרוך מהמארגנים ונשלחים למדוד חליפות מירוץ.

לוב ביקש להצטלם איתי והייתי נחמד אליו.

IMAG1970.jpg

נעבור לחלק הרציני...

2 אטרקציות עיקריות ביום הזה, נהיגה על מסלול האספלט ועל מסלול העפר הצמוד אליו.

המכוניות, סיטרואן DS3 במגוון קונפיגרציות המתאימות לכל כיס (כבר מסביר במה מדובר).

הנהגים, אנחנו ומס' נהגים מקצועיים של סיטרואן שאמורים להראות לנו כמה אנחנו לא יודעים לנהוג.

נחזור רגע לנושא הקיטים. סיטרואן מוכרת בצרפת קיטים לקהל הרחב שאמורים לשדרג את המכונית הרגילה שלהם (DS3 VTI) לחיית מסלול, עפר או אספלט.

באופן עקרוני יש 3 סוגים של קיטים:

R1 - מופנה בעיקר לקטגוריית הג'וניורס (משמע נערים עם חצ'קונים שנוסעים על מסלולי אספלט במכוניות שהוסבו לכך). קיט לאספלט בלבד. הקיט משאיר את הDS3 עם אותו מנוע, גיר וקלאץ' ( שינוי מינימלי של מיפוי למנוע וקצת שינוי במערכת הפליטה) מה שאומר שלרכב יש כ-125 כ"ס, 5 הילוכים ומשקל עצמי של כ-1030 קילו. השינוי הגדול מתמקד בעיקר במתלים, בבלמים ובשאר האיבזרים שיפשרו לו להיות חוקיים למסלול כמו כלוב התהפכות, חישוקים מתאימים וכיו"ב. מחירו של קיט כזה בצרפת הוא 10500 אירו וזה ללא הרכב שיעלה עוד 18700 אירו.

3242_.jpgDS3R1 0244.jpg

פורסם

R3 – פה כבר מדובר בקיט רציני וברכב ראלי אמיתי. הקיט הזה מותאם גם לאספלט וגם לעפר. המנוע הוא 1.6 טורבו בנזין עם 234 כ"ס. גיר סיקוונסלי עם 6 הילוכים שנשלט מידית שנמצאת מאחורי ההגה. דיפרציאל ZF מוגבל החלקה, בלמים גדולים יותר בולמי זעזועים מתכווננים חישוקים בגודל 17 לאספלט ו-15 לעפר. בסה"כ 1080 קילו . מחיר הקיט הוא82900 אירו.

1000_ALBES.jpg1018_AMBIANCE.jpg3310_.jpg

R5 – זה כבר ממש קיט שמתקרב לאיכויות של WRC , 280 כ"ס, הנעה כפולה, דיפרנציאל קדמי ואחורי. בלמים 4 בוכנות, דיסקים מאווררים ומה לא. לסבר את אוזניכם, קיט כזה עולה 209K יורו עם כל האביזרים שאת צריך מבחינת FIA. זה לא זול, לא זול בכלל.

_NZW1900.jpg_NZW1989.jpg

היום הזה היה מורכב כמו ארוחה צרפתית טובה.

את החלק הראשון של היום עברנו על מסלול האספלט. חולקנו ל-3 קבוצות לפי 3 סוגי הקיטים השונים. החוויה הראשונה היתה על ה R1, ה"פשוטה". הרכב היה מצוייד בצמיגי מישלין פיילוט ספורט R שמתאים לאספלט יבש. המסלול סירב להתאים את עצמו לצמיגים והיה דיי רטוב ככה שרמת האחיזה היתה בהתאם.

לידי ישב נהג מטעם סיטוראן שהדריך במשך ארבעת ההקפות על המסלול מה צריך לעשות, איך צריך לעשות ובאיזה מהירות. האנדרנלין שהיה בשמיים יחד עם הגשם והצמיגים הקרים העיפו אותי לספין כבר בהקפה הראשונה. תוצאה של התלהבות יתר וחוסר הבנה של התנאים הנתונים. אף אחד לא התרגש מזה והנהג שלידי הסביר שבגלל התנאים אי אפשר ממש להגיע ולהרגיש את מגבלות האחיזה. מהקפה להקפה הקצב השתפר ואתה לומד על המכונית שלמרות שהיא פשוטה יחסית מדובר במכונית מירוץ לכל דבר.

[video=youtube_share;5MjEQwl_i8I]

ה-R1 עשתה בדיוק מה שאפרטיף טוב אמור לעשות, לפתוח את התאבון ולעשות לך חשק לעוד. לאחר כמה דקות והמתנה מורטת עצבים הלכנו לנהוג ב R3. מנה שנייה גדולה יותר וטעימה יותר. ההבדל הגדול מבחינתי היה הגיר הסיקוונסלי והכוח של הרכב. הרכב מדוייק להפליא וכל הוראה שאתה משדר שלו דרך ההגה או הדוושות מייצרת תגובה מיידית של המכונה המדהימה הזו. הגיר הזה וידית ההילוכים הזו מאפשרים לך להיות הרבה יותר מהיר והרבה יותר מרוכז בקוו הנכון ובבלימה הנכונה. גם כאן היו 4 הקפות וגם כאן, מהקפה להקפה אתה מרגיש שאתה משתפר.

זה היה טעים להפליא והתאבון היה בשמיים.

המנה העיקרית על האספלט היתה ה-R5

מכונה מופלאה עם הנאה כפולה לכל הגלגלים, 280 כ"ס וצווחת מנוע שגורמת לך לרצות לשמוע אותה שוב. מפאת קוצר הזמן לא יצא לי לנהוג על המפלצת הזו אבל כן יצא לי לשבת ליד נהג מקצועי מטעם סיטרואן שיודע לרקוד איתה בקצבים הרלוונטים. הגשם מיתן את קצב גמיעת האספלט ויישור הסיבובים אבל הנהג ידע לנצל אותו לדבר הכי יפה שרכב ראלי יודע לעשות וזה הסחיפות שכלכך מאפיינות את התחום.

[video=youtube_share;uLALJYURmcs]

זה מאוד מרשים לראות נהג ראלי שולט על הסחיפה באמצאות ההגה וידית ההנדברקס, במקום לדבר, אתן לכם לראות איך זה נראה מבפנים

[video=youtube_share;aGGzxv3VV5s]

כאן תם לו החלק הראשון של היום. החלק השני היה החלק של העפר והוא היה מעניין לא פחות. אני אעדכן ואעלה את החלק השני בהמשך.

פורסם

יבוא יום ומרוצי ראלי יהיו חוקיים בארץ, ואז אולי תהיה הצדקה לייבוא של קיטים כאלו לארץ.

אהה, רגע, על מה אני עובד? :roll:

עדיין הייתי שמח לראות את היבואן מייבא ארצה רכבים דמויי-ראלי. נו, אתם יודעים, גרסה חמימה ל-C3 או ל-DS3 עם מדבקות דמויות ראלי. משהו בסגנון ה-206XS שהייתה לי פעם - לא ממש מכונית ספורטיבית הארד-קור אלא יותר סופר מיני עם פלפל וקצת קישוטים שיעשו לי טוב על הלב. זה בטח עדיף על ה-DS3 שמוכרים לנו כרגע, שהיא לא יותר מכרכרה יפה עם מנוע חלש וגיר אוטומטי מיושן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פעם הגיעה סוזוקי איגניס-ספורט בצהוב עם מדבקות של מכונית הראלי.

איה כיף בלאט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...