Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, אחותי מתחילה ללמוד השנה הנדסת חשמל ופיסיקה. כשהיא מנסה להירשם לקורסי החובה דרך האתר, ולמרות שאין התנגשות במערכת השעות, מופיעה השגיאה הבאה [בתמונה].

מישהו יודע מה מהות השגיאה? למה לא ניתן להירשם לקורס הזה?

בנוסף, הכל אצלה צמוד, ואין דרך לבצע את הרישום עם הפסקות. היא תצטרך לרוץ בין שיעור לשיעור?

בנוסף 2, אפשר המלצה למחשב נייד טוב? שיהיה קל במשקל, עם אחריות ויתאים ללימודים. אין שימושים מיוחדים, לימודים, סדרות וזהו. הבנתי שיש מחשבים עם מצלמה שיכולים להקליט את המרצה בעת ההרצאה, זה קיים?

תקצעיב לא מוגבל, אבל רצוי בגבולות הסביר [לא מחשב ב-5K]

תודה לעוזרים.

semestera.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה השעות המטורללות האלו של ספרתיות?!

וואו כמה שאני לא מקנא בחשמלטורים....

בכל מקרה, שעה אקדמית היא 50 דקות, יש 10 דקות הפסקה בין הרצאה להרצאה. פיזיקה צמוד לאולמן ככה שזו בכלל לא ריצה, גם מאייר זה קרוב, הכל בסדר.

מומלץ ורצוי לשלוח מייל למזכירה האקדמית של הפקולטה בענייני בעיות בהרשמה, הן יכולות לעשות פחות או יותר הכל בטכניון בכל מה שנוגע למנהלה. לא לדאוג, יסדרו את זה, אפילו אם הקורס לא מופיע כרשום עד ליום תחילת הלימודים (מה שאני לא מאמין שיקרה-) אפשר ללכת כרגיל ויסדרו את זה אח"כ.

מחשב- מה התקציב? ואגב, אסור להקליט בוידאו את ההרצאות. יש שרת וידאו טכניון עליו הרצאות ותרגולים מוקלטים, ככה שזה בכל מקרה לא דרוש.

פורסם

אבא שלי (מורה לחשמל אגב) קנה מחשב נייד לפני כמה ימים, ACER ASPIRE V5 572, עשוי אלמניום דק מאוד , פחות משני קילו, מהיר אפילו עם מחעבד פנטיום 2127U, וזול יחסית 2800. אהבתי אותו מאוד, מומלץ.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

הבנתי למה היא לא מצליחה להירשם לכימיה. שתבחר קבוצה אחרת- היא בחרה קבוצה בבניין רבין שמיועדת למסלולי הנדסה אזרחית. שתחפש קבוצה באולמן.

omar87- אני מצטער להגיד, הפנטיום 2127U זה מעבד חלש להחריד, לא הייתי ממליץ לאף אחד כיום להתקרב למעבדי ה "פנטיום" בניידים שההפרש בינם לבין ה i3 במחיר כל כך קטן.

פורסם

1. לגבי מערכת השעות - כפי שפיקה אמר, אין שום בעיה עם המערכת. נראת בסדר גמור ואפילו לא עמוסה מידי בשביל סטודנט שנה ראשונה.

2. לגבי מחשב - הוא יהיה הרבה על הגב שלה? ישאר הרבה במעונות? מה בדיוק יהיה פרופיל השימוש?

מהניסיון שלי, בוא רגע נצא מהתפיסה המקובלת שאתה סטודנט להנדסה אז צריך מחשב סופר חזק. סה"כ רוב השימוש יהיה משרדי, תכנות (C,C++, שפות מודרניות יותר אולי) ומאטלאב - אף אחד מהם לא יהיה ברמה שתדרוש מחשבים סופר חזקים (הבן שלי גמר לימודי הנדסת אוירונאוטיקה עם מחשבים שלא מדגדגים מחשבים מודרניים והריץ סימולציות מאטלאב מאוד כבדות - ולא הרגיש יותר מידי מחסור בכוח עיבוד). זה אף פעם לא רע, אבל מעבד חזק למשל יצרוך הרבה יותר חשמל ויוריד מאוד את זמן הסוללה.

בכל מקרה - המלצה למחשב יכולה להנתן אך ורק לאחר הגדרת פרופיל שימוש.

ככלל, מניסיוני, סטודנט צריך מחשב קטן וקל (13.3-14" ששוקל כקילו וחצי-1.7 קילו) עם זמן סוללה ארוך (5-6 שעות). מאוד מומלץ מסך מאט ולא מבריק (אם תשב באולם הרצאות או ברכבת או סתם בדשא ותרצה לעבוד אבל תהיה עליך תאורה ישירה - זה יהיה מאוד לא נעים עם מסך מבריק). מחשב כמו הלנובו U430P צריך להתאים, ניתן להשיג אותו בKSP ו-IVORY. מאוד ממליץ על המפרט עם מעבד I5 (גם I3 יספיק אבל הוא כן יהיה חלש קצת - גם ככה מדובר על מעבדים חסכוניים באנרגיה ולכן מסורסים קצת), וממליץ לקנות לו הרחבה ל-3 שנות אחריות.

הערה: הפוסט נכתב על ידי בני - בעל הנסיון (בוגר טכניון לפני שנתיים, מתכונן ללימודי תואר שני באותו מקצוע).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
..

omar87- אני מצטער להגיד, הפנטיום 2127U זה מעבד חלש להחריד, לא הייתי ממליץ לאף אחד כיום להתקרב למעבדי ה "פנטיום" בניידים שההפרש בינם לבין ה i3 במחיר כל כך קטן.

יכול להיות, אין לי מושג כמה סטודנט להנדסה זקוק למחשב חזק, אבא לדוגמה משתמש בזה לאופס וגלישה בלבד, ובשביל זה הוא ממש מהיר !!

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)

ראשית, תודה לכולם על העזרה. את נושא הרישום פתרנו בעזרתכם. אשמח לשמוע דעתכם על מערכת השעות שלה שמצורפת בהודעה זו. היא חוששת שזה עמוס מדי [יש לה 22.5 נקודות, שהמינימום למצטיינים זה 18]. מה המשמעות של הרבה נקודות, מלבד שהרבה קורסים מקשים עליה בשל העומס הנוצר? מה זה משנה אם תסיים את השנה עם 36 או 44 נק'? לדעתי הממוצע יותר משמעותי מהנק', אבל אני לא מבין בזה.

בנוסף, הכל במערכת הזו קורסי חובה מלבד פרויקט מבוא בהנדסת חשמל, שזה סה"כ שעה בשבוע; וקורס בכימיה כללית, שלא ברור אם הוא קורס חובה. בדף הרישום שלה כתוב שהיא פטורה מקורסים באנגלית, ולכן יכולה להחליף אותו בקורס בכימיה כללית. השאלה היא האם "יכולה" זה כדי להוסיף נק' או כי זה יהיה קורס חובה בסמסטר אחר? כי אם אין צורך לעשות את הקורס הזה במהלך התואר, כמובן שהיא לא רוצה אותו.

שאלה נוספת, איך בוחרים קורסי בחירה? היא קבלה מכתב שמתאר את קורסי החובה, אך אין לה מושג אילו קורסי בחירה היא יכולה לבחור. אין רשימה שרלוונטית לפקולטה שלה? כי מלבד קורסי העשרה שעליהם קבלה מכתב, לא מופיע שום מידע על קורסי בחירה. אצרף את רשימת קורסי העשרה בתמונה למטה, ואם יש כאן מישהו שלמד אותם בטכניון, אשמח להמלצה.

בקשר למחשב, כמו שכתבתי, לא מוגבל בתקציב, אבל רצוי עד 3000. כמובן שפחות עדיף. המחשב יהיה בעיקר במעונות. להרצאות היא הולכת עם מחברת, כי היא שונאת לעבוד הרבה מול מחשב. בסופ"ש מחזירה אותו הביתה, ובראשון לוקחת איתה. אין לנו מושג על התכנים הנלמדים והדרישות. בגלל זה כתבתי את התואר שהיא לומדת, הנדסת חשמל ופיסיקה- כדי שאולי מישהו ידע אילו תוכנות צריכות להיות על המחשב [מלבד אופיס וכדומה]. כאמור, הפנאי היחיד יהיה סדרות וסרטים [ב-HD] ובעיקר לימודים. מה שחשוב זה שכל התוכנות הדרושות ללימודים יעבדו חלק, מהר וללא עומסים על המחשב. בגלל זה אני רוצה לקנות לה מחשב טוב, אבל לא מיותר. בדיוק לצרכים שלה, ושיעשה אותם בצורה הטובה ביותר. אם צריך עוד מידע לגבי הדרישות, אשמח לספק אותו.

בנוסף, מבחינת אינטרנט במעונות, כרגע עוד לא ברור אם יש שם WI-FI, ולכן נשמח לפתרון מומלץ גם בתחום הזה [נט-סטיק?]

כרגע יש לה הרבה שאלות, כי היא בהתחלה ומאוד מתרגשת. אני מניח שעם הזמן הכל יתחיל לרוץ והיא תתרגל מהר. השאלות הן בעיקר כדי לעזור בהתחלה, ולכן כל טיפ, המלצה או הכוונה תתקבל בברכה רבה.

תודה לכל העוזרים.

עריכה: עכשיו התמונות צורפו.

haashara.jpg

semesterhoref15.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני לא יודע איך זה בטכניון, אבל אצלנו צריך לעשות 2 קורסי בחירה (4 נ"ז) במהלך התואר. יש 4 שנים לעשות 2 קורסים של שעתיים בשבוע.

אני באופן אישי דחיתי את זה לשנה ב' וכנראה שאדחה אחד גם לשנה ג' או ד' (שיש איזה חלון תקוע או זמן לנשום מבחינת המערכת).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם (נערך)

לגבי הבחירה. צריך לקחת 3 קורסי העשרה (מהרשימה, סה"כ 6 נקודות) ועוד 4 נקודות בחירה חופשית. קורסי בחירה חופשית יכולים להיות כל קורס מכל פקולטה, שתיקח משהו שמעניין אותה. אני לקחתי קורסי פסיכולוגיה מהוראת המדעים, אבל יש מלא קורסים הומניסטים (בין היתר, שפות, אם זה רלוונטי) ולמזוכיסטים יש דברים כמו מתמטיקה דיסקרטית.

קיימים גם קורסי בחירה פקולטית- תלויים במסלול שלה וצריך להיות פירוט בקטלוג לימודי הסמכה של הפקולטה.

לגבי כימיה- כשאני הייתי במסלול של חשמל פיסיקה, הוא היה חובה. במידה ולא צריך אותו כקדם לקורסים שהיא אמורה לקחת בסמסטר הבא, היא יכולה לדחות אותו על מנת להוריד את העומס.

שים לב שהמערכת בקטלוג הסמכה היא מערכת מומלצת, ולא חייבים ללכת לפיה. אפשר ולעתים אף רצוי להוריד קורס או שניים ממה שמופיע שם. הכל תלוי בכמה מהר היא רוצה לסיים את התואר. המלצה אישית שלי- סמסטר ראשון לקחת כמה שפחות, בגלל השוק (ויהיה שוק, אין ספק). אם הכל הולך טוב, מתחילים להגביר קצב.

לגבי השעות של מערכות ספרתיות- המרצה זה ניר קציר? אם כן, שווה להישאר מאוחר בשבילו, הוא תותח.

עריכה: בדקתי עכשיו, ואכן מדובר בניר קציר! תגיד לאחותך שהיא זכתה.

נ.ב. חשמל פיסיקה צריכים לקחת אינפי עכשיו? אאוץ'.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם

יש מס' נקודות שצריך כדי לסגור את התואר, וזהו. לא מעניין אותכם כמה נקודות דוחסים בסמסטר כל עוד מסיימים את התואר כמו שצריך. אפשר לעקוב אחרי המערכת המומלצת עם שינויים קלים.

כימיה כללית היא קורס חובה במסגרת התואר בפיזיקה, בד"כ מופיע בסמסטר שני, אבל ניתן להקדים לראשון בהרבה מהתארים למי שלא עושה אנגלית.

קורסי בחירה- לשכוח מזה לסמסטר ראשון. יש לה מספיק זמן במהלך הסמסטר לשמוע את הדיבורים מסביב, עד סוף הסמסטר היא כבר תדע מצוין מי ומה בנוגע לבחירה, גם מסבירים את זה ביום הכוון שיהיה ב 19 לחודש, כדאי ללכת.

בקטלוג ההסמכה של התואר רשום כמה נ"ז של בחירה פקולטית וכמה של בחירה חופשית אפשר לקחת במהלך התואר. אבל שוב- לשכוח מזה בסמסטר ראשון, יש מספיק עומס וגם ככה חוטפים לא מעט שוק.

ההמלצה הטובה ביותר שיש לי לתת- גם אם היא הייתה תלמידה שמוציאה מאיות בזמן נמנום בכתה, שתתכונן לחטוף את הזאפטה של לקבל 30 בבוחן פה ושם ולגשת למועדי ב'.

זה קורה לכולם, גם מי שבסוף סוגר תואר על ממוצע 90+ (שזה כבר מצטיין נשיא וממוצע הזוי בכללי, מצטיין זה 84+) נופל בבוחן פה או מבחן שם, בעיקר בהתחלה, אז לא לקחת את זה קשה.

פורסם

בטכניון נדרשות 10 נקודות לימודים כלליים, נדמה לי ששתיים מתוכן הן חנ"ג חובה , אבל אני לא בטוח בכך (יתכן שנקודות אלא נמנות על קורסי החובה). בכל מקרה - אפשר לקחת יחידות נוספות בספורט, יחידות מהמחלקה ללימודים כלליים (למשל מוזיקה, אמנות והיסטוריה), או מפקולטות אחרות, צריך לברר בפקולטה שלה מה בדיוק הדרישות. יתכן שתוכל לקחת קורסים שלא מופיעים ברשימה, כמו קורסי מבוא של פקולטות אחרות או כלכלה או שפות זרות (הבן שלי, למשל, למד מבוא לכלכלה ושני קורסים בגרמנית וכמה סמסטרים של כדורסל. אם אחותך שולטת ברוסית יתכן שקורס בשפה זו יתן לה כמה נקודות עם ציון גבוה, אבל מצד שני לא יעשיר את הידע שלה, וכמובן צריך לודא שהנקודות מוכרת לתואר). כמוכן כדאי לרחרח כיצד ניתנים הציונים במקצועות אלה - חלקם קלילים, חלקם כרוכים במטלות או במבחנים שעלולים להיות לא קלים.

מומל להפטר מכל מיני חובות כמו חנ"ג חובה בשלבים מוקדמים כאשר המערכת לא צפופה, כדי שלא יגררו כחובות בשנים המתקדמות.

לגבי הקורס לכימיה - אני מניח שמדובר באותו קורס שהיה לפני 6 שנים. עזרתי בו רבות לבן שלי, כיון שלי יש רקע טוב בכימיה ולא לא היה מושג במקצוע. בעצם זה היה הקורס היחיד שבו יכולתי לעזור לו (המקצוע שלי שונה לחלוטין). למי שיש רקע בכימיה מהתיכון המצקוע צריך להיות די קליל, למי שאין קצת יותר קשה, אבל מי שהתקבלה ללימודים על בסיס הצטיינות צריכה להסתדר אתו בלי יותר מדי קשיים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חברים יקרים,

תודה רבה על ההמלצות והטיפים. אני שמח לשמוע שאין לנק' משמעות מלבד המינימום הנדרש. בכימיה בתיכון יש לה 5 יח' ו-100 [כמו גם בפיסיקה ומתמטיקה], אבל יחד עם זאת היא מבינה שיהיה קשה בסמסטר הראשון. לפיכך, למרות שזה אולי לא יהיה קשה במיוחד, היא כנראה תשאיר את הכימיה לסמסטר הבא. המעבדה דווקא מאוד מסקרן אותה, ולדעתה שעתיים שבועיות לא יזיקו ממש. המלצתי לה שתוריד את הכימיה ותנסה לשמור על ממוצעים גבוהים. בסמסטר הבא, אחרי שתתרגל קצת לחיים כסטודנטית, היא כבר תהיה חכמה יותר, ותדע להרכיב מערכת לבד.

שוב תודה לכל העוזרים. אני מעריך את זה מאוד.

פורסם

עוד עצה חשובה - שתתרגל לציונים פחות מבריקים. כך מכויילים המבחנים בטכניון.

פורסם
חברים יקרים,

תודה רבה על ההמלצות והטיפים. אני שמח לשמוע שאין לנק' משמעות מלבד המינימום הנדרש. בכימיה בתיכון יש לה 5 יח' ו-100 [כמו גם בפיסיקה ומתמטיקה], אבל יחד עם זאת היא מבינה שיהיה קשה בסמסטר הראשון. לפיכך, למרות שזה אולי לא יהיה קשה במיוחד, היא כנראה תשאיר את הכימיה לסמסטר הבא. המעבדה דווקא מאוד מסקרן אותה, ולדעתה שעתיים שבועיות לא יזיקו ממש. המלצתי לה שתוריד את הכימיה ותנסה לשמור על ממוצעים גבוהים. בסמסטר הבא, אחרי שתתרגל קצת לחיים כסטודנטית, היא כבר תהיה חכמה יותר, ותדע להרכיב מערכת לבד.

שוב תודה לכל העוזרים. אני מעריך את זה מאוד.

המעבדה זה אסון, וכימיה זה קורס לא קשה. כל עוד עושים את שיעורי הבית בכימיה ופותרים קצת שאלות מבחנים 4-5 ימים לפני המבחן אפשר לצפות לציון די טוב.

לא ממליץ להשאיר את זה לסמסטר שני שבו מתחילים דברים מזוויעים בריבוע (מד"ר ת', אינפי 2, פיזיקה 2 פ' שזה סיוט של לא מעט אנשים)

פורסם
המעבדה דווקא מאוד מסקרן אותה, ולדעתה שעתיים שבועיות לא יזיקו ממש.

על איזו מעבדה מדובר?

בלי קשר, בכל המעבדות יש צורך בהכנה מוקדמת של מספר שעות, שכוללת מעבר על החומר וכתיבת דו"ח מכין. בחלק מהמעבדות צריך גם להגיש דו"ח מסכם שדורש גם הוא השקעה של מספר שעות (אם מדובר על מעבדה בכימיה כללית, אין דו"ח מסכם).

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...