Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

משפחה עם שני ילדים (7 ו- 3), רוצים לנסות טיול אוהלים, לילה בחוץ.

אוהל - קל להקמה בבקשה.

שקי שינה - שמתאימים לעונת מעבר.

אזור החנות - המרכז.

מחיר - נמוך אך יעיל, שלוקח בחשבון שזה כנראה לא יקרה יותר מפעמיים בשנה...

תודה לשועלי השטח :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כבר אולי 10 שנים יש לי "אוהל ל 4" שרכשתי בהום סנטר או משהו כזה. עלה 129 ש"ח אאל"ט, וזה גם המחיר היום, פלוס מינוס.

אני בטוח שתמצא "מבצע" בהום סנטר / אייס / שופרסל דיל הקרוב לביתך.

עם סק"שים אין לי נסיון, אבל להערכתי אלה שנמכרים במקומות המפורטים לעיל יהיו מעל ומעבר לצורך החווייה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בהחלט לפני חודשיים קניתי אוהל+מזרון מתנפח בהום סנטר,חלק מהמזרונים גם מגיעים עם כריות מתנפחות די נוחות,ככה שמציע לתת גיחה להום סנטר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

שקשים לא הייתי משקיע, אם בכלל. שמיכות לפי מזה"א ומזרונים יעשו את העבודה אם נפח ומשקל המטען אינו שיקול. אגב, יש מבצע באיש שטח על מזרן מתנפח מעצמו ב-130 ש"ח או משהו כזה.

אוהל כאמור אלה החד פעמיים במאה שקל יעשו את העבודה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

התובנות שלי בנושא:

אוהלים:

1. בשביל פעמיים בשנה אין צורך להשקיע באוהלי פתיחה מהירה. ניתן להסתפק באוהלי השחלה פשוטים. הם הרבה יותר זולים.

2. אם ההפרש מול אוהלי פתיחה מהירה אינו גדול מדי - קח אוהל פתיחה מהירה. אתה תברך אותו בכל פתיחה ובכל סגירה.

3. 'אוהל 4' אמור להספיק. אוהל 6 יתן כמובן יותר מקום.

4. ככל שהאוהל גדול יותר הוא יותר מושפע מרוחות. זה כמו מפרש. לפעמים בשעות אחה"צ ערב יש בחוץ רוחות שמחייבות לשים משקל בתוך האוהל על מנת שהוא לא יעוף. בקיצור - אוהל 4.

מזרנים:

5. המזרנים הכי יעילים בהיבט של איחסון והובלה הם המתנפחים. יחד איתם קנה מפוח קטן. בלעדיו אל תחשוב על זה אפילו. אתה חייב לנפח אותם ממש ממש חזק כדי שהם יחזיקו את המשקל שלך ושל רעייתך.

6. המזרנים המתנפחים הם חרא מזרונים. כל תנודה עליהם מורגשת, אתה תקום עם כאבי גב שלא דימיינת שבכלל קיימים.

7. מזרוני ספוג פשוטים - 5 ס"מ / 3 ס"מ - הם המזרנים הכי נוחים. הבעיה היא שהם תופסים נפח מאוד גדול. יש לקנות היום מזרנים כאלה שמתקפלים ל -3 . זה הכי נוח. אין התעסקות. אין ניפוח. אתה ישן כמו תינוק. הבעיה - נפח הטענה ווהובלה גדול. מזרנים כאלה - אתה צריך לקשור אותם היטב על הגג.

8. יש את מזרני היוגה למיניהם בעובי של מיקרון. זה סבבה כשאתה בן 18. כשאתה כבר בא-בימים זה סבל. אם אתה בגובה מעל מטר וחמישים תחליט אילו איברים שלך ישנו מחוץ למזרון.

9. מזרנים שמתנפחים בעצמם - לא ניסיתי. הם יקרים משמעותית. יש להם מנגנון ניפוח עצמי כשאתה פותח אותם.

מכל האמור הייתי הולך על המזרני ספוג. זה גם מה שאני משתמש בשטח כבר 15 שנים. פעם אחת קינאתי בחברים עם המזרנים המתנפחים, אז קניתי לי כזה. קיללתי אותם כל הלילה, ובבוקר נתתי את המזרון לחבר, וחזרתי למזרוני הספוג הטובים והנאמנים.

שקי שינה:

10. מה זה? אני ישן בשטח עם כרית ופוך, על מזרון עם סדין. אם אתה מתעקש על שק שינה וזה סבבה, אל תתפרע בכזה עם נתוני בידוד ושמירה על חום היסטריים. קנה את הכי פשוט. אתה לא באלפים. בשביל הפעמיים האלה אתם תסתדרו עם זה. לילדות שי שקי שינה של נסיכות ברביות וכד'. הם גם יותר קטנים. אין צורך עבורן בשק"ש של גדולים.

אני ממליץ בחום על חנות אינטרנטית שנקראת 'איש שטח' - http://www.e-shetach.co.il/?refgoogle=_g_&KeyWord=_e-shetach_&MatchType=_e_&AdPosition=_1t1_&Ad=_55354884987_&gclid=CLmWi_vfgcECFdSWtAodVw8Ayw - הם אולי לא הכי זולים בכל מוצר שיש, אבל סגור איתם על חבילה ותבקש לדבר עם עידן, אחד הבעלים, לראות מה הוא יכול לעשות.

ואחרי שאתם ממוקמים בשטח - מה עם איזה שוקו לילדים? צריך גזיה? מה עם כיסא לשבת? צידנית לבירה? ציוד שינה זה רק ההתחלה...

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

רכשתי השבוע בחנות של איש שטח מזרון מתנפח מעצמו 6 ס"מ במחיר של 169 ש"ח באיזה מבצע ששלחו לי למייל.

מבחינתי זאת אחת המציאות שכן לרוב המחיר כפול אם לא יותר.

יש להם גם חנות אמיתית עם אנשים אמיתיים ברחוב התחיה 4 מול בלומפילד.

גם סנדליי שורש רכשתי שם לפני שנתיים - עדין צועדות,

גם אז זה היה המחיר הכי זול שמצאתי, בתמורה מצאתי אחלה חנות.

[CENTER] [/CENTER]

פורסם

מניסיון אל תקח אוהל ל4, תקח אוהל ל6 וזה כי נכנסים בו 2 מזרנים זוגיים מתנפחים.

זה כבר איכות שינה אחרת משקי שינה.

אם המחנאות היא בחוף אז המזרנים שימושיים גם למים.

אני קניתי בגרעין כשהיה מבצע על איזה מותג טוב שאינני זוכר את שמו כי עכשיו האשכול הזה הזכיר לי שבעצם השאלתי אותם לחבר וזה הזמן לדרוש אותם בחזרה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לי יש אוהל פתיחה מהירה ל-6 אנשים של אמגזית :

http://www.amgazit.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-103-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%9C-%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%94-%D7%91%D7%9F-%D7%A8%D7%92%D7%A2-%D7%9C-6-%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D.aspx

22965(1)_260.jpg

עלה לי 500 ש"ח לפני שנתיים בערך.

לא ברור לי איך קובעים שזה אוהל ל-6, בתכלס, הוא מספיק ל-2 בנוחות עם ציוד, 3 בלחץ, או 2 מבוגרים ו-2 ילדים. בגלל הצורה העגולה של הרצפה אי אפשר לנצל את כל השטח לשינה, אז אפשר לשים 2 מבוגרים במרכז וילד אחד מכל צד. מעבר לזה נראה לי לא ריאלי. וגם זה בלי הרבה מקום לציוד.

הפתיחה המהירה זה באמת תענוג אמיתי, גם הקיפול מאד קל. תמיד יש את אלה שנאבקים המון זמן עם האוהלים הזולים והמקלות הגמישים שאיכשהו בסוף נשברים.

יש לי מזרון מתנפח מעצמו שקניתי בהום סנטר במבצע כלשהו, חושב ש-150 ש"ח, איכותי באופן מפתיע.

איך זה מתנפח מעצמו ? אין ממש ארוחות חינם. הרעיון הוא שמדובר במילוי נקבובי, סוג של ספוג, ששואף לחזור לצורתו המורחבת. הוא עטוף בשכבה אטומה לאוויר ויש לו שסתום, כשמקפלים את המזרון צריך לגלגל אותו תוך לחיצה כך שהאויר ייצא. כשפותחים אותו, האויר נכנס והוא מקבל את הצורה המלאה שלו.

בנוסף בסוף כדאי גם לתת כמה נשיפות עם הפה כדי לתת לחץ יותר גבוה שיחזיק את הגוף (ממש לא קשה), ואז סוגרים אותו.

זה לא הכי נוח בעולם, עדיף מזרון יותר עבה, אבל בשיקולי נפח נשיאה לעומת נוחות הוא בהחלט מנצח.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

בודקים לפי המידות

צריכים להכנס בו 2 מזרנים זוגיים ו2 מזרני יחיד

מאחר והציוד שלי לא אצלי אז לא אוכל לספק את המידות המדוייקות, אבל בחנות שאתה קונה אתה יכול לבדוק זאת בקלות על המקום

פורסם

אוקיי, בוא נבדוק לפי מידות.. אוהל ל-4, ריבועי, גודל 2.00X2.00. מזרון זוגי מתנפח הוא ברוחב 137 ס"מ, יחיד ברוחב 76.

http://www.amgazit.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-102-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%9C-%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%94-%D7%91%D7%9F-%D7%A8%D7%92%D7%A2-4-%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D.aspx

http://www.pakal.co.il/index.php?Subject=Product-183-1245&sub=180

http://www.pakal.co.il/index.php?Subject=Product-183-1244&sub=180

אפילו בלחץ לא יכנס זוגי + יחיד, שזה רק 3 אנשים ! אוהל כזה מתאים לזוג עם מזרון זוגי אחד, ונשארים 30 ס"מ מכל צד לציוד.

צריך לזכור שאי אפשר לנצל את כל הרוחב כי הקירות בשיפוע ואתה לא רוצה לישון דבוק לדופן.

הלאה - אוהל ל-6, זה שיש לי. הוא בצורת משושה, 280X243 בחלקים הכי רחבים שלו לאורך ולרוחב.

http://www.amgazit.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8-103-%D7%90%D7%95%D7%94%D7%9C-%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%97%D7%94-%D7%91%D7%9F-%D7%A8%D7%92%D7%A2-%D7%9C-6-%D7%90%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D.aspx

אם הוא היה מרובע במידות האלה, היית יכול להכניס 2 מזרונים זוגיים בדיוק. אבל הוא לא.. אז ייכנס מזרון זוגי אחד, ויישארו בכל צד 70 ס"מ רוחב, אבל אורך מוגבל מאד (הולך ומתקצר כשמתקרבים לדופן). אולי אפשר לדחוס שם שני שקי שינה עם מבוגרים לא ארוכים ולא מפונקים, או ילדים.

כלומר במקסימום הגענו ל-4 אנשים. אם תשים את כולם בשקי שינה יש סיכוי שיהיה לכולם נוח, אבל יותר מ-4 זה כבר התעללות.

עוד דוגמה לאוהל 6, יותר רחב :

http://www.pakal.co.il/index.php?Subject=Product-120-2269&sub=0

הוא כבר 300X300, ריבועי. כאן כבר אפשר להכניס שני מזרונים זוגיים. מאחר ויש גם מרווח מיותר של כמטר באורך, אפשר לשים עוד אחד לרוחב, אז הגענו ל-5. אבל זה בלי הרבה מקום לציוד.

בקיצור - צריך לחשב טוב טוב את המקום לפי המידות, ולא להסתמך על התאור של האוהל ולכמה הוא מיועד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני רואה שבהודעה הקודמת שלי שכחתי לשים את הלינק לאוהל שאני מתכנן ל זוג + 2.

זה אוהל שרשום עליו שהוא מיועד ל8, אבל תכלס כמו שניתן לראות לפי החישובים למעלה אין שום קשר בין מה שיצרן האוהל מצהיר לגודלו.

מה דעתכם על האוהל הזה?

http://www.amazon.com/gp/product/B001TSCF96/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

פורסם
לא ברור לי איך קובעים שזה אוהל ל-6

אולי הם חישבו לפי מספר אנשים בכפיות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לאחר בדיקה האוהל שלי הוא 280 על 360 ולמעשה הוא מוצהר ל8 ולא ל 6 כפי שכתבתי אבל בפועל נכנסים בו מזרנים ל 6 (2 זוגיים ו2 יחידים +דיי מקום לתיקים).

לחבר יש את אותו אוהל ל 6 שהוא 220 על 280 שבפועל הוא ל 4 (2 מזרנים זוגיים ונשאר מקום לתיקים)

כנראה שהצהרת המקום היא לפי אדם שישן על מזרן יוגה או שק שינה

• תוכן חדש...