Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב שיצא מחניה פגע לי ברכב כשהוא חנה, נגרם נזק קל יחסית. הנהג הפוגע חיכה והשאיר פרטים.

עדיין לא בדקתי אצל בעל מקצוע ואני מקווה שאכן הנזק קל ולא נגרם נזק גם למכלוללים פנימיים.

מה עושים הלאה? אם אני מחליט להפעיל ביטוח, האם אני צריך לשלם השתתפות עצמית ופרמיה?

פורסם (נערך)

לך לבעל מקצוע טוב, ושאל מחיר לתיקון. תשאל את הבחור בטלפון מה הוא מעדיף, שתתבע את הביטוח או שהוא ישלם לאיש המקצוע, ומשם תמשיך להתנהל.

אם הוא אומר לך לתבוע עליך להזמין שמאי, רצוי כזה שמופיע ברשימה של חברת הביטוח שלו, כדי לקצר תהליכים.

אתה מתקן בהתאם להחלטת השמאי, נותן המחאות דחויות לפחח ולשמאי (3 חודשים מקובל), שולח העתקים נאמנים למקור לחברת הביטוח של הפוגע, עם עדויות/הודאה באשמה, מכתב המתאר את המקרה ובו מופיעים פרטיך המלאים, ואת הסכום אותו אתה תובע. רצוי למלא טופס של חברת הביטוח של הנהג הפוגע שמופיע באתר של החברה, מוסיף צילום של רשיון וביטוח שלך, והכל בדואר רשום עם אישור קבלה. ככה אני פעלתי פעמיים וקיבלתי את כל הכסף. בשום אופן אין סיבה לתבוע את הביטוח המקיף שלך, רק את של הפוגע.

סביר גם שסוכן הביטוח שלך יטפל בבירוקרטיה בשבילך, עליך לדבר איתו ולהתייעץ. סוכן טוב יהיה יעיל בזה, סוכן מעפאן לא יטפל ואתה תחכה חודשים לכסף.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
רכב שיצא מחניה פגע לי ברכב כשהוא חנה, נגרם נזק קל יחסית. הנהג הפוגע חיכה והשאיר פרטים.

עדיין לא בדקתי אצל בעל מקצוע ואני מקווה שאכן הנזק קל ולא נגרם נזק גם למכלוללים פנימיים.

מה עושים הלאה? אם אני מחליט להפעיל ביטוח, האם אני צריך לשלם השתתפות עצמית ופרמיה?

ברוב המקרים , אם הנזק שלך אכן קטן ומסתכם בכמה מאות שקלים , עדיף שלא להפעיל ביטוח.

כמו כן למה לך בכלל לחשוב על הפעלת פוליסה אם יש פה אדם שלוקח אחריות לתאונה? אתה מבצע דרישה מחברת הביטוח של הפוגע לתיקון הנזק, כך שהוא מפעיל את הפוליסה ולא אתה. אך היות שגם פה ההשתתפות העצמית שלו לדעתי תהיה גבוהה מעלות התיקון , עדיף לשניכם לסדר את הנזק לרכבך (בהנחה שבאמת מדובר בשפשוף קליל שמסתכם בכמה מאות שקלים) מבלי להפעיל את הפוליסות.

בנוגע לשאלתך, אכן במידה ותבחר לבצע הפעלת פוליסה, תידרש לשלם השתתפות עצמית , + דמי כינון , ותהיה לך פגיעה בהעדר תביעות למשך שלושת השנים הבאות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• ספונסר פורום
פורסם

אם השאיר פרטים תוודא שהשאיר גם פרטי ביטוח למקרה ויש פגיעה יותר עמוקה .

אם יש צורך במעורבות חברת ביטוח צור איתי קשר כוון שיש צורך גם בחוות דעת שמאי .

אם אין צורך והנזק קטן ,צור איתי קשר גם אנסה לכוון אותך ,ללא התחיבות מצידך .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...